islama uygun giyindiğinde kimse sana aferim demiyo..
şu yobaza bak dolandıkça dolanmış örtülere deniyo..
geri kafalı muamelesi görüyosun nrede olursa olsun..
zaten başın kapalıysa çoğunluk bi göz belerterek bakıyo
bari marka örtüp kullanışlı kırışmayan eşarpları olsun kızcağızların
tabi kafada deve hörgücü topuz full makyaj olanları söylemiyorum
dark, biz de seni merak ediyoruz, nolcak şimdi
tamam geliyoooooor
ben kepelı değilim ama hiç bir kapalı arkadaşıma geri kafalı mumaelisi yapmadım ,hiç bir kapalıya göz belerterek bakmadım sen hiç baktınmı kapalıda olsan
ama o deve hörgüçlülerebakıyorumm, hele birde dar pantolaon ve makyaj yaptıysa gözümü alamıyorumm
ben kepelı değilim ama hiç bir kapalı arkadaşıma geri kafalı mumaelisi yapmadım ,hiç bir kapalıya göz belerterek bakmadım sen hiç baktınmı kapalıda olsan
ama o deve hörgüçlülerebakıyorumm, hele birde dar pantolaon ve makyaj yaptıysa gözümü alamıyorumm
dün ters yola giren bir adamla tartıstım , yol çok dar ve tek yön. ben girmisim yola jip gibi büyük bir araba basıp geliıyo mesela ben 10 m geldiysem o 35 metre gelmis durumda.
ha geri giderdim ama adamın tavrı " çek geriye arabayı"( el kol hareketi de var tabi) ben de niye dedim ters yola giren sizsinz . çekceksin dedi. kusura bakmayın çekmiyorum dedim. öylemi al o zamn diyip kontağı kapattı arabayı durdurdu indi gitti. öle mi dedim bende 155 aradım bir araba ters yöne parketmis geçis yapamıyorum dedim bi bakarmısınz tamam ekipleri yolluyorum dedi adam .
ekipler geldi adamı buldular ceza yazıp arabayı kös kös çıkarttırdılar . ne dengesiz insanlar ya hem suçlu hem güçlü. bide ukalalık yapar valla... güzelce bayan acaba geriye alsanız ters yol ama dese belki geri çıkıcam . bide oranın esnafı yanı o yolu bilen biri.. bi afra tafra ki badanj yaptırarak kalktı en son çok güldüm herkes bakıyo tabi orda daha öncede yapmis kargoda çalısanlar ddidi . bizede yapıyor bu seerrfsiz dediler...
biz şöyle sanıyoruz arap=İslamkaranfil yinede kuranı biliyoruz öğrendik kimse engel olamamıs dimi ... ben müslümanım ama asla araplar gibi olmak istemiyorum iyiki bağlarımaz koparılmıs bariz fark yaratılmıspeygamber efendimizin arap olması o toplumla bağımız olmasın gerektirmez islamıyet evrenseldir... arabistanı gördün sen öle mi yasamak isterdin :44::44::44:
selam ahali; bi göz kırpayım dedim (göz kırpma smileyını bulamadım ama :)
karanfilce canım;
musevilik hariç, diğer bütün dinler tek bir millete gelmemiştir, tek bir millete ve onların diline indirgenemez diye düşünüyorum o yüzden. örneğin hristiyanlık da ibranice-aramice; fakat ne fransada ne almanyada ne ingilterede "dinimizin geldiği dili kullanalım" dendiğini duymadım.
benim şahsi kanaatim: insan dinini kendi anadiliyle öğrenmeli, çünkü kendi dilimizde düşünürüz. önce imgeler sonra söze dökeriz ve bunu anadilde yaparız.
bahsettiğin zamanlardaki osmanlıda hem türkçe, hem osmanlıca hem arapca konuşuluyor. yazı arap alfabesi ama fars etkisi de var. ama günlük dildeki konuşma yine türkçe. bu bence çok daha karışık ve istismar edilebilecek bir durum.
benim görüşüm bu yönde en azından.
şok şok şok
arkadaşa özel yap bari dark hepimiz koyduk bi tek sen kaldın
ayy dark Allah yaratmış bişey denmez de pek bi çirkinmişsin
(5.7 miyop yorumu)
yine aynı espriyi yaparım bıkmam diyorsun yani
sorma valla. burnumu uzatıp , dudaklarımıda inceltmeyi düşünüyorum.
ozaman tam bir türk güzeli olurum
mustafa kemal ne yazk ki bizi muasır medeniyetler seviyesine tasımak için çabalamıs bir liderimiz .... liderimiz koşulsuz.... bizim gibi yasayan kadınların bu sekilde haklara sahıp oldugu bir ülke yok müslüman ülkelerde... bu ülkede kadınlar mustafa kemal atatürke laf söyletmemeli... sen öğretmensen Mustafa kemalin verdiği haklar sayesindesin... asla nankör olmamalı insanlar... yattığı yer nur olsunn,ALLLAH mekanını cennet etsinn...
