Uzun süre kalmayacaksanız büyük masraflardan kaçınmanızı öneririm.günaydın arkadaşlar,
bizde lojmana taşınıcaz bu ay sonu, büyük bir masrafda bizi bekliyor ama dışardaki kiralarla karşılaştırınca çabuk kapatırız açığı
Ben de aldım bugün birşeyler.merhaba kızlar bugün her zaman olduğu gibi erkenden kalktım
kahvaltıdan sonra pazara gittim
derindonduruya koyacağım
kırmızı biber , patlıcan , bamya ve barbunyayı aldım ve gerekli işlemleri yaptıktan sonra derindondurucuya koydum ... Allah bereket versin
Farmasi senin ders saatin nasıl bu yıl? Sosyal bilgilerde artış oldu diye duydum da!öğretmen kirli çıkılar eğitim -öğretim ödeneği 20 eylülde ödenecekmiş
iyi akşamlar arkadaslar bugün çok hastaydım hiç uğrayamadım yatmadan bi bakayım dedim bol bereketli günler diliyorum herkese
merhaba kızlar bugün her zaman olduğu gibi erkenden kalktım
kahvaltıdan sonra pazara gittim
derindonduruya koyacağım
kırmızı biber , patlıcan , bamya ve barbunyayı aldım ve gerekli işlemleri yaptıktan sonra derindondurucuya koydum ... Allah bereket versin
öğretmen kirli çıkılar eğitim -öğretim ödeneği 20 eylülde ödenecekmiş
Uzun süre kalmayacaksanız büyük masraflardan kaçınmanızı öneririm.
Biz de lojmanda oturuyoruz ve hemen hemen hiçbirşey yaptırmadık. Kirası zaten fazla yaşadığım yer ve eve göre. Bir de bugüne kadar kimsenin bir iyileştirmesi olmamış eve o yüzden dokunmadık hiçbirşeyine =)
Ben de aldım bugün birşeyler.
KK'dan birkaç kişiye sordum nasıl yapılacağını bakalım inşallah yarın ben de bu işi bitiririm.
Farmasi senin ders saatin nasıl bu yıl? Sosyal bilgilerde artış oldu diye duydum da!
Benim arttı çok şükür. 30 saatti yanlış hatırlamıyorsam. Gerçi yarısını bakıcıya vereceğim =)
hoşgeldin ve de kolay gelsin akıllıbıdık
tekrar döndüm geldim çok şükür artık benim de bir evim bir düzenim çok yoruldum kızlar ev taşı temizliğini yap mahvetti evden suya sabuna değmeyen birşey kalmadı eşyaları depo halinde bıraktıgımız yerde hep rutubet olmuş herşey kokuyordu mobilyalarımın bazı yerlerine zararda vermiş ama çok şükür nefes alıyoruz onca badirelerden sağ salim çıktık ya geçen eşimle bir hesap yaptık van bizden maddi ve manevi çok şey götürmüş o kadar çok masraf yaptırmışki oradaki hayat şartları gene iyi toparlamış kendimizi dedik....
şuan 450 kiram var ortak giderde ne kadar gelir bilmiyorum aidatı yok merdiven yıkama ve elektrik faturasıher halde ayda 30 filan ister ev sahibi hiç konuşmadık aile apartmanı ev... bir sürü kredi kartlarına yüklenildi bu ay önümüzde kurban bayramı eskiden beri gelen banka kredisi borcu var öyle yada böyle inşallah onlarıda yılbaşına kadar tamamen bitirirsek bir ayda kendime tatil ilan ediyorum şubat ayından itibaren başlıyorum tek maaşla yaşayıp diğerini tamamen yatırım olarak ayırmaya biraz fazla oldu ama arayı kapatmam lazım epey biriktirmeliyim ki kendi evimi alabileyim....
tasaruff ve sağlıklı beslenmenin yolu mutfaktan geçer diye kışlık hazırlıklarına başladım bu hafta ....
