Kirli Çıkılar )))

vayyy canım ya sende beni tetikle birlik olalım birileri olunca değişirim belki:( düğün ağustos ve ben çeyiz mevzunda sıfırdayım :( nasıl yapacağım nereden başlayacağım hiç ama hiç bilmiyorum

maaşın ne kadar bilmiorum ama ben daha 3 ay önce evlendim annecim saolsun tüm çeyizimi yaptı.
şimdi pratik ve düzenli bi yöntem sölüorum sana
önce kendine büyük bi mağaza bulcaksın evkur hariç çünkü felaket kazık bi yer orası kampanyadan tencere takımın çatalbıçak bardak takımın yemek takımın günlük takımın işte ne bilimö çay takımın sabit ve büyük parçaları alcaksın canım benim ne tutar 3-5 bin arası bişe tutar ödeyebileceğin kadarda taksite bağlatcaksın bunu 300-500-700 herneyse nasıl ödeyebilirsen artık sana kalmaış o bitcek sonra gitceksin nevresim takımını tek kişik çift kişilik yastık yorgan masa örtüsü takımı mtfak masası örtüsü bornoz havlu ne eksiğin varsa onu alcaksın onu bağlatcaksın takside ne kadar çabuk biterse o kadar kardır diceksin ya allah diyip ödemeye başlıcaksın aylık 80-100 de ufak tefek için ayırcaksın işte günlük su bardağı çay bardağı sürhi rende bocamlar kayık tabaklar ıvır zıvır para biriktirebilirmisin bilemicem maaaşını bilemediğim için allh kolaylık versin... çok zor işler...

benım kayınvaldecıgım de oyle ıkı yastıga 300 tl verıyor dusunun
ama gerek yok dıye dusunuyorum :49::49::49:

valla ben çokk saçma buluyorum insan zamanla herşeyden sıkılıyor beyaz eşya dışındakileri öyle aman aman çok pahalı olmayacak...kaliteli güzel ve hesaplı şeyler bulup alırım ne olacak:)

bende tek kkısılık nevresımın esprisini cozemedım sahsen mısafırlıkte nevresım almadım hedıye geldı onları mısafırlık yaptım

kızlar az önce eylül ayını kapattım;

gelir 3714 tl
birikim 1650 tl
gider 1817 tl(377 tl market, 1440 tüm sabit ve ekstra giderler)

bir baktım ki 300 civarı açık çıktı.
eşime mesaj attım senin yanında ne kadar var diye?
biliyorum bir miktar var ama ne kadar bilmiyorum.
300 diye mesaj attı. :)
kork benden dedim:52:
60 tl cüzdanımda bi 100 tl civarında da bankada var. bankada hep para tutarım otomatik ödemeler için. zaten daha bu ayın faturlarının bi kısmı düşmedi.

bu ay 500 tl kk borcu var sabit olan ve kendimize harcamadığımız ve 1817 tuttu. ona rağmen bu ay çok bereketli olmuş.
bu masrafların içinde ısparta gezisinin hediyesi ve orda harcadıklarımız, 2 kere dışarda yemek, kadın tuttum ki genelde 6 ayda bir tutarım bunlar dahi var:nazar:
maşallah diyeyim.
biraz market fazla olmuş diğer aylara göre.
ama bu ay adese de kampanya vardı 50 tl ve üzerine 1 lt yağ 1 tl idi.
stok yaptım. alacağımız hediyeyi dahi adeseden yaptım.
2 tane 1lt lik yağım oldu :1:

yusumcum ev kirası veriomusunuz tatlım biraz özel olcak ama

kızlar artık bende simgeleri kullanabiliyorum:21: :16: :72:
bir arkadaşda kullanamıyordu, çözüm aşağıdaki gibiymiş meğer;

