bir tanıdıgım 2,5 yıldır polis normalde jeofizik mühendisiydi muğlada santralde iyi bir maaşı iyi bir işi vardı üstelik torpilide sağlamdı denilebilir ama özelleşmler başladıgı için garnti olsun diye evli olmasına rağmen bıraktı 6 ay kurs aldı şimdi bitliste polis 2900 civarı maaşı var diye biliyorum doğuda bir terör parası pusu parası veriliyor bunun içine dahil mi bilmiyorum ama polislik her meslekten zor yanlarıda var kolay yanlarıda doğudaysan hiç kimsenin güvenliğini garanti diyemezsin eğer sıkıntılı bir bölgedeysen ama biz öğretmenelr rastgele bir ev kiralıyoruz kapının dışında herşey olabilir amapolislere çogunlukta lojman var güvenliği sağlanıyor kira yakıt giderler onlar için çok daha uygun oluyor mesela bitliste kira +yakıt +kapıcı 250-300 civarı ...üst alt ilişkisi dersen albette zorlugu var ama hepimiz devlet memuru olunca biryerden sonra çokta umursanmıyor ama özelde haklıyken haksız ve magdur olmamak uğruna susa biliyorsun bazen bende bırakıp polis olsam mı diye düşünmüyor değilim bu arada boyu sorun etme bence şansını bir dene çünkü birçok özellikler tamamsa boyuda idare edebiliyorlar çevremde boyu kısa olan bayan polisler var sonrada boyları kısalmadıgına göre
arkadasım gunaydın ben ve eşim polis değiliz ancak devlet memuruyuz (ücretsiz izindeyim). polis eşlerinden bilgi alsan tabiki en zor iş diye anlatırlar. evet işin bazı zorlukları var. mesela doguda can güvenliğinin olmayışı en büyük zorluk. diğer zorlukların biraz abartıldıgığını düşünüyorum. yani üst ast ilişkisi her iş yerinde var. 7 yıl özel sektörde çalışmış biri olarak özel sektörün zorluğuunu, vicdansızlığını biliyorum. çalıştıgımın karşılığını aldıgımı da düşündüm ancak gece ve gündüzü olmayan senden her an üst performans bekleyen işler oluyor. mühendis bir akrarabamız 3 yıl önce 4000 tl maaş alıyordu özelde, hayat standartı ise ona göreydi. işten çıkardılar ve ev için çektiği krediyi ödemeyi bırakın hayatını idame ettirmek için gerekli parayı bulmakta zorlanıyorlardı ve tam 1 yıl işsiz kaldı ve şu an düşük maaşla başladı.
anladıgım kadarıyla yaşınız genç ve nişanlın işin zorluguna ve mesai saatlerine pek takılmıyor. ancak 5-6 yıl sonra artık çok zorlanacak. evlendiniz hemen hamile kaldın. sadece onun 1000 lira maaşıyla kirayı zor ödersiniz. bebeğin masraflarını saymaya gerek yok. birinizin işsiz kaldıgını düşünün(şirket battı, torpilli biri işe girdi, performansınız düştü vs) birinizin devlette çalışması he zaman iyi. ben izimirde doğdum büyüdüm, üniversiteyi orda okudum, şu an ordamıyım hayır. insanlar artık ekmek nerde ordalar. hem paranız oldugunda daha çok gezme imkanınız da olur. istediğiniz zaman istanbula uçakla da gidersiniz. (orda oturuyorsanız.)
en önemlisi iş güvencesi var. yani her an işten atılır mıyım korkusu olmuyor insanda. işini düzgün yapıp, zimmetine para geçirme gibi çok büyük suçlar işlemedikten sonra yarın korkusu olmuyor insanda. ha 6 yıl istifa edemiyorsun demişsin. o ayrıntıyı bilmiyorum ama nişanlın polis olursa 2000 tlnin üzerinde maaş alır ve o parayı bırakıp da eski şartlarına dönmek istemez. bir de kredi çekerseniz mecbur zorluklarına katlanır. polisliği bazıları beğenmese de yine de itibarı olan bir meslek.
ben şansını denesin derim. ilerde keşke dememek için. ayrıca ileride etrafına bakacak arkadasları araba almış, ev almış ona dokunacak. ben de emek veriyorum karşılığını alamıyorum diye.
merhaba baskın yazdığın ilgimi çekti görüşümü paylaşayım dedim.benim durumum ile benzerlikler bulursun belki.ben özelde çalışıyorum bu zamana kadar hep özelde çalıştım çok şükür özelde oldukça iyi kazanıyorum eğer kpss için bir süre evde oturmasaydım şu an daha fazla kazanıyor olabilirdim.hatta ve hatta kendi iş yerimi açsam sağlam bir yerde çok kısa zamanda çok ciddi kazançlar elde edebilirim.buna rağmen kamu düşündüm hemde eşim kamuda çalışıyor.yani ben işten çıksam bile onun maaşı ile çok rahat geçiniriz .sana naçizane tavsiyem eşinin yakın bir gelecekte özelde iyi bir sıçrama yapması gibi bir durum yoksa polisliğe başvurması olacaktır.2500 civarı bir maaş alır toplam geliriniz epey artmış olur ve rahatça evlenirsiniz. senfata katılıyorum konuyu birçok yönden ele almış hepsinde haklı bence.eğer eşin çok soğuk değilse polisliğe bir denemesi iyi olur bence.karar size kalmış tabi.