patlıcan kabak fasülye kurutmuştum geçen seneden kalmıştı biraz
kızartmalık biber kurutttum kavanozlara ve derin dondurucuya taze fasülye barbunya kırmız biber domates koydum melemenlik yaptım dahada yapmak istediğim çok şey var yaptıkça paylaşırım çok yoruldum bugün
geçmiş olsun inşaallah önemli birşey değildir canımiyi akşamlar arkadaslar bugün çok hastaydım hiç uğrayamadım yatmadan bi bakayım dedim bol bereketli günler diliyorum herkese
birikimin hası hem deBen de çook pahalı bir seramik makinası aldım
bu da bir birikim sayılır değil mi farmasi =))
bu ayki birikimim bu kadar
sıkma canınıselam kızlar:) annemler memelketten geldi bizde iki gün kalcaklardı bu ay kenara 500 tl atmayı düşünüodum kardeşim elektrogitar çoooooooooook istiodu ve bugüne kadar ona hiç dogru düzgün bişe alamamıştım madem istiyo cadoloz alim didim 250 tl ye elektrogitar aldım ve en ucuzuydu inanın müzik dünyası çok pahalılaşmış malesef yada hep böylemiydi bilemicem
sonna benim kociş tutturdu çilingoza gidelim bizde yeni evliyiz ilk mangalımız olcaktı mangaldı küçük tüptü oydu buydu benzindi derken derken para bu ay suyunu çekti ama eylül ayında kıyıya köşeye hiçbi borcumuz yok ayrıca mutfaa ayırdıım geçen ayki paraylada o kadar çok şşey almışımki bu ay 100 milyon hercarmıyım bilemicem:) belki 80 bu ayda sıkı tutmamız lazım çünkü ekim ayında kurban kesilcek kasım ayından itibarende benim maaşım kenara birikim olarak gitcek
tamam birikim yapmak önemli ama hediye alıp o sevinci görmekte ayrı bi mutluluk:)
piknikte güzel geçirilen vakitte önemli zaten bundan sonra pikniğe falan gidersek bu kadar masraf olmaz artık bizimde bi mangalımız ve küçük tüpümüz var:)
ha bu arada piknikte o kadar masraf yaptık ama tuvalet bi milyondu ve tuvalete verilen paraya cidden acıyorum çocuklarında zırt pırt çişi geldi 3 çocuk var bi çukur eştim ve günün sonunda 10 tl kar kaldı dogru kumbaraya size komik gelebilir harcancak yer var harcanmıcak yer var:)
eline sağlık ben de yaptım sıra turşularda
birikime gelince oğlumun bayram harçlığını biriktirip ona bişeyler aldım harcanır diye iyi oldu
15inden sonra başlıcam inşallah
iyi pazarlar hepinizeeeeeeee
bol birikimli günler
günaydın arkadaşlar,
bizde lojmana taşınıcaz bu ay sonu, büyük bir masrafda bizi bekliyor ama dışardaki kiralarla karşılaştırınca çabuk kapatırız açığı
merhaba canım hoşgeldin
çok şükür iyiyim....
canım inşaallah bundan sonrası birikim yapma açısından iyi geçer
işte küçük ilçede olmanın avantajları..bizim meslekçiler sınıfı 2 ye ayrırır program ayrı karışır. sabahçılar öğlenciler ayrı bi karışır. ee 100 öğretmen bazen programın bile kafası dönüyor :111: bizim okulda çocuğu olsun olmasın geneli full ders ister çünkü ders programı bilgisayar programıyla rastgele yapılıyor ve ne kadar az ders o kadar pencereli program oluyor..canım 5. sınıfların sosyal bilgiler dersine bizler gireceğiz o nedenle artış var.
1 şubede 3 saat ders var
benim hiç 30 saat dersim olmadı verilmek istenen görevlendirmeleri de almadım bu zamana kadar
biraz ehl_i keyif oluşumdan biraz da çocuklar olduktan sonra çocuklara zaman ayırmak istememden
ama büyüyorlar ve de yavaş yavaş yükleri üzerimden kalkıyor...
