- 9 Mart 2011
- 12.546
- 11.354
- 498
peki seyyahcım o zamanın insanları daha iyi mi anlamış gerçekten? anlamış coşmuşlar mı Allah aşkıyla?? bu da bi merak konusu..
İslama ait ne varsa ülkede tek tek budandığı yıllar o yıllar.
İslami bi kıyafet olan sarığın yasaklanıp, ecnebi şapkalarının giyilmesinin zorunlu hale getirildiği,
hukuta devlet yönetiminde bir tane İslama ait kuralın kalmadığı yıllar,
ortaokulda okurken Türkçe kitabında Atatürk şöyle diyor diye yazıyordu "..... yenilikler gelecek, tesettür kalkacak.... devam ediyor"
ben bu yazıyı görünce beynimden vurulmuşa döndüm.
evet isteyen örtünür isteyen açılır herkesin dini kendine ama kaldırmak nedir? şimdilerde bu sözü arasam da bir yerde duymuyorum ben ama bundan 20 yıl önceki kitaba nasıl girdi o cümle??
arap alfabesinin kaldırılıp latin alfabesinin(Türklüğe ait bişey olsa gam yemiyecem yine ecnebi alfabesi) gelmesiyle Kuranı anlamak şöyle dursun okumaktan da iyice uzaklaştığımız yıllar,
evet bir ülkede herkes müslüman olmayabilir evet ama çoğunluğu müslüman olan bir ülkede müslümanım diyen bir lider İslam'a ait kuralları tekkk tekkk nasıl kaldırır??
ayetle sabit olan hırsızın cezası kadın erkek mal paylaşımı kanunları kalktıı ve yine ecnebi kanunları geldi.
soruyorum seyyahım??
sen cesaret eder miydin?
ben cesaret edemezdim.
bu ülkeyi bataklığa götüren İslam değildi İslam kuralları değildi, doğru İslami bi yaşam hiç değildi..
bu ülkeyi batağa götüren şey yine İslamdan uzaklaşmak, batının zevk sefasını alıp teknolojiden uzak durmak, tanzimatlarla da iyice uzaklaşmaktı..
bir osmanlı böyle battı gitti..
ben bunları beklerdim. elin ecnebisinden alınacağına çoğu yenilik İslam içinde köhneleşmiş işe yaramayan ve aslında İslamdan olmayan parçalar atılarak, gerçekten dinimizi yaşabileyeceğimiz bir ortam oluşturulabilir ülke yine cumhuriyetle yönetilir ama tek kural koyucu Allah'ın kuralları çiğnenmeden çok daha yeni güzel bir ülke kurulabilirdi.
bu benim isteğimdi o zamanki büyüklerimden, o zaman yaşasaydım ve konuşma fırsatım olsaydı büyüklerimizden bunu isterdim.
çok şey mi istemiş olurdum seyyahım.. bunu senden alıntı yaptım ama cevabım hiç kimseye değil aslında içimdeki derdin ilginç sanal bi ortama dökülmüş hali...
tam olarak düşündüklerimi anlatamayabilirim sinirlerime hakim olamıyorum bu konuda
fetva da vermek istemediğimden sadece kendi bildiklerimi yazıcam
içinde benim bilmediğim yanlışlar da olabilir doğrular da
karanfilim ben mesleğim gereği taaaaa insanın bilimsel olarak ortaya çıkışından itibaren her türlü etkinliğinin eğitimini aldım
buna tüm medeniyetler kültürler dahil
anladığım öğrendiğim tek şey tarihi asla bilemezsin
asla gerçeğin ne olduğunu bilemezsin
herkes kendi doğrusunu yazar diğerleri çürütmeye çalışır
kesin bir delil yoksa elinde ispatlayamazsın,o ispat da çok zordur
o yüzden islam tarihinde de türk tarihinde de yanlış öğretilenler bildirilenler anlatılanlar mutlaka var
Allah inancım sonsuz olmasına rağmen sürekli tıkanmam da bundan işte
o yüzden sadece Kuran'ı rehber almaya karar verdim
neden arapçadan vazgeçtik diyorsun
çünkü biz arapça konuşmuyorduk
osmanlıda kullanılan dil arapçaya farsça türkçe karışmış bir dildi
türkler müslümanlığı kabul ettiği zaman özellikle askerlik alanında kaynaşma olduğu için o sırada ortaya çıkan dil-hatta urdu dili denir ya işte o ordudan gelmedir ordunun dili manasındadır-
arapça ise arapların kullandığı dildir
kuranın arapça olmasının sebebi arabistanda inmesi çoğaltılması
Hz. Muhammed orta asyada yaşasaydı türkçe olacaktı
tam çeviri her dilde olamadığı için hep arapçasını okumalı diyoruz değil mi
peki ben okuyorum ama anlamıyorum ne dediğini istediğini
bu mu öğrenmek anlamak
bilmediğim anlamadığım şeyi nasıl uygulucam
nasıl inanıcam
alfabenin değiştirilmesi dini eğitimden vazgeçilmesi tesettürün kaldırılması gibi olaylar tüm toplumlarda yaşanmıştır
yeni bir düzen gelirken her zaman eski düzen yıkılır ve yıkılmak zorundadır çünkü mutlaka eskiden gelen çatlak sesler çıkar ve yeni düzeni mahfeder(bkn.kubilay olayı)
sen şimdi diyorsan ki yeni düzen dine karışılmadan kurulsaydı ,işte mümkün değil
diyorsan ki eski düzen iyiydi osmanlının son dönemi dinin en kötü zamanlarıdır
