Kirli Çıkılar )))

kızlar size bi sorum var? benim kenarda bi miktar param var 400 küsür falan
ben bu paraya günlük kullnamak için set istiorum acaba onumu alsam yoksa bi kolye alsam sadece yoksa üstüne yaza kadar biriktirip 40 gramlık bilezikmi alsam napim ben ya? zaten bankaya gram olarak eşimle birlikte birikim yapıoruz bunu kendşme bişler almak istiorum napsam bilemedim?

o miktara kafana göre bir set alamazsın fakat şık bir kolye alırsın. ben genelde boncuklu bijuteri tarzı şeyler takmama rağmen 3 tane altın kolyem de var ve takıyorum. baazen gömleklerin üzerine altın daha hoş duruyor. takı setim de var ama günlük klullanım için altın kolye daha iyi olur. bazen yüzüğünü bazen de kolyeni takarsın.

40 gram bileziği birikiminzle alırsınızı 400 lira da eksik olsun. kendini şımartırsın azcık. zaten ömrümüz boyunca birikim için uğraşmayacak mıyız

o miktara kafana göre bir set alamazsın fakat şık bir kolye alırsın. ben genelde boncuklu bijuteri tarzı şeyler takmama rağmen 3 tane altın kolyem de var ve takıyorum. baazen gömleklerin üzerine altın daha hoş duruyor. takı setim de var ama günlük klullanım için altın kolye daha iyi olur. bazen yüzüğünü bazen de kolyeni takarsın.

40 gram bileziği birikiminzle alırsınızı 400 lira da eksik olsun. kendini şımartırsın azcık. zaten ömrümüz boyunca birikim için uğraşmayacak mıyız

bende takı takmayı hiç sevmem ama altın kolye ve saat aksesuar olarak takıyorum

babama inci bir tesbih hediye edilmiş parası çok olan biri özel yaptırmış annemlerde o inci tesbihi napalım die düşünürken bana kolye yada bileklik yaptırcaklarımış

ben inci çok seviyorum ve çok istiyorum minik bir inci set çok hoş olur

bu konu yine bana ayrdımcı oldu beyaz eşyalarımı netleştirdim kızlar hepiniz iyi varsınız evli hanımlardan tavsiye almak harika oldu :32::32::32:

o miktara kafana göre bir set alamazsın fakat şık bir kolye alırsın. Ben genelde boncuklu bijuteri tarzı şeyler takmama rağmen 3 tane altın kolyem de var ve takıyorum. Baazen gömleklerin üzerine altın daha hoş duruyor. Takı setim de var ama günlük klullanım için altın kolye daha iyi olur. Bazen yüzüğünü bazen de kolyeni takarsın.

40 gram bileziği birikiminzle alırsınızı 400 lira da eksik olsun. Kendini şımartırsın azcık. Zaten ömrümüz boyunca birikim için uğraşmayacak mıyız

seti zaten o paraya alamam biliorum bi tane beğendim 2 milyar dedi bende acaba yaza kadar biriktirip setmi alsam diorum yoksa şimdi gidip altın kolyemi alsam yoksa yaza kadar biriktirip yine şöyle alın bi bilezikmi alsam?

seti zaten o paraya alamam biliorum bi tane beğendim 2 milyar dedi bende acaba yaza kadar biriktirip setmi alsam diorum yoksa şimdi gidip altın kolyemi alsam yoksa yaza kadar biriktirip yine şöyle alın bi bilezikmi alsam?