bir arkadasım var bizler neler çektik bu ülkede diyor benimle yasıt... neler çektiniz dedim benim annem küçüklükten beri kapalı -kuranın bilir-namazını aksatmaz su an 50 yasını geçik... ben ilkokul bitti sınfça asağı yukarı ortaokula gitmeden ara verdik 1 sene kuran kursuna gittik , sonra ortaokula ...
batının ahlakını ben onaylamıyorum ama keske bizde onlar gibi bir güç olabilsek.. ne yazıkkı insanların böle dini duyguların kullandılar bıdı bıdı ettiler dinlerini kullandırdılar...ve batı emeline ulasacak yakındır...
düzenden memnun olanlara sasıyorum... basörtüsü serbest ama ayaklar altında insanlar moda diye kapanılorlar . kim islama göre giyiniyor... markalı basörtüsü takıp belden oturtmalı pardesü giyiyor..., nerde islamıyete uygun yasayan ... islamın emrettiği gibi örtünen ...herkes nefsine hizmet eder bu dünyada ..
bende kızıyorum mustafa kemale bıraksaydı alan almıstı vatanı .yakısıklı bir subaydı saraydan padısah kızını alaydı 8-10 çocuk yapaydı... ondan iyisi yoktu ... ama o hayatını cephelerde geçirmis çoluk çocuk karı yuva görmemis , bu ülkeyi medenilestirmeye çalısmıs, ne anlar eşşek hoşaftan hesabı 100 yıldır aynı sey tartısılıyor atı alan üsküdarı geçti... hala surdakı anlam burdakı anlamı konusuyoruz... değilmi
anneme söyledim bebeği..
hem ağladı hem fırçaladı
şimdi bilet bakıyodur kesin
diğer tarafada söyle olmaz öyle şey onlarında hakkı dedi...
1 2 ay geçsin söylerim dedim..
hiç adam olmazsın sen dedi:))
badecim bende özgürlükten yanayım ama dinde ahkam kesip de uygulamaya gelince yapmayanlarla derdim ... neden islama uygun diye paçavra demissin oyle birsey kastetmedimki çok güzel robalı böle vücut hatlarını belli etmeyen pardesülerde var. ama onlar diğeri kadar sık değil ... onu tercih etmiyorlar ama ... bende denize girer gibi sokakta geziyorsam onada dur denmeli ...ama bak diyorsun belden oturtmalı manto giyiniyolar..
giyinsinler nasıl ki sen mayo giyindiğinde benim bak bak açmış heryerini demeye hakkım yoksa kimsenin marka örtmüş demeyede hakkı yok bence..
kapalı islama uygun diye paçavralara sarılması gerekmezki gencecik kızların..
çarşafa girseler ayrı alay konusu olurlar manto giyseler ayrı...
özgürlükse savunduğumuz herkes için olmalı bu özgürlük..
biri çıkıp ben Hintliler gibi giyinicem dese kadının özgüvenine bak kimseyi katrıştırmıyo hayatına bravo deriz..
ama arap gibi giyinmek isteyene yobaz geri deriz..
ben kimseye karışmam isterse femen kızları gibi olsunlar
ama banada kimse karışamaz
yiyp içtikleri değil canım mesele seçme seçilme hakları varmı - oy verebilirler mi... bi sürü özellik... bunun gibi ...biz şöyle sanıyoruz arap=İslam
bu ilk yanlış düşüncemiz.
ikincisi gerçekten arapları ya da diğer müslümanları tanımıyoruz.
ve bir birliktelikteliğimiz yok.
müslümanlar bizim kardeşimizdir ama dünya müslümanlarıyla bi ilişkimiz yok hem geçmişte hem şimdi.
o zaman ingilizlerle anlaşılmış herşey onların isteğine göre şimdi amerika.
ben arapları gördüm arap polis kadınlarla konuştum suudların çok iftarını yedim Allah için..
ben arap gibi yaşamak değil müslüman gibi yaşamak isterdim. eğer araplar müslüman gibi yaşıyorsa evet onlar gibi de yaşamak isterdim.
Arapların hiç korkulacak birşey olduğunu görmedim.
müslüman kadınlar istediklerini yiyor istediklerini giyiyyorlar tek fark üstlerindeki peçe.
anneme söyledim bebeği..
hem ağladı hem fırçaladı
şimdi bilet bakıyodur kesin
diğer tarafada söyle olmaz öyle şey onlarında hakkı dedi...
1 2 ay geçsin söylerim dedim..
hiç adam olmazsın sen dedi:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?