Kirli Çıkılar )))

Günaydın hanımlar

Biberleri başarı ile közleyip kaldırdım dolaba. Fikir verenlere teşekkürler.

Ben bugün birkaç tane çeyrek bozduracağım, paramız bitmiş. Nete bakınca düne göre altında düşüş gördüm üzüldüm. Kılzar ne dersiniz bugün FED toplantısı bir iniş çıkış yapar mı? En fazla bir gün bekleyebilirim bozdursam mı beklesem mi acaba?

aslında tahmin etmiştim ve hatırlamıştım seni ama yanlış anlamış olmamak için sordum
senin ve bebeğin için çok üzüldümumarım sizin için çok daha güzel günler olur şuan sen ve bebeğin nasılsınız
yaşadıklarımı Allah kimseye yaşatmasın çok zor bir sınavdı çok zorlandım belki de hala sınavım devam ediyor bilemiyorum ama sanki sınavı iyi geçmeyen öğrencinin kağıtı verip çıkması gibi bıraktım ben herşeyi vazgeçtim baktım olmuyor ruhum yüreğim bedenim kaldırmıyor hiç bir doktor doğru düzgün bir açıklama yapmıyor vanda ki hayatım deprem yüzünden alt üst oldu kaç kez ev değiştirdim maddi olarak göçünce manevi olarakta toparlanmıyor insan ailelerimizden tarafından da çok yıpratıldık.......o kadar çok ki yaz yaz bitmez hayatı bize yaşattıkları ama olmuyordu böylede sihirli bir değnek hayatımıza dokunmayacığına göre tamam diyip noktayı koyduk eşimle....
normal de pozitif hareketli kıpır kıpır hayat dolu bir insanım her türlü keyf almaya çalışırım hayattan ve kötü ruh halim bana beni özletiyordu hayatımızda değişilikler yapmak istiyorduk düzene koymak isityorduk ama bizim elimde olmuyordu mesela tayin isteyim hem evimi hem ilimi değiştireceğim ama tarihler belli olmuyordu bir bilimezlik ksaıyordu iyice....
şimdi çok şükür tayin oldum evimi tuttum eşyalarımı yerleştridim ve yeni bir başlangıç açtım ....vanı özlüyorum arkadaşlarımı dostlarımı öğrencilerimi özlüyorum eşim orada kaldı ama acaba demek istemiyorum acaba gelmesemiydim diye nasibimde burası varmış diyip şükrediyorum tekrar hamile kaldıgımda iyi bir doktor bulma imkanım daha fazla burada bu son cümle herşeyin üstünü kapatmama yetiyor teselliyi doğacak haylini kurdugum bebeğimde arıyorum...
doktora bir kez gittim psikiyatrist beni dinledi 5dk zamanla düzelecek üzülme dedi başkada hiç bir şey demedi anladım ki beni psikolojik yönden benden daha iyi kimse anlayamaz derdimde kendimde dermanımda aslında herşeyde vardır bir hayır diyip sabredip günü de karartmadan yaşamaya çalışıyorum onunla bununla mutlu olmaya çalışıyorum....
ama hala küçük bebeği olan hamile olan insanlara bakarken içim yanıyor önceden öfkeleniyordum ama şimdi buruklaşıyorum sadece taki nasip olurda bebeğimi kucağıma sağ salim alana kadarda bunun değişeceğini pek sanmıyorum

canım zaman herşeyin ilacı.
inşallah bugünler çokkkk gerilerde kalacak ve sen bebişinle mutlu olacaksın.buna inanıyorum.hakkında hayırlısı olsun.
ileride doktora ihtiyacın olduğunda mükemmel birini tanıyorum.2 çocuğumun doktoru.
MELİKE YILDIRIM hem psikolojik olarak insanı rahatlatıyor,hem de işinde usta.
sağlıkla kal canım.

merhaba, bende barbunyayı çok sevmeme rağmen nasıl saklandığını ve sonrasında nasıl pişirildiğini hiç bilmiyorum... tarif edermisiniz??

merhaba...
barbunyayı ilk defa sakladım. kabuklarını çıkardım haşlamadan buzdolabı poşetlerine öylece attım aynı bezelye gibi.

