Kirli Çıkılar )))

ve diğer peygamberler..
onların yaşadıkları olaylar sadece insanlık için ibret olması için yaşanılmış şeyler..
misal hz.yakupun hz.yusufu diğer çocuklarından daha çok sevmesi..bu bizim gibi cahiller için bak evladını ayırmış hata yapmış demek
ama o Allahın ''bakın evladınızı ayrırısanız başına böyle şeyler gelir,denk tutun''ibretliği...

Bak sen bade hanım nerelerde fink atıyormuş
muneyle mi kanka oldun

misafirim gitti ancak baktım seyyah çok güzel yazmış bebisimmmm..

karanfil adeseye bakımda alayım olmazsa hoş zeytin yağı yeni 5 lt almıştım ama nasılsa kullanılır bize pek akdenizden gelmez

selin benimdevutum çok kızımın yazliklarini utuluycem dolabında dizicem yarın erkenden yapmayı planlıyorum zaten evim temiz arkadaşım gelecek pek isim yok

baya uzun bi yaz olmuş evet...
yazdıklarının çoğuna katılmıyorum seyyah.
ama kısa da olsa bazı konulara cevap verip konuyu kapatmak istiyorum.
sana yazmakla çoğu kişiye yazmış olurum aşağı yukarı herkes aynı fikirde zaten..
yazdıklarımı bir kişinin bile destekleyememesini anlıyorum anlamıyor değilim.
ahir zamandayız zaten artık herşeyler öyle birbirine girdi ki.

birincisi size şunu da söylemek istiyorum.
benim burdaki hedefim neydi???
İnsanlar kusursuz olamaz ve benim kendimce de Atatürk ün de hataları vardı.
bunları konuşup tartışmaktı.
benim burda şimdiki düzenden bahsederkenki şikayetlerime kimsenin lafı yoktu. oysaki bendeki aynı manktık. Gel Fatih Sultan Mehmedi tartışalım de onu da tartışırım..

ama hatam şu oldu ki kusursuz mükemmel Atatürk hakkında hiç bir şey söyleyemem şu da şöyle olsaymış desem dinden çıkmaktan beter olurum hemen müslümanlığıma laf gelir ne kadar iyi müslüman olduğum sorgulanır fakir müslüman ülkeler örnek verilir.
çünkü İnsanların Allahın günahsız dediği peygamberlere bile laf atarken bilmem" Hz yakup küçük oğlunu çok sevdiğinden ibretlik başına gelmiş" bu nerde yazmış Kuranda mı?? neyse benim kendi de bir insan olan Atatürk şöyle yapsaymış demem bu kadar sansasyona neden olabiliyor.

Efendimiz A.s birden çok kadınla evlendi bunu Allah için yaparken çoook eleştiren oldu ama Atatürk ün hangi sebepledir billinmez(evlilik bir erkek için ne kariyerine ne cephede başarısına ne de siyasette başarısına mani olur) gurur kaynağı bile yapılmış bunu da bu günlerde öğrendim önceden bilmiyordum.

bi kaç konuna cevap vermek istiyorum.
ben neden arapçayı bıraktık değil neden arap alfabesini bırkatık ta (güya) cephede savaştığımız düşmanımız olan batının alfabesini kullandık diyorum.
neyse bu konuya sayın İsmet İnönü cevap vermiş.

benim kayınpederim Somaliye gitti.
ve somali perişan bi halde şu an. neden peki?? çünkü çok değil kısa bi zaman önce Somaliye şeriat geldi. bildiğin hırsızın eli kesilir duruma geldi. peki noldu hemen dünyanın polisi yahudi uşağı amerika el atmış. ve tarumar etmiş. aynen bizdeki durum şu an Türkiyede güya İslam a bi yöneliş var ya acaba gerçekten İslama yöneliş olsa buna amerika izin verir mi şu an herşey tam istediği gibi.
somaliye örnek bir çok yer verilebilir afganistan da bunların başında.
seyyahcım neden dinsizlere sadece japonyayı örnek veriyorsun???
çini, insanları vahşice katledip adına din bile denilmeyen şeye inanıp insan etleriyle ziyafet çeken budistlerden, resmen ortaasyada Türk kökünü kazımaya and içen kominist Rusyasın insanlıklarından da bahsetsene biraz.
bu konuda evaya katılıyorum ben de..

dediklerin değil müslümanlık.
müslümanlık Asrı Saadettir Efendimiz As. ve ashabının yaşam şeklidir.
soruna gelince bi müslüman olarak buna asla evet diyemem. Haşa Allah ne diye indirdi o Kuranı eğer Kurana göre yaşamıycaksak o zaman yine haşa Allahın bu konuda eksik mi olduğunu haşa yapamıyacağını mı düşüneyim Aslaaa.
son olarak bunları sormuşsun...
yine malum yere geldik.
ben kimsenin dinini sorgulamadım sen ne biçim Atatürkçüsün demedim.
ama malum bu konular hep buraya bağlanır adettendir. sen şu kadar mı müslümansın? eve kapan çalışma o zaman..
madem cevap vereyim oysa konuyla alakası da yok ama..
eğer Allah isteseydi Efendimiz A.s gibi Allah için evlenmesini kabul ederdim..
şu an için etmem zaten İslam bana sorma hakkını tanımış vesselam...
ha ama Kuranda bir erkek mutlaka 4 kadınla evlnemeli yazsaydı kabul ederdim.
sadece mühlet var 4 e kadar evlenebilir diye. onun da bazı şartları var özellikle ilk kadın açısından.
keşke ilke inklaplar kadar dinimizi de bilebilsek(en çok da kendi adıma konuşuyorum)

