Kirli Çıkılar )))

Bugün burda herkes çatır çatır kendine ait düşüncesini yazabiliyorsa Atatürk ve yaptığı devrimler sayesindedir
diyor kendimce kapatıyorum...

ayakta alkışlıyorum sirkecim
ister beğenilsin ister beğenilmesin
ama şu anlaşılsın
Atatürk sayesinde çalışıyoruz,özgürüz,okuyoruz,işimize gidip geliyoruz,müslüman olarak ülkemizde yaşıyoruz,ibadet ediyoruz

İşletmeleri bitirdim bu hafta çok şükür ayaklarım ağrıdı baya ama huzur hiç bişeye değmez

badeee
bence de söylemeyin. sana kısır demekle ve yakın bi akrabanızın hamileliğini söylememekle haketmişler bence.

multicim öyle diyerek şakayla karışık bi çıkış yapim dedim
ben gider miyim hiç??? benden başka var mı farklı fikri olan şu topikte tek aykırınız da ben olayım bi zahmet
son söz: "Allah" kelimesi de Türkçeyle iç içe neden onu tanrı yapmışlar

bir de bir konu tartışılırken nedense her zaman konu sarıklı fazi yiyen hacılara deve hörgüçlü bilmem ne kızlara gelir sen diyince aklıma geldi. bizim okulda da oturduğu yerden Türkiyeyi kurtaran, elini asla taşın altına sokmayan Atatürkçüler var ama hiç bi zaman kişiler toplulukları bağlamamlı..

sirkecim.. şunun şurasında insanlar rahat rahat bi kaç yıldır söylüyor bişeyler. ne rahat konuşması.
ben tek partili dönemleri kitapların yakılıp saklandığı yılları yaşamamış olabilirim ama 28 şubatı iliğine kadar yaşamış biriyim.
okuldan bi arkadaşıma Kuranda meal göstercektim çantamda Kuran taşıyordum. bana "nasıl getirdin hocalar görse kızar" diyerek vebalı gibi uzaklaştılar benden.

dini kitap okuyoruz diye ne kitaplarımıza el konduğunu ya da azar işittiğimizi bilirim. bu ülkede ne yazarlar siyasetçiler sürüldü
11 yaşından beri bu konuların içinde olan ben hep aynı oldum gerçi ama aykırılık ruhumda var benim ayol

elifcino ben İslami bakış açımla bakıyorum olaya. isteyen istediği açıdan bakar

fkiriler tabi ki farklıdır ama benim kişilere saygım var

pepeti, adesede 3 lt yudum riv. zeytinyağı 17.9 haberin olsun.
gerçi sizin akdeniz ayağınız var ama belki alıyorsundur aklında bulunsun. bana ilaç gibi geldi tam ihtiyacım olduğu an stok bile yapabilirim çünkü normalde 5lt si 40 tl

Son düzenleme:

gün boyunca yazdıklarınızı okudum yazsam mı yazmasam mı dedim ama

bir not da ben düşeyim

Atatürk'ün putlaştırılmasına
sadece bir kesimin Atatürk ya da Atatürkçülük değerlerini çıkar aracı olarak kullanmasına
bütün samimiyetiyle dini değerlerini yaşamak isteyen dindar kesime bunun üzerinden gerici muamele yapmasına ,

Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin nimetlerinin sefasını süren ama bir türlü bunu kendine bile itiraf edemeyen Atatürk düşmanı olup dualarında bile Atatürk'e yer vermeyecek kadar nankörleri
İslamiyet üzerinden de sosyal , siyasi ,ekonomik rant elde etme amacında olan sözüm ona müslüman kesimin tutumlarını
Atatürkçü olmayı dinsizlikle eşit görmeye çalışan kör kesimi

sürekli ben gibi düşünmeyen benden değildir ya da insanların birbirlerini ötekileştirme çabalarını ve saygısızlıkları
anlayamıyorum ....

sonuç olarak kimse kimseye ne inandıklarından ne de düşündüklerinden dolayı ne hesap sorabilir ne de hesap verebilir
herkesin hesabı kitabı sorusu suali cevabı ister inansın ister inanmasın sadece Yüce Yaradana

bu ahir ömür de amaç kalp kırmak değil gönül almak
hizipleşmek değil birlik olmak
farklılıklarımıza saygılı olmak
hayatlarımızı zorlaştıran değil kolaylıklara vesile olmak
en önemlisi de ardımızdan bizleri Allah rızasını gözetmede ve yaşamada hayırla anacak dostları ,kardeşleri bırakmak olmalı diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
selin şu senin hamilelik yazın var ya altta. oğluşunun 45 cm olduğu yazıyo.
benim oğlan 47 cm doğmuştu :))

doğduğu uzunluk ilerdeki uzunluğunu belirler derler.
benim eltiminkiler uzun doğmuştu. yani doktor öyle demiş normalde uzunluklardan haberim yok

kesinlikle katılıyorum farmasicim
zamanında babam cuma namazına gidiyor diye benimle konuşmayan arkadaşlarım vardı
şimdi başım açık diye konuşmayan insanlar var
sürekli bi ötekileştirme,o,şu,bu peşindeyiz
zamanında olan olmuş,biten bitmiş
birbirimize saygılı olarak yaşayalım artık

adam sırf halka örnek olayım diye sevmediği halde o çekilmez latife ile bile evlendi be

multi de diyor ki felah da bu kelimelerin içindeydi
yani o zamanda dilimize giren türkçe kabul edilen kelimelerden biriydi

kapalı demek dine uygun olarak giyinmekse
-bildiğim kadarıyla- dikkat çekmeyecek şekilde dar olmayan sınırları belirlenmiş bir giyim anlatılıyor
kafasını kapatıp dar kot giyip 2 kilo makyaj yapıp kapalıyım diyorsa ben gözümü pörtleterek bakarım
mini etekten kıçı görünene de bakarım

iyidir eva, sen nasılsın
adalet parkına gittik oğuşla pek eğlendik çimlerin üstünde, hep gideceğiz
acaba orası çok ucuz diye mi seviyorum ben?
cezaevi işletiyor, her şey market fiyatına :)

bir de küvetine su koydum, oynadı bugun şap şup
tuvalet banyo silip, mutffağı toplayıp, bir de cay koyacagım
başka da bir şey yok
yarın tahminimce arkadaslar gelebilir
acaba hamur işi yapsam mı diyorum

çantalarınızı nasıl düzenliyorsunuz, nerede saklıyorsunuz soruma yanıt veren olmadı, iyi bir çözüm kimse de yok sanırım. gökçenin çok ayakkabı ve çantası vardı, belki onun bir çözümü vardır ama o da girmiyor.

fırın içini nasıl temizliyorsunuz, yağlarını yağ çöz mü kullanıyorsunuz

ben de iyiyim. kirli çıkı olunca ucuz aktiviteler daha mı eğlenceli oluyor ne
ayy suyla oynaması çok güzel çocuk sevsin suyu sudan korkan çocuklar zor oluyor,banyosuydu tatiliydi falan
ben de çay yapmak istiyorum kekim var 2 gün önceki kek ama idare eder. tek düşündüğüm kilo alırım bu saatte yersem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…