Kirli Çıkılar )))

tam olarak düşündüklerimi anlatamayabilirim sinirlerime hakim olamıyorum bu konuda
fetva da vermek istemediğimden sadece kendi bildiklerimi yazıcam
içinde benim bilmediğim yanlışlar da olabilir doğrular da
karanfilim ben mesleğim gereği taaaaa insanın bilimsel olarak ortaya çıkışından itibaren her türlü etkinliğinin eğitimini aldım
buna tüm medeniyetler kültürler dahil
anladığım öğrendiğim tek şey tarihi asla bilemezsin
asla gerçeğin ne olduğunu bilemezsin
herkes kendi doğrusunu yazar diğerleri çürütmeye çalışır
kesin bir delil yoksa elinde ispatlayamazsın,o ispat da çok zordur
o yüzden islam tarihinde de türk tarihinde de yanlış öğretilenler bildirilenler anlatılanlar mutlaka var
Allah inancım sonsuz olmasına rağmen sürekli tıkanmam da bundan işte
o yüzden sadece Kuran'ı rehber almaya karar verdim

neden arapçadan vazgeçtik diyorsun
çünkü biz arapça konuşmuyorduk
osmanlıda kullanılan dil arapçaya farsça türkçe karışmış bir dildi
türkler müslümanlığı kabul ettiği zaman özellikle askerlik alanında kaynaşma olduğu için o sırada ortaya çıkan dil-hatta urdu dili denir ya işte o ordudan gelmedir ordunun dili manasındadır-
arapça ise arapların kullandığı dildir
kuranın arapça olmasının sebebi arabistanda inmesi çoğaltılması
Hz. Muhammed orta asyada yaşasaydı türkçe olacaktı
tam çeviri her dilde olamadığı için hep arapçasını okumalı diyoruz değil mi
peki ben okuyorum ama anlamıyorum ne dediğini istediğini
bu mu öğrenmek anlamak
bilmediğim anlamadığım şeyi nasıl uygulucam
nasıl inanıcam

alfabenin değiştirilmesi dini eğitimden vazgeçilmesi tesettürün kaldırılması gibi olaylar tüm toplumlarda yaşanmıştır
yeni bir düzen gelirken her zaman eski düzen yıkılır ve yıkılmak zorundadır çünkü mutlaka eskiden gelen çatlak sesler çıkar ve yeni düzeni mahfeder(bkn.kubilay olayı)
sen şimdi diyorsan ki yeni düzen dine karışılmadan kurulsaydı ,işte mümkün değil
diyorsan ki eski düzen iyiydi osmanlının son dönemi dinin en kötü zamanlarıdır
tamamen kötüye çıkarlar için kullanıldığı ,tekkelerde tarikatlarda her türlü pisliğin döndüğü (benim için şuanda bu ülkede aynı durum yaşanmaktadır ,beşik ulemalığı ,bozuk ekonomi,dinde bilimde teknikte eğitimde yozlaşma ,yabancı hayranlığı vs diye uzar gider)
bir halife düşün ki (osmanlı hükümdarları) yüzlerce cariyesi var
bir yönetici düşün ki (fatih sultan mehmet)kendi kardeşini katleden ve bunu yasalaştıran
neyse uzatmayayım
sarık islama ait bir kıyafet mi bilmiyorum
benim bildiğim kadarıyla sıcak ülkelerde yaşayan insanların başlarını korumak için kullandıkları bir kıyafet
fes mesela osmanlıyla özdeşleşmiş bir kıyafet olarak görülüp şapka inkilabında kaldırılması büyük olaylara sebep olurken aslında sarık kaldırılıp fes getirildiğinde de aynı tepki verilmişti
yani bu sadece yeniye karşı bir tutum sarıkla fesle alakası yok
sarık da zaten inkılaplarla değil 2.mahmut zamanında kaldırıldı yerine fes getirildi
sarığın fesin tesettürün kaldırılması toplumun görünüşünün de yeni modern ülkeye uygun olması amaçlıdır
çünkü o dönemdeki kıyafetler zaten artık dini yansıtmıyordu ,din amacıyla kullanılmıyordu

dünyada ne kadar açlık sefillik fakirlik gerilik varsa müslüman olan ülkelerde karanfil
ne kadar haksızlık tecavüz hırsızlık yalan dolan varsa müslüman ülkelerde
madem dinin emirleri bunlara engel olacaktı neden olamıyor
en iyi yönetim dine dayalı yönetimse neden bir avuç zengin hayatını yaşarken(hem de dinin en tasvip etmediği şekilde)neden halk kıvranıyor
sen yanında erkek olmadan sokağa çıkamamak istiyor musun
biz çıkıyoruz hepimiz orospu muyuz gözümüz erkeklerde de mi
sen evinde kocan bi ekmek getirsin diye çalışmadan evde ekmek beklemek istiyor musun(senin kocan elbet getirir ama kkda ne konular okuyoruz demi)
sen bir çocuk sahibi olmak için yıllardır mücadele ederken çocuğu sırf kız oldu diye 2. 3. 6. sınıf insan muamelesi görsün istiyor musun
sen sadece kadınsın diye bir sokak ortasında kıstırılıp 10 kişinin tecavüzüne uğramka istiyor musun(evet müslüman ülkede oldu bu daha geçen hafta)
senin müslüman olduğu iddia edilen ülkelerde din alimi sayılanların söylediklerinden haberin var mı(bi ara eklicem )
bu mu müslümanlık
bu mu din
böyle mi yaşamak istiyorsun
diyorsan ki hayır biz böyle yaşamayalım biz gerçek dine göre sadece kurana göre yaşayalım
öyle bir dünya yok karanfil
dünyanın hiç bir yerinde yok
hiç bir yerde olamazken bu burda olmamasının sebebi suçlusu Atatürk mü

