Kirli Çıkılar )))


Biz şuanda ev almak istediğimiz şehirde olmadığımızdan gidip inşaat firmalarını araştıramıyorum hiç. Ama netten birkaç firma buldum fakat bunlarda hep pahalı siteler gibi geldi bana fakat yine de araştırmaya devam ediyorum eğer bulursam böyle güvenilir bir firma hemen yatırırım parayı.(Ev alacağımız şehri özelden yazarım sana canım)

Vanda ev fiyatlarının artmasının sebebi depremdir bence de, ama sen bursa'da bulursun inşallah iyi bir firma. Bence gider gitmez araştırmaya başla. Benim bir arkadaşım böyle bir firma buldu, peşin 10bin verdiler, bir yıl 1000lira ödediler şuanda 2000lira ödemeye başladılar, sen de böyle bir firma bulursan elindeki altınları bozdurup hemen girersiniz eve.

Polislik gerçekten çook zor. Hiç olay olmayan bir yerde çalışsanız bile çok zor. ÇÜnkü çalışma koşulları kötü (bürodakiler hariç) Allah hepsinin yardımcısı olsun...

canım benim pc açıktı ama ben başında değildim malum iftar hazırlığı :))

Allah oruçlarımızı kabul eylesin canım sana da hayırlı iftarlar
Afiyet olsun farmasi =)

2010 yılında başladık aslında yavaştan biriktirmeye canım (2,5 yıl oldu galiba). Bu paranın içinde arabamız da var ama =) Biz de arabayı ev alırken satacağız yoksa ev alma süremiz uzar.
Doğru söylüyorsun ben de hiç ama hiç istemiyorum krediyi. Dediğim gibi bir inşaat firması falan bulabilsek keşke ama yok. Ama yarıyıl tatilinde memlekete sırf bu konuyu araştırmaya gitmeyi planlıyorum, Allah nasip ederse. Eğer bulursak gerçekten güzel olur.
 

arkadaşın hangi şehirden almıştı 10 bin peşinat vererek çok merak ettim hani bursanın arkasına yazınca acaba bursada mı heveslendim bile benimde niyetim aynı arkadaşın gibi bir yer bulmak ahh ahhh önce eşimle bir biraraya gelebilecekmiyiz diye düşünüyorum şimdiden il dışında sınıf öğretmenlerine neredeyse hiç yer açmadkları gibi söylentiler özür grubu atamasında yani eş durumundada açmayacaklar diye beni bir telaş korku sarmaya başladı şimdiden
 
Yok canım bursadan değil =(
Ya o söylentiyi ben de duydum ama benim bildiğim kadarıyla il merkezindeki okulları açamayacaklarmış diyorlardı. Yine ilçe, köy gibi yerler olacak diyorlardı. İnşallah tayini çıkar senin yanına, ama en kötü ihtimal vanda kalırsa 3-5 bekar öğretmen biraraya gelip ev tutarlarsa en azından masraf azalmış olur. Off bu milli eğitim var ya insanları rezil etti vallahi
 

ben de aynı sıkıntıdayım. eş durumu çok zor. bugün milli eğitimi aradım hiç boşluk göstermemişler, bir ilde norma fazlası varsa bakanlık açamyın demiş. düştük tek maaşa yani, hayallerim vardı benim 2 yılda 20-25 bin biriktirip ev almak gibi ama imkansız, daha da borçlanırız bu gidişle
 
Saol farmasi cevabın için
yatırım değil maalesef uçup gidecek =))
 
Günaydın kızlar

Yusum sana koca bir maşallah birikiminiz çok güzel

İki gündür alım fırsatını kaçırıyorum. Anlık sert düşüşler ve yükselişler oluyor. Dolar almak lazımmış görüldüğü üzere.
Bugün yeni fırsatlar çıkar inşallah
 
Günaydın herkese




polis eşiymişsin bende polis eşi olmak için nişanlımı ikna etmeye çalışıyorum. çalışıyorum amaaaa acaba yanlış mı yapıyorum :44:

