Kirli Çıkılar )))

canım kuzucuğuna çok geçmiş olsun
Allah arkadaşına da sonsuz sabırlar versin

bamyayı tepesini kubbe gibi kesiyorum yıkıyorum suyunu süzdürüp domatesle karıştırıyorum buzdolabı poşetine koyuyorum
Farmasi gözün aydın canım. Daha nice güzel anıların alır çocuklarınla inşallah.
Ben bugün közlenmiş biber yapmak istiyorum kızlar. Fırında nasıl közleyebilirim biberi?

fırın tepsisine koyuyorum altına pişirme kağıdı koyuyorum fırından çıkınca poeşte koyup ağzını bağlıyorum 30 dk kadar sonra kabuğu olduğu gibi çıkıyor

geçmiş olsunn minik kuzuya

arkadaşlar kışlık hazırlık yapan ve benim gibi deneyimsiz olanlar için süper bir sayfa var kadınlar kulübünde =)

http://www.kadinlarkulubu.com/sorul...anlarhadi-paylasalimonerelimogrenelim-43.html

ben de bu sene kışlık hazırlık için heveslendiğim için kadınlar kulübünde bu konuyu araştırdım, mutfak püf noktaları diye başlık var, onun içerisinde de faydalı bir şeyler var gibi. belki bakarsınız.
http://www.kadinlarkulubu.com/mutfak-puf-noktalari-f347/

olmaz mı ne istekler ne istekler:) ama almadığımda kendimi tebrik ediyorum, irademle gurur duyuyorum.. bazen çok gerekli olupta aldığım ürünlere de almasamda olurmuş diyebiliyorum... karar size ait tabi... telkin diyince ufak bir dokundurma hissettim, haddimi aşıp sürçi lisan ettiysem affola....

merhaba, bende barbunyayı çok sevmeme rağmen nasıl saklandığını ve sonrasında nasıl pişirildiğini hiç bilmiyorum... tarif edermisiniz??

canım sen şimdi bu konuda bayaa hassassın belli, kesinlikle de haklısın.. çeşit çeşit insan var, kimbilir ne tiplerle karşılaşıyorsundur.. ama ben de veli olarak çocuğumla ilgiliysem, öğretmen ne istese yapıyosam, daha fazla çaba evde harcıyosam, amaaa öğretmenin çocuğumu anlamak için çaba harcamayışına da üzülerek şahit oluyosam... bikaç öğrenciye yoğunlaşıp diğerlerini görmezden geldiğini düşünüp kendimce hocayla iletişim kurmaya çabalıyosam acaba hocada benim hakkımda senin yazdığın tarz şeyler düşünüyomudur??

bunları aştık zorla ve sonradan...

benim eğitim anlayışıma göre herkes tıp kazanacak kapasitede veya yönde olmayabilir, önemli olan insanın mutlu olacağı işi yapmasıdır ama malesef çocuklarımızın yetenekleri gözönünde bulundurulmuyor.. yarışatı gibiyiz, testler, ek kitaplar gerçekten haddi hesabı yok, bundanda memnunum ama önemli görülmediği için resim, müzik ders saatlerinde de matematiğe devam edilmesine karşıyım sadece.. çocuğum 2 ye geçti ve geçen yıl bir şarkı bile öğrenmedi, normalde enstrüman kursuna gidiyor, ve yaptığı resim sayısı 5 i geçmemiştir.. ki resime özel ilgisi ve de yeteneği var.. bu gidişle körelecek gibi ama..:)

Son düzenleme:
kesinlikle dokundurma gibi bir durum söz konusu değil aksine memnuniyetle yazılmış bir paylaşımdı benimkisi....

öyle öğretmenler varki insanın mantıgı bir türlü onun öğretmenlik vasıflarına sahip olamadıgı halde öğretmen olmasını kabul edemiyor o öğretmense diğerleri ne diye ikilemde kalıyor... haklısınız....
bazende öyle veliler var ki çocugu ölse kalsa umrunda değil öğrencini tek farkına varabilen ilgiyide sevgiyide başarıyı tek tattıran öğretmeni oluyor ona.....

selamlar
diş doktoru olan sizdiniz değil mi
benim bir 2. el dişçi aletine ihtiyacım var nerden bulurum fikriniz var mı
hani şu dolgu için oyma yaptığınız özel adı varsa bilmediğim alet

arkadaş bahsedince hatırladım
senin kadar ağır olmasa da ben de yaşadım o korkuyu
sana doktora gitmen için nerdeyse yalvarmıştım
çok daha iyi görüyorum artık seni yazdıklarınla
hayırlısı olsun senin için herşey akıllıbıdık

ben kesinlikle acımıyorum velilere
şikayet de ediyorlar vıdı vıdı da ediyorlar
hiç umrumda değil
yapacağımdan da geri kalmıyorum
yüzlerine söylüyorum ben sizi değil çocukları düşünüyorum diye
lafta çocukları için çalışıyorlar
bi zahmet az da ilgilenecekler maddi manevi

dediğiniz gibi 3 kuruşu vermezler ama her gün en az biri sigara içmeyi bilir
en ucuz sigara 5 lira
yapmayacak o zaman 4 tane çocuk
1 tane yapıp adam gibi büyütecek

farmasi sanırım diğer topicde yazmıştım
bir veli üniversite öğretim görevlisi adamın var iki çocuğu
direği hamal 500 lira gelirim var yazmış forma
var beş tane çocuğu
akıl alır mı almıyor kardeşim