dünyanın en gelişmiş halkı,teknikte kültürde sanatta eğitimde ekonomide japonlardır
ve japonlar dinsizdir
bir deprem oldu sokağa çıkma yasağı vardı gördün mü bilgisayarlar sokaklardaydı bir tane insan yoktu sokakta yağma için
görülmemiş bir deprem tsunami üstüne nükleer tehlike üzerine 3 hafta sonra okulları açıp eğitime başladılar
dünyada suç oranının en az olduğu ülkelerden biri
insanların kurallara kanunlara en fazla uyduğu ülkelerden biri
en fazla sosyal haklara sahip ülkelerden halkının en insanca yaşadığı ülkelerden biri
en saygılı birbirine hayatlarına inançlarına karışmayan insanların olduğu bir ülke
ve bu insanların çoğu dinsiz
dindar olmak sadece dindar olmak eksik dindar olmak yanlış dindar olmak bazen dinsiz olmaktan daha kötü daha tehlikeli

Atatürk dersen akan sular durur
dünyada savaşlarda hep kadınlar ve çocuklar acı çeker
Atatürk bizi köle olmaktan başka ülkelerde dinlere hizmet etmekten kendi padişahımıza da köle olmaktan aynı zamanda ,insan yerine konmamaktan ,iş sahibi olamamaktan,mal gibi alınıp satılmaktan ,tecavüze uğramaktan 10 yaşındaki kızlarımızın 70 yaşındaki şerefsizlere satılmasını görmekten kurtarmış insandır,liderdir ,Atamdır
yanlışları eksikleri olabilir
ama dünyanın en doğusuna ezanın ilk duyulduğu yere camiyi yapan ilk insandır
dünyadaki en değerli insan Hz Muhammettir diyen insandır
dünyadaki tüm liderler kurtardıkları halklarına diktatör olurken yönetimi halka bırakan halkın ,kadın ve erkeğin insan olmasını sağlayan insandır
bizim yanlışlarımız yok mu
hepimiz müslüman olduğumuzu söylüyoruz
hepimiz kurana göre yaşamak istediğimizi söylüyoruz
ben yapabiliyor muyum
hayır
en basiti açığım mesela

sen yapabiliyor musun
şunu kabul edebilir misin sırf dinimizde olduğu için eşinin 4 eşli olmasını kabul eder miydin,o dört eşten biri olmayı
bunu kabul etmezsek o zaman biz de islami yaşama karşı gelmiş kabul etmemiş olmuyor muyuz

tüm sayfaların özeti olarak ve aslında bu kadar uzatmadan on yılların klişe ama en doğru sözünü yazmak sanırım yeterdi

Atatürk olmasa bu gün müslüman olabilecek miydik karanfilce???

temizlemiyorum.............................

benim çok çantam yoktur gardolabında en alt bölmeye çantalarımı istifliyorum

fırın içini şimdiye kadar yağ çöz domestosla temizleyip defalarca durulayıp boş çalıştırarak aklımca o kimyasalı uzaklaştırırdım

selin in dediği amway in fırın temizleyicisini aldım daha kullanmaya fırsatım olmadı

geçen derya bana kabartma tozuyla yapılan poğaça tarifi vermişti komşlularına kahvaltıya giderken yapmış çok beğenmişler
aynı içerikle olan poğaçayı servis arkadaşım da yapıyormuş ilgilenirsen misafirlerin için sana da kopyalayabilirim

bugün düşündüklerim aklıma gelenler bi hışımla yazıp uslübu tutturamayıp sildiklerim
yada daha usturuplu yazıp düşüncemi tam anlatamayıp gene sildiklerimi öyle güzel anlatmışsınki:)

senfaaaaaaaaaaaat anwayin yoğurt kıvamında tepesinde fırçalı bi fırın temzileyicisi var mucize gibi bişey süpper
fırçayla sürüosun 20 dakikada yağları foşur foşur kabartıo sen üstünden peçeteyle bile alıosun yağları o kadar
ama durulaması biraz zor oluyo :)
ama fırın ovalamaktan tellemekten bin kat yüzbinkat daha iyi:)

kesinlikle gözün kapalı kullanabilirsin:)
kimyasal hemde güçlü bi kimyasal ama o olmasa onun yerine gene kimyasal kullanılcak en azından kolay oluyo:)