bence yaza kadar biriktir canım küçük küçük koy kenara birikir o

Allah bereketını gostersın ınsallahh

bızımde ılk uc ay bıraz sıkısıcık sonra sabıtlenıyor

suanda 932 lır akredı var
+ kira+cep faturlaarı+ev faturaları+esımın yol parası+oglanın bez parası derken paralar gıdıyorr
ben 400 lıra pazar market , sıgara ve cep harclıgına ayırıyorum 400 lıra eısme fazla gelıyor neresı fazla anlamadım tamam 2.5 kısıyız yenı evlıyız pazardan cok bısey almıyoruz ama marketıde olacak yagı tuzu sekerı vs 400 lıra olaganmı azmı cokmu sızce?
yok canım bence çok değil. ama yine de gözden geçirmekte fayda var tabi.
abur cubur, ve çöpe giden fazlalıklar olabilir. onlarla 350 ye düşürebilirsin.
benim bulgur, fasülye, nohut, mercimek gibi bazı malzemelerim annemden ve köyden geliyor.
seyyahalemi seramikler çok güzellllllllllllllllllllllllllllll

umarım hayatta herşey gönlünce olur bitanem:38:
ben görmedim resimler nerde??
akşam eşimle konuşuyorduk
kar lastiklerini kendisi alacakmış bana 400 tl cepte kalacak :34::9::9::9::52::52::52::52:
bu çok güzel bi haber:46:
hımm bende eminim nişan için bir ton öncesinden hazırlık yaptık ama son ana kadar para harcadım diyebilirim..Şimdi hisarda kampanya var çelik tenc.seti seramik ten.seti cezveler çaydanlık 1 düdüklü su takımı kütahyanın kahvaltı yemek takımları ve hisar çatal bıçak takımı 2500 tl nasıl fiyatı ?????ve adamlar 10 aya kadar açık hesap taksit yapıyor para tam ödenene kadar da deposunda tutuyor ürünleri aslında alıp borçlanırsam çok ii olur sanki:21:
ben bundan 3 yıl önce hisarın çeyiz setini uzun uğraşlar sonucu peşin 1600 tl ye aldım
şu ürünler;(tencerelerin önündeki 3 tabak yok bende)
$Hisar-Monaco-Porselen-360x270.webp $hisar+duduklu+tencere.webp $hisar-bahama-122-parca-ceyiz-seti-mb81152_2227509_r1.webp $19881031115.webp
bir de kütahya gündelik yemek takımını hediye etmişti adam.şuna benziyo
$bim_gural_porselen_24_parca_yemek_takimi_fiyatlari_4990_tl.webp su takımını yine adeseye indirime girmiş vitrinim boş kalmasın diye 80 tl ye almıştım. iyiki de dünyanın parasını vermemişim şimdi çok mutluyum.
sağolsun benim annem hiç bişey almadı bana. küçükken biriktirdiğim paralara çeyrek alırdı.
dolayısıyla hiç birinin modası geçmedi.
gittim aldım geldim.
ama sadece ihtiyacım olanları, orjinal olsun takıntım yok. kullanışlı hoş ve sağlam olsun ona bakarım
yusumcum ev kirası veriomusunuz tatlım biraz özel olcak ama
yusum değilim ama benden alıntı yapmışsın :1:
cevap vereyim bari.
400 tl kiramız var canım. 145 m2 güney batı cephe ev :))
ayyy maşalllah canım bu yazdığını okurken farmasiyi okuyorum sandım bennn ama :17::17::17:maşalllah allah bereket versin inşallah

adese nedir istanbuldada varmış uygun bir alışveriş merkezmii

bende dün 1000 tl anneme verip ekim ayını kapadım 300 tl de kredi kart ödemesin 200 tl uçak bileti şimdilik harcamlarım bunalr uçak biletimi peşine aldım kart borçlarımı kapıyorum
adese konyadaki en büyük alış veriş merkezlerindendir.
çok ucuz olduğu söylenemez. ancak indirime girmiş ürünleri vardır ve ürün çeşidi fazladır.
ben genelde indirimlerini takip ederim. bir de et ürünlerinde helal kesimlere dikkat ediyor.
burada en yaygın ağa sahip adese bir de o yüzden tercih ediyorum. yürüme mesafesinde sadece o var. bim, a101 ve diğer yöresel büyük marketler yok.