şu kış hazırlıkları çok güzel
ama ben de farmasi gibi şanslıyım sanırım
her şeyim köyden geliyor saolsun anacım
hazırlıkları okurken bile doyuyorum acıkıyorum doyuyorum acıkıyorum

merhaba kızlarrrrrrr
bugün küçük kuzumun 1 . sınıf heyecanını yaşadık ailecek

sonrasında okula gittim vs derken eve geldim

farmasi hayırlı uğurlu olsun,
benim büyük kız daha iki yaşında,
oda başladı okula gidicem demeye
gezme zannediyor heralde

tam olarak anlayamadım

hatırlatıp üzmek istemiyorum
hamileliğinle ve vandaki sorunlarınla ilgili topiğinden bahsediyorum
çok kötüydün o zamanlar
kızım 1 250 gr 5,5 aylık ve bu süre boyunca besin almadan doğdu çünkü ben sadece ekmek kabuğu yiyebiliyordum ve ameliyata girerken dahi ikimizin de yaşayıp yaşamayacağı bilinmiyordu
senin kadar olmasa da o acıları yaşadım
şimdi çok daha iyisin
inşallah daha iyi olursun eşinde yanına gelir
diyorum

merhaba canım hepimiz kendi çapımızda haklıyız

önemli olan herkes görevini sorumluluğunu hassasiyetle yerine getirecekki ortada sorun kalmayacak ( veli olarak öğretmen olarak öğrenci olarak)

bir örnek hastanede hasta doktorun işine karışamaz toplumda herkes öğretmenliği , insan yetiştirmeyi basit görür ve sözüm ona öğretmencilik oynamaya kalkar

bazı sorumsuz öğretmen demeye bin şahit meslektaşlarım da görevlerini hassasiyetle gerektiği şekilde yerine getirmedikleri taktirde ne büyük bir vebal altına girdiklerinin acaba farkındalar mı ? herşeyden önce insan ekmek yediği çoluğuna çocuğuna ekmek götürdüğü işine ihanet etmemeli diye düşünüyorum...

ülkemizin bir acı gerçeği de herkes sayısal zekaya sahip olmak zorundadır adeta böyle bir düz mantık yok ya hayret ve esefle karşılıyorum.

ne cevherler sırf bu at gözlüğü ile bakış yüzünden keşfedilemiyor keşfedilse bile gereken değer verilip de çalışma ,kendini geliştirme imkanını sunan alt yapı yaygın bir şekilde sunulmuyor

farmasi hayırlı uğurlu olsun,
benim büyük kız daha iki yaşında,
oda başladı okula gidicem demeye
gezme zannediyor heralde
çok teşekkürler canımmmmm

Son düzenleme:

günaydın canım sanki kendimi okudum:)
benim de kızım 2.sınıfa geçti.aynen bizim öğretmenimiz de resim - müzik-beden eğitimi neredeyse yaprırmadı.benim de kızımın resim yapmaya ayrı bir ilgisi ve becerisi var.ama matematikte de zehir gibi maşallaah.ben de çok ilgiliyim.
ama farmasiye de ben de çok hak veriyorum.veli toplantılarında öyle tipler var ki sanırsanız profesör.ve karşısındaki insanı malesef dinlemekten özürlü.! ilkokulu bitirmiş bir velimiz vardı istiyor ki herkes onu dinlesin herşeyi o biliyor.öğretmenle kavga ediyor falan.ve çocuğu malesef ki 2.dönemde nisan ayında hala okuma yazmayı sökememişti....

bizim öğretmenimiz malesef ki geçen sene 2.dönemde 1.sınıfa giden kızımın sınıfını bırakıp idareci oldu başka sınıfa.sonra 10 yıl önce emekli olmuş bir öğretmen geldi 2.dönem.şimdi yine başka bir öğretmen gelecek bu yıl.onun seneye gitmeyeceği ne malüm.norm fazlsı olabiliyormuş bazen öğretmenler siz daha iyi biliyorsunuz.
şimdi benim kızım sırf bu sistemden dolayı başarısız olursa kim sorumlu olacak?

Son düzenleme:

başka sınıfa idereci oldu yazmışım başka bir okula idareci oldu

ve ben bu yıl çok endişeliyim ...kızım maşallah çok başarılı ama ya her sene bize geçici öğretmen gönderirlerse....
yapabileceğimiz bişey.izlenecek yol nedir bilen var mı?
3 yıl boyunca bir öğretmen bizim sınıfımızda nasıl kalır şartlar nelerdir?
ya da gelecek öğretmen bizi bırakmasın diye ne yapabiliriz?
lütfen bana bir yol gösterin?

günaydın hanımlar bereketli günler olsun herkese..
daha altın alacak kadar birikmedi param 90 a ulaştı ama ben gram değilde küçük altın almayı düşünüyorum yada para olarak birikime devam etmek istyorum sizce hangisi mantıklı olur?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…