• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kirli Çıkılar )))

kızlar ben anca ufak ufak atabiliyorum kenara, bizim de araba taksidimiz var 1430 tl. ev kira,diğer faturalar falan derken bişey kalmıyor. arabayı alalı 3 ay oldu, iyice arttı masraflar, aylık 350 lira falan benzine gidiyordu, biz de tüp taktırdık, şimdi tüp taksidi ve gaz parası da yine toplamda 350yi buluyor galiba :44: araç muayene parası falan derken elimdeki bir çeyrek de gitti. eşimden gizli biriktirmeye başladım ben de, aylık 60-70 anca atabiliyorum kenara, umarım artırırım miktarı.
bugün 54 tl'lik deterjan alışverişi yaptım. 6 kg çamaşır makinesi için, 90 tabletlik bulaşık makinesi için ve de 36 tabletlik calgon aldım. hepsi indirimdeydi, stok yapayım dedim. indirimde olmasalar en az 15 tl zararda olcaktım.bunlar bana uzun süre yeter, hele bulaşık deterjanı almama gerek yok aylarca, çünkü yarım tablet kullanıyorum, 180 yıkama yapar aldıklarım, üstelik genellikle iki günde bir anca çalıştırıyorum makineyi:)

Son düzenleme:
canım bankadan gram gram almana gerek yok. kaç tl n varsa tl kısmına yaz. 0,??? miktarda altın alabillirsin.

ha evet aslında öyle de oluyordu değil mi karanfilce... unuttum onu ama ben bi de tam gr olsun istedim, kendimi öyle şartladım iyi oldu. dün aldım bi gr. daha :32:

bereketli olsun canım :nazar::nazar::nazar::38:

çok teşekkürler canım :38:

bu iki gündür epey hareketli sayfamız:13:

kirli çıkılar harekatı başladı galiba ayın 15'i gelince:6:

birikim yapanlar hayırlı olsun, bereketli olsun birikimleriniz...

kızlar 7.5 kg lık persili bir seferinde 6 ayda kullanmışım ona göre tahminde bulunup bugünkü bitirdiğim için tahmini 15 haziran yazmıştım üzerine ama 19 nisanda bitti ama kimbilir kaç sefer kullandım. yani bu seferkini 4 ay kullanmışım ))
şimdi bugünkü açtığım 7.5 kg lık persil üzerinde az orta çok kirliler için o paketin kaç kez kullanabileceğini yazmış( az kirliler de 70 orta kirlilerde 50 çok kirlilerde 37 kez yazmış ) ama ölçüler hep su bardağı ölçüsünde ama ben çay bardağı ölçüsünde kullanıyorum ve de çamaşırları genelde 1 çok nadiren 2 seferlik giyimlerde yıkıyorum.

ben de onun için de defter tutmaya başladım bakalım ben 7.5 kg lık bu deterjanı kaç kez kullanacağım :34:

Son düzenleme:
altın alanların birikimleri hayırlı olsun. ben bu ay 10 gün önce falan 3 tane ata almıştım 632 liradan.maaşım ziraat bankasına yattığı için ziraatte altın hesabı açtırmak istiyorum. ama bu konuda nasıldır tam bilmiyorum. ziraat bankasından altın hesabı olan arkadaş varsa ve de yardımcı olursa çok sevinirim...

Ben altın hesabı ile ilgili bilgiler almıştım ziraatte bir memurdan. Altın hesapları ikiye ayrılıyor biri cari diğeri vadeli,
Altın hesabından 1000(bin)de 7 sini banka otomatik olarak kesiyormuş, yani senin birikiminden kendi de faydalanıyor. Eğer yanlış bilgi vermedilerse durum böyle.

Ben altın hesabı ile ilgili bilgiler almıştım ziraatte bir memurdan. Altın hesapları ikiye ayrılıyor biri cari diğeri vadeli,
Altın hesabından 1000(bin)de 7 sini banka otomatik olarak kesiyormuş, yani senin birikiminden kendi de faydalanıyor. Eğer yanlış bilgi vermedilerse durum böyle.

herkese günaydın canlarrrrrrrrrrrrrrrrr inşallah hepimiz için bereketli bir gün olur:16:

günaydın herkese. bol ve hayırlı birikimli günler diliyorum.

