Kirli Çıkılar )))

öğretmen kirli çıkılar eğitim -öğretim ödeneği 20 eylülde ödenecekmiş

merhaba kirli çıkılar of kızlar para biriktirdim. bugün çok affedersiniz tabiri caizse kazıklandım ve 120 tlim bitti 30 tl parfum aldım sonra begenmedim o an begenmiştim sonra ağır geldi bide nemlendirici krem aldım dısarda 48 liraymış ben eczaneden aldım 62 tl dedi eve geldm baktım ki 48 tlymiş onda bi kazık yedim bide ufak tefek şeyler aldım onlarla 120 tlim bitti of biraz daha koyup altın alırdım :2:

günaydın arkadaşlar,

bizde lojmana taşınıcaz bu ay sonu, büyük bir masrafda bizi bekliyor ama dışardaki kiralarla karşılaştırınca çabuk kapatırız açığı
Uzun süre kalmayacaksanız büyük masraflardan kaçınmanızı öneririm.
Biz de lojmanda oturuyoruz ve hemen hemen hiçbirşey yaptırmadık. Kirası zaten fazla yaşadığım yer ve eve göre. Bir de bugüne kadar kimsenin bir iyileştirmesi olmamış eve o yüzden dokunmadık hiçbirşeyine =)

Ben de aldım bugün birşeyler.
KK'dan birkaç kişiye sordum nasıl yapılacağını bakalım inşallah yarın ben de bu işi bitiririm.

Farmasi senin ders saatin nasıl bu yıl? Sosyal bilgilerde artış oldu diye duydum da!
Benim arttı çok şükür. 30 saatti yanlış hatırlamıyorsam. Gerçi yarısını bakıcıya vereceğim =)

tekrar döndüm geldim çok şükür artık benim de bir evim bir düzenim çok yoruldum kızlar ev taşı temizliğini yap mahvetti evden suya sabuna değmeyen birşey kalmadı eşyaları depo halinde bıraktıgımız yerde hep rutubet olmuş herşey kokuyordu mobilyalarımın bazı yerlerine zararda vermiş ama çok şükür nefes alıyoruz onca badirelerden sağ salim çıktık ya geçen eşimle bir hesap yaptık van bizden maddi ve manevi çok şey götürmüş o kadar çok masraf yaptırmışki oradaki hayat şartları gene iyi toparlamış kendimizi dedik....
şuan 450 kiram var ortak giderde ne kadar gelir bilmiyorum aidatı yok merdiven yıkama ve elektrik faturasıher halde ayda 30 filan ister ev sahibi hiç konuşmadık aile apartmanı ev... bir sürü kredi kartlarına yüklenildi bu ay önümüzde kurban bayramı eskiden beri gelen banka kredisi borcu var öyle yada böyle inşallah onlarıda yılbaşına kadar tamamen bitirirsek bir ayda kendime tatil ilan ediyorum şubat ayından itibaren başlıyorum tek maaşla yaşayıp diğerini tamamen yatırım olarak ayırmaya biraz fazla oldu ama arayı kapatmam lazım epey biriktirmeliyim ki kendi evimi alabileyim....

tasaruff ve sağlıklı beslenmenin yolu mutfaktan geçer diye kışlık hazırlıklarına başladım bu hafta ....
patlıcan kabak fasülye kurutmuştum geçen seneden kalmıştı biraz
kızartmalık biber kurutttum kavanozlara ve derin dondurucuya taze fasülye barbunya kırmız biber domates koydum melemenlik yaptım dahada yapmak istediğim çok şey var yaptıkça paylaşırım çok yoruldum bugün

iyi akşamlar arkadaslar bugün çok hastaydım hiç uğrayamadım yatmadan bi bakayım dedim bol bereketli günler diliyorum herkese

iyi akşamlar arkadaslar bugün çok hastaydım hiç uğrayamadım yatmadan bi bakayım dedim bol bereketli günler diliyorum herkese

geçmiş olsun, inşallah önemli bişey değildir...