bu sene 23 saat dersim olacak nasipse
olsun canım kardeşine almışsın sonuçta yabancı birisi değil. benim de lisede okuyan kardeşim geçen ay bizdeydi. ayakkabısı kyafeti derken bir de eline harçlığını verdim. ama mutlu musun dersen çokk mutluyumselam kızlar:) annemler memelketten geldi bizde iki gün kalcaklardı bu ay kenara 500 tl atmayı düşünüodum kardeşim elektrogitar çoooooooooook istiodu ve bugüne kadar ona hiç dogru düzgün bişe alamamıştım madem istiyo cadoloz alim didim 250 tl ye elektrogitar aldım ve en ucuzuydu inanın müzik dünyası çok pahalılaşmış malesef yada hep böylemiydi bilemicem
sonna benim kociş tutturdu çilingoza gidelim bizde yeni evliyiz ilk mangalımız olcaktı mangaldı küçük tüptü oydu buydu benzindi derken derken para bu ay suyunu çekti ama eylül ayında kıyıya köşeye hiçbi borcumuz yok ayrıca mutfaa ayırdıım geçen ayki paraylada o kadar çok şşey almışımki bu ay 100 milyon hercarmıyım bilemicem:) belki 80 bu ayda sıkı tutmamız lazım çünkü ekim ayında kurban kesilcek kasım ayından itibarende benim maaşım kenara birikim olarak gitcek
tamam birikim yapmak önemli ama hediye alıp o sevinci görmekte ayrı bi mutluluk:)
piknikte güzel geçirilen vakitte önemli zaten bundan sonra pikniğe falan gidersek bu kadar masraf olmaz artık bizimde bi mangalımız ve küçük tüpümüz var:)
ha bu arada piknikte o kadar masraf yaptık ama tuvalet bi milyondu ve tuvalete verilen paraya cidden acıyorum çocuklarında zırt pırt çişi geldi 3 çocuk var bi çukur eştim ve günün sonunda 10 tl kar kaldı dogru kumbaraya size komik gelebilir harcancak yer var harcanmıcak yer var:)
tekrar döndüm geldim çok şükür artık benim de bir evim bir düzenim çok yoruldum kızlar ev taşı temizliğini yap mahvetti evden suya sabuna değmeyen birşey kalmadı eşyaları depo halinde bıraktıgımız yerde hep rutubet olmuş herşey kokuyordu mobilyalarımın bazı yerlerine zararda vermiş ama çok şükür nefes alıyoruz onca badirelerden sağ salim çıktık ya geçen eşimle bir hesap yaptık van bizden maddi ve manevi çok şey götürmüş o kadar çok masraf yaptırmışki oradaki hayat şartları gene iyi toparlamış kendimizi dedik....
şuan 450 kiram var ortak giderde ne kadar gelir bilmiyorum aidatı yok merdiven yıkama ve elektrik faturasıher halde ayda 30 filan ister ev sahibi hiç konuşmadık aile apartmanı ev... bir sürü kredi kartlarına yüklenildi bu ay önümüzde kurban bayramı eskiden beri gelen banka kredisi borcu var öyle yada böyle inşallah onlarıda yılbaşına kadar tamamen bitirirsek bir ayda kendime tatil ilan ediyorum şubat ayından itibaren başlıyorum tek maaşla yaşayıp diğerini tamamen yatırım olarak ayırmaya biraz fazla oldu ama arayı kapatmam lazım epey biriktirmeliyim ki kendi evimi alabileyim....
tasaruff ve sağlıklı beslenmenin yolu mutfaktan geçer diye kışlık hazırlıklarına başladım bu hafta ....
patlıcan kabak fasülye kurutmuştum geçen seneden kalmıştı biraz
kızartmalık biber kurutttum kavanozlara ve derin dondurucuya taze fasülye barbunya kırmız biber domates koydum melemenlik yaptım dahada yapmak istediğim çok şey var yaptıkça paylaşırım çok yoruldum bugün
Uzun süre kalmayacaksanız büyük masraflardan kaçınmanızı öneririm.
Biz de lojmanda oturuyoruz ve hemen hemen hiçbirşey yaptırmadık. Kirası zaten fazla yaşadığım yer ve eve göre. Bir de bugüne kadar kimsenin bir iyileştirmesi olmamış eve o yüzden dokunmadık hiçbirşeyine =)
Ben de aldım bugün birşeyler.
KK'dan birkaç kişiye sordum nasıl yapılacağını bakalım inşallah yarın ben de bu işi bitiririm.
Farmasi senin ders saatin nasıl bu yıl? Sosyal bilgilerde artış oldu diye duydum da!
Benim arttı çok şükür. 30 saatti yanlış hatırlamıyorsam. Gerçi yarısını bakıcıya vereceğim =)
karanfilcecim okulumun kıymetini bilmez miyim hiç
tam 12 yıldır aynı okuldayım o yüzden
yürüyerek 5 - 7 dk
arabayla 1,5- 2 dk
ders programımı da sağolsun müdür yardımcım istediğim gibi ayarlıyor
son yıllardaki idarecimiz daha anlayışlı.. biraz elinden geldiğince düzeltmeye çalışıyor. ama nereye kadar düzeltebilir ki. 100 öğretmenin isteğini de karşılamakk
mesela meslekçilerin 1 günü boşaltılmalı ki işletmelere gidebilsin. benim zümremin birinin boşaltılamadı herkesinki boş olmasına rağmen. ama bi türlü yapamadılar. yazık çocuk çok zorlandı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?