seyyah ne uzun yazmışsın öyle oku oku bitmedi

yazdığın bütün cümlelere (urdu dili hariç) katılıyorum

şenfat ben geçen görmüştümde rengarenk çanta deyince acaba şu hediye için karton çantalardanmı bahsediyosun anlamamıştım..beyin fırtınası yaptırmasana kol çantası de..
benim kışın kullandıklarımı şimdi battaniyelerin şeffaf fermuarlı hurcu oluyoya ona koydum..
yazlıklarıda gardroba tıktım resmen..
çok çantam yok ama başka yerimde yok..mecburen gardroba koydum..
fırının içinide mr.masıl var (okunduğu gibi yazılmıyor)
onunla temizliyorum..
sonra durulayıp mutlaka içine tencereyle su koyuyorum kapağını açık bırakarak çalıştırıyorum..
belki saçma ama o kimyasalllar buharla gider belki diyorum

Son düzenleme:
biz öle olanlardan bahsediyoruz
niyet allah rızasıysa bize ne bakan gözlerden
mini etekliye de bakıyolar
milleti takarsan ohooo

işte sorun burda bakamazsın..kıçını açana da bakamazsın kıçı açık başını kapayana da bakamazsın..
bakmak derken onun giyimine laf söyleyecek hakkı bularak bakamazsın..
onlar içinde belki sen tuhaf giyiniyosun..
dine uygun giyinsin diyorsun ..
sen Müslüman değilmisin..
ozaman sende giyin dine uygun..ha o dar manto giymiş Müslümanım demiş
ha sen normal pantolon tişört giymiş mislümanım demişsin..
karışamazsın kardişim..o öyle giyiniyor kendince..sende kendince..
o gelip sana niye kuran okuyosunda islama uygun giyinmiyosun dese ne dersin..
ağzının payını verir yollarsın dimi..o zaman onun marka eşarbı dar mantosuna da kimse karışamaz..
özgürlük demek bana kimse karışamaz ama ben karışırım değil ki...
konu ne Atatürk ne din ne şu ne bu..
konu insanlık..insanın insana anlayışı..
benim gece kluplerinde içkiden kafası kalkmayan arkadaşımda var 13 yaşından beri çarşafa girmiş arkadaşmda var...
ben onların insanlıklarına bana olan davranışlarına bakıyorum..
hiçbirinede göz belertmiyorum..onlar içinde ben aynıyım...
lafın özü herkes kendine baksın arkadaşım...
günah çukurunda dolanırken isevaplar işlerkende kendi başımızayız..
onun kıçı bunun eşarbına gelene kadar,Atatürkü övüp/kötüleyene kadar iki rekat namazımı kılıp iki gönlü hoş ettiysem ohh deymeyin keyfime

seyyahcım ne kadar güzel yazmışsın

iki rekat namazımı kılıp iki gönlü hoş ettiysem ohh deymeyin keyfime

işin özü bu
işi atatürke eşarba indirgemeden herkes kendine baksa
işine gelince dini alet edip işine gelmeyince hatırlamadan yaşamasa
herkes insan olmanın müslüman olmanın -müslümansa- kendince gereğini yapsa
yaparken de başkasına çamur atmasa
belki de hiç sorun kalmaz

seyyah ne uzun yazmışsın öyle oku oku bitmedi

yazdığın bütün cümlelere (urdu dili hariç) katılıyorum
evet ya pakistanlıların dili değil mi urdu dili
filolog kesil şimdi başıma
eş durumundan filolog olur kendileri

hey yavrum be arkadaş portföyüne bak

kim yapıyor ki bunu sen ?ben?
önce biz yapmayalım
gerisi gelirmi pek sanmam başkalarından
ama bari biz kurtaralım paçayı
geceyi lov lov mehsodan hepimiz kardeşiz türküsüyle tatlıya bağlayıp
dünya barışı diyen güzellik kıralıçası edasıyla salınıyorum

benim seyyaha katılmadığım nokta şu hani demişsin ya müslüman ülkelerde bunlar bunlar oluyor. emin ol her yerde sapık manyak gırla var. insan cahil kalırsa hayvandan farkı kalır mı. müslüman olmalarıyla alakası yok bence.
bir de şu var padişahın haremi bilemiyoruz ki padişah hergün bir tanesiyle halvet mi oluyor. ve fatih sultan mehmet konusunda ben bikaç tarihçiye sormuştum çok karmaşık bir konu bence

Son düzenleme:

ona bakarsan idamın olduğu ülke amerika her türlü suçun başı çektiği yer
daha dün 6 aylık çocuğa tecavüz eden adam idam edildi
müslümanlık buna engelse neden müslüman ülkeler bu durumda diyorum
müslümanlık da engel değil
müslüman geçinmek de
onu anlatmaya çalışıyorum

Son düzenleme:
Fatih meselesine gelince fatih de kundakdaki kardeşini öldürttü ama siliyor muyuz fatihi
atamız diyoruz soyumuz diyoruz
bir yanlış 10 doğruyu götürmüyor
yanlışsız insan yok -yine fetva olmasın da peygamberimiz hariçti yanılmıyorsam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…