Kirli Çıkılar )))

ollycan yazdıklarımın bilimsel değeri yok sadece bana ait öneriler

lazımlığa alıştırmak ilk başta sorundur yani üzerine oturtmak
sen 3 günü geçirmişsin
artık balığı kitabı vs bir kenara bırakıp kuzucuğunu oturttuktan sonra anlayabileceği diyaloglar kurup kaka yapacağını kakaya odaklanmasını sağlamaya çalışmalısın

yani kuzucuğuna yaptığı ya da ondan yapmasını istediğin şeyin farkına vardırmaya ufaktan başlamanı tavsiye ediyorum.

anlamasını sağlamaya çalış kakasını çişini yapınca çok sevdiği birşeyi yapmaktan ya da ona vermekten bahset
umarım o ara yapar ve zaman geçirmeden bak kakanı yaptın diye hemen ödülü ver
onunla sürekli konuşma halinde ol

vaktinizi kafanızı meşgul ettiğim için kusura bakmayın kızlar.
farmasi direk olarak bana yazmış konuyu uzatma diye evet ben geçen hafta kapattım zaten.
ama tek uzatan da olmadım her seferinde sorularla gelen cevap hakkı doğan cevaplar geldi.
düşüncelerime saygılı olduğunuzu söylediniz.
burda bi konu açılır ve o konuya katılmayan kişiler baktı konu uzayacak ve aynı fikirde değil cevap yazmaz. raconu hepimiz biliriz. ki bu racona uyan bir çok kişi oldu sağolsunlar.
burda kimler eleştirilmedi kimlere laflar sokulmadı ama hepsi benden daha fazla saygı buldu. işin açığı bundan dolayı da üzgün değilim. fikirlerimde ve ifade etme tarzımda yanlışlık yapmadım hedefime burdan 1 kişiyi bile almadım. düşüncelerimi paylaşmak istedim hepsi bu.
fikirlerimi duymak dahi istememenizi bana haksızlık olarak düşünüyorum açıkçası. oysaki çok da anlayışlı ve medeni insanlarız özgürlüklerden yanayız.

neyse konuyu uzatmayayım yine.
Allaha emanet olun.
cevap yazmayın lütfen bu güzel konu daha fazla karalansın istemiyorum. zira bir daha girmeyeceğim için yazdıklarınız da göremiyeceğim.

Ollycim ben çağanı 9 ay önce bıraktırdım kısaca anlatayım annem illaki alıştırma kilodu alalım dedi zor bela aldık annemlere geldik annem taktı çağan onu bez sanıp altına yaptı eve gelince yıkadım acayip bi koku midemi kaldırdı makineye atmıştım ben bunu bidaha takmam dedim kaldırdım sonra yatağının altına bez serdim ve çağanın bezini bidaha takmamak üzere çıkardım kendimi öyle şartlandırdım derya biraz sık dişini rahatla dedim lazımlık aldım sürekli çağan çişin varmı diye sora sora lazımlığa oturttum tabiki halılara kaçırdı bı sırada ama sürekli çiş tutuyordum akşamları süt içiyodu yatmadan mutlaka çişini yaptırıyordum yatıyordu süt içtiya 2 saat sonra odasının ışığını yakmadan çağanı uyandırmıyordum kucağıma alıyordum lazımlığa oturtuyordum annecim hadi çişini yap yatalım diyordum bi kaç kez mızırdandı ama yaptı sonra gece bidaha kalkıyordum yine aynı işlem tabi bu sırada gece çok kez hem yatağını hemde üstünü komple değiştirdiğimi bilirim altına yaptığı için ama dayandım pes etmedim sonra gece kaldırmalarımı azalttım gece ben wc ye kalkınca yavaşça elliyodum altını kuru kaldırmıyordum bu şekilde gezmelerebile gittik avmlerde filan dur oğlum sakın altına yapma diye diye koşturarak wc lere koşuyorduk 9 ay oldu bezi bi çıkardım bidaha takmadım veee çok şükür çok rahatım akşam yatmadan çişini yapar yatar sabah kuru bi şekilde kalkar vee gece hiç uyanmaz ben çağan nasıl alışır diyodum bezi her taktığımda tıklım tıklım dolu oluyordu ben şuna inanıyorum bezi gündüz çıkarıp gece takmamak lazım ikisini birden alıştırıp aradan çıkarmak lazım ki gündüz çıkarıp gece takmak çok ama çok zor bide bana göre bu tamamen benim fikrim alıştırma kilodu bebeğin kafasını karıştırıyo onu bez sanıp yine çişini ona yapıyor ben kullanmadım dediğim gibi bu tamamen benim fikrim.

