Kirli Çıkılar )))

alışeriş merkezlerinde 1 tlye çalışan msasaj koltukları var uzun zamandır aklımdaydı eşimden de evlilik yıldönümü hediyesi olarak onu istedim sürekli ne alıyım ne alıyım diyip duruyordu ama tuhaf bir durum şimdi almayacak parasını biriktirsin an geç kendi evimize geçince alırsın dedim ayklaşık fiyatları nette 1800- 2500 gibi hatta kumbara gibi parasınıda kendi birikitiri dedim gelen giden misafir çok olur onlarda kullandıkça kendi parasını karşılar bir müddet sonra diye güldük halimize işi ticarete döktük diye

para biriktirmek için yaptıklarımızı tekrardan bir hatırlatalım mı canlılık olur

kumbaramı kapının girişine koydum dışarıdan girerken cüzdanımdaki tüm bozuklukları içine atacağım
her ay maaşta cüzdanımın kenarına 100tl koyup kenar parası adı altında diğer aya kadar zorda kalmadıkça dokunmayıp diğer ay birikim diye ayıracağım
alışveriş öncesi liste yapıp kasaya geçmeden önce aldıklarımı kontrol edip fazlalıklardan kaçınacağım
evdeki tüm malzemelerin alış ve tahmini biitiş tarihlerini miktarlarını not defterime yazıp ona göre hareket edeceğim
tasarrufun artısıda eksiside mutfaktan geçiyor diye beslenmeme ve çöpe giden yiyeceklere dikakt edip ona göre hareket edeceğim
faturalar konusunda su- tel-elektirk tasarrufu hakkında bildiklerimi uygulamayı düşünüyorum doğalgaz konusunda henüz fikrim yok

şuan için hatırladıklarım bunlar başka neler vardı

Son düzenleme:
burada halk eğitimin açtıgı kursalara gitmeyi düşünüyorum pzt bir görüşeceğim özellikle diksiyon-tiyatro-folklor- el sanatları adında kursları var tarihleri uyarsa gideceğim annemide yazdırmayı düşünüyorum buradan onları paylaşırım hayatıma bir renk canlılık gelir...

geçtiğimiz sayfalarda bazı arkadaşlar hem birikim hemde kilo kontrolüne başladıkları söylemişler bende varım birlikte yapalım yaz tatiline girdiğimizden beri ara verdim yapamıyorum şimdi kendime bir çizelge hazırladım ona uymaya çalışacağım umarım pes etmem hemencecik evde koşu bandım bisikletim mekik aletim twistin döneni ve adımlı olanından var ve ip atlamayı da seviyorum eşimde kurban bayramında gelecek o gelene kadar ne kadar versem iyi para biriktirmeyi seviyorum ama kilo biriktirmek hiç istemiyorum dolabımda 38-40-42 beden pantolonlarım var tekrar 38 olmam lazım şuan 65kg amacım 58kg olmak ama kolay gitmiyor kilolarım farkındayım bol bol su ve yaşil çay spor normal hayatta hareketlilikle üstesinden gelirim gibi geliyor bana üstelik evmde spor aletleri olunca spora gitmek için zaman ve bütçe ayırmama gerek kalmadan yaz kış her şartlarda istediğim zamanda yapabilirim

ama ama ama ama kolayca pes etmeden sıkılmadan azimle

evin hayırlı olsun, umarım eş durumu olayını da en kısa zamanda çözebilirsiniz... ama eve masaj koltuğu almak için o kadar para vermek ve evde öyle kaba bişey olması bana pek iyi bir fikir gibi gelmedi:) şahsi kanaatim..

