mağdurum da mağdurum..
ya alıntı yapamıyorum msjları göremiyorum..
forum sapıttı(
Bugün burda herkes çatır çatır kendine ait düşüncesini yazabiliyorsa Atatürk ve yaptığı devrimler sayesindedir
diyor kendimce kapatıyorum...
selin şu senin hamilelik yazın var ya altta. oğluşunun 45 cm olduğu yazıyo.
benim oğlan 47 cm doğmuştu :))
gün boyunca yazdıklarınızı okudum yazsam mı yazmasam mı dedim ama
bir not da ben düşeyim
Atatürk'ün putlaştırılmasına
sadece bir kesimin Atatürk ya da Atatürkçülük değerlerini çıkar aracı olarak kullanmasına
bütün samimiyetiyle dini değerlerini yaşamak isteyen dindar kesime bunun üzerinden gerici muamele yapmasına ,
Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin nimetlerinin sefasını süren ama bir türlü bunu kendine bile itiraf edemeyen Atatürk düşmanı olup dualarında bile Atatürk'e yer vermeyecek kadar nankörleri
İslamiyet üzerinden de sosyal , siyasi ,ekonomik rant elde etme amacında olan sözüm ona müslüman kesimin tutumlarını
Atatürkçü olmayı dinsizlikle eşit görmeye çalışan kör kesimi
sürekli ben gibi düşünmeyen benden değildir ya da insanların birbirlerini ötekileştirme çabalarını ve saygısızlıkları
anlayamıyorum ....
sonuç olarak kimse kimseye ne inandıklarından ne de düşündüklerinden dolayı ne hesap sorabilir ne de hesap verebilir
herkesin hesabı kitabı sorusu suali cevabı ister inansın ister inanmasın sadece Yüce Yaradana
bu ahir ömür de amaç kalp kırmak değil gönül almak
hizipleşmek değil birlik olmak
farklılıklarımıza saygılı olmak
hayatlarımızı zorlaştıran değil kolaylıklara vesile olmak
en önemlisi de ardımızdan bizleri Allah rızasını gözetmede ve yaşamada hayırla anacak dostları ,kardeşleri bırakmak olmalı diye düşünüyorum.
adam sırf halka örnek olayım diye sevmediği halde o çekilmez latife ile bile evlendi bemustafa kemal ne yazk ki bizi muasır medeniyetler seviyesine tasımak için çabalamıs bir liderimiz .... liderimiz koşulsuz.... bizim gibi yasayan kadınların bu sekilde haklara sahıp oldugu bir ülke yok müslüman ülkelerde... bu ülkede kadınlar mustafa kemal atatürke laf söyletmemeli... sen öğretmensen Mustafa kemalin verdiği haklar sayesindesin... asla nankör olmamalı insanlar... yattığı yer nur olsunn,ALLLAH mekanını cennet etsinn...
bir arkadasım var bizler neler çektik bu ülkede diyor benimle yasıt... neler çektiniz dedim benim annem küçüklükten beri kapalı -kuranın bilir-namazını aksatmaz su an 50 yasını geçik... ben ilkokul bitti sınfça asağı yukarı ortaokula gitmeden ara verdik 1 sene kuran kursuna gittik , sonra ortaokula ...
batının ahlakını ben onaylamıyorum ama keske bizde onlar gibi bir güç olabilsek.. ne yazıkkı insanların böle dini duyguların kullandılar bıdı bıdı ettiler dinlerini kullandırdılar...ve batı emeline ulasacak yakındır...
düzenden memnun olanlara sasıyorum... basörtüsü serbest ama ayaklar altında insanlar moda diye kapanılorlar . kim islama göre giyiniyor... markalı basörtüsü takıp belden oturtmalı pardesü giyiyor..., nerde islamıyete uygun yasayan ... islamın emrettiği gibi örtünen ...herkes nefsine hizmet eder bu dünyada ..
bende kızıyorum mustafa kemale bıraksaydı alan almıstı vatanı .yakısıklı bir subaydı saraydan padısah kızını alaydı 8-10 çocuk yapaydı... ondan iyisi yoktu ... ama o hayatını cephelerde geçirmis çoluk çocuk karı yuva görmemis , bu ülkeyi medenilestirmeye çalısmıs, ne anlar eşşek hoşaftan hesabı 100 yıldır aynı sey tartısılıyor atı alan üsküdarı geçti... hala surdakı anlam burdakı anlamı konusuyoruz... değilmi
tabi kafada deve hörgücü topuz full makyaj olanları söylemiyorum
ezanın o yıllarda hemen hemen her kelimesi aktif olarak hayatta kullanılıyordu ki zaten. sadece felah bunun içinde değil.
sehadet şuheda kavramları var İstiklal marşının içinde..
ama şehadet ederim demek yerine bilirim bildiririm gibi bir kelime kullanılmış
İnsanlar şaşırdığında Allah büyüktür" demek yerine "Allahuekber, Subhanallah" gibi kelimeler kullanmakta.
bence onu da has Türkçeye çevirebilirlerdi. bundan adım kadar eminim.
ama ne amaçla çevirmediklerini şu an için yalnızca Allah biliyor.
ama bak diyorsun belden oturtmalı manto giyiniyolar..
giyinsinler nasıl ki sen mayo giyindiğinde benim bak bak açmış heryerini demeye hakkım yoksa kimsenin marka örtmüş demeyede hakkı yok bence..
kapalı islama uygun diye paçavralara sarılması gerekmezki gencecik kızların..
çarşafa girseler ayrı alay konusu olurlar manto giyseler ayrı...
özgürlükse savunduğumuz herkes için olmalı bu özgürlük..
biri çıkıp ben Hintliler gibi giyinicem dese kadının özgüvenine bak kimseyi katrıştırmıyo hayatına bravo deriz..
ama arap gibi giyinmek isteyene yobaz geri deriz..
ben kimseye karışmam isterse femen kızları gibi olsunlar
ama banada kimse karışamaz
an itibariyle 2. ara rapor deneylerim de bittiousu eğitimimle kültürümle dövecem
mağdurum da mağdurum..
ya alıntı yapamıyorum msjları göremiyorum..
forum sapıttı(
iyidir eva, sen nasılsın
adalet parkına gittik oğuşla pek eğlendik çimlerin üstünde, hep gideceğiz
acaba orası çok ucuz diye mi seviyorum ben?
cezaevi işletiyor, her şey market fiyatına :)
bir de küvetine su koydum, oynadı bugun şap şup
tuvalet banyo silip, mutffağı toplayıp, bir de cay koyacagım
başka da bir şey yok
yarın tahminimce arkadaslar gelebilir
acaba hamur işi yapsam mı diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?