şimdi biz kimyageriz. ayrı ayrı özel firmalarda laboratuvarda çalışıyoruz.
benim işim onun işine göre daha rahat.o ayrıca proses mühendisliği de yapıyor. üretim mühendisi değil de her hattın kendine ait mühendisi var.
tabi erkek olmasından ötürü icabında iş yetişsin diye(patronları üretime yardım etmelerini istemese de) üretime de müdahale ediyor. çünkü bu kez niye iş yetişmedi deniliyor
hem laboratuvar hem üretim olunca maaş da iyidir diye düşünülebilir ama değil
950tl. alıyor. bende 1000tl alıyorum.
tabi daha da deneyimli olduğumuz takdirde ücret elbette yükselecektir. ama neden bilinmez henüz yeni iş bulamadık. bulacağımız konusunda umudum da yok.
hadi bulduk,maaş iyi,ortam iyi. sonrasında ne olacak? gene sözleşmeli olunacak. ne zaman işimize son verileceği belli olmayacak.
biz evlenmeye çalışıyoruz. ailesi olmadığı için aile desteği de yok. 900- 1000lira ile ne kadar para biriktirilirse biriktirmeye çalışıyor.düğünümüz için. ama sanırım bu iş uzun sürecek.
şuanki durumumuz bu.

geçtiğimiz haftasonu kpss açıklandı.sağolsun iki kitap yüzü açmadığı için 65 almış. ve polislik için puanı tutuyor (puanları henüz açıklanmadı ama genelde 60 veya 65 oluyormuş baraj)
pomem olan arkadaşı çok.çünkü kimyager işsiz çok. ama kendisi mesleğini çok seviyor.
o henüz karasız. çünkü ikimizin maaşından daha fazla bir miktar alacağının farkında. bu ikilemde gidip geliyor.
şark görevi onu sıkıntılandırıyor. hiç sevmez düzeninin bozulmasını. yazlık yere bile gönderseler onun düzeni bozulmuş olacağı için hoşlanmaz.
ben sen nereye ben oraya diyorum.
normalde istanbulda oturacağız. istanbul şark yerleri ile başabaş gider bence.
bilmiyorum ne yapmam gerek. çok zor bir karar. ikna etsem, bir şey olsa veya daha iyi iş fırsatı çıksa gidemezse (6yıl içinde polislikten ayrılamıyormuşlar,tazminat ödemesi gerekirmiş.) onun vicdan azabını çekmek istemiyorum
ablasının eşi de polis. iki senedir yiyor başının etini polis ol diye
çokkk kararsızım çokkkkk. bencilce mi davranıyorum acaba. sırf maaşı daha iyi ve garanti olacak diye...
benim boyum tutmadığı için sanırım bana kolay geliyor. bekara eş boşamak kolaydır derler ya, sanırım benimkisi o hesap
 
Son düzenleme:



arkadasım gunaydın ben ve eşim polis değiliz ancak devlet memuruyuz (ücretsiz izindeyim). polis eşlerinden bilgi alsan tabiki en zor iş diye anlatırlar. evet işin bazı zorlukları var. mesela doguda can güvenliğinin olmayışı en büyük zorluk. diğer zorlukların biraz abartıldıgığını düşünüyorum. yani üst ast ilişkisi her iş yerinde var. 7 yıl özel sektörde çalışmış biri olarak özel sektörün zorluğuunu, vicdansızlığını biliyorum. çalıştıgımın karşılığını aldıgımı da düşündüm ancak gece ve gündüzü olmayan senden her an üst performans bekleyen işler oluyor. mühendis bir akrarabamız 3 yıl önce 4000 tl maaş alıyordu özelde, hayat standartı ise ona göreydi. işten çıkardılar ve ev için çektiği krediyi ödemeyi bırakın hayatını idame ettirmek için gerekli parayı bulmakta zorlanıyorlardı ve tam 1 yıl işsiz kaldı ve şu an düşük maaşla başladı.

anladıgım kadarıyla yaşınız genç ve nişanlın işin zorluguna ve mesai saatlerine pek takılmıyor. ancak 5-6 yıl sonra artık çok zorlanacak. evlendiniz hemen hamile kaldın. sadece onun 1000 lira maaşıyla kirayı zor ödersiniz. bebeğin masraflarını saymaya gerek yok. birinizin işsiz kaldıgını düşünün(şirket battı, torpilli biri işe girdi, performansınız düştü vs) birinizin devlette çalışması he zaman iyi. ben izimirde doğdum büyüdüm, üniversiteyi orda okudum, şu an ordamıyım hayır. insanlar artık ekmek nerde ordalar. hem paranız oldugunda daha çok gezme imkanınız da olur. istediğiniz zaman istanbula uçakla da gidersiniz. (orda oturuyorsanız.)