ben 2 türlü pişiriyorum:
genelde eşim zeytinyağlı yemek sevmediği için aynı kurufasülye gibi etli pişiriyorum.
misafir felan gelecekse zeytinyağlısını yapıyorum. soğan, küçük doğranmış patates ve havuç, salçasını kavurup (istenirse sarımsak da üzel oluyor) hafif haşlanmış barbunyaları atıyorum içine tabi suyu,tuzu ve şekerini koyuyorum. pişip soğuyunca da maydonoz ve limonla servis ediyorum.. bu kadar!:))

evet canım dişhekimi olan benim.
ikinci el aleti ancak yine eski malzemelerini satan hekimlerden bulabilirsiniz. tarif ettiğiniz sulu çalışan aletin adı aeratör. bir diğeri de mikromotor.
çok sık kullandığımız ve birbirimizle iletişime geçtiğimiz internet sitelerimiz var.
e-dişhekimi,dental ilan gibi..
genelde toplu olarak 2. el satıyorlar. diğer malzemelerle birlikte yani..
ama bana sorarsanız sıfır almak her yönden daha avantajlıdır. dişhekimliğiyle ilgili medikallerden bilgi alabilirsiniz..

çok teşekkür ederim... ilk fırsatta uygulayacağım, çıktısını aldım tarifin

canım her yeni gün yeni umuttur bence, hepimiz çok kötü şeyler yaşıyoruz.. ama o kötü olaylara takılırsak mutsuz olmamız demek... hayat gerçekten zor ama önemli olanda herşeye rağmen,umudu, mücadeleyi, yaşama sevincini elden bırakmamakta..

insan bir ağaca, bir gökyüzüne veya bir insana baktığında mutlu olabilir.. dün araçla yolculuk yaparken iki kişi yolda karşıya koşuyordu, sanki abi kardeş gibi.. abi öyle korumacı ki kardeşine... Allahıma şükür ettim bizlere böyle sevgi verdiği için...

Yaşanan kötü şeyler belki güzel şeyler için zemin hazırlıyordur, bilemeyiz... ama hep kötü olamaz bişeyler, mutlaka daha güzel zamanlar göreceğiz diye düşünüyorum...

şöyle bir bakış açısı da var ki, çok şükür hamile kalabilmişsin, bu ihtimal bile bazıları için hiç yok.. teyzem öyle.. Allah onlarında yardımcısı olsun inşallah...

bu konu çok uzar, ama önemli olan insanın bakış açısı...

bence durum netleşince hareket etmek lazım.. ama geçici olursa ciddi bir sorun..ya sınıf değişikliği ya da adres değişikliği gösterip okul değişikliği yapmak(öğretmen araştırması yaparak)

umarım bunlara gerek kalmaz, hakkınızda hayırlısı...

olayın özü bu gerçekten, sorumluluğu hassasiyetle yerine getirmek.. her durumda iyi ve kötü örnekler bulmak mümkün... Allah iyilerle karşılaştırsın.. amin

Son düzenleme:
kızlar kumbarada biriktirdiğim para 120 tl oldu sanırım 15 ine kadar 130olcak bu ay kumbara yöntemiyle 130 ttl biriktirdim:) bu topiciğin faydaları fakaaaaaaaaaaaaat
bu parayı ne yapcamı bilemiorum acaba ay başında üstüne 40 daha koyup küçük altınmı alsam yoksaaaa euromu alsam yoksa hazır dolar düşmüşken dolarmı lasam bilemedimki? ne önerirsiniz kızlar tl olarak saklamak istemiorum bişe diyin akıl verin bana?

ben de geçen ay kumbarada epey biriktirmiştim. sonra kasaptan toplu et alımında hepsini kullandık:)) sanki cebimizden çıkmamış gibi olmuştu.

ama altın birikimi yapmayı çok seviyorum sırf harcanmasın diye elimdekileri çeyreklik yapıp hatta çok biriktiyse ata ya da cumhuriyet ya da 5 gr.lık yaptırıp banka kasasına atardım..şu aralar arttığı için tl'de kaldım. şimdi banka kasasının anahtarı annemde. ortak kasamız var. istesem de anahtarı bana vermiyor:) ben altınlar elimde artttıkça anneme veriyorum o gidip kasaya koyuyor.