canım doğalgaz konusunda sana tavsiyelerim..
bizim ayda 16 civarında gelir.
kombiyi sürekli kapalı tut sadece banyo yapılacağı zaman aç.
biz kışın bile açık tutmayız.
el yüz yıkama ya da abdest almak için eğer kış ise sıcak tarafı açıyorum. kombi mutfakta olduğundan musluğun kırmızı tarafına gelen su tüm evi dolaşıp tekrar lavaboya geldiğinden zaten ılık oluyor. evim de merkezi zaten. öbür türlü doğalgaz çok gelir kayınvalidemin öyle mesela. yazık günah sıcak su gelene kadar işin zaten bitiyor.
benim de fizyoterapist arkadaşım var sohbetten. o plates kursu almış. diyor ki eğer isterseniz hepinize plates yaptırabilirim. eğer ayarlanabilirse bu yıl biz de plates yapcaz. ben zaten zayıfım 48 kg ama sağlık için spor yapmak istiyorum. inşallah olur çok heycanlıyım.

Son düzenleme:

kesinlikle haklısınız çok pahalı bir ürün ve kaba bir görüntüsü var birde benim engel olamadıgım böyle tutkularım var....
mesela koşu bandı aldıgımda da sürekli çık dışarda koş o kadar para verilir mi demişlerdi ama bilemiyorum bu konuda engel olamıyorum bu tarz isteklerime orada oturmak masaj yaptırmak çok büyük haz veriyor bu güne kadar dışarı her çıktıgımızda ona verdiğim paranın haddi hesabı yoktur
sanırım benim dik duruşumlada ilgili bir sıkıntım var biraz eğik duruyorum çogu insan öyle duruyor hareket halinde bu da hemen belimin boynumun tuttulmasına neden oluyor sürekli kütür kütür kulunç oluyor masaj yaptırmakta beni rahatlatıyor bu aralar bu düşüncemle mücadele ediyorum alma isteği ve gereklilik arz edip etmeme durumu arasında git geller yaşayarak doğru olanı yapmaya çalışıyorum ona vereceğim parayla yatak odamı yenilemek yada yeni bir koltuk takımı alamk yada bir yılın yakıt parası vermek yada yaz tatilinde süper bir tatile çıkmak gibi cezbedici teklifler sunuyorum kendime.....
teşekkür ederim telkinde bulundugun için.....

sizlerdede bu oluyor mu böyle engel olamadıgınız istekleriniz oldugunda git geller yaşadıgınızda almkatan yan telkinde bulunduklarında direk o yöne kayma yada almamakta yana telkinde bulunduklarında o yöne yönelme gibi durumlarınız oluyor mu sanırım bu da bir zafiyet konusu ve yenik düşmek ve üzülmek istemiyoruma alınca sevinip sonra miktarını düşündükçe hüsrana uğramak istemiyorum

Son düzenleme:
benim de sadece 1 yıl 30 saat dersim olmuştu onun haricinde hep çok azdı. Ama bu yıl sınıf sayısı arttığı için 30 saati buldu.
Doğruyu sçylemek gerekirse 30 saat olsun da istiyordum çünkü biliyorum ki az dersim olsa da idare güzel bir program hazırlamayacak, oğlumla evde olamayacağım bari dedim para kazanayım daha iyi.

Bugün yüzeysel bir hesaplama yaptım da 2800-3000 tl civarı birikim yapabiliriz artık Tabi kurban bayramı var. Bakalım ekimden sonra nasibimizde ne varmış göreceğiz.

3-4 yıl kalacaksanız eğer yaptırmakla iyi yapmışsınız.
Bizim burada lojman kirası 280tl oldu, dışarıda da evler o fiyatta. Tek artısı kaloriferi, yakıt parası vermiyoruz.
Mutfak resmen dökülüyor, kimse yaptırmamış. İlk başlarda yaptıralım diye geçirdim kafamdan ama ne kadar kalacağım ki burada bu yılın sonunda çıkma ihtimalimiz var. O yüzden dokunmadım bile. Sadece boyasını falan yaptırdık, kırık camlar vardı onu taktırdık. O kadar işte =)
Doğalgazı iyi ki yaptırmışsınız, kışın fazla gelse bile yazın onu telafi ediyormuş.

