bu arada topiğin eski tadı tuzu yerine gelsin
size durunun kaka günlüğünden bahsedeyim
3.gündeyiz
ilk gün 1 kez kaka, 2.gün 1 kez çiş bugün ise sabahtan hem kaka hem çişi lazımlığa isabet ettirdik
amaaaaa lazımlıkta 1er saat oturuyor
kitaplarını karıştırıyor resim yapıyor balıklarını seviyor tv izliyor vs..
yani şuurlu bir dışkılama olayımız yok denk geliyor yapıyor..
ve biz tüm ahali çılgınlarca alkışlıyoruz sevdiği milka çikolatadan veriyoruz
yani bizi görenler deli zannederler:)))
mesela bugün çiş yaptı oo aferin dedik alkışladık kaldırdık alıştırma kilodunu giydi ve 5 dakika sonra kilota kakasını yaptı
şimdiii tecrübeli annelerden yarım istiyorum
ne yapmalıyım?
tesadüfen üstünde otururken yapıyor hiç bilinçli değil
bu bilinç tesadüfler artınca mı artacak??
ben hemen olsun istiyorum olmayınca da başıma ağrılar giriyor
nasıl olcek bu iş ben ne yapabilirim??
aslında çocuk gelişimi bölümüne de yazayım bu yazdıklarımı bakalım ne dicekler..
Ollycim ben çağanı 9 ay önce bıraktırdım kısaca anlatayım annem illaki alıştırma kilodu alalım dedi zor bela aldık annemlere geldik annem taktı çağan onu bez sanıp altına yaptı eve gelince yıkadım acayip bi koku midemi kaldırdı makineye atmıştım ben bunu bidaha takmam dedim kaldırdım sonra yatağının altına bez serdim ve çağanın bezini bidaha takmamak üzere çıkardım kendimi öyle şartlandırdım derya biraz sık dişini rahatla dedim lazımlık aldım sürekli çağan çişin varmı diye sora sora lazımlığa oturttum tabiki halılara kaçırdı bı sırada ama sürekli çiş tutuyordum akşamları süt içiyodu yatmadan mutlaka çişini yaptırıyordum yatıyordu süt içtiya 2 saat sonra odasının ışığını yakmadan çağanı uyandırmıyordum kucağıma alıyordum lazımlığa oturtuyordum annecim hadi çişini yap yatalım diyordum bi kaç kez mızırdandı ama yaptı sonra gece bidaha kalkıyordum yine aynı işlem tabi bu sırada gece çok kez hem yatağını hemde üstünü komple değiştirdiğimi bilirim altına yaptığı için ama dayandım pes etmedim sonra gece kaldırmalarımı azalttım gece ben wc ye kalkınca yavaşça elliyodum altını kuru kaldırmıyordum bu şekilde gezmelerebile gittik avmlerde filan dur oğlum sakın altına yapma diye diye koşturarak wc lere koşuyorduk 9 ay oldu bezi bi çıkardım bidaha takmadım veee çok şükür çok rahatım akşam yatmadan çişini yapar yatar sabah kuru bi şekilde kalkar vee gece hiç uyanmaz ben çağan nasıl alışır diyodum bezi her taktığımda tıklım tıklım dolu oluyordu ben şuna inanıyorum bezi gündüz çıkarıp gece takmamak lazım ikisini birden alıştırıp aradan çıkarmak lazım ki gündüz çıkarıp gece takmak çok ama çok zor bide bana göre bu tamamen benim fikrim alıştırma kilodu bebeğin kafasını karıştırıyo onu bez sanıp yine çişini ona yapıyor ben kullanmadım dediğim gibi bu tamamen benim fikrim.bu arada topiğin eski tadı tuzu yerine gelsin
size durunun kaka günlüğünden bahsedeyim
3.gündeyiz
ilk gün 1 kez kaka, 2.gün 1 kez çiş bugün ise sabahtan hem kaka hem çişi lazımlığa isabet ettirdik
amaaaaa lazımlıkta 1er saat oturuyor
kitaplarını karıştırıyor resim yapıyor balıklarını seviyor tv izliyor vs..
yani şuurlu bir dışkılama olayımız yok denk geliyor yapıyor..
ve biz tüm ahali çılgınlarca alkışlıyoruz sevdiği milka çikolatadan veriyoruz
yani bizi görenler deli zannederler:)))
mesela bugün çiş yaptı oo aferin dedik alkışladık kaldırdık alıştırma kilodunu giydi ve 5 dakika sonra kilota kakasını yaptı
şimdiii tecrübeli annelerden yarım istiyorum
ne yapmalıyım?
tesadüfen üstünde otururken yapıyor hiç bilinçli değil
bu bilinç tesadüfler artınca mı artacak??
ben hemen olsun istiyorum olmayınca da başıma ağrılar giriyor
nasıl olcek bu iş ben ne yapabilirim??
aslında çocuk gelişimi bölümüne de yazayım bu yazdıklarımı bakalım ne dicekler..