işte benim annem bunların hiçbirini yapmammış para biriktirmiş hatta ben çeyiz alıyorum die çok kızıyor ama ne edeyim heves ettim bir yandan birikim bir yandan çeyiz telaşı

ama annende heves etmiş çok para ahrcamış o zaman şimdi benim annemde o yatak örtülerinden alalım diyor hatta çok çok pahalı model beyendi ama ben kesinlikle sitemem benim tarzım farklı diyip kapadım konuyu

ama çeyiz işi çok zor okyanus gibi bişi ben herşeyi birden almammık için yavaştan hareket edip orjinal parçalar almaya özen gösteriyorum biraz maliyetli oluyor ama evlenceğim zaman hiçbirini alamazdım şıkışmaktan

şimdi beyaz eşyaları alcak ailem

evli bayanlar kullandığınız beyaz eşyalarından memnunmusunuz sırasıyla bosch siemens arçelik düşünüyorum bu markalardan birini alcam tavsiyelere açığım

buzdolabım arçelik A++, koku yok, enerji tüketimi çok az ve büyük(eennnn memnun olduğum ürün) 2150 tl idi
çamaşır makinesi arçelik ondan çok memnun değilim ama benimki arçeliğin en ucuz kapasitesi en düşük ürünlerinden. 500 tl
fırınım arçelik. normal. beni idare ediyor.800 tl
bulaşık makinem şimdiye kadar memnun değildim. meğer kireç seviyesi düşükmüş. şimdi artırdım çok memnunum. 700 tl
ben hepsini beyaz aldım o kadar parayı gri renk için vermek istemedim.

Son düzenleme:
merhaba kızlar yazdıklarınıza şöyle bir göz attım ayrıntılı okumaya vaktim yok
beyaz eşyadan bahsedilmiş bosch ve siemens markayı tek geçerim çocukluktan ve de 11 yılı geçik evlilikten tecrübeyle sabit yaş bu arada 35 :34:

yok canım bence çok değil. ama yine de gözden geçirmekte fayda var tabi.
abur cubur, ve çöpe giden fazlalıklar olabilir. onlarla 350 ye düşürebilirsin.
benim bulgur, fasülye, nohut, mercimek gibi bazı malzemelerim annemden ve köyden geliyor.

ben görmedim resimler nerde??

bu çok güzel bi haber:46:

ben bundan 3 yıl önce hisarın çeyiz setini uzun uğraşlar sonucu peşin 1600 tl ye aldım
şu ürünler;
Eki Görüntüle 522420 Eki Görüntüle 522425 Eki Görüntüle 522421 Eki Görüntüle 522423
bir de kütahya gündelik yemek takımı vardı. su takımını yine adeseye indirime girmiş vitrinim boş kalmasın diye 80 tl ye almıştım. iyiki de dünyanın parasını vermemişim şimdi çok mutluyum.
sağolsun benim annem hiç bişey almadı bana. küçükken biriktirdiğim paralara çeyrek alırdı.
dolayısıyla hiç birinin modası geçmedi.
gittim aldım geldim.
ama sadece ihtiyacım olanları, orjinal olsun takıntım yok. kullanışlı hoş ve sağlam olsun ona bakarım

yusum değilim ama benden alıntı yapmışsın :1:
cevap vereyim bari.
400 tl kiramız var canım. 145 m2 güney batı cephe ev :))

adese konyadaki en büyük alış veriş merkezlerindendir.
çok ucuz olduğu söylenemez. ancak indirime girmiş ürünleri vardır ve ürün çeşidi fazladır.
ben genelde indirimlerini takip ederim. bir de et ürünlerinde helal kesimlere dikkat ediyor.
burada en yaygın ağa sahip adese bir de o yüzden tercih ediyorum. yürüme mesafesinde sadece o var. bim, a101 ve diğer yöresel büyük marketler yok.

buzdolabım arçelik A++, koku yok, enerji tüketimi çok az ve büyük(eennnn memnun olduğum ürün) 2150 tl idi
çamaşır makinesi arçelik ondan çok memnun değilim ama benimki arçeliğin en ucuz kapasitesi en düşük ürünlerinden. 500 tl
fırınım arçelik. normal. beni idare ediyor.800 tl
bulaşık makinem şimdiye kadar memnun değildim. meğer kireç seviyesi düşükmüş. şimdi artırdım çok memnunum. 700 tl
ben hepsini beyaz aldım o kadar parayı gri renk için vermek istemedim.