ben bu doğalgaz konusu pek kavrayamadım şuan için açık durumda sanırım ev sahibi geldi tarif etti sıcak su muslugunu açınca su direk geliyor bu şekildeyken benim faturam kabarık mı olur
yada tamamen kapalı konuma getirip sadece banyo yapacağım zaman sıcak su için mi açacağım o zamanda her seferinde yeni aç kapada çok fazla yakar dediler ben mi anlayamadım yoksa ne yapayım yada şöyle mi demek istedin yaz konumunda sıcak su ayarın aktif olsun ama sadece banyoda kullan diğer yerlerde sıcak su kullanmak istediğinde sıcak su boruları dolaşıp gelen kadar işin biteceği için gerek kalmıyor mu demek istedin

ayda 16 civarı geliyor demişsin ya evde kaç kişisiniz ve nerlerde kullanıyorsunuz benim mutfakta ocakta banyoda evin ısınmasında doğalgaz bağlı size kışın ne kadar geliyor fatura

ne diyorsun canım evlendiğim ilk yıl tam 40 saat derse giiriyordum çok yorucuydu. çünkü o kadar gittiğim işletmeye sadece 8 saat veriliyordu. haksızlık vardı 2 tane okula giden çocuk gelişimcilerle 11 tane işletmeye giden ben 8 saat alıyorduk. çok şükür gelen bi idareci durumu düzeltti. şimdi herkes belli kriterler var ona göre alıyor. öğrenci sayısı, km uzaklığı, işletme sayısı vs..
şimdilerde 20 saat giriyoruz.gerisi işletme ve şeflik. tabi bizde maaş karşılığı 20 saat.
bu yıl da Rabbim hayırlı birikimler versin canım.. sizin de ev alma vaktiniz giderek yaklaşıyor altın iyi yükselirse o fırsatı kaçırmayın.

biz sadece banyo, lavabo, mutfak musluğu(bunlar kombiyle çalışır) ve ocakta(kombiye ihtiyaç yoktur) kullanıyoruz.
ısınma kombisi değil bizimki yani kaloriferimiz buna bağlı değil. o merkezi doğalgazla çalışıyor kazan var onunla apartman ilgileniyor biz değil.
ama sizinki gibi olanı da kullandım.
şu an yaz canım bana kalırsa şu an kombini hiç açma.
ama kışın zaten ısınma ihtiyacı için açacaksın.
kombinin 3 çeşit ayarı var bildiğim kadarıyla.
1.sadece musluk çalışsın
2. sadece kalorifer için çalışsın
3. ikisi için de çalışsın.
yazları kapalı tut banyoya gireceğinde sadece musluğu aç banyodan çıkınca kapat. lavaboda el yüz yıkarken yazın sıcak suya ne ihtiyaç var zaten insan serinlemek istiyor.
kışları ise sadece kalorifer için olanı aç hiç bir zaman kapatma olabildiğince düşükde çalıştır belki ama kapatma(ev sahibin onu kastetmiştir.)
ama kışın banyoya gireceğinde ikisi için de çalıştır konumuna getirirsin.

umarım anlatmışımdır.
biz evde 2 kişiyiz canım

aslında bir öğretmen için en ideali 25 saat ders. Ondan sonraki saatler gerçekten felaket bir yorgunluk veriyor.
Benim 30 saat dersimin olduğu yıl bitiyordum resmen yorgunluktan.
Ama bu yıl o kadar yorulmam çünkü oğlumdan dolayı idmanlıyım =))

Amin canım hepimize. Bir sorun çıkmaz ve hesaplarımız tutarsa yaklaşıyoruz valla =))

akıllıbıdık sana anca 5+1 şeklinde ev yeter benim kondüsyon bisikletim var sadece artık o bile evde olmasın istiyorum
hem görüntü hem de fiyat açısından durup düşünmekte fayda var bence de
bir de gerçekten eve gelen ve denemek isteyen misafirine 1 tl atın diyebilecek misin ?
gerçekten ihtiyaçsa sıkıntı yok almakta ama olmasa da olur bir ürünse düşünmek lazım derim

kızlar ya sizce bu altının durumu ne olacak ?

altın almak istiyorum ama düşer mi sizce ?

canım altının akıbetini hiçbirimiz tam olarak bilemeyiz

notlarıma baktım da ''ons şu kadar zamanda şu kadar olur'' diyen yorumcuların çoğu ters köşe olmuş
o nedenle sıkı takip ve de hislerinle karar vermelisin

fakat hiçbir yatırım aracı sonsuza dek çıkmaz ,sonsuza dek batmaz
sadece sabır ve de iyii bir gözlemle isabetli yatırım yapma şansımız yükselir ben bunu öğrendim 14 ayda ...