ha bir de dolar-euro biriktirmeyi sevmiyorum. para en nihayetinde istendiğinde çok kolay bozduruluyor. benim altınlarım elimin altında olmadığı için (ki annemlerle ayrı şehirlerdeyiz bi de) hiç yokmuş gibi oluyor. ne kadar var onu bile bilmiyorum valla. bir yatırım hedefim var kısmet olup da gerçekleşirse hepsini bozduracağım)

arkadaşlar, ben altın yatırımını şöyle görüyorum:

altın yapmak güzel bir biriktirme aracıdır. eline geçen parayla hatta bazen eşler çok harcama yapmasın diye eve kısıtlı para bırakacak şekilde düzenli çeyrek-yarım-tam gibi altınlar alırım (yukarıda da anlattım) ve bu altınları yok sayarım.. altın hesabım da var. geçen sene de paramı altın hesabında biriktirmiştim. iş için gerekli olunca hesabımdakileri kullandım. ama al-sat hiç yapmadım. bu sene yapıyım dedim ama cesaret edemedim. yani işin özeti altını alırım ve altınım yatar, uzun vadeli büyük bir iş için lazım olursa da kullanırım.. piyasayı pek takip etmem strese gelemem:)

peki sizce benim yolum doğru mu? altını kazanma amaçlı değil birikim yapma amaçlı alıyorum. yani zarar da edebilirim. bir de işçiliğe para vermiş oluyorum. ama altınlarımın bilgisayar başında bir tıkla kullanılabilir duruma gelmesini de istemiyorum. zira en ufak bir sıkışıklıkta aa hadi hesaptan altın çevirelim diyebilir eşim.. siz ne düşünüyorsunuz? altın birikiminde hangi yolu tercih ediyorsunuz?

benim kızım bir mucize
ben hamileyken yemek yemediğim su bile içemediğim gibi
o da anne sütü içemedi
3,5 ay kuvözde yattı
çok şükür hiçbir eksiği olmadığı gibi
sapasağlam vücudu aklı mantığı yerinde
bir kaç psikolojik sorunu var ama doktorlar geçmişle ilgisi olmadığını söylüyorlar
demem o ki
kızım bile bu şartlarda yaşıyorsa normalse yiyecek ekmeği var demek ki
allah ol deyince oluyor işte
kendimizi ne kadar üzsek de düşünsek de boş
o günü beklemek hazırlanmak daha doğru belki de
senin için de olacak inşallah ol diyecek ve olacak
eşinle doğacak çocuklarınla çok mutlu olacaksın

teşekkürler
ben sağlık için kullanmayacağımdan sıfır almak istemiyorum dişçilere sormayı da düşündüm ama eskileri satan toptan satar heralde dedim gözüm yemedi tek tek dolaşmayı
sitelere bakayım teşekkür ederim
ama sıfırları ne kadar ortalama belki öle de alırım
hoş göçtüm şu makinadan sonra ama hayırlısı

bence çok mantıklı
geliri belli olan sürekli parasız kalmayacak kişiler için
at kenara dursun
uzun vadede altın her zaman en uygun yatırım
ben şahsen elimin altında olsa çatır çatır yerim

kötüleri yaşamasak iyiliklerin kıymetini bilemezdik
çok şükür bu günlerimize

valla sıfırlarının fiyatlarını tam olarak bilmiyorum markadan markaya değişir. ben tüm sistemi sıfır almıştım o yüzden bilemiyorum. ama sanırım 500 tlden başlar 10000e bile bulabilirsniz

seyyahalemi kardeşim;
çocuğunuz şu anda iyi ise hiç önemi yok herşeyimiz onlar için değil mi:)
özel değil ise niçin hamilelikte beslenemedinz ve çocuk anne sütü alamadı? biraz yazmışsınız ama sebebini merak ettim
kötü bir olay mı geçirdniz?

cebimizde maaşa kadar sadece 10tl kaldı =) Evde çekmeceyi açsak 10bin tl var, oradan alıp harcarız ama olmuyor gitmiyor elimiz o paraya =) Bir idealin varsa (yatırım için) tl biriktirmekten de çekinme derim.

Ama yok ben yapamam dersen altın al, at bir köşeye.

bazı arkadaşlar sormuşlar nasıl biriktirelim ya da biriktiriyorsunuz şeklinde

ben şahsen altın dolar alıyorum satıyorum
ama tl de de tutuyorum parayı farketmiyor

benim tl olursa elde tutamam mutlaka harcarım vs gibi düşüncelerim yoktur her türlü biriktiririm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…