bu arada 2 güne girdim
150 ve 50 tl olmak üzere toplam 200 tlyi gün parası olarak ayırıyorum
bunu birikim bildirirken yazacak mıyız ki??
konuya ortadan dalıyorum,balıklama atlıyorum ammaaaaa.... :)
bence bugünki abd verileri iyi gelecek,seçimden önce veriler kötü olsa da, kötü getirmezler :)) ve ons akşama doğru bir miktar düşecek...
altın alımı için bekleyenler,özellikle tl. ile alım yapacaklar ve dolardan altına geçecekler takipte olsun bugünlerde....
kesinlikle ytd....sadece mt..... :))
ytd ve mt ne kızlar cahilliğime verin
bi de altın almamız gerek ne zaman alalım takipteyim al diyin alayım her şekilde alacağım o kesin bari az biraz karediyim dimi
teşekkürler farmasicim
bu aralar altın alacağız borcumuz yüzünden yani bana söyleyebilirsiniz şimdi al bekle diye
hayırlısı kızlar
bu aralar dikişe merak saldım yaaaa dikmeyi bilsem içim yanmaz da
Bende çok meraklıyımdır dikişe. Geçen gün eşim kot pantalonunu atıyordu. Napıyosun sen deyip aldım elinden çanta yaptım kendimeYaza damgasını vuracak göreceksiniz. :))
Dikiş kursuna neyin gitsem hemen alcam ufak bi makinede artık vakit yok nakit te
Para biriktircem ben
okulda kurs bedava hehehehehe hem de boş saatlerime de geliyor
Merhaba bayanlar;
13 aylık evliyim. Eşim aldığı ücret asgari ücret. Ve ilk aydan hesabımız ekside başladığı için bide kışın doğalgaz 300-350 tl gelince biz hep ekside dolaştık durduk. Çok şükür ne yememizden kıstık ne giyimizden hep yettirdik.Evimiz kira değil tabikide yoksa mümkünatı yok yetemezdi sanırım.
Gönlüme göre iş buldum. Bende çalışmaya başladım. Benimde alacağım asgari ücret. Şu an ufak tefek telefon, felan almıştık onların taksitleri var. Bu saatten sonra hazır çocuk yokken para biriktirmek istiyorum hiç olmazsa 1 gr altın almak istiyorum. Ama altında aldı başını gitti. Para atsam illa ki harcanıyor. Kumbaraya her akşam 2 şer tl atıyoruz 100 tl olsun hemen gram altında ondan yapıcam.
Sanırım böyle böyle birikecek.Umarım birikterebilirim. .eşime kalsa ne düşünüyon genciz deyip duruyo yarını hiç düşünmüyor.
ayneenn herşey bende durur.
tüm defter ve kayıt işleri bana ait.
ben de bu ayki hesabımı kapattım toplam giderlerimizi yazdım ve dün sırf bu yüzden çok asabiydim çok harcamışız nasıl yaptım bir önceki aya göre giderimiz çok gözüküyor..
kıyafet ve ayakkabı aldık bu ay üçümüze de..hele ki bayram geliyor diye kızıma 3-4 takım olacak şekilde kıyafet aldım.çoraplarına kadar takımladım
geçen ay eşim birisne borç verdi. annesinin 2 aylık kirasını verdi(!!!). teyzesinin çocuklarına para gönderdi.
eylül ayı üniversiteden aldığıız bursun geri ödemesini verdik.
bi de toptan alışveriş yapmıştık deterjan,şeker,bebek bezi vs..sırf 330tl o alışverişte tutmuştu.
zaten toplam market-pazar alışverişimiz 990 tl tutmuş
geçen ay 600 tl idi
daha dikkatli harcama kararı aldık
burda senden bi tane daha var
ben de 100ün altına düşsün diye bekliyorum
Ne düşecek kızlar okudum hemen sorayım dedim...
Altın düşmez değil mi??
Sorması bile saçma geldi bana...
Şimdi size bişey sorucam..
Bizim maaşın hepsi ancak kredi kartı borçlarını kapatıyor..
Ev kirası faturalar için mecbur düğünde takılan çeyreklerden bozdurucaz...
Ama ben artık her harcamayı defter tutup ona yazıyorum...
Bi de öğrenim kredisi borçlarımız var ayrıca...
Sizce borçları bitirelim mi hepten yoksa bu ay geçiştirelim mi ne dersiniz???
Evet doğru diyorsun ya ben öğrenim borçlarının en azından faizini kapatayım ki 3 aylık borçlar kolay ödensinbence bitir çünkü önümüz kış yakıtıydı ıvırızıvırıydı derken masraf artacak öğrenim kredisi faiziyle beraber artmaya devam edecek
iyi aksamlar kirli çıkılar:) bugün okulda zümrem olan bi hocam biraz canımı sıktı. sizle paylaşıp rahatlamak istiyorum sadece.
bu yıl 1. sınıf okutuyorum. ben 5 yıllık öğretmenim ve 3. yıldır üstüste 1. sınıf okutuyorum. zümrem olan hocam da 34 yıllık gayet tecrübeli bir öğretmen.
bugün cocuklara 5 rakamını fotokopi cektim 1 sayfa, fotokopi elimdeyken o hoca gördü tesadüfen bana dedi ki bu kadar cok yazı verme cocuklar sıkılırlar. iyi yapanlar için zor olmaz ama yapamayanlar cok sıkılır yapmak istemez dedi müfettiş edasıyla. ya dedim heralde adamın söyleyiş tarzı bu, mantıklı da bişey diyor dedim önemsemedim.
aradan biraz zaman gecti diğer tenefüslerden birinde ise 29 ekim programını hazırlayan hocalar vardı dün söylemiştim benim sınıfımda istiklal marsının 10 kıtasını ezbere bilen bi öğrenci var. öğrenciyi güdülemek icin ona ilk fırsatta herkesin önünde okutturacagıma söz vermiştim cocuk da heyecanla bana sorup duruyordu. ben de fırsat fırsattır diye programı hazırlayan hocalara sordum ist. marsını okuyan öğrenci yoksa benim öğrenciye okutturalım dedim. onlar da olur dediler. bugün de bana öğretmenler odasında öğrencinin adını programa yazmak için sordular. tesadüf yine o hoca ordaydı ve hemen konuya kulak kesildi. sonrasında da "istiklal marsını ezbere okumak zeka göstergesi değil, işte bende de mezun ettiklerimde öyle bi cocuk vardı ama hep diğerlerinden geride kaldı, haytanın teki oldu bilmemne" bişeyler dedi.
ve bu son söyledikleri bana cok gereksiz geldi. ve söyleyiş tarzından gercekten hiç hoşlanmadım ve bana cok samimi gelmedi. u okulda yeniyim insanları cok iyi tanımıyorum ama bu hocanın kendiyle övünmeyi cok seven biri oldugunu duymustum. daha önce de kendimden cok daha tecrübeli hocalarla calıstım ama böyle tavırlara alıskın değilim yanlış anlamayın sadece paylasmak istedim sizin tarafsız ve samimi oldugunuzu bildiğim için....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?