"Kontrol Paneli - Seçenekleri Düzenle - Çeşitli Seçenekler bölümünde Mesaj Editörü'nü Standart Editör-Toolbar olarak değiştirin"

olduuu:) çok mersi..:72::nazar::emir_bebek::kkk::1::ssz::2::3::4::5:

teşekkürler cnım ya şimdi mesela geçen taçta bir kapmany gördüm uyku seti nevresim falan var içinde böyle set alıp toptan aradan çıkartmak iimi olur yoksa birikim yapıp da düğüne doğru almak mı bilmiyorum ağustos bizim fikrimiz henüz aileler bilmiyor falan filan:)şimdi kuzu bende 1500 tl kalacak güne falan grdimde onun dışındaki mebla..Off ne yapacağım şaştım kaldım.....

düğünden önce ne alabiliosan al koy kenara düğün zmanı neyi nereye yetireceğini şaşırıo insan

canım türkiyenin ilk kadın seramikçisi füreya koralın hayatını anlatan füreya romanını okudum geçen ay.yaptıkları o kadar güzel ki.ama o daha çok kuşlar üzerine çalışmış.belki incelemek istersin.füreya koral diye aratırsan çıkıyor google de.:40:

okudum daha önce
çalışmaları da güzel
ama ben pazar işi yapmak zorundayım
malum
farmasi bilir ben çocuk kendini küçükken belli eder diye düşünürüm
hepimiz çamurla oynamışızdır
ben daha okula gitmeden takmışım çamura
çamurdan herşeyi yaparmışım oyuncakları bile
aşk diyebilirim benim için

okudum daha önce
çalışmaları da güzel
ama ben pazar işi yapmak zorundayım
malum
farmasi bilir ben çocuk kendini küçükken belli eder diye düşünürüm
hepimiz çamurla oynamışızdır
ben daha okula gitmeden takmışım çamura
çamurdan herşeyi yaparmışım oyuncakları bile
aşk diyebilirim benim için

ok canım.sana kolay gelsin.:54:

kızlar az önce eylül ayını kapattım;

gelir 3714 tl
birikim 1650 tl
gider 1817 tl(377 tl market, 1440 tüm sabit ve ekstra giderler)

bir baktım ki 300 civarı açık çıktı.
eşime mesaj attım senin yanında ne kadar var diye?
biliyorum bir miktar var ama ne kadar bilmiyorum.
300 diye mesaj attı. :)
kork benden dedim:52:
60 tl cüzdanımda bi 100 tl civarında da bankada var. bankada hep para tutarım otomatik ödemeler için. zaten daha bu ayın faturlarının bi kısmı düşmedi.

bu ay 500 tl kk borcu var sabit olan ve kendimize harcamadığımız ve 1817 tuttu. ona rağmen bu ay çok bereketli olmuş.
bu masrafların içinde ısparta gezisinin hediyesi ve orda harcadıklarımız, 2 kere dışarda yemek, kadın tuttum ki genelde 6 ayda bir tutarım bunlar dahi var:nazar:
maşallah diyeyim.
biraz market fazla olmuş diğer aylara göre.
ama bu ay adese de kampanya vardı 50 tl ve üzerine 1 lt yağ 1 tl idi.
stok yaptım. alacağımız hediyeyi dahi adeseden yaptım.
2 tane 1lt lik yağım oldu :1:

ayyy maşalllah canım bu yazdığını okurken farmasiyi okuyorum sandım bennn ama :17::17::17:maşalllah allah bereket versin inşallah

adese nedir istanbuldada varmış uygun bir alışveriş merkezmii

bende dün 1000 tl anneme verip ekim ayını kapadım 300 tl de kredi kart ödemesin 200 tl uçak bileti şimdilik harcamlarım bunalr uçak biletimi peşine aldım kart borçlarımı kapıyorum