bende istediğim gibi bir elbise bulamadım, yarın aramaya devam edeceğim artık
kumbarama bugün 10 tl attım, ay sonuna kadar bir çeyrek parası olursa süper olacak.
biraz kocamı tırtıklamam lazım:)

Ben de çook pahalı bir seramik makinası aldım
bu da bir birikim sayılır değil mi farmasi =))
bu ayki birikimim bu kadar

selam kızlar:) annemler memelketten geldi bizde iki gün kalcaklardı bu ay kenara 500 tl atmayı düşünüodum kardeşim elektrogitar çoooooooooook istiodu ve bugüne kadar ona hiç dogru düzgün bişe alamamıştım madem istiyo cadoloz alim didim 250 tl ye elektrogitar aldım ve en ucuzuydu inanın müzik dünyası çok pahalılaşmış malesef yada hep böylemiydi bilemicem
sonna benim kociş tutturdu çilingoza gidelim bizde yeni evliyiz ilk mangalımız olcaktı mangaldı küçük tüptü oydu buydu benzindi derken derken para bu ay suyunu çekti ama eylül ayında kıyıya köşeye hiçbi borcumuz yok ayrıca mutfaa ayırdıım geçen ayki paraylada o kadar çok şşey almışımki bu ay 100 milyon hercarmıyım bilemicem:) belki 80 bu ayda sıkı tutmamız lazım çünkü ekim ayında kurban kesilcek kasım ayından itibarende benim maaşım kenara birikim olarak gitcek
tamam birikim yapmak önemli ama hediye alıp o sevinci görmekte ayrı bi mutluluk:)
piknikte güzel geçirilen vakitte önemli zaten bundan sonra pikniğe falan gidersek bu kadar masraf olmaz artık bizimde bi mangalımız ve küçük tüpümüz var:)

ha bu arada piknikte o kadar masraf yaptık ama tuvalet bi milyondu ve tuvalete verilen paraya cidden acıyorum çocuklarında zırt pırt çişi geldi 3 çocuk var bi çukur eştim ve günün sonunda 10 tl kar kaldı dogru kumbaraya size komik gelebilir harcancak yer var harcanmıcak yer var:)

eline sağlık ben de yaptım sıra turşularda
birikime gelince oğlumun bayram harçlığını biriktirip ona bişeyler aldım harcanır diye iyi oldu
15inden sonra başlıcam inşallah

iyi pazarlar hepinizeeeeeeee
bol birikimli günler

canım 5. sınıfların sosyal bilgiler dersine bizler gireceğiz o nedenle artış var.

1 şubede 3 saat ders var

benim hiç 30 saat dersim olmadı verilmek istenen görevlendirmeleri de almadım bu zamana kadar
biraz ehl_i keyif oluşumdan biraz da çocuklar olduktan sonra çocuklara zaman ayırmak istememden
ama büyüyorlar ve de yavaş yavaş yükleri üzerimden kalkıyor...
bu sene 23 saat dersim olacak nasipse

hoşgeldin ve de kolay gelsin akıllıbıdık

eşin de gelebilmiş olsaydı çok iyi olurdu ama sağlık olsun hayattaki en büyük zenginlik o

geçmiş olsun inşaallah önemli birşey değildir canım
Ben de çook pahalı bir seramik makinası aldım
bu da bir birikim sayılır değil mi farmasi =))
bu ayki birikimim bu kadar
birikimin hası hem de
güle güle kullan canım

sıkma canını
kardeşin güle güle kullansın elektrogitarını
hayatta elbette hem harcayacağız hem biriktireceğiz
hep birikim hep birikim nereye kadar kefenin cebi yokki
tuvalet çözümü de harika

teşekkürler canım
senin de ellerine sağlık ve de kolay gelsin

günaydın arkadaşlar,

bizde lojmana taşınıcaz bu ay sonu, büyük bir masrafda bizi bekliyor ama dışardaki kiralarla karşılaştırınca çabuk kapatırız açığı

bizim gibi giren vurmuş çıkan vurmuş bi lojmana denk gelmezsiniz umarım
dışarda 7 ay ödeyeceğimiz kirayı buraya harcadık düşün artık
kolay gelsin
merhaba canım hoşgeldin