kızlar 7.5 kg lık persili bir seferinde 6 ayda kullanmışım ona göre tahminde bulunup bugünkü bitirdiğim için tahmini 15 haziran yazmıştım üzerine ama 19 nisanda bitti ama kimbilir kaç sefer kullandım. yani bu seferkini 4 ay kullanmışım ))
şimdi bugünkü açtığım 7.5 kg lık persil üzerinde az orta çok kirliler için o paketin kaç kez kullanabileceğini yazmış( az kirliler de 70 orta kirlilerde 50 çok kirlilerde 37 kez yazmış ) ama ölçüler hep su bardağı ölçüsünde ama ben çay bardağı ölçüsünde kullanıyorum ve de çamaşırları genelde 1 çok nadiren 2 seferlik giyimlerde yıkıyorum.

ben de onun için de defter tutmaya başladım bakalım ben 7.5 kg lık bu deterjanı kaç kez kullanacağım :34:

farmasi valla ne diyim sana hayranım bu hallerine... sizleri böyle görünce bende artık çoğu şeyin kaydını tutmaya başlıyorum:) bende eylülde almıştım 4 kglık deterjan onun yarısını kullanabildim . onun yanı sıra deneme amaçlı sıvı deterjan almıştım üzerinde 50 yıkamalık yazıyor onuda yarılamışım. ölçek olarakta deterjanın içinden çıkan ölçekle bir ölçek atıyorum. kalan deterjanım bana 5-6 ay daha yeter diye düşünüyorum. artık kalgonda kullanmıyacağıma göre deterjan olayım uzun bi süre için bitmiştir:52:

arkadaşlar merhaba 3-4 gündür takip ediyorum sizi maşallah hepinize ne güzel biriktiyorsunuz takipde ediyorsunuz ekonomiyi 1,5 yıl önce evlendim bende 1yılda düğün borçlarımızı ödedik bekarken biriktirdiğim parayla ev kredisi için peşinat kullanıp aylık 1300 tl ile ev aldık her ay faturalar otomotik ödemede 600tl civarı geliyor eşimde 3 kredi kartı var ve onların borcuna yetişemiyoruz nedense onun borçları hiç bitmiyor oda dikkatli harcıyor ama nerde sıkıntı var çözemedim akşam bir karar daha aldık 6000tl lik kredi çekip onun kartları kapatıp ayda 300tl daha kredi borcumu olacak 6000 tl 1000lira faiz ödücez :( benimde işyerinde girdiğim gün var birde aile günü 2 sinden topladığım 1000tl kredi kartı borçlarına gitti şuan hala birikimim sıfır, haziran ayında gün dönecekk bakalım bu sene içinde 3. gün oalcak umarım o parayı doğru kullanabilirim bende kumbara tutuyorum ama pek birikmiyor şuan bunun dışında da aklıma pekde bişiy gelmiyor birikim için, tüm para borçlara gidince :(

şimdi akbanktan 95 liraya 6 gr aldım. toplamda bankada 7 gr altınım oldu.allahım bereket versin hepimizin birikimlerine

şimdi akbanktan 95 liraya 6 gr aldım. toplamda bankada 7 gr altınım oldu.allahım bereket versin hepimizin birikimlerine

hayırlı olsunn :)

bende dun sabırsızlanıp 95.02 tl den aldım 1 gr ama suan vakıf ınternette 94.50 altının gramı .. zarardayım :D umarı uzun vadede karda olurum :)

arkadaşlar merhaba 3-4 gündür takip ediyorum sizi maşallah hepinize ne güzel biriktiyorsunuz takipde ediyorsunuz ekonomiyi 1,5 yıl önce evlendim bende 1yılda düğün borçlarımızı ödedik bekarken biriktirdiğim parayla ev kredisi için peşinat kullanıp aylık 1300 tl ile ev aldık her ay faturalar otomotik ödemede 600tl civarı geliyor eşimde 3 kredi kartı var ve onların borcuna yetişemiyoruz nedense onun borçları hiç bitmiyor oda dikkatli harcıyor ama nerde sıkıntı var çözemedim akşam bir karar daha aldık 6000tl lik kredi çekip onun kartları kapatıp ayda 300tl daha kredi borcumu olacak 6000 tl 1000lira faiz ödücez :( benimde işyerinde girdiğim gün var birde aile günü 2 sinden topladığım 1000tl kredi kartı borçlarına gitti şuan hala birikimim sıfır, haziran ayında gün dönecekk bakalım bu sene içinde 3. gün oalcak umarım o parayı doğru kullanabilirim bende kumbara tutuyorum ama pek birikmiyor şuan bunun dışında da aklıma pekde bişiy gelmiyor birikim için, tüm para borçlara gidince :(

