Kirli Çıkılar )))


daha yüzünü bile görmediğin neye benzediğini dahi bilmediğin halde Rabbim annelik duygusunu nasıl da insanın tüm hücrelerine kadar hissettiriyor değil mi selincim

Rabbim isteyen tüm kardeşlerimizi bu güzel duygudan mahrum bırakmasın inşaallah
bebeklerini ya da çocuklarını kaybetmiş olanlara da sonsuz sabır versin
sağlıkla kavuşmuş olanları da çocuklarıyla sınamasın Allah'ım AMİN
 

nasıl üzüldüm anlatamam. rabbim sabır versin. inşallah en kısa zamanda yeniden hamile kalır, bebeğini kucağına alırsın.
 

selin ben şu ana kadar hiçbir şey almadım, annemler patik,yelek, battaniye tarzı bir şeylere başlamışlardı, kırmızı, sarı ve beyaz olarak. cinsiyeti belli olunca şimdi ona yönelik bir şeyler yapıyorlar. bizim burda beşik takımı adı altında bir şeyleri kızın tarafı alır, beşiği, yorganı, yastığı vs. ama ben annemlere masraf yaptırmak istemiyorum, bakalım artık. anneme olan borcumuz kasımda bitecek nasipse. aralıkta da alışverişe çıkarız bebek için diyoruz şu an beşinci ayımın içindeyim. Allah'ım ne çabuk geçiyor zaman yaa.

bence en azından beşinci ayın bitene kadar, kenara bebişin adına para at, hem biriktirmesi zevkli olur, hem de alışveriş yaparken o ay bütçenizden birden bire çok yüklü bi para çıkmamış olur, böylece gözünüze pek görünmez masraf.
 
anne olmak cok farklı bir duygu 9 ay karnımda tasıdım bu sefer cok zor bır hamılelik gecirdim.yüzünü gördüm kac gundur uykularım kacıyor kuzumun acısı içimde kucağıma alsam kokusunu duysam deli olurdum heralde eşim de sölüyor ben senin hissetdiğin gibi hissedemiyorum dıyor haklıda anne olmak çok farklı rahmıne ilk düşdüğünden itibaren anne oluyosun her hareketini bebeğine göre ayarlıyorsun.boşuna demiyolar cennet anaların ayağının altında diye....
 

bizim burada da kız tarafı beşiğini yapar bebişin Allah razı olsun annem genç odası takımı yaptırıvermişti 8 sene önce bir de altınını takmıştı
o bebişe giysi için hazırladıklarını saymıyorum bile ....
tatlı telaşeler ne güzel duygular Allah bizlere de keşke vakti gelince haırlısıyla torun için hazırlıklar yapmayı nasip etse
 
kızlar pazar günü diye sanırım çoğunuz alışverişte ya da gezmelerdesiniz

benim de pc açık ara ara gözatıyorum bugünü çocuklara ayırdım mutfakta elmalı kurabiye ve poğaca yapıyorum
dünkü kıymalı kömbeler ve tarçınlı havuçlu cevizli üzümlü kekim bitti bile

göndermek mümkün olsa herkesin posta kutusuna bırakacağım ama ne mümkün
 


Merhabalar kirli çıkılar :) Cuma sevinci yaşarken nasıl birden Pazar akşamına vardık gene anlayamadım :)
Eline sağlık Farmasi, afiyetle yersiniz inşallah. Benim de bugün misafirlerim vardı kahvaltıda, dünden beri hazırlanıyordum epey uğraştım, neyse ki beğenildi yaptıklarım:) Acaip mutlu oldum :)
Bu ayki hesabı da yaptım kurban için 700 tl ayırınca bir 700 tl miz daha kalıyor. Gerçi bu ay başka türlü de olabilir hesaplarımız :) İnşallah ayın sonuna doğru kesin bir şey söyleyebileceğim.
Selin, gözünüz aydın:) Ne mutlu, inşallah sorunsuz bir hamilelik süreci yaşarsın ve diğer bebek bekleyen kirli çıkılar da elbette. Darısı isteyenlerin başına inşallah :)
Tanger, Allah sabır, yüreğinize ferahlık versin.
 

merhaba canım gerçekten ne çabuk geçiyor zaman

teşekkürler canım siz de afiyetle yiyin inşaallah
kurbanınızı da Allah şimdiden kabul etsin canım
 