en önemlisi iş güvencesi var. yani her an işten atılır mıyım korkusu olmuyor insanda. işini düzgün yapıp, zimmetine para geçirme gibi çok büyük suçlar işlemedikten sonra yarın korkusu olmuyor insanda. ha 6 yıl istifa edemiyorsun demişsin. o ayrıntıyı bilmiyorum ama nişanlın polis olursa 2000 tlnin üzerinde maaş alır ve o parayı bırakıp da eski şartlarına dönmek istemez. bir de kredi çekerseniz mecbur zorluklarına katlanır. polisliği bazıları beğenmese de yine de itibarı olan bir meslek.

ben şansını denesin derim. ilerde keşke dememek için. ayrıca ileride etrafına bakacak arkadasları araba almış, ev almış ona dokunacak. ben de emek veriyorum karşılığını alamıyorum diye.
 

her işin kendine göre bir zorluğu vardır. bazen sekreterimizin en kolay işi yaptığını düşünürdüm. önceki haftalarda izne ayrıldı ve telefonu bana bağladılar. nasıl bir işmiş anladım.
her iş zordur kendince.
üst ast ilişkilerinin zorluklarını duymamıştım biraz da o konuda araştırma yapayım
verdiğin örnek çok yerinde oldu. hep bundan korkuyorum, ya işten çıkarılırsam veya o çıkarılırsa diye. zaten sırf bu korku yüzünden borç yapamıyoruz. onun yerine para biriktirip son bir ay içinde herşeyi alıp tamamlamayı düşünüyoruz. ne olacağımız belli değil sonuçta.
iş yerinde yeni. daha önce başımıza geldi. dönemsel olarak işe almışlardı, ama bunu bize söylemediler. 4 5 ay sonra pat diye işten çıkarttılar. sonrasında iş yerindeki personelden aldığımız bilgiler doğrultusunda dönemsel olarak eleman aldıklarını anladık.

söylediğin gibi tek onun maaşıyla çocuk da yapamam. evimiz kira olmayacak istanbulda oturursak.tabi bu durum birşey değiştirmeyecek.
bu arada ben her halükarda farklı bir şehire gidicem.
içimi rahatlattın. hem özel sektörde çalışmış hem de şuan polis olan biri olarak.
umarım sonumuz hayırlı olur
 


canım ben polis değilim yanlış anlaşılmış sanırım. özel de çalıştım ama polis değiliz yazmıştım
 
Bana öyle geliyor ki, nişanlın kimyager olduğu için olay yeri inceleme ya da onun gibi teknik bir bölümde çalışacaktır. Bu durumda çok fazla can güvenliği tehdidi olmayacak geriye tek sorun kalıyor doğu hizmeti ve tayin... Doğu hizmetini gençken yaparsanız size zor gelmez.

Ben ve eşim ikimiz de kamudayız ve doğu hizmetini ilk görev yerimizde yapmıştık. Merkezde olduğumuz için zaten güvenlik problemi yoktu. Gençliğin verdiği enerji ve merakla bol bol gezdik, yedik, içtik. Kısacası 4 yıl hiç eziyet gibi gelmedi, çok eğlendik ve harika dostluklar edindik... Az önceki arkadaşıma katılıyorum; devlette çalışmanın rahatlığı ve güvencesi için nişanlını ikna edebilirsin dışarıdan göründüğü kadar korkutucu değil bazı şeyler.
 