behzat ç ve özel sektör sağolsun soğuk bakmıyor.
işte sıçrama yapması mümkün mü bilemiyorum. kısmet herşey.ama umudum yok. çünkü kaç aydır yaptığımız başvurulara dönüş de yok
behzat ç izlemesi alıştırma oluyor o zaman. bence o kamuda olursa senin özel sektörde daha cesur kararlar alıp fırsatları değerlendirme şansın olur.ben aylarca kpss çalıştım ve güzel bir puan aldım ama artık kariyerimi özelde çizmeye karar verdim.tuhaf oldu belki düşüncem tam tersi değişti. çok düşündüm taşındım özelde çok güzel paralar kazanabiliyoruz büyük şehirlerde evden birisi kamuda ise niye devam etmeyelimki.sen yeni mezunsun anladığım kadarıyla ama gelecekte özelde senin için işler çok iyi olabilir.çevrendekilere bakarak kendini yıllar sonra nerede görebilceğini tart eşinin işi kamuda garanti bir iş olursa daha stressiz ilerlersin yolunda.
bir aralar bende özel sektörde daha iyi para kazanılır diyordum, ta ki iş bulana kadar =)
ama gene de iş iştir benim için.
yeni mezunmuyum. keşke öyle olsam. 2008de okul bitiyordu, baktım iş yok.2009 ikinci dönem yüksek lisansa başvurdum. 2010 temmuzda (1,5yılda) mezun oldum.
baktım hala iş yok. doktora için dil sınavına hazırlanmaya çalıştım. olmadı. özel sektöre yem olayım diye iş aradım aradım aradım vee sonunda rızık kapımda eleman ihtiyacı oldu.
ve kasım ayında beni işe aldılar =)
ben nişanlıma göre daha cesaretliyimdir.tabi onun bana göre sorumlulukları daha farklı.
özel sektörede olduğum sürece çıkan fırsatları daha iyi değerlendirebilirim inşallah. doğu görevi geldiği zaman da çocuk yaparım diye plan yaptım.
tabi annemler olmadan ve doğuda çocuk nasıl büyüteceğim onun planını yapamadım
bilmiyorum yaptığım planlar işin içinde olmadığım için bana kolaymış gibi mi geliyor yoksa gerçekten istenildikten sonra yapılabilir mi kara veremedim :44:
bence seninde söylediğin gibi istedikten sonra herşey yapılabilir.bir akrabamızla uzun uzun konuştuk geçenlerde kendisi ekonomist brokerlık yapıyor şu cnbc e de yatırım tavsiyeleri veren ata mı ne öyle bir şirkette çalışıyor. yıllar sonra gözümü açtı kpss gafletinden uyandırdı beni.hemde oldukça somut örnekler verdi.yıllar sonra baştan cesaret edip girmediğim bir yola girmeye karar verdim. bende 2008 mezunuyum bende yüksek lisans yaptım ve bende doktoraya başladım.durumlarımız çok benziyor.ben şu anki işimden maddi olarak memnunum sende donanımlısın kısa sürede seni tatmin edecek bir iş bulursun. cesaretli olman çok güzel ben öyle olmadığım için çok fırsat teptim.umarım en hayırlısı olur sizin için.
Kaçtır yazayım diyorum bağlantı kopuyor =)
Bskn polislik dışarıdan göründüğü gibi hiç değil, gerçekten zor.
Bu mesleği bilmeyenler için maaş yterli gibi gözükebilir ama yaptıkları işe ve harcadıkları mesaiye göre çok az.
Eşimden örnek vereyim. BUgün saat 21'de işe gider bütün gece uyumadan çalışır ve sabah 8'de eve gelir. Gelir gelmez kahvaltı bile yapmadan yatar, öğleden sonra 3-4 gibi kalkar =( 4'ten sonra birlikte zaman geçiririz.Sonraki gün ise öğleden sonra kesinlikle uyur çünkü saat 21'de işe gideceği için dinlenmesi gerekir, bütün gece çalışacak nöbet tutacak çünkü. Biraz karışık oldu belki ama ben bile bıktım bu çalışma sisteminden =(
Hele istanbul'da daha zormuş. Sabah işten eve gelirdim diyor eşim pat ararlar gel çabuk olay var =( Düşünsene uyuyamadan tekrar işe gidiyor.