çok şükür iyiyim....

canım inşaallah bundan sonrası birikim yapma açısından iyi geçer

hoşbulduk tatlım
inşlh öyle olur da artık bende buraya birikimlerimi yazarım

işte küçük ilçede olmanın avantajları..bizim meslekçiler sınıfı 2 ye ayrırır program ayrı karışır. sabahçılar öğlenciler ayrı bi karışır. ee 100 öğretmen bazen programın bile kafası dönüyor :111: bizim okulda çocuğu olsun olmasın geneli full ders ister çünkü ders programı bilgisayar programıyla rastgele yapılıyor ve ne kadar az ders o kadar pencereli program oluyor..
çok şanslısın canım okulunun kıymetini biil.
olsun canım kardeşine almışsın sonuçta yabancı birisi değil. benim de lisede okuyan kardeşim geçen ay bizdeydi. ayakkabısı kyafeti derken bir de eline harçlığını verdim. ama mutlu musun dersen çokk mutluyum
biz de dün piknikteydik. pikniğe yürüyerek gittik benzin parası sıfır :)
mangallık malzemeleri de çalışan kardeşim aldı. ekmekti içecekti derken anca 5 tl harcadık.
ve pikniğimizi de burda yaptık. 500 m uzakta boğazda

(bu arada tuvalet, mescid, giriş her bişey ücretsiz :))

yeni evin hayırlı uğurlu bereketli olsun canım

Son düzenleme:

yusum
hiçbişey yaptırmadan oturulacak gibi değildi
mutfak resmen dökülüyodu birde zaten küçük orayı yaptırdık..doğalgazı kapıda ama içeri alan olmamış..bende almayacaktım ama her ay tüpe vereceğim parayı hesapladım ee kışın ısınmada sorun olacaktı mecbur kaldık bi yerde
yerlerde beton minöfle yaptırdık boya badana derken
doğudaki lojmanlar hep büyük hemde bu kadar bakımsız değil arkadaşlarım hep anlatır o yüzden biliyorum

karanfilcecim okulumun kıymetini bilmez miyim hiç
tam 12 yıldır aynı okuldayım o yüzden
yürüyerek 5 - 7 dk
arabayla 1,5- 2 dk

ders programımı da sağolsun müdür yardımcım istediğim gibi ayarlıyor

mutlu pazarlar kızlar,
kirli çıkı olmak cimri olmak değil zaten fuzuli harcama yapmamak bence. buradaki insanların bunun bilincinde olmasıda ayrı güzel.
kendini ödüllendirmek, ailecek keyif yapmak, kardeşini sevindirmek kenara atacağımız üç beş kuruştun çok daha önemli.
en güzelini yapmışsınız kızlar.
şimdi güzel bir pazar kahvaltısı yapma zamanı, sonrasında kahvemi alıp geliyorum yanınıza:)

son yıllardaki idarecimiz daha anlayışlı.. biraz elinden geldiğince düzeltmeye çalışıyor. ama nereye kadar düzeltebilir ki. 100 öğretmenin isteğini de karşılamakk
mesela meslekçilerin 1 günü boşaltılmalı ki işletmelere gidebilsin. benim zümremin birinin boşaltılamadı herkesinki boş olmasına rağmen. ama bi türlü yapamadılar. yazık çocuk çok zorlandı.