Son düzenleme:

canım ben hep 18-20-21 saat şeklinde ders aldım okulumda başka okula görevlendirmeyi de reddettim

geçen yıl 1 ay müzik öğretmenin ayağı kırılmıştı da onun derslerini aldım 26 saat ona girdim ama baya yoğun geldi.
zaten ders programlarımı pencereli yapsalardı görevlendirmeleri alırdım evden çıktıktan sonra öğretmenler odasında oturacağıma derse girer para kazanırım diyerek ama sağolsunlar ders programlarımı 3.5 güne ayarlıyorlardı o nedenle harika oluyordu.
büyük oğlum 1. sınıfa gittiğinde de ona yardımcı olmak adına çok rahat olmuştu.

bu sene miniğimle 1. sınıfa alışacağız hayırlısıyla...

onlar büyüdükçe bakalım ne yaparım bilmiyorum ama bu sefer de yaşım ilerleyecek fazla da yorulmak istemiyorum hayatta zaten emeklilik yaşı ülkemizde eskisi gibi değil yeni sisteme göre daha 25 sene var önümde ohoooooooooooooooooooo biraz ekonomik harcayayım enerjimi bir de ben kendimi çok hırpalıyorum 40 dk içerisinde
çocukları sbs ye ve doğal olarak test tekniğine alıştıracağız diye ders kitaplarının dışında 2 takım yaprak test aldırıyorum
hem bize verilen süre içerisinde müfredatı hem de testleri yetiştirmek adına neler çekiyorum.
ve görevlendirmeyle gittiğim okullarda da böyle yapmazsam üzülürüm ,yaparsam sağlığım elvermez bundan eminim ...
o nedenle yoğun programla ama az saatle çalışmaya çalıştım yıllardır.
ama Allah niyetimi biliyor ben başkalarının çocuğuna nasıl davranırsam benim kuzucuklarıma da eminim öyle öğretmenler karşılayacaklar
halimden çok şükür şikayetim yok

Son düzenleme:

bende kendi doğalgaz deneyimimi anlatayım belki faydas olur.
yazın sadece sıcak su tarafıuygun bir sıcaklıkta 40 derece yetiyor mesela hep açık olur.hergün banyo yapıyoruz hergün aç kapa yapmak çok yaktırır.bana kombi yetkili servisi söylemişti aç kapalar eğer çok sık yapılıyorsa kar ettirmez diye.
kışında hem sıcak su 50 de falan olur hem petekler için olanda çok soğuk olmayan havalarda kısıkta ama hep açık olur hava çok soğuksa gün içinde ısıyı biraz daha arttırır gece kısarım tekrar.

yazın asla 10 tl bile gelmez daha az olur. kışın havalara göre değişir. geçen sene istanbulda baya soğuk günler oldu mesela.

evim 4+1 ve 180 metrekare bu kışın olumsuz oluyor gereksiz yakıt tüketimi oluyor küçük evlere göre ama doğalgaz yinede avantajlı yazın epey kar ettiriyor. yani evin büyklüğüne yalıtımına kişisel kullanıma göre değişmekle beraber diğer ısınma yollarına göre karlı olduğu söyleniyor herkesçe.