tamamen kötüye çıkarlar için kullanıldığı ,tekkelerde tarikatlarda her türlü pisliğin döndüğü (benim için şuanda bu ülkede aynı durum yaşanmaktadır ,beşik ulemalığı ,bozuk ekonomi,dinde bilimde teknikte eğitimde yozlaşma ,yabancı hayranlığı vs diye uzar gider)
bir halife düşün ki (osmanlı hükümdarları) yüzlerce cariyesi var
bir yönetici düşün ki (fatih sultan mehmet)kendi kardeşini katleden ve bunu yasalaştıran
neyse uzatmayayım
sarık islama ait bir kıyafet mi bilmiyorum
benim bildiğim kadarıyla sıcak ülkelerde yaşayan insanların başlarını korumak için kullandıkları bir kıyafet
fes mesela osmanlıyla özdeşleşmiş bir kıyafet olarak görülüp şapka inkilabında kaldırılması büyük olaylara sebep olurken aslında sarık kaldırılıp fes getirildiğinde de aynı tepki verilmişti
yani bu sadece yeniye karşı bir tutum sarıkla fesle alakası yok
sarık da zaten inkılaplarla değil 2.mahmut zamanında kaldırıldı yerine fes getirildi
sarığın fesin tesettürün kaldırılması toplumun görünüşünün de yeni modern ülkeye uygun olması amaçlıdır
çünkü o dönemdeki kıyafetler zaten artık dini yansıtmıyordu ,din amacıyla kullanılmıyordu
dünyada ne kadar açlık sefillik fakirlik gerilik varsa müslüman olan ülkelerde karanfil
ne kadar haksızlık tecavüz hırsızlık yalan dolan varsa müslüman ülkelerde
madem dinin emirleri bunlara engel olacaktı neden olamıyor
en iyi yönetim dine dayalı yönetimse neden bir avuç zengin hayatını yaşarken(hem de dinin en tasvip etmediği şekilde)neden halk kıvranıyor
sen yanında erkek olmadan sokağa çıkamamak istiyor musun
biz çıkıyoruz hepimiz orospu muyuz gözümüz erkeklerde de mi
sen evinde kocan bi ekmek getirsin diye çalışmadan evde ekmek beklemek istiyor musun(senin kocan elbet getirir ama kkda ne konular okuyoruz demi)
sen bir çocuk sahibi olmak için yıllardır mücadele ederken çocuğu sırf kız oldu diye 2. 3. 6. sınıf insan muamelesi görsün istiyor musun
sen sadece kadınsın diye bir sokak ortasında kıstırılıp 10 kişinin tecavüzüne uğramka istiyor musun(evet müslüman ülkede oldu bu daha geçen hafta)
senin müslüman olduğu iddia edilen ülkelerde din alimi sayılanların söylediklerinden haberin var mı(bi ara eklicem )
bu mu müslümanlık
bu mu din
böyle mi yaşamak istiyorsun
diyorsan ki hayır biz böyle yaşamayalım biz gerçek dine göre sadece kurana göre yaşayalım
öyle bir dünya yok karanfil
dünyanın hiç bir yerinde yok
hiç bir yerde olamazken bu burda olmamasının sebebi suçlusu Atatürk mü
dünyanın en gelişmiş halkı,teknikte kültürde sanatta eğitimde ekonomide japonlardır
ve japonlar dinsizdir
bir deprem oldu sokağa çıkma yasağı vardı gördün mü bilgisayarlar sokaklardaydı bir tane insan yoktu sokakta yağma için
görülmemiş bir deprem tsunami üstüne nükleer tehlike üzerine 3 hafta sonra okulları açıp eğitime başladılar
dünyada suç oranının en az olduğu ülkelerden biri
insanların kurallara kanunlara en fazla uyduğu ülkelerden biri
en fazla sosyal haklara sahip ülkelerden halkının en insanca yaşadığı ülkelerden biri
en saygılı birbirine hayatlarına inançlarına karışmayan insanların olduğu bir ülke
ve bu insanların çoğu dinsiz
dindar olmak sadece dindar olmak eksik dindar olmak yanlış dindar olmak bazen dinsiz olmaktan daha kötü daha tehlikeli
Atatürk dersen akan sular durur
dünyada savaşlarda hep kadınlar ve çocuklar acı çeker
Atatürk bizi köle olmaktan başka ülkelerde dinlere hizmet etmekten kendi padişahımıza da köle olmaktan aynı zamanda ,insan yerine konmamaktan ,iş sahibi olamamaktan,mal gibi alınıp satılmaktan ,tecavüze uğramaktan 10 yaşındaki kızlarımızın 70 yaşındaki şerefsizlere satılmasını görmekten kurtarmış insandır,liderdir ,Atamdır
yanlışları eksikleri olabilir
ama dünyanın en doğusuna ezanın ilk duyulduğu yere camiyi yapan ilk insandır
dünyadaki en değerli insan Hz Muhammettir diyen insandır
dünyadaki tüm liderler kurtardıkları halklarına diktatör olurken yönetimi halka bırakan halkın ,kadın ve erkeğin insan olmasını sağlayan insandır
bizim yanlışlarımız yok mu
hepimiz müslüman olduğumuzu söylüyoruz
hepimiz kurana göre yaşamak istediğimizi söylüyoruz
ben yapabiliyor muyum
hayır
en basiti açığım mesela
sen yapabiliyor musun
şunu kabul edebilir misin sırf dinimizde olduğu için eşinin 4 eşli olmasını kabul eder miydin,o dört eşten biri olmayı
bunu kabul etmezsek o zaman biz de islami yaşama karşı gelmiş kabul etmemiş olmuyor muyuz