bir zamanlar kredi kartımız vardı o zamanlar hiç bitmezdi borçlar kredi çekip kartları kapattık ve bir daha kart almamaya karar verdik fakat sonrasında pişman olduk kartları kapatıp borcunu asgari olarak ödesek daha kolay bitirirmişiz iyi hesap yapmak gerek bence öyle bir niyetiniz varsa çok iyi hesap yapın ki sonra sıkıntıya düşmeyin

hoşgeldin canım...
1,5 yıllık evlisin ve bir yıl içinde tüm borçları kapattık demişsin daha ne olsun ki bence çok iyi.
kredi kartınızı bir veya 2 taneye düşürseniz orda bir sorun var sanırım.
birde bu zaten artık aşikar bir şey kredi kartı insanı sanki ödemeler hiç sana geri dönmeyecekmiş edasıyla harcamaya yönlendiriyor.
insan peşin parasına kıyamıyor,erteliyor alacaklarını.
bendede 2 tane var .birinin kesim tarihi ay başı,birinin ki ay ortası.benzinden dolayı bende 2 tane kullanmak zorundayım.
aslında bazı durumlarda süper bir yardımcı ama işte insanı da batağa çekiyor sanki.
çok sıkma kendini ama çokta uzun bir zman değil birbuçuk sene,inş bundan sonrasını dzene koyabilirsiniz....

hayırlı olsun...

hayırlı olsunn :)

bende dun sabırsızlanıp 95.02 tl den aldım 1 gr ama suan vakıf ınternette 94.50 altının gramı .. zarardayım :D umarı uzun vadede karda olurum :)

52 krşcuk...
çok fazla üzülme bence :)

Sorunun kendisi zaten eşinin 3 tane kredi kartı olması. Bir tane neyine yetmiyor ki? Eskiden benim de birden fazla kredi kartım vardı bol bol taksitle alışveriş yapardım ama sonunda kartları borçları taksitleri takip edemez oldum kontrolümden çıktı herşey. Sonunda ne yaptım kapattım kartları şu anda benim bir eşimin bir kartı var ve takip etmesi çok kolay. Taksitli alışveriş tuzağına da düşmüyorum hemen hemen herşeyi peşin alıyorum böylece bir sonraki aya sıfırdan başlamış oluyorum ve herşey kontrolümde oluyor. Diyeceğim o ki borçları kapattıktan sonra o üç kredi kartının ikisini muhakkak kapattırın ve diğeriyle de sadece tek çekim yapın taksit yapmayın. Taksit psikolojik bir alışveriş tuzağı başka birşey değil bana göre.

Son düzenleme:
aslın da 3kredi kartı kullanmasının sebebi internerde deniz araçları alım satımı yapıyor ama yaz aylarında bende 3borcunu bitirip 1 tane kart kullansın istiyorum, aslıdna dediğin doğru mandalina asgarileri ödesek ama ben düzene girsin istiyorum tek yere borçlanalım nereye ne gideğini bilim diyorum 6000 - 1000faiz ödecem akşam yeniden bakım ben kredi kartlarına nekadar faiz ödüyorum , karalahana çoğu eşyamızı nişanlılık dönemimde alıp kalan borcu evliliğimiz 1 yılında bitiridik şükürler olsun

günaydın herkese. bol ve hayırlı birikimli günler diliyorum.

farmasi valla ne diyim sana hayranım bu hallerine... sizleri böyle görünce bende artık çoğu şeyin kaydını tutmaya başlıyorum:) bende eylülde almıştım 4 kglık deterjan onun yarısını kullanabildim . onun yanı sıra deneme amaçlı sıvı deterjan almıştım üzerinde 50 yıkamalık yazıyor onuda yarılamışım. ölçek olarakta deterjanın içinden çıkan ölçekle bir ölçek atıyorum. kalan deterjanım bana 5-6 ay daha yeter diye düşünüyorum. artık kalgonda kullanmıyacağıma göre deterjan olayım uzun bi süre için bitmiştir:52:

çok teşekkürler canım ama sen de az kirli çıkı değilsin:34::48::48::13:

şu an altın işbankta 94.30 tl den satılıyor.:34:

Back
X