Son düzenleme:

sağol canım terliyken soğuk su içmiştim boğazlarım şişmiş bide bunun üstüne regl olunca düşünün halimi ama bugün daha iyiyim oğlum grip olmuş onunla uğraşıyorum bu seferde.
inş canım benimde 85 tlm olmuş ama para olarakmı altın yada döviz olarakmı devam ederim ilerde bilemiyorum işte sizleri takip ederek neyin mantıklı olduğunu bulmaya çalışıyorum

canım yazın sıcak suyunuz her zaman açık oluyo dedin ya peki musluğu kullanırken sıcak tarafı sadece banyoda mı açıyorsunuz?
yani biliyorsun lavabodan az bişey sıcak tarafı açsan hemen kombi çalışmaya başlıyor ya.

eğer öyleyse 10 tl çok iyi valla.
çünkü biz sadece eşimle ikimiz olduğunda yazın kombiyi sadece banyo yaparken açmamıza rağmen 9 tl geliyordu. tabi son zamanlarda hep misafirim oldu yatılı filan kardeşlerim eşimin kardeşleri ama hiç kapamadan da 10 tl geliyosa ben de kapatmayayım

merrhabalar

geçmişe dönük yazdıklarınız okudum. bop du sanırım kaza yapmış. geçmiş olsun sana ya da karşıda bir canlıya zarar gelmemiş. kasko tam zararını öder inşaallah.

kalinkaselinin yaptıgı kışları okurken bile yoruldum. ne marifetlisin. soğanı denedim bu arada saol.

akıllıbıdık masaj yaptırmayı ben de çok severim ancak evimde öyle yer kaplayacak heybetli bir şeye katlanamam. evlenirken epey eşya almıştım ama eşya demek zorluk demek, ekstra temizlik demek. kiracıyım oradan oraya zor yani. ayrıca elektrikli oldugu için tamir gerektirecek servis bulması sorun. eşinin anlaması zor olur tamir için. istanbula gönder vs. vs. burnundan gelir. ne kadar elektrik tüketir onu da bilmiyorsun. eşinle uzak kalmanıza üzüldüm. çok kişi duydum sizin gibi ayrı ayrı olan. inşaallah en kısa sürede hepinize çözüm bulurlar.

karanfilce bence de 16 tl dogalgaz için yüksek gibi. evimize yeni bağlandı, ilk defa kullanacağız ama kullananlar yazları 10 tl gibi diyor. aç kapa yapıldıgında tekrar o ısıyı yakalayabilmek için güç sarfediyormuş ve dolayısıyla fatura yüksek geliyormuş. eva da benzer şeyler yazmış. bizim şofben elektrikli kapatmıyoruz. kombimizi balkona taktılar. kışları her hafta sonu şehir dışına gidiyoruz ama kapatmayacagız. donma ihtimaline karşı ve aç- kapa avantaj sağlamadığı için.

bir ara biz de lojmanda oturmuştuk. lojman 5 yıllıktı ve benden önce yeni gelin oturmuştu temizdi aslında. biz 16 ay oturduk sadece ama güzel bir boya badana yaptırdık kapı ve duvarlara, kapı kollarını ve tüm elektrik prizlerini değiştirdik, mutfak camları küçüktü jaluzi perdeler aldık. lavobanın altındaki gideleri değiştirdik. tüm bunlara rağmen oturdugumuz evle arasında ücret farkı çok fazla oldugu için yine de kar ettik. biz şöyle düşündük. çok ucuza oturuyoruz bizim de bir faydamız olsun diye. bizden sonra oturan kişi beni arayıp Allah razı olsun, ev çok temiz boya bile yaptırmadan girdik, eşimle size dua ettik dedi. lojman eşimin iş yerine yakın oldugu için yakır karı oldu. ben ise lojman iş yerimin bahçesinde oldugu için hamileliğimde soguk kış günlerinde rahat ettim. öğlen yemekten sonra evde uyudum dinlendim.

kızlar benim kombinin düğmlerei ayrı
şimdi sadece su için olan düğme açık ısıtıcı kapalı
musluklar iki yönlü sıcak ve soğuk diye sıcağa çevirdiğimde bir tek sıcak su geliyo
ve benim en fazla 10 gelir yazın....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…