canım arkadasların yorumlarını okuyamadım hemen yazayım dedim. sen ne yapıyorsun ya spor salonuna mı başlayacaksın? ilk 3 ay her gebenin % 10 düşük riski var. spor hele de ağır spor kesinlikle yasak. sadece hafif yürüyüş yapabilrisin. bebeğin düşerse suçluluk duyarsın vallahi.
canım 28. haftaya kadar bir şey alma derim. ben öyle yaptım. oğlumdan önce düşük oldu 11. haftada zaten bir şey almamıştım. oğlum için eşim hep 28. haftada yaşam sınırını geçsin dedi, yani erken dogum falan olursa kuvözle falan yaşayabilecek duruma gelsin denmişt. sen paranı biriktir kesinlikle. anneanne ve babaanne cok şey aldı. ben hemen dogumdan sonra başka bir yere ytaşınmama rağmen bile burada ev görmeye gelenler eve değil oğlana hediye getiriyorlar. özenip alıyoruz ama alma derim. annenin ve kayınvalidenin ilk torunuysa epey yaparlar. sen organize et annene ve kv. ne paylaştır alınacakları. aynı işte uzun süre çalışıyorsan arkadaslarınız da getirir bi şeyler. 2-3 gündür giremedim. cuma akşamı eşimin arkadasları bizdeydi. ilk defa geldiler. bir aile oğlana, diğer aile ise hem oğlana, hem eve hediye getirmişler. biz de dün başka arkadaslardaydık. yeni ev aldılar. ev hediyesi götürdük.

dogumdan sonra ben eski kiloma 2 ayda indim. çok emzirememe rağmen. şu an gündüzleri ememiyor, sütüm yok zaten. bol emzir kilolar gitsin. ilk 3 ay kilo almamaya dikkat et. çift canlısın ye diyenlerin oyunarına gelme
 
iyi akşamlar arkadaslar nasılsınız?Biz hastalıkla uğraştık eşim ve çağan gripti onlar iyileşti derken bendede şişkinlik,mide bulantısı,kusma vardı çok kötüydüm şimdide regl oldum onun ağrısı var ama mecbur kalkıp ev işleri,yemek derken bu saat oldu.Hava çok güzeldi çağanla birlikte dışarı hava almaya çıktık dolaştırdım biraz iyi oldu ikimizide.
Bu ay birikimim pek olmadı hatta elimdekilerde gitti diyebilirim anneme verdim tlf borcu varmış ödemezse haciz gelecekmiş tlf iptal ettirsin diye anneme verdim evde duracağına anneciğimin işi görülsün istedim.Ama 50 tl ile geri başladım bu ayki birikimime.
 
hiç acele etme para koy kenara 6 .ayın sonunda kıyafet alırsın hastane çıkışı falan battaniye gibi şeyler bi de anne kucağı ben 7 ayda almıştım yıkayıp koymuştum çantamı da hazırlamıştım erken doğum olabilir diye onu da arabaya koydum sen para koy paran varsa tüm mağazaşar senin nasılsa


başın sağolsun rabbim acını tez zamanda dindirsin evlat acısı hiçbir şeye benzemiyor mekanı cennet olsun meleğinin
 
dün ders ücretimin bir kısmı daha yatmış. belki geri kalanı yarın maaaşla yatar. kızlar sormak istediğim birşey var. bu ay bizim günün son ayı. kasım ayında bir daha başlarız sanırım. 250 lira topluyoruz. 5 kişiyiz. bildirim yaparken bu gün parasını her aya mı ekliyoruz. yoksa parayı aldığımız ay mı bildirime ilave ediyoruz.
 

canım nasıl istersen o şekilde bildiriyorsun ve ekliyorum
 
farmasi arabayı mı değiştiriyorsun

bu aralar gönlümde yatan bu araba niyeti bozmak istiyorum git geller yaşıyorum içimde bakalım hayırlısı neyse o olsun
arabam henüz 2 yaşında 7500 km de performansı tam benlik ama biraz gençken spor suv model bir arabam da olursa hayır demem

bu yeni opel mokka fiyatı da uygun 52000 tl kendi arabamı 22000 tl ye satsam üzerine 2011 nisanından beri biriktirdiklerimi koysam geriye sadece 10000-15000 tl gibi bir rakam kalıyor onu da 6 aya kadar tamamlarım diye düşünüyorum. eşim de beni gaza getirmeye çalışıyor al diye
 
Değiştir tabi canım, hatırlıyorum bir ara sen yine değiştirmek istediğini yazmıştın ama sonra vazgeçmiştin.O zaman da yazacaktım sana içinde kalmasın diye ama kısmet olmamıştı =)) Sonuçta araba da bir yatırım, çöpe atmıyorsun parayı sadece kar getirmiyor.
Ammaa fiyatı öyle çok da uygun değilmiş Yani bana göre =))
Biz de 35.000tl'ye kadar çıktık bakalım ikimiz için de hayırlısı olsun.
 

aslına bakarsan yusumcum arabadan yatırım filan olmaz bence sebebi şu yatırım gözüyle bakılan ürünün gelir getirmesi ya da değerinin zaman içerisinde artması gerekir
araba lüks değil bizler için , hayatımızı kolaylaştıracak ihtiyacımız olan bir araç ...Rabbim hiçbirimizi sıkmasın bunaltmasın satmak zorunda bırakmasın hepimiz arabalarımızı güle güle kazasız belasız günlerde kullanalım inşaallah
 
kar getirmez demiştim zaten. Gerçi kar edenler de çok!

Bizim bu arabayla beraberliğimiz 1-2yıl olacak =)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…