İslamda çalışmak kadına yasak değildir.
Arabistana gittim. orda çalışan bayan hem polisler vardı hem de doktorlar.
eminim ki okullarda öğretmen de vardır kızlar için. oralarda bulunamadık orda bulunuş icabı.
tabi yine söylüyorum Arabistan kıstas değil ama dinimizde uygun şartlar oluşursa kadın çalışabilir ama kadının yeri en güzeli evidir. ve bunu ispat edecek ilk günden bugüne bu topikte konuştuğumuz bir çok alıntı yapabiliriim.. "oleyy bugün tatil evdeyim temizlik yaptım yemek yaptım çok mutluyum vs.." tabi hemen bu da çevrilmesin. bi güzel vardır bi en güzeli vardır.

burda konuya nokta koymak istiyorum.
herkesin doğruları kendine. siz beni anladını ben ise sizi. ben kendimin doğrularından sizse kendinizinkilerden vazgeçmezsiniz. zaten hepimiz aynı düşünsek insan kavramı çıkardı ortadan.
ben kimseyi eleştirmedim. eğer burda birilerini sorguladığımı düşünen varsa yanılıyor ben toplumla ilgili genel konular üzerine yorum yaptım evet Atatürk şöyle yapsaydı iyiydi dedim çünkü benim hayatıma da herkesin hayatına da malolan bi insan aynen şimdiki baştakiler gibi.
lütfen bu özgürlüğü de tanıyın bana.

gerçekten konuyu kapatmak istiyorum eşimin de dediği gibi ben ya da başkası konuşurken farkında olmadığımız gizli küfürler de (imandan çıkaran) havada uçuşuyor. diyorum ki şunu demişim ama ya imanımı zedelediyse diye endişe içinde uyuyorum.

aslında burda başkası olsa kendinize bu kadar hakim olamayabilirdiniz gösterdiğiniz saygı için de teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:
gunaydin kizlar erkenden uyandim yine kalkiiim de biraz yuryum bari cileklerim vardi 1 kilo kadar ve kilosunu 3,79 dan almistim hemen bozuldu ya bugun onlari randodan gecirip pelte gibi yapip tavuk gogsunun ustune dokecegim bi kere yaomistim cok guzel olmustu

yaz geldi harika hava su yazin en cok sevdigim seyi sabah uyanip cami acinca iceri dolanhava vekus sesleri ...

Gunayydin cikicanlar.... Babamlardayim ohhh degmeyin keyfime havada harika kahvaltiyi yapip parka cikicaz.kızımla sonrada öğlen eşim gelecek babamlari. Karşı taraf piknik alanı bi.kaçamak yapalım diyoruz bakalim eşimin haberi yok ama :) heerkese güzel hafta sonlari...

herkese hayırlı sabahlar.
3 gündür akşam yemeklerinden sonra mide yanması yaşıyorum apartmanın ayağa kalkma olayı üzdü ya mideme vurdu sanırım.
o yüzden 3 gündür tavuk gibi 9 da yatıyorum sabah da erkenden ayaktayım ama bugün kendimi çok dinç hissediyorum.
geceden ekmek makinesini kurmuştum sabah eşimle güzelll bi kahvaltı yaptık onu işe gönderdim.
hava harika mutluyum sağlığım yerinde elhamdülillah daha ne olsun(enerji patlaması modu)

ben de bi kaç işimi halledeyim veli toplantısı var bugün.
yarın da memleketime gezzmeye gidiyoruz inşallah

Günaydınn hanımlarr biz hiç uyumadık çağan hasta sabaha kadar öksürdü,burnuda tıkalı,hapşuruyor sabaha kadar ağladı eşimde uykusuz gitti işe bende makineye çamaşır attım ütü yığınla beni bekliyor,yemek yapılcak ,temizlik var ama ben birazdan çağanıda yanıma alıp uyumayı düşünüyorum.
Karanfilcecim geçmiş olsun canım.
Burcucum hoşgeldin canım bi buluşmamı ayarlasak yine..
Özlem gez kuzum iyice ama ilkeye dikkat et biz gezdik çağanı hastalandırdık bak.

Annelere hediyelerden bahsetmişsiniz bende erkek kardeşimi aramış anneme ortak bulaşık makinesi alalım dedim hem annem mutfağı eskimişti dolaplarını veriyor yaptırmaya bulaşık makinesi yeride yoktu hem yeni yapılan mutfağına ,hemde anneler günü hediyesi olarak düşündüm kardeşim fiyatlarına bakıyor sanırım .Kaynanama gelince bişey alırmıyım bilmiyorum ona kırgınlıklarım çok,kalbimin bi tarafı hep buruk ama sonuçta oda eşimin annesi ve bende bir anneyim diye düşünüyorum ama bakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…