canım kalabalık okulda çalışmak elbette zor

Allah kolaylık versin

benim ilçemde hayat gerçekten her açıdan çok kolay akıyor çok şükür

hele çocuklar küçük olunca dar zamanda eve işe alışverişe vs ye yetişmek için hep zaman lazım o da bol bol oluyor her yere ulaşmak en fazla 10 dk iken yürüyerek
arabayla olunca daha bir kolay

bir de bu sene küçük oğlum farklı bir okulda 1. sınıfa başlayacak biz büyük oğlanla aynı okuldayız onun ulaşımını ben mi üstleneceğim yoksa servis mi ayarlayacağız bakacağız

geçen ay hiç yatırım yapamadım diye üzülüyordum şimdi ise aklıma geldi ev sahibine 450 depozito verdim eğer van daki ev sahibim gibi olmazsa evden çıkarken 450tl verecek bu da bir yatırım zaten ben her çıktıgım yerde evi eşyalar gittikten sonra temizler öyle anahtarı teslim ederim benden sonra gelen direk eşyasını yerleştirir umarım hayırlısı olur.....

yatak odası ve yemek odasınını kurulumunu eşim yaptıgı için 100tl cebimize kaldı
ev doğlagazlı oldugu için temosifon kurdurmadık 50tl cebimize kaldı
tv için merkezi sistem oldugundan anten kurdurmadık 50tl cebimize kaldı
büyük halılarımı önceden yıkatmıştım ama kilimlerimi kendim evde yıkadım yaklaşık 40tl cebimize kaldı
koltuklarımı yıkatacaktım ama halı yıkma makinem oldugu için vazgeçtim evde kendim temzileyeceğim 70+70
okuluma yürüme mesafesinde ev tuttuğum için her ay 100tl servis parası cebime kaldı
bu kış 1800tl yakıt parası istemişti yönetici merkezi kömür kaloriferdi şimdi evim doğalgazlı oldugu için yaklaşık 500tl kar edebilirim
heray elektrik 90-110 geliyordu tahminim fırım yemekleri ve termosifondandan dolayıydı şimdi oda azalacak sanırım 50 tl civarı gelir
içme suyunu hazır su kullanıyorduk her ay 40 tl gidiyordu ama burada çeme suyu içilebiliyor ve tadı çok güzel şimdi oda cebe kaldı
alışverişi hep marketten manavdan yapıyorduk ama evime yakın pazar var bununda getirisi çok olacak
şehir değişikliği demek dolaptaki kıyafetleri kimsenin bilmemesi demek kıyafet yıpranmasada bir süre sonra sıkılınıp giyilmeyenler oluyordu şimdi o durumda yok otomatik olarak bu sene sanırım özel ihtiyaçlar dışında hiç kıyafet almam buda büyük bir tasarruf benim için
pazartesi pazardan tüm kışlık yiyeceklerimi de alıp hazırlayacağım hem buzdolabı hemde derin dondurucu var dolana kadar yolu var prtaik olması için yemekler yapıp attım mı dolaba ohhh gel keyfim gel (yaptıklarınızı paylaşırsanız sevinirim)

eşiminde orda masrafları olaracak bu yaptıgım tasarruflar oradaki masraflarla fark kapanmış olacak ama bu da iyi bir durum birikimden yemiyoruz en azından ev alana kadar hastalık olmadıgı müddetçe birikimime hiç dokunmak bozdurmak istemiyoum zaten çokda bişeyim yok...
annem gelecke önümüzdeki hafta onunda emekli maaşı var hacca gitmek sitoyr kaç yıldır bir türlü çıkmadı oda hacı parası biriktiriyor bende annemin maaş hesabını direk altın hesabına çevirttim nasıl olsa yanımda hiç ihtiyacı olmayacak ben harçlığınıda veririm birikir böylelikle etraftan annemden isteynler çok böylelikle kimse tırtıklamamış olur parasını işte böyleeeee hadi hayırlısı bakalım Rabbim hepimizin evine bolluk bereket huzur sağlık verir inşalllah...

bu arda bende ençok dışarda ödenen tuvalet paralarına acıyorum yolculuklarda filan yazık o paraya ama başka çare olmayınca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…