çeyizden konu açılmışken annem bana gitmiş taaaa 6 sene öncesinin parasıyla 350 tl ye mutfak takımı yaptırmış yetmemiş bide dantel örmüş inanabiliomusunz dantelden örülmüş mutfak perdem var ya ben nasıl kıyıpta kullanim onu? sonra yazmalar bilemme neler e ben açık bi insanım napcam 50 tane yazma verilen onca para sonraaaa bundan 3 sene önce gidip bana bu gelinlik gibi yatak örtüleri varya onun lila olanını almış 500 tl ye ama benim yatak odam bembeyaz onuda kullanamadım kardeşime kalsın didim almadım daha neler neler var görseniz onca harcanmış para emek ve bnim evimde kullandığım tek bir parça dantal var da tepsi örtümü minnacık bi örtüyü sandığımın üstüne örttüm başkadqa örtü kullanmıorum şimdi yazık diilmi ördürülen oncaaa dantel seccade piko aklıma gelmeyen daha göbkli takımlar bilmem neler? ve bunları ben 3-4 yaşındayken yaptırmış keşke o zman biriktirseymiş kimbilir benim çocumun zmanında neler neler olcak neler neler çıkcak belki yemek bile yemicek kapsülle beslencek? olmaz die bişe yok yane..... yemek takımı bile kalmaz belki o zmana.....

maaşın ne kadar bilmiorum ama ben daha 3 ay önce evlendim annecim saolsun tüm çeyizimi yaptı.
şimdi pratik ve düzenli bi yöntem sölüorum sana
önce kendine büyük bi mağaza bulcaksın evkur hariç çünkü felaket kazık bi yer orası kampanyadan tencere takımın çatalbıçak bardak takımın yemek takımın günlük takımın işte ne bilimö çay takımın sabit ve büyük parçaları alcaksın canım benim ne tutar 3-5 bin arası bişe tutar ödeyebileceğin kadarda taksite bağlatcaksın bunu 300-500-700 herneyse nasıl ödeyebilirsen artık sana kalmaış o bitcek sonra gitceksin nevresim takımını tek kişik çift kişilik yastık yorgan masa örtüsü takımı mtfak masası örtüsü bornoz havlu ne eksiğin varsa onu alcaksın onu bağlatcaksın takside ne kadar çabuk biterse o kadar kardır diceksin ya allah diyip ödemeye başlıcaksın aylık 80-100 de ufak tefek için ayırcaksın işte günlük su bardağı çay bardağı sürhi rende bocamlar kayık tabaklar ıvır zıvır para biriktirebilirmisin bilemicem maaaşını bilemediğim için allh kolaylık versin... çok zor işler...

canım maaşım ii 2.5 civarı dediğin gibi toplu almak en mantıklısı sanırım

çeyizden konu açılmışken annem bana gitmiş taaaa 6 sene öncesinin parasıyla 350 tl ye mutfak takımı yaptırmış yetmemiş bide dantel örmüş inanabiliomusunz dantelden örülmüş mutfak perdem var ya ben nasıl kıyıpta kullanim onu? sonra yazmalar bilemme neler e ben açık bi insanım napcam 50 tane yazma verilen onca para sonraaaa bundan 3 sene önce gidip bana bu gelinlik gibi yatak örtüleri varya onun lila olanını almış 500 tl ye ama benim yatak odam bembeyaz onuda kullanamadım kardeşime kalsın didim almadım daha neler neler var görseniz onca harcanmış para emek ve bnim evimde kullandığım tek bir parça dantal var da tepsi örtümü minnacık bi örtüyü sandığımın üstüne örttüm başkadqa örtü kullanmıorum şimdi yazık diilmi ördürülen oncaaa dantel seccade piko aklıma gelmeyen daha göbkli takımlar bilmem neler? ve bunları ben 3-4 yaşındayken yaptırmış keşke o zman biriktirseymiş kimbilir benim çocumun zmanında neler neler olcak neler neler çıkcak belki yemek bile yemicek kapsülle beslencek? olmaz die bişe yok yane..... yemek takımı bile kalmaz belki o zmana.....

işte benim annem bunların hiçbirini yapmammış para biriktirmiş hatta ben çeyiz alıyorum die çok kızıyor ama ne edeyim heves ettim bir yandan birikim bir yandan çeyiz telaşı

ama annende heves etmiş çok para ahrcamış o zaman şimdi benim annemde o yatak örtülerinden alalım diyor hatta çok çok pahalı model beyendi ama ben kesinlikle sitemem benim tarzım farklı diyip kapadım konuyu

ama çeyiz işi çok zor okyanus gibi bişi ben herşeyi birden almammık için yavaştan hareket edip orjinal parçalar almaya özen gösteriyorum biraz maliyetli oluyor ama evlenceğim zaman hiçbirini alamazdım şıkışmaktan