karanfilcem canım olur böyle şeyler
gitme lütfen
kirli çıkılar sensiz olmaz
biz seni çoook seviyoruz

deryacım gece bezi takıyorum sabah bi kalkıyoruz 1 kilo çiiş yapmış:))
seninki çok radikal bir karar olmuş tamamen kesmek
aslında onu da yapabilirim ama önce koltukları örtmek lazım sanırım
ve de yatağını..
halıları yıkatırım o kolay iş..
ama bu çocuk hergün parka felan gidiyor o arada alıştırma kilodu giydiriyorum
parkta nereye yapacak
acaba lazımlığın içindeki beyaz kabı da mı götürsek?? ama oturmadan yapmaz ki çömelmez de sıpa..
gerçi adım gibi eminim altına yapar orda da..
normal kilot giydirdim dün akşam..
üstüne yapmış rahatsız olmuş bacakları ıslanınca baktım hepsini çıkarmaya çabalıyor
bıraktım biraz öylece..ne yaptığını bilsin rahatsız olsun diye
ben bırakınca o da bıraktı oyuna daldı unuttu gitti ıslak taytını..
deli oldum saçımı yolacaktım

çoğu uzman senin dediğin gibi tavsiye ediyor..
ne yapsam ki tamamen mi çıkarsam??
hazır yaz günü değiştir dur ıslak kıyafetleri..

olyycim inanmazsın biz ilk zamanlar nereye gidersek lazımlığı götürüyorduk piknik,annemler,kaynanamlar yada arkadas,komşu gezmeleri ben ikinci çocuğum olsa yine aynı şekilde yaparım iyiki gece ve gündüzü aynı anda yapmışım zorlanmadımmı evet çok zorlandım ağladığım zamanlarda oldu ama bitti çok şükür.Polar örtüler filan var al koltukların üzerine ,yatağın altına sermek içinde bu hastanelerde yatakların altına seriyorlarya adını unuttum oda eczanede hatta marketlerde bile satılıyo al ondanda gecede bi süre uykundan fedakarlık yap kalk yaptır çişini bak bi süre sonra rahatlayacaksın.Ama gece uyandırmadan yaptır yoksa uykusu açılır uyumaz bidaha ben onuda yaşadımŞİmdi alıştırırsan yaz geliyo rahat edersin kışa bırakma sakın

ollycan yatağına çarşaf serdikten sonra naylon ser üzerine de çarşafı 4 e katla koy

ollycan bıdık kaçta yatıyor ? senden önce yatıyorsa yatmadan çişini yaptır

sen ondan birkaç saat sonra yatıyorsan sen yatmadan tekrar kaldır yaptır

geceleyin de bir defa kaldır alışır gider

olllycim kizimi tam 24 ay doldu cis egt basladim

o gune kadar bez degistirme disinda poposu rahat dolastirmamistim evde temizlik acisindan

karali bir sekilde basladim... once konustum benle wc ye hep geldigi icin biliyordu... anlatiyordum cisler buraya gitmeli evletine gidiyorlar bak seklinde... yefikletimz burda cikiyor sularda burda dite hep anlatttim

1. gun hep altina yapti ne yaptigini farketti balkona ortu sermistim lazimlkta ordaydi. yapiyor bakiyor cisine kakasi geldiginde laximliga oturttum yapti. hic uzun oturmaxdi benim kiz.