Ollycim ben çağanı 9 ay önce bıraktırdım kısaca anlatayım annem illaki alıştırma kilodu alalım dedi zor bela aldık annemlere geldik annem taktı çağan onu bez sanıp altına yaptı eve gelince yıkadım acayip bi koku midemi kaldırdı makineye atmıştım ben bunu bidaha takmam dedim kaldırdım sonra yatağının altına bez serdim ve çağanın bezini bidaha takmamak üzere çıkardım kendimi öyle şartlandırdım derya biraz sık dişini rahatla dedim lazımlık aldım sürekli çağan çişin varmı diye sora sora lazımlığa oturttum tabiki halılara kaçırdı bı sırada ama sürekli çiş tutuyordum akşamları süt içiyodu yatmadan mutlaka çişini yaptırıyordum yatıyordu süt içtiya 2 saat sonra odasının ışığını yakmadan çağanı uyandırmıyordum kucağıma alıyordum lazımlığa oturtuyordum annecim hadi çişini yap yatalım diyordum bi kaç kez mızırdandı ama yaptı sonra gece bidaha kalkıyordum yine aynı işlem tabi bu sırada gece çok kez hem yatağını hemde üstünü komple değiştirdiğimi bilirim altına yaptığı için ama dayandım pes etmedim sonra gece kaldırmalarımı azalttım gece ben wc ye kalkınca yavaşça elliyodum altını kuru kaldırmıyordum bu şekilde gezmelerebile gittik avmlerde filan dur oğlum sakın altına yapma diye diye koşturarak wc lere koşuyorduk 9 ay oldu bezi bi çıkardım bidaha takmadım veee çok şükür çok rahatım akşam yatmadan çişini yapar yatar sabah kuru bi şekilde kalkar vee gece hiç uyanmaz ben çağan nasıl alışır diyodum bezi her taktığımda tıklım tıklım dolu oluyordu ben şuna inanıyorum bezi gündüz çıkarıp gece takmamak lazım ikisini birden alıştırıp aradan çıkarmak lazım ki gündüz çıkarıp gece takmak çok ama çok zor bide bana göre bu tamamen benim fikrim alıştırma kilodu bebeğin kafasını karıştırıyo onu bez sanıp yine çişini ona yapıyor ben kullanmadım dediğim gibi bu tamamen benim fikrim.
deryacım gece bezi takıyorum sabah bi kalkıyoruz 1 kilo çiiş yapmış:))
seninki çok radikal bir karar olmuş tamamen kesmek
aslında onu da yapabilirim ama önce koltukları örtmek lazım sanırım
ve de yatağını..
halıları yıkatırım o kolay iş..
ama bu çocuk hergün parka felan gidiyor o arada alıştırma kilodu giydiriyorum
parkta nereye yapacak
acaba lazımlığın içindeki beyaz kabı da mı götürsek?? ama oturmadan yapmaz ki çömelmez de sıpa..
gerçi adım gibi eminim altına yapar orda da..
normal kilot giydirdim dün akşam..
üstüne yapmış rahatsız olmuş bacakları ıslanınca baktım hepsini çıkarmaya çabalıyor
bıraktım biraz öylece..ne yaptığını bilsin rahatsız olsun diye
ben bırakınca o da bıraktı oyuna daldı unuttu gitti ıslak taytını..
deli oldum saçımı yolacaktım
çoğu uzman senin dediğin gibi tavsiye ediyor..
ne yapsam ki tamamen mi çıkarsam??
hazır yaz günü değiştir dur ıslak kıyafetleri..
zira bir daha girmeyeceğim için yazdıklarınız da göremiyeceğim.
ollycan bıdık kaçta yatıyor ? senden önce yatıyorsa yatmadan çişini yaptır
sen ondan birkaç saat sonra yatıyorsan sen yatmadan tekrar kaldır yaptır
geceleyin de bir defa kaldır alışır gider
aramızda 2 saat felan olyor yatmada
çok rahat yaptırırabilirim aslında..
alezleri alayım da bi deneyim bakalım..
ben 7 yaşıma kadar geceleri yaptım altıma hatırlıyorum annem muşamba sererdi altıma..
bana çekerse yandık
burda ne dedin inan ben de anlamadım
burdan kimseye değil lafım. hatta sen bile öyle bişeyler dedin mi tam bilmiyorum
İnsanlar ortalıkta Peygamberleri bile rahat rahat eleştirebilirken benim kendi de sıradan bir insan olan Atatürk için şu fikirlerine katılıyor ama şu fikirlerine katılmıyorum demem büyük sansasyona sebep oluyor dedim.
yanlış anlaşılmalar varsa affola.
biz sadece Allahın hatasızlar dediği peygamberlerin hatasız olduklarını kabul edip eleştirmiyoruz
onun dışında tüm insanlar adı üstünde insanoğlu hataları günahları sevapları var
Atatürk de bir insan yanlışları ve doğruları var
eleştirilecek yanları vardır
ama bizim için yaptıkları iyi şeyler o kadar çok ki
o yüzden yanlışlarını düşünmüyor eleştirmiyoruz
böyle kabul ettik
başkaları eleştirebilir
ama maalesef ki eleştirilerinin yanlış ve eksik olduğunu görünce dayanamıyoruz
hem Allaha ve resulune inanmak hem de Atatürkü sevmek bu kadar zor mu bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?