şimdi beyaz eşyaları alcak ailem

evli bayanlar kullandığınız beyaz eşyalarından memnunmusunuz sırasıyla bosch siemens arçelik düşünüyorum bu markalardan birini alcam tavsiyelere açığım

son zam dalgasi ve gelecek olan yeni zamlar yastik alti ne varsa silip supurecek hehehe:27:
ama yetmezzz, daha fazla zam gelsin...:24:

işte benim annem bunların hiçbirini yapmammış para biriktirmiş hatta ben çeyiz alıyorum die çok kızıyor ama ne edeyim heves ettim bir yandan birikim bir yandan çeyiz telaşı

ama annende heves etmiş çok para ahrcamış o zaman şimdi benim annemde o yatak örtülerinden alalım diyor hatta çok çok pahalı model beyendi ama ben kesinlikle sitemem benim tarzım farklı diyip kapadım konuyu

ama çeyiz işi çok zor okyanus gibi bişi ben herşeyi birden almammık için yavaştan hareket edip orjinal parçalar almaya özen gösteriyorum biraz maliyetli oluyor ama evlenceğim zaman hiçbirini alamazdım şıkışmaktan

şimdi beyaz eşyaları alcak ailem

evli bayanlar kullandığınız beyaz eşyalarından memnunmusunuz sırasıyla bosch siemens arçelik düşünüyorum bu markalardan birini alcam tavsiyelere açığım

ben beyaz eşyalarımın hepsini vestelden aldım memnun olmadığım tek şey bulaşık makişnem ya ben beceremiorum yada ciddi anlama kötü bi makine ama alcksan şayet arçeliği bi kere pas geç simens teknolojide gelinen son nokta fakat biraz pahalı bosc ta çok sağlam oluyo malları fakaT PARÇASINI BULMAK ÇOK ZOR VE MALİYETLİ OLYOMUŞ BEN OLSAM EGER biraz daha maliyetli olsun hem teknolojik olsun hem şık görünsün derdim ve simens tercih ederidm
ocağını demrli alcaksan sakın ama sakın demir döküm ocak alma onu icat edeni bulsam kafasını o demirle parçalıcam yağ lekesi damladığı an çıkmıoyo bidaha ne denersen dene yani kolonya bile denedim sirkeli su çamaşır suyu cif yağ çöz geçmio aklında bulunsun en güzeli cam ocak ama mutfağın uygun olurmu bilemicem:)

ben beyaz eşyalarımın hepsini vestelden aldım memnun olmadığım tek şey bulaşık makişnem ya ben beceremiorum yada ciddi anlama kötü bi makine ama alcksan şayet arçeliği bi kere pas geç simens teknolojide gelinen son nokta fakat biraz pahalı bosc ta çok sağlam oluyo malları fakaT PARÇASINI BULMAK ÇOK ZOR VE MALİYETLİ OLYOMUŞ BEN OLSAM EGER biraz daha maliyetli olsun hem teknolojik olsun hem şık görünsün derdim ve simens tercih ederidm
ocağını demrli alcaksan sakın ama sakın demir döküm ocak alma onu icat edeni bulsam kafasını o demirle parçalıcam yağ lekesi damladığı an çıkmıoyo bidaha ne denersen dene yani kolonya bile denedim sirkeli su çamaşır suyu cif yağ çöz geçmio aklında bulunsun en güzeli cam ocak ama mutfağın uygun olurmu bilemicem:)

canım çok saol siemnsin bu kadar iyi oldğnu inan bilmiyordum ben bosch en iyisi sanıyordum ama evlenen çoğu arkadaşım siemens aldı bu kadar iyi durumda demek teknolojide maddi açıdan sorun yok ben olsam alammda babam alır :1::1::1:

