• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kirli Çıkılar )))

Al sat yapmıyorsan bu fiyat uzun vade için çok güzel.:51:

2013 marta kadar yatırım yapıyorum :))) o zamana kadar kar edebılırım inşallah, ev almayı düşünüyoruz sözlümle.. ona söylemeden birikim yapıyorum ev için süpriz yapıcm :)

inat edip altının düşmesini bekleyenlerden biri de benim :9::9::9:hayırlısı bakalım :34:

Bu arada maaş günün geçmesiyle nisan ayı ödemelerini kapattım.
Ödemeleri çıktıktan sonra 650 lira birikime aktardım.
Buna ay sonunda kumbara (sanırım şu an 150 civarı) ve mutfaktan artırdığım miktar da eklenecek.
Çok da sıkmanın alemi yok. Yeter. Altın hesabından al satla artırdığım 2 gr da var. Bu ay için yeterli bence.:)

arkadaşlar merhabalar,

ben 2,5 yıllık evliyim. borçla evlendik ama ikimiz de iyi sayılabilecek miktarlarda kazandıgımız halde borçlar birrr türlü bitmedi ve benim de canıma tak dedi, diyorum ki artık biraz birikim yapmaya çalışayım. parayı eşim idare ediyo ve henüz bir birikimimiz olamadı.

sizden yardım istiyorum ne yapabilirim die. şöyle ki bu birikimi eşimle paylaşarak yapamam çünkü ona saçma gelir işte kredi kartları borçlar bi bitsin der. ama bitmiyo ne hikmetse. ben de diyorum ki ben yavaş yavaş atayım kenara o nasıl olsa ödemelerle uğraşıyo. bu yüzden yüklü miktarlarda ayıramam. az az ama ne demişler damlaya damlaya göl olur inş :) geçen ay başladım ve bi çeyrek altın parası biriktirdim. faturalar benim internet hesabımdan ordan biraz kırptım, ekstre ödemelerini fazla söyledim biraz ayırdım falan derken.
bir de maaşım yatınca ben direkt eşime eft yapıyorum ama hiç dikkatli değildir ben kaç para alıyorum bu ay ne kadar gönderdim falan pek aklında tutmaz :)

pekiii, şimdi ben ne yapabilirim, nelere dikkat edebilirm, uyguladıgınız yöntemler varsa paylaşırsanız çoook sevinirim.

ben de kirli çıkı olmak istiyorum :37:

merhaba hanımlar

bende bu ayki birikimimi tamamladım sayılır parayı bankaya yatırdım altına çevircem ama aklımdaki fiyat 93 lerde olurda o fiyat olmadan hislerim hadi derse çevirebilirimde şimdilik bekle diyor içimdeki ses :)))

arkadaşlar merhabalar,

ben 2,5 yıllık evliyim. borçla evlendik ama ikimiz de iyi sayılabilecek miktarlarda kazandıgımız halde borçlar birrr türlü bitmedi ve benim de canıma tak dedi, diyorum ki artık biraz birikim yapmaya çalışayım. parayı eşim idare ediyo ve henüz bir birikimimiz olamadı.

sizden yardım istiyorum ne yapabilirim die. şöyle ki bu birikimi eşimle paylaşarak yapamam çünkü ona saçma gelir işte kredi kartları borçlar bi bitsin der. ama bitmiyo ne hikmetse. ben de diyorum ki ben yavaş yavaş atayım kenara o nasıl olsa ödemelerle uğraşıyo. bu yüzden yüklü miktarlarda ayıramam. az az ama ne demişler damlaya damlaya göl olur inş :) geçen ay başladım ve bi çeyrek altın parası biriktirdim. faturalar benim internet hesabımdan ordan biraz kırptım, ekstre ödemelerini fazla söyledim biraz ayırdım falan derken.
bir de maaşım yatınca ben direkt eşime eft yapıyorum ama hiç dikkatli değildir ben kaç para alıyorum bu ay ne kadar gönderdim falan pek aklında tutmaz :)

pekiii, şimdi ben ne yapabilirim, nelere dikkat edebilirm, uyguladıgınız yöntemler varsa paylaşırsanız çoook sevinirim.