Maaş konusu da şöyle. Bizim lojman yakıt dahil 270tl, polsana 100tl, geriye kalan 2200tl. eşim 8 yıllık memur bu arada. Bu maaşı birçok kamuda çalışan memur da alıyor. Polisler daha fazlasını hakediyor çünkü çalışma saatleri çok fazla ama yok yani... Bir de emeklilikte az para alıyorlar...
Şimdi sizin biir avantajınız var, o da istanbul. Polisler istanbulda çalışmak istemiyor zor olduğundan eşim kaç defa tayin istemiş doğu görevi için ama anca 4.yılında kaçabilmiş oradan, bu yüzden nişanlın hiç düzenini bozmadan istanbulda çalışmaya başlayabilir.
Doğu görevi şuan için sadece 1 defa yapılıyor ama bunu da 2'ye çıkartmaya çalışıyorlar. Yakında 2.doğu da gelir diyor çoğu kişi.
Hakkınızda hayırlı ise olur inşallah...
Evet çok haklısın işsizlik en zoru, şükretmeliyiz aslında halimize.velhasılı nöbeti olan iş zor hem de çok zor
kamuda çalışan için en kötü ihtimalle sabah 8:30 akşam 17:00 olsun
eve gelince akşamdan sabaha evde vakit geçirmedikçe gerçekten kadın için erkek için farketmez zor işler bunlar
en kötüsü işsizlik ya sabır diyoruz
Kaçtır yazayım diyorum bağlantı kopuyor =)
Bskn polislik dışarıdan göründüğü gibi hiç değil, gerçekten zor.
Bu mesleği bilmeyenler için maaş yterli gibi gözükebilir ama yaptıkları işe ve harcadıkları mesaiye göre çok az.
Eşimden örnek vereyim. BUgün saat 21'de işe gider bütün gece uyumadan çalışır ve sabah 8'de eve gelir. Gelir gelmez kahvaltı bile yapmadan yatar, öğleden sonra 3-4 gibi kalkar =( 4'ten sonra birlikte zaman geçiririz.Sonraki gün ise öğleden sonra kesinlikle uyur çünkü saat 21'de işe gideceği için dinlenmesi gerekir, bütün gece çalışacak nöbet tutacak çünkü. Biraz karışık oldu belki ama ben bile bıktım bu çalışma sisteminden =(
Hele istanbul'da daha zormuş. Sabah işten eve gelirdim diyor eşim pat ararlar gel çabuk olay var =( Düşünsene uyuyamadan tekrar işe gidiyor.
Maaş konusu da şöyle. Bizim lojman yakıt dahil 270tl, polsana 100tl, geriye kalan 2200tl. eşim 8 yıllık memur bu arada. Bu maaşı birçok kamuda çalışan memur da alıyor. Polisler daha fazlasını hakediyor çünkü çalışma saatleri çok fazla ama yok yani... Bir de emeklilikte az para alıyorlar...
Şimdi sizin biir avantajınız var, o da istanbul. Polisler istanbulda çalışmak istemiyor zor olduğundan eşim kaç defa tayin istemiş doğu görevi için ama anca 4.yılında kaçabilmiş oradan, bu yüzden nişanlın hiç düzenini bozmadan istanbulda çalışmaya başlayabilir.
Doğu görevi şuan için sadece 1 defa yapılıyor ama bunu da 2'ye çıkartmaya çalışıyorlar. Yakında 2.doğu da gelir diyor çoğu kişi.
Hakkınızda hayırlı ise olur inşallah...
Günaydın kızlar
Altın oldukça yükselmiş. Bugün cuma yükselme günüSanırım bugün elimde kalan son kırıntıyı satma imkanım olacak
TL ye geçecektim canım. Zaten 10 gram falan kaldı. Bunun sigorta görevi yapacağını pek sanmıyorum. Yine de bekleteyim bari.günaydın canım sen altından tamamen dolara mı geçiş yapıyorsun?
bayramda piyasalarımız kapalı altın yükselirse zor durumda kalabilirsin ? bir miktar sigorta görevi gören altının mutlaka olsun canım
Aynen ben de bu durumdayımbende bir miktar almak için bekledim bu hafta. fırsat gelse de biraz daha düşsün istedim ve alamadım...
bugün de alamayacağım sanırım
kızlar altının 91-94 aralığında gezdiğini göz önünde alırsak son zamanlardaki hareketine göre altın bu fiyattan bence alım yapmak için yüksek gibi görünüyor
nasılsa geri gelecektir şu ana kadar hep öyle olmadı mı ama gene de temkinli olmak lazım
bu kez alır başını ons dolar giderse bu fiyatları da göremeyebiliriz lakin alıp başını gidecek de önemli gelişme mi var
bence fed in parasal genişlemeye gitmesi de yakın tarihte ufukta görünmüyor
altının yükselmesi için böyle kararlar Allah göstermesin savaş vs olması lazım
ama Allah'ım korusun savaş filan olduktan sonra ne yapayım ben altını
inşaallah belli bir aralıkta gider gelir ve de bizler al-satlarla ekmek yeriz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?