canım hisardan memnunsundur dimi bende çeyiz setini alcam onların modası geçer die düşünmüyorum tencere ve kaşık çatal sonuçta çok sade zaten hisarda alayım dursun diyorum çeyizimde onalr ve beyaz eşyaları alınca eksikelrde kapanıcak annem para koydu sırf çeyizim için benim birikimime dokunmucaz

beyaz eşyayıda babam alcak son ana kalsa bende gri almam o kadar para verdirmem ama evliliğe var daha o yüzden onu ödesinler die düşündüm

adese istanbuldada varmış bir araştırayım bende gitmek isterim

merhaba kızlar yazdıklarınıza şöyle bir göz attım ayrıntılı okumaya vaktim yok
beyaz eşyadan bahsedilmiş bosch ve siemens markayı tek geçerim çocukluktan ve de 11 yılı geçik evlilikten tecrübeyle sabit yaş bu arada 35 :34:

canım bende herkese sordum herkes senin dediğin gibi bosch ve siemens tavsiye ediyorum teşekkürler sizden tavsiye almak sevindiriyor beni bu işler hem zor hem şans işi

canım hisardan memnunsundur dimi bende çeyiz setini alcam onların modası geçer die düşünmüyorum tencere ve kaşık çatal sonuçta çok sade zaten hisarda alayım dursun diyorum çeyizimde onalr ve beyaz eşyaları alınca eksikelrde kapanıcak annem para koydu sırf çeyizim için benim birikimime dokunmucaz

beyaz eşyayıda babam alcak son ana kalsa bende gri almam o kadar para verdirmem ama evliliğe var daha o yüzden onu ödesinler die düşündüm

adese istanbuldada varmış bir araştırayım bende gitmek isterim

daha yeni evli sayılırım başka marka kullanmadım ama hisardan memnunum. özellikle düdüklü tenceresi çok güzl pişiriyor. ama bazılarında zor kapanma problemi oluyor. ben götürdüm düzelttiler geri gönderdiler.
ilk evlendiğim yıl çaydanlığı yakmıştım.
götürdüm parlatmış getirtmişler.
ömür boyu garantisi var ya hiç sorgusuz sualsiz almaları güzel bişey. bir de Türk malı bildiğim kadarıyla.

ama mesela gündelik küçük tencerelerim var hascevher marka onlar da çok güzel. bimden almıştım. at makineye parlayıp çıkıyor. gündelik için de onlar da tercih edilebilir.

canım bende herkese sordum herkes senin dediğin gibi bosch ve siemens tavsiye ediyorum teşekkürler sizden tavsiye almak sevindiriyor beni bu işler hem zor hem şans işi

annemin bosch marka buzdolabı. 3-4 yılda hemen bozuldu. aklında bulunsun.
arada kötü de çıkabiliyor.

selam kızlar;

bir kaç aydır ne altın ne dolar hiçbirşey takip etmedim. bankasyada birkaç gram altınım vardı. yazın farkettim ki, 3 ayda bir 12 lira kesiliyor hesabımdan. üstelik hesap açarken de defalarca sorduğum halde, kesinti yapmıyoruz demişlerdi. bugün nihayet yolum o tarafa düştü de gidip hesabı kapattım. olan 3 kuruş paramı da çektim. piyasayı da hiç takip etmemiştim ama 100 dolar aldım. iyi mi ettim kötü mü bilmem. ben normalde ing bankla çalışıyorum, fakat bildiğim kadarıyla onda altın hesabı yok, yeni açtılarsa bilmem.