1- Bozukları harcamıyorum.(Ayda en az bir çeyrek parası birikiyor)
2-Günlerim var iş yerinde.
3-Aylık bütçem vardır. Nereye ne kadar gidecek önceden bilirim. Maaş yatar yatmaz kalanı birikim hesabına aktarırım.
4-Aylık mutfak parasını 4 e bölerim. Cumartesi mutfağı kontrol eder haftalık yemek listesi yaparım. Hafta sonu markete gider eksikleri alırım. Böylelikle sistemli harcamış olurum. Genelde artar. Onu da kumbaraya atarım. Ay sonunda kumbaradaki miktarı da bankaya koyarım.

İlk aklıma gelenler bunlar oldu.:)

1- Bozukları harcamıyorum.(Ayda en az bir çeyrek parası birikiyor)
2-Günlerim var iş yerinde.
3-Aylık bütçem vardır. Nereye ne kadar gidecek önceden bilirim. Maaş yatar yatmaz kalanı birikim hesabına aktarırım.
4-Aylık mutfak parasını 4 e bölerim. Cumartesi mutfağı kontrol eder haftalık yemek listesi yaparım. Hafta sonu markete gider eksikleri alırım. Böylelikle sistemli harcamış olurum. Genelde artar. Onu da kumbaraya atarım. Ay sonunda kumbaradaki miktarı da bankaya koyarım.

İlk aklıma gelenler bunlar oldu.:)

Canım bankaya gidip mi kumbaradaki parayı yatırıyorsun?

Bazen bankada bazen de okul kantininde bütünletiyorum.
Marketler pek yanaşmıyor.:)

Yani bütünletip birikim amaçlı mesela o parayı şubeye mi götürüyorsun yoksa o miktarı cüzdana koyup birikim hesabına o miktarda para mı aktarıyorsun başka hesabından?:))

Yani bütünletip birikim amaçlı mesela o parayı şubeye mi götürüyorsun yoksa o miktarı cüzdana koyup birikim hesabına o miktarda para mı aktarıyorsun başka hesabından?:))

Zaman zaman her ikisini de yaptım.
Hesapta para varsa, onu biriktirdiğimi mutfak parası olarak kullanıp aynı miktarı Hesaba aktarıyorum.
Zaten bakaya gideceksem, hazır gitmişken evdeki parayı da götürüyorum.:)

canım mesela ben paramı bütünlettiğimde bankamatikten yatırıyorum :34:

bu ay 2 çeyrek yapma umudum vardı ama gün parasını ben vermek zorunda kaldım..neyse kocişimin yanına gidiyorum alırım ondan parayı yaparım yine 2 çeyrek:52::52::51:

arkadaşlar merhabalar,

merhaba canım inşallah bereketli birikimlere sahip olursun öncelikle bunu istemek yapmaya karar vermek ve arkasında durmak çok daha önemli bence.

mutlaka aylık gelir gider tablosu oluştururum.
sabit giderlerimi gelirlerimden düşerim.
aylık ortalama10-12 gr altın alma hedefim var.
2 tane günüm var biri 15 günde 50 tl diğeri aylık 1 çeyrek altın.
370 tl ay ödemem gereken devremülk bedeli var.( eylül itibariyle aynen ödemem devam ediyor gibi biriktirmeyi planlıyorum.)

eşimden aldığım 420 tl mutfak parası var ondan da 100-150 tl gibi en azından artırmayı hedefliyorum.

işbankasında altın 95.02 tl ye takıldı kaldı. :9:

Bugün için korktuğum başıma geldi.:)
Dolar düşüyor, ons artıyor, tl aynı.:)
Dolar bir iki daha düşsün o vakit de onu alayım.
1.77 nin altına sarkmayacak galiba o da.:)

Back
X