ocak hiç araştırmadım ama ben normal gri ocak alırım herhalde

ayyy ama şimdi bir baktım cam, seramik bir dünya ocak çeşidi var bu nedir

:3: bende aynı dertten muzdaribim. ahhh ahhhh. keşke onun yerine altın koyaymışlar. ne bileyim altında takılacak sonuçta.veya para koysaymışlar.
alınmış alınmıştır demişler almışlar. geleceği hiç düşünmemişler. çatal çataldır. tabak tabaktır demişler :9:
hala aynı kafadalar :31:

vestel beyaz eşyalarından memnun musun canım. ne yazıkki bana da vestel alndı. dedem hediye aldı. o yüzden karşı gelemedim :9:
annem de vestel kulanır biz pek memnun değiliz vestelden de :9:
bu arada döküm ocak için kastın hani ocağın üstündeki demirler dimi :53: ayyy bende ondan almak istiyordum :53:
ben sinir olurum öyle lekelere. evde bile aliminyum folyo falan sarıyorum ocağa.
ay neler öğrenicem daha:31:

canım çok saol siemnsin bu kadar iyi oldğnu inan bilmiyordum ben bosch en iyisi sanıyordum ama evlenen çoğu arkadaşım siemens aldı bu kadar iyi durumda demek teknolojide maddi açıdan sorun yok ben olsam alammda babam alır :1::1::1:

grı ocak mı :20::20: sakın derım
kullandıkca grı yerlerı kızıla donuyor
ayrıca su damlası lekesı kalıyor
ben bıktım dogrusu
en ıyısı ful cam olanlar dıye dusunuyorum
bzıde beyaz esyalarımı arcelıkten aldık
ama cok pısmanım sıemnstn almadıgıma hee daha kullanmadım bılmıorum ne kadar ıyıdırler ama ne bılıyım
arcelık ıstemıyordm ben:37:

:3: bende aynı dertten muzdaribim. ahhh ahhhh. keşke onun yerine altın koyaymışlar. ne bileyim altında takılacak sonuçta.veya para koysaymışlar.
alınmış alınmıştır demişler almışlar. geleceği hiç düşünmemişler. çatal çataldır. tabak tabaktır demişler :9:
hala aynı kafadalar :31:

vestel beyaz eşyalarından memnun musun canım. ne yazıkki bana da vestel alndı. dedem hediye aldı. o yüzden karşı gelemedim :9:
annem de vestel kulanır biz pek memnun değiliz vestelden de :9:
bu arada döküm ocak için kastın hani ocağın üstündeki demirler dimi :53: ayyy bende ondan almak istiyordum :53:
ben sinir olurum öyle lekelere. evde bile aliminyum folyo falan sarıyorum ocağa.
ay neler öğrenicem daha:31:

canım şu ocağın varsa fotosu koysana yada bir google sorayım inan hiç bişi bilmiyorum ocakla ilgili sonrada pişman olmak istemiyorum

grı ocak mı :20::20: sakın derım
kullandıkca grı yerlerı kızıla donuyor
ayrıca su damlası lekesı kalıyor
ben bıktım dogrusu
en ıyısı ful cam olanlar dıye dusunuyorum
bzıde beyaz esyalarımı arcelıkten aldık
ama cok pısmanım sıemnstn almadıgıma hee daha kullanmadım bılmıorum ne kadar ıyıdırler ama ne bılıyım
arcelık ıstemıyordm ben:37:

arçelik sırf servis ağı yüzüdnen istiyorum annemde arçelik diyor ama siemnsi bilmiyorlardır kesin şimdi çoğu tanıdık siemens aldı ki ben bosch ve siemens arasında kalmıştım araştırcam

ben gri alcam inox uysun die dedim ama hiç kimse memnun değil herhalde camıda araştırayım ful camlar kalitelidir herhalde