sadete gelecek olursak; şimdi ben 2 tane otomatik ödeme talimatı vermeden hiçbir bankayla çalışamayacakmıyım yahu? yokmudur istediğim şartları taşıyan bir banka? bu bankasya için de öyle denmişti ama fos çıktı. neymiş, yok biz katılım bankasıyız, yok bilmem ne bankasıyız, hiiiç faiz almayız. ı hıh, hepsi de öyle ya da böyle aynı. elmaya ne dersen de, alma de, apple de, sonuçta elma işte. bankalar da öyle, sonuçta banka işte.

selam kızlar;

bir kaç aydır ne altın ne dolar hiçbirşey takip etmedim. bankasyada birkaç gram altınım vardı. yazın farkettim ki, 3 ayda bir 12 lira kesiliyor hesabımdan. üstelik hesap açarken de defalarca sorduğum halde, kesinti yapmıyoruz demişlerdi. bugün nihayet yolum o tarafa düştü de gidip hesabı kapattım. olan 3 kuruş paramı da çektim. piyasayı da hiç takip etmemiştim ama 100 dolar aldım. iyi mi ettim kötü mü bilmem. ben normalde ing bankla çalışıyorum, fakat bildiğim kadarıyla onda altın hesabı yok, yeni açtılarsa bilmem.

sadete gelecek olursak; şimdi ben 2 tane otomatik ödeme talimatı vermeden hiçbir bankayla çalışamayacakmıyım yahu? yokmudur istediğim şartları taşıyan bir banka? bu bankasya için de öyle denmişti ama fos çıktı. neymiş, yok biz katılım bankasıyız, yok bilmem ne bankasıyız, hiiiç faiz almayız. ı hıh, hepsi de öyle ya da böyle aynı. elmaya ne dersen de, alma de, apple de, sonuçta elma işte. bankalar da öyle, sonuçta banka işte.

selam kızlar;

selam kızlar;

ben hem bankasya hem de kuveyttürk le çalışıyorum canım.....zirati de ofis hesaplarım için kullanıyorum...
bankasya nın sayılı müşterilerinden olduğum için masraf kesmiyorlar...bana dedikleri bu yani... :) bir-iki kez kesmişlerdi onu da farkedince hesaba iade etmişlerdi,,,

ama kuveyttürk te şimdiye kadar hiç masraf kesilmedi...ne otomatik ödemem var ne de özel müşterileriyim...altın,dolar,tl. hesabım da var...

selam kızlar;

öyle tabi canım..
keşke mümkün olsa da bankaların önünden bile geçmesek:31:

ben kuveytte kesintiye hiç şahit olmadım 2 yıldır altın hesabm var orda.
ama şimdiden sonra olursa bilemiycem

bugün pazardan alınacaklarımı sağolsun annem alırverdi
bir de lahanamı sağolsun sarıp getirmiş birazını pişiriyorum şimdi kalanını dondurucuya attım :34:

üstüne üstlük pazardan alınanların parasını da almadı :9::9::9: Allah razı olsun kesesine bereket ne diyelim .

kızlar ben bırazcık kendımden bahsedeyım belkı bana fıkır veren olur
bundan 2 ay once nıkahlandım
suan esımle beraber yasıyorum seneye hazıran 1 ve 8 de dugunumuz var
esım ve ben calısıyoruz suan evımıze toplamda 2.500 tl gıbı bır mıktar para gırıyor
evımızın yarı kırasını sırket oduyor ve bazı masraflarımıda
evıme gıren 2.500 tl 3 bıne cıkacak sanırım bu ay
seneye dugunumuzu kayınvaldem yapıyor cogu esyayı alıyor bız ufak tefek seylerı alacagız
ama tabıkı bana seneye dugun olurken nakıt para lazım olacak
sızce ben suan altın alarak mı bırıkım yapayım yoksa bankada hesabım var o paranın ustune mı yatırayım
gecen ay esım dugunde takmak ıcın kelepce aldık bana
taksıtle:1::1::1::1: ama bazıları altın almaya devam edın dıyor bazıları zaten seneye bozduracaksınız
nakıt koyun dıyor
sasırdım bende sız daha ıyı bılırsınız dıye dusundum
-+sıcak paraya dokunmazsan nakit kalsın ama ben altın alırdım hatta düğünde takılacak şekilde alırdım
günaydın kızlarr size danışmak istediğim bir konu var:) ben nişanlı bir hatunum 2bin civarı gelirim var ve hiç çeyizim yok yaklaşık bin tlsi için güne girdim geri bana 1300-1500 arası bişe kalacak sizce çeyizime birikim yapmam için nasıl bir yol izlemeliiyim..KIyafet ayakkabı böyle alışveriş manyağıyım deli gibi alışveriş yapıyorum o yüzden ii değerlendirmem lazıalışverişm herkesten fikrini styorum teşekkürler
önce bir liste yap ne ihtiyacın var belirle sonra almaya başla
tencere takımının kulpları metal olmasın ellerin yanıyor diyim ben de hisarın var ısınıyor kulpları altı kısık bile olsa
nevresim çarşaf bornoz modası geçmez
markafonide kampanyalar oluyor çok güzell modelleri oluyor oradan bak derim
Allah bereketını gostersın ınsallahh