olay yeri inceleme vs için yeterli torpil veya şansımız var mı bilmiyorum.
bir arkadaşımız polis, ingilizceye hazırlanıyormuş. farklı bölümlere geçişi rahat oluyormuş. konsolosluklar için gerekliymiş.
bizimkinin ingilizcesi de iyi aslında. tabi nice ingiliz dili mezunları var onlarla kıyaslanamaz ama dil puanı 74. hiç çalışmadı da.
ahh ahhh biraz çalışsaydı iyiydi
 
bskncığım senfat ve baharın yazdıklarını bence dikkate almalısın
hem polisler askerler gibi değil askerler ne yapsın

bir doğu bir batı olarak atama dönemleri var

polislikte tek doğu sonrası batı diye biliyorum

ve de şunu unutma her işin kolay ve de zor tarafları var mutlaka
ama iş garantisi ve bu sebeple yaşanan gönül rahatlığı bence herşeye değer

geçen gün eşime sordum aklıma gelmişken uşak'ta özelde kimyager ne kadar alır dedim düz kimyager asgari ücret alır dedi
vasfı olması lazım , uzmanlık alanı olması lazım dedi
bir kimyager arkadaşının 3000 tl aldığını fakat tekstil sektöründe uzmanlaşmış olduğunu ifade etti.
özelin derdi çok riski çok işten çıkartılma vs açısından
 

ilgilenip sorduğun için teşekkür ederim.
ne yazıkki hep fiyatlar düşük.
çünkü o kadar çok mezun var ki

özel sektörün zorluklarını içinde birebir yaşıyoruz. dün üretim sorumlumuz bir hata (dolması gereken miktardan daha az dolum) yaptı.
farkettiği anda düzeltmek için canı başı ile çalıştı, üzerlerine eksik miktarlar takviye yapıldı. şuan sorun yok. ama hem bedenen yoruldu hem de kesesine zararı dokundu.
farkedilmeseydi zararı daha büyük olurdu.
özelde sorumluluk çok büyük. kamuda da sorumluluk çok. ama özel sektörde telafi ediliş yöntemleri çok acımasız
söylediklerinizi kesinlikle dikkate alacağım
 
Son düzenleme:

canım özelde işletme sahibi bile olmak zor
örneğin dün akşamüstü tam eve geleceklerken eşim ve ustası
kömür kazanının helezonu kırılmış onu yapana kadar saat 16:00 dan saat 20:00 ye kadar uğraşmışlar
iftara gelemedi eve geldiğinde saat 11 e geliyordu
işletme sahibiyim deyip de çekip gelemiyorsun işçinin başında durmadığında da işler sarpa sarıyor iyice.....
neyse anlatılmaz yaşanır
insanlar para kazanıyor ama ne şartlarda

geçen gün bir başka makina çıtlak atmış farkedilmese Allah korusun ip çıkartılan bölümde yangın çıkardı.


geçen bir firmanın bilmem kaç ton malı yandı zararları var sigortalı Allah'tan ama iş yatıyor Allah kimsenin işini bozmasın..AMİN
 
Son düzenleme:

tabi canım, işçi olmak da zor iş veren olmak da..
iyi eşin işin başında bekliyor. herkes aynı duyarlıkta olmuyor..
 
bir tanıdıgım 2,5 yıldır polis normalde jeofizik mühendisiydi muğlada santralde iyi bir maaşı iyi bir işi vardı üstelik torpilide sağlamdı denilebilir ama özelleşmler başladıgı için garnti olsun diye evli olmasına rağmen bıraktı 6 ay kurs aldı şimdi bitliste polis 2900 civarı maaşı var diye biliyorum doğuda bir terör parası pusu parası veriliyor bunun içine dahil mi bilmiyorum ama polislik her meslekten zor yanlarıda var kolay yanlarıda doğudaysan hiç kimsenin güvenliğini garanti diyemezsin eğer sıkıntılı bir bölgedeysen ama biz öğretmenelr rastgele bir ev kiralıyoruz kapının dışında herşey olabilir amapolislere çogunlukta lojman var güvenliği sağlanıyor kira yakıt giderler onlar için çok daha uygun oluyor mesela bitliste kira +yakıt +kapıcı 250-300 civarı ...üst alt ilişkisi dersen albette zorlugu var ama hepimiz devlet memuru olunca biryerden sonra çokta umursanmıyor ama özelde haklıyken haksız ve magdur olmamak uğruna susa biliyorsun bazen bende bırakıp polis olsam mı diye düşünmüyor değilim bu arada boyu sorun etme bence şansını bir dene çünkü birçok özellikler tamamsa boyuda idare edebiliyorlar çevremde boyu kısa olan bayan polisler var sonrada boyları kısalmadıgına göre
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…