2. gun kakasini gordu korktu 1 gun boyu yapmadi kakayi korktugu icin ben nasil uzuluyorum kakayi gostermeyin diyorya uxmanlar.... parja cikiarken bez bagladim . kuytuda beze yapti

3. gun guzel sozlerle ruj oje pek severdi onlarla kandirarak kakasin7 laximliga yapmasini sagladim ...yine korkudan yapmadi cunku. cisimizin baxisi lazimliga bazisi pantolona oluyordu

bu arada geceleri 3 gun o uyuduktan sonra bagladim yatarken kon6stum ,sivi seylr vermedim gece

yataga hem onunkine hem bizimkine sivi gecirmeyen alez almistim

1 hafta sık disini ogrenir asla pes etme geri adim atma vazgecme gece altina kalin seyler koy islansin ertesi gun yika aksama yine ser

basima resmen agrilar girdi ama basarmistik gercekten yavrular icinde sikintili

cisler bay bay yuvaniza gidin derdik sifonu cekerken

allright;

yatağa çiş yapma ihtimaline karşılık sıvı geçirmez alez kullan.

bez bağlayacaksan, kötü marka bez ve bir küçük boy kullan, bezden rahatsız olması, tuvalet eğitimine katkı sağlar. benim oğlum sırf bezden rahatsız olduğu için tuvalet eğitimine olumlu yanıt verdi.

çocuğun hazır olması da çok önemli.

Akşamki menüm;
bana patlıcan yemeği,
eşime mantar sote,
ortaya semizotu salatası,
çorba tavuk suyuna şehriye çorbası düşünüyorum tatlı olarakta haşhaşlı tatlı yapmayı düşünüyorum yorgun olmazsam.

pepeti :))) biz de kakaya hoşcakal der, güzelce uğurlardık.

ben sadece ilk hafta gece çişe kaldırdım, sonra öğrendi, bi daha da kaldırmadım, o da yapmadı.

aramızda 2 saat felan olyor yatmada
çok rahat yaptırırabilirim aslında..
alezleri alayım da bi deneyim bakalım..
ben 7 yaşıma kadar geceleri yaptım altıma hatırlıyorum annem muşamba sererdi altıma..
bana çekerse yandık

oooooooov, bu konuda genetik yatkınlık var maalesef, umalım da sana çekmesin :)))

karanfil kendi adıma tekrar söylüyorum..olay ne senin düşüncelerin nede anlatım tarzın..
olay şu defalarca kez bu konuların şimdiki gibi sonuçlar doğuracağını bildiğimiz için konuşmayalım dedik..
ama sen ısrarla açıp durdun aynı konuyu..ne gerek var canım..bile bile lades dedik yani..

günler sonra dışarı çıktım..nasıl tuhaf geldi:)
resmen güneşi gördüm oldu:))
taze ot görmüş danalar gibi dolandım durdum:)

sidikli olllyyy olllyy o zaman durucuga diycek lafin yok eminim alisir kararli olmak herseyden onemli unutma

biz sadece Allahın hatasızlar dediği peygamberlerin hatasız olduklarını kabul edip eleştirmiyoruz
onun dışında tüm insanlar adı üstünde insanoğlu hataları günahları sevapları var
Atatürk de bir insan yanlışları ve doğruları var
eleştirilecek yanları vardır
ama bizim için yaptıkları iyi şeyler o kadar çok ki
o yüzden yanlışlarını düşünmüyor eleştirmiyoruz
böyle kabul ettik
başkaları eleştirebilir
ama maalesef ki eleştirilerinin yanlış ve eksik olduğunu görünce dayanamıyoruz

hem Allaha ve resulune inanmak hem de Atatürkü sevmek bu kadar zor mu bilmiyorum

valla ben Atatürk'ün bir yanlışını görmedim, en azından bana karşı :))) dolayısıyla eleştirilecek bir tarafını da bulamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…