bızımde ılk uc ay bıraz sıkısıcık sonra sabıtlenıyor

suanda 932 lır akredı var
+ kira+cep faturlaarı+ev faturaları+esımın yol parası+oglanın bez parası derken paralar gıdıyorr
ben 400 lıra pazar market , sıgara ve cep harclıgına ayırıyorum 400 lıra eısme fazla gelıyor neresı fazla anlamadım tamam 2.5 kısıyız yenı evlıyız pazardan cok bısey almıyoruz ama marketıde olacak yagı tuzu sekerı vs 400 lıra olaganmı azmı cokmu sızce?
değil bizimki de o kadar tutuyor biz de 2.5 kişiyiz zaten bezi biz aylık alıyor 4 paket premium 120 civarı ıslak mendille beraber
eşimin aylık sigarası o da 120 civarı tutuyor kalıyore 200 o da bişey değil bence

grı ocak mı :20::20: sakın derım
kullandıkca grı yerlerı kızıla donuyor
ayrıca su damlası lekesı kalıyor
ben bıktım dogrusu
en ıyısı ful cam olanlar dıye dusunuyorum
bzıde beyaz esyalarımı arcelıkten aldık
ama cok pısmanım sıemnstn almadıgıma hee daha kullanmadım bılmıorum ne kadar ıyıdırler ama ne bılıyım
arcelık ıstemıyordm ben:37:
eski bulaşık makinem arçwlikti hiç memnun kalmadım annemlerin yazlığına yolladım mis gibi yapıyordu valla bulaşığı garezi banaydııı demek
şimdi simens kullanıyorum fırın buzdolabı ondan fırınım cam ve üsstünde demiri var ocağı sildikten sonra kurutmak gerek yoksa bez izi belli oluyor ddemirleri de hep bulaşık makinesinde yıkıyorum valla
kızlar size bi sorum var? benim kenarda bi miktar param var 400 küsür falan
ben bu paraya günlük kullnamak için set istiorum acaba onumu alsam yoksa bi kolye alsam sadece yoksa üstüne yaza kadar biriktirip 40 gramlık bilezikmi alsam napim ben ya? zaten bankaya gram olarak eşimle birlikte birikim yapıoruz bunu kendşme bişler almak istiorum napsam bilemedim?

birikrit bence set al

bugün pazardan alınacaklarımı sağolsun annem alırverdi
bir de lahanamı sağolsun sarıp getirmiş birazını pişiriyorum şimdi kalanını dondurucuya attım :34:

üstüne üstlük pazardan alınanların parasını da almadı :9::9::9: Allah razı olsun kesesine bereket ne diyelim .

yarın da benim pazarım var herşeyim var gitmem sanırım ya da gider pek bişey almam para cebe kalırrrrr:23::23::23::23::23::23::23::23::23:

selam kızlar;

ben de iki yıldır bu banka ile çalışıyorum, hiçbir kesinti yapmadılar bu süre zarfında ne tl ne de altın hesabımdan

Back
X