Aranızda en şanssız olanınız benşm galiba :ssz:
NE kendi ailemden ne de eşimin ailesinden birşey gördüm.
Ama ben şuanda halimden memnunum.
biz ailelerimize hadi size şu kadar para verelim desek eminim kabul ederler. Birara kayınvalidem evi yeniletelim dedi. Gerçekten de yenilenmeye ihtiyacı var evin. BU yüzden ben büyük bir hevesle tamam dedim. Ama bir baktım ki bu yenileme işini maddi anlamda bir tek biz yapacağız diğerleri 3-5 kuruş verecek o yüzden olmaz dedim. Sonra da konusu açılmadı. Baktık ki bu iş böyle olmayacak her iki taraf da para bekliyor, açık açık önce evimizi almalıyız dedik ondan sonra elimizden geldiğince destek oluruz. Şimdilik hiç ses yok.Ama içime de batmıyor değil hani. Az kaaldı inşallah hepsine güzel şeyler yapacağız...

Bir de karanfilceye katılıyorum. Aileler maddi anlamda sıkıntı çekmiyorsa ve evlatları da akılsızca para harcaması yapmıyorsa kesinlikle destek olmalı ihtiyaç anında. Misal ben evimi oğlum için istiyorum. Bize birşey olursa açıkta kalmasın diye, yoksa kirada da gayet güzel yaşarım. Ya da ev aldıktan sonra da birikim yapacağım kim için elbette oğlum için, zor günler için. Ve benim oğlum bir gün bana gelip de anne benim şunu almak için biraz paraya ihtiyacım var derse ve elimde de para varsa kesinlikle veririm. İnsan evladına kıyabilir mi hiç? Neden elimde para varken onun sıkıntı çekmesini izleyeyim. Ben 30 yaşındayım ve bu zamana kadar hep kendi ayaklarımın üzerinde durmaya çalıştım. Ve inanın bu o kadar da kolay birşey değil. Arkamda bana her anlamda destek olan bir ailem olsaydı bu kadar yorulmazdım. Bu yüzden de oğlumun yorulmasını istemiyorum. Evet o da kendi parasını kazanmak için çalışacak, zorluklarla karşılaştığında elbette çözüm yollarını arayacak ama "her zaman benim arkamda ailem var" da diyecek.

Yazılanları okyunca pek bir efkarlandım :ssz: :ssz:

Kilo, boy, ayakkabı numarası yazılmış bir de, eksik kalmayayım :9: Boy:1.58 (evet kısayım) Kilo:53 Ayakkabı numarası:36 Ben de birçok minyon gibi iri yarı olmayı isterdim

aynen çocuklarımızı düşünmesek zaten bir çoğumuz bu forumları takipte olmazdık. herşeyimiz onlar için..
yazın çok talihsiz bir şey başımıza geldi.
erkek kardeşim amerikada burslu olarak doktorasını yapıyor. çok başarılı ve akıllı bir çocuktur zaten burda öss türkiye 2.si idi.
orada çok büyük bir talihsizlikle hiç suçu yoktan yere (arkadaş kurbanı diyelim) polisle başı belaya girdi. amerikada bilirsiniz yasalar çok garip ve ağırdır. avukat tuttuk kefalet vs.. 1 ev satıldı ve bu işlere harcandı. 1 ev parası kadar da hesapta vardı ne olur ne olmaz diye o da yollandı. annem ve babam zamanında bizi düşünüp bu yatırımları yapmasalardı kardeşim şuanda hapisteydi hem de amerikan hapishanesinde!!! çok şükür davası sonuçlanmak üzere ve herşey bizim lehimize..
insanız başımıza herşey gelebilir bana olmaz gelmez diyemeyiz. hele ki anne babaysak herşeye hazırlıklı olmalıyız..
bi hocam ben hamileyken şöyle demişti:
"ha anne olmuşsun ha gidip alnına kalıcı dövme yaptırmışsın.. aynı şey"
:) haklıymış..

sıemens artık okadar iyi diyil ablamın benim eltimin çamaşır makinelerimiz siemens ve üçümüzünkide yırtıyor ablam değiştirdi bende bu ay değiştiricem bosch dahaa iyi bu arada makinem sadece 2 yıllık eski olduğundan filan diyil yani

Back
X