Kirli Çıkılar )))

yok canım,tl. ile dolar,altın alır,çıkmasını beklersen öyle hemen kar edemezsin...
ben 102 den aldığım altınlarla bile işlem yapıyorum ...
mesela ons çıkınca altından dolara geçiyorum,ons düşünce tekrar altına geçip kar ediyorum...
veya...
ons düşükken dolardan altına geçiyorum,ons yükselince tekrar altından dolara geçip kar ediyorum...
yani arbitraj işlemiyle kar ediyorum...
yoksa 102 den aldığım altının çıkmasını bekleseydim bir yıldır "0" karla bekliyor olurdum...
hatta zararla.... :))

helal benim kardeşime :)))):nazar::nazar::nazar::nazar::38:

şimdi daha iyi anlıyorummm
o zaman bu aralar altınlarımla dolara mı geçsem acaba
gerçi şuan ikisi de artışta..
ee ben garantiden alım yapmıştım
yine garantiden altın-dolar geçişleri yapabiliyor muyuz?

bildiğim kadarıyla yapılabiliyor....
ama ben garanti ile çalışmıyorum...
bankasya ve kuveyt türk ü kullanıyorum...
başvuru farmasi arkadaşımıza.... :)
çünkü kendileri, yine bildiğim kadarıyla garanti ile de çalışıyor,çok yeni olsa da... :))

meyracım benim kücük miktarlarla :27:

hatta 1 gr altınım var.

bugün de almak istedim ama kararsız kaldım. :34: o yüzden sordum sence 1 gr daha alayım mı ?

bildiğim kadarıyla yapılabiliyor....
ama ben garanti ile çalışmıyorum...
bankasya ve kuveyt türk ü kullanıyorum...
başvuru farmasi arkadaşımıza.... :)
çünkü kendileri, yine bildiğim kadarıyla garanti ile de çalışıyor,çok yeni olsa da... :))

meyraacım evet garantide arbitraj var
ben zaten arbitraj makası çok düşük diye oraya geçtim:34:
biraz önce bir miktar daha satarak 12 dolar daha kar geldi
bugün toplamda 54 dolar nasibimiz varmış Allah bereket versin :)))

meyracım benim kücük miktarlarla :27:

hatta 1 gr altınım var.

bugün de almak istedim ama kararsız kaldım. :34: o yüzden sordum sence 1 gr daha alayım mı ?

:))) Allah iyiliğini versin,hiç gülesim yoktu...
bence en az 100 gr olana kadar birikime devam et canım...
çok düşük rakamlarla işlem zaten yapamazsın ki,yaparsan da vadeliye atamazsın,vadesiz de kalınca da, bankan çeşitli isimlerle el koyar parana...
vadeli derken faizsiz bankaların vadeli hesaplarından bahsediyorum..
altın alma işine gelince de,uzun vade düşünüyorsan her rakamdan alınır bence....
kısa vade düşünüyorsan hiç bulaşma derim...
çok riskli çünkü....
daha dün altının gr ı 96 dan alınabiliyordu bugün 99 a yaklaştı...
risk ne kadar yüksek olursa, kar da zarar da o kadar yüksek olur...

meyraacım evet garantide arbitraj var
ben zaten arbitraj makası çok düşük diye oraya geçtim:34:
biraz önce bir miktar daha satarak 12 dolar daha kar geldi
bugün toplamda 54 dolar nasibimiz varmış Allah bereket versin :)))

amin canım... :)
evet ben garantiyi de,senin hikayeni de çok iyi biliyorum da arkadaş sormuştu,ona cevaben dedimdi... :)

bana cevap vercek yok mu :5::5::5:

pudracığım genel verilen cevbı vereyim, kimse al veya alma demez, çünkü kar edememe durumu var. ama dediğin gibi dün daha düşüktü. bugün 97 98 civarında. bir bakmışsın yarın 99 olmuş vya bir bakmışsın 95 olmuş :31:
bilinmez :31: tavsiye vermek zor iş :34:
aman iki liranın hesabını yapmam alayım dursun dersen ayrı :34:

:))) Allah iyiliğini versin,hiç gülesim yoktu...
bence en az 100 gr olana kadar birikime devam et canım...
çok düşük rakamlarla işlem zaten yapamazsın ki,yaparsan da vadeliye atamazsın,vadesiz de kalınca da, bankan çeşitli isimlerle el koyar parana...
vadeli derken faizsiz bankaların vadeli hesaplarından bahsediyorum..
altın alma işine gelince de,uzun vade düşünüyorsan her rakamdan alınır bence....
kısa vade düşünüyorsan hiç bulaşma derim...
çok riskli çünkü....
daha dün altının gr ı 96 dan alınabiliyordu bugün 99 a yaklaştı...
risk ne kadar yüksek olursa, kar da zarar da o kadar yüksek olur...

öğrenmek istediğim buydu tesekkür ederim :34::34:

vadeli hesabım yok. işbank zaten kazık sanırım bu konuda :27:

SİZE DANIŞMAK İSTİYORUM

9,5 aylık bir oğlum var ve ben şu an ücretsiz izindeyim. bir sorun olmazsa, nasip olursa 2 yıl iznimi kullanmak istiyorum.
ve sonrasında bakıcı ve kreş dönemi başlayacak ve bakıcı işi şans işi biraz
2. çocuk hakkında fikirlerinizi almak istiyorum.
aslında 2. çocuk eşimin yeteri kadar yardım etmemesi nedeniyle istemiyorum ve benciliğimin oğluma haksızlık oldugunu biliyorum.
ayrıca onu ihmal etmiş olacagım, bu yönüyle de haksızlık.
eşime kalsa bebek ne güzel şeymiş, 3 tane istermiş. (bakan o değil)
ben oğlanı büyüteyim bebek sevmeyi özlediğim zaman 2. olur diye düşünüyordum bir yandan.
80 dogumluyum 32 bitecek yani. yaş da ileri. 2 yıl izin sonrası, epey ilerlemiş olacak.

şu an hamile kalsam (en iyi ihtimalle) doğuma oğlum 1,5 yaşında olacak.
2. çocukta 2 yıl izin kullansam oğlum 3,5 yaşında olacak ve kreş dönemi başlayacak.
bakıcıya vermemiş olacagım, bu yönü güzel.
eve her gün gelen bir yardımcı alırım, temizlik, yemek, çocuk yardım eder bana

şu an onu kime bırakırım, bakıcı istediğim gibi olur mu korkusu sardı.

bu arada 10 gun önce eşime idarecilik görevi de verildi. başhekim yardımcısı oldu.
aynı branştan bir dr. daha gelirse 2-3 aya kadar, şu yogunluğu kalmaz.
sadece idarecilik ve hatırlı hasta bakarsa daha rahat olur ve akşam yorgun olmaz.
tabi idareciliğin başka sorumlulukları var ama bu işte de hem bedenen hem beynen yoruluyor.
bu sadece plan benim kafamda. iki görevi de yürütebilir yada adam iş hastası bu işe de dört elle sarılır onu da biliyorum.
ve ben 2. hamileliğime pişman olurum. (çocuğa pişman olunmaz diyeceksiniz de zamanlama konusunda pişmanlık)

ne dersiniz? işe dönüp 35,36 yaşımı beklleyim.
artık geç emekli olacagımız için (ben 54 yaşımda) 4000 gunden fazka gunum var. işe dönmek için aceleye de gerek yok.

fikir verir misiniz?

eva ben de seni sormayı düşünüyordum uzun süredir görünmüyorsun diye

ama özelden görüştüğün kimse yok diye tahmin ettiğim için yazmadım

iyisin değil mi?

amin canım... :)
evet ben garantiyi de,senin hikayeni de çok iyi biliyorum da arkadaş sormuştu,ona cevaben dedimdi... :)

aslında birtanem senin nezdinde o arkadaşa cevap vermiş oldum :38::34:
benim durumları bildiğini biliyorum
bu arada garanti arbitrajda çok iyi gerçekten :34:

SİZE DANIŞMAK İSTİYORUM

9,5 aylık bir oğlum var ve ben şu an ücretsiz izindeyim. bir sorun olmazsa, nasip olursa 2 yıl iznimi kullanmak istiyorum.
aslında 2. çocuk eşimin yeteri kadar yardım etmemesi nedeniyle istemiyorum ve benciliğimin oğluma haksızlık oldugunu biliyorum.
ben oğlanı büyüteyim bebek sevmeyi özlediğim zaman 2. olur diye düşünüyordum bir yandan.
80 dogumluyum 32 bitecek yani. yaş da ileri. 2 yıl izin sonrası, epey ilerlemiş olacak.

2. çocukta 2 yıl izin kullansam oğlum 3,5 yaşında olacak ve kreş dönemi başlayacak.

bu arada 10 gun önce eşime idarecilik görevi de verildi. başhekim yardımcısı oldu.
sadece idarecilik ve hatırlı hasta bakarsa daha rahat olur ve akşam yorgun olmaz.
tabi idareciliğin başka sorumlulukları var ama bu işte de hem bedenen hem beynen yoruluyor.
bu sadece plan benim kafamda. iki görevi de yürütebilir yada adam iş hastası bu işe de dört elle sarılır onu da biliyorum.
ve ben 2. hamileliğime pişman olurum. (çocuğa pişman olunmaz diyeceksiniz de zamanlama konusunda pişmanlık)

artık geç emekli olacagımız için (ben 54 yaşımda) 4000 gunden fazka gunum var. işe dönmek için aceleye de gerek yok.

fikir verir misiniz?

canım kendini hazır hissettiğin zaman bebek sahibi olmayı düşün
ben 27 ve 30 yaşlarında doğum yaptım
3 yaş araları da çok ideal geldi bana arkadaş gibi büyüdüler :34:

SİZE DANIŞMAK İSTİYORUM

fikir verir misiniz?

çok zor bir soru canım...
üç aşağı,beş yukarı aynı endişeleri ben de 3. çocuk için yaşıyorum... :)
ama bu konuda, eşini de,kendini de,oğlunu da,şartlarını da en iyi sen bildiğin,tanıdığın için en doğru kararı senin vereceğin kanaatindeyim canım...
kolay gelsin... :)

canım kendini hazır hissettiğin zaman bebek sahibi olmayı düşün
ben 27 ve 30 yaşlarında doğum yaptım
3 yaş araları da çok ideal geldi bana arkadaş gibi büyüdüler :34:

bana kalsa ben hiç bir zaman kendimi hazır hissetmiyordum ilk çocuğu 4,5 yıl sonra yaptım o da zorlamayla
rahatıma biraz düşkünüm.

aslında birtanem senin nezdinde o arkadaşa cevap vermiş oldum :38::34:
benim durumları bildiğini biliyorum
bu arada garanti arbitrajda çok iyi gerçekten :34:

hayır efendim kuveyt türk daha iyi arbitrajda... :)
sen 54 usd kar ettin garanti de,benim bugün kuveyt te ettiğim karı duysan, küçük dilini yutarsın... :))
hem benim bankam senin bankanı döver... :)
benim yaramazlar geldi de aklıma,sık sık bu tür diyaloglar geçiyor evde de... :)))

hayır efendim kuveyt türk daha iyi arbitrajda... :)
sen 54 usd kar ettin garanti de,benim bugün kuveyt te ettiğim karı duysan, küçük dilini yutarsın... :))
hem benim bankam senin bankanı döver... :)
benim yaramazlar geldi de aklıma,sık sık bu tür diyaloglar geçiyor evde de... :)))

bankanın makası kaç arbitrajda senin ?

ben bu 54 doları sadece 60 gr altın satışımda elde ettim :34:
senin gibi kilolarca altınım mı var benim tatlı cadıııııııııııııııııı tek almada 300 -500 gramlık iş yapmıyom ben :9:

eva ben de seni sormayı düşünüyordum uzun süredir görünmüyorsun diye

ama özelden görüştüğün kimse yok diye tahmin ettiğim için yazmadım

iyisin değil mi?

merhaba senfat.iyiyim çok şükür.bu sıralar çok yoğun çalışıyorum.

fırsat buldukça okuyorum yazdıklarınızı gelişmeler oldukça dahil olasım geliyor ama yazmaya vakit ayıramıyorum bi türlü. o an bir iş çıkıyor veya telden ya da ipadden yazmaya üşeniyorum. sonra da araya kaynıyor maalesef.

bu arada senin de ev aldığını okudum hayırlı olsun.

SİZE DANIŞMAK İSTİYORUM

fikir verir misiniz?

zor bir karar benımde kızım ıle oglumun arası 32 ay.bebegim 2 aylık şuan evt zor oluyor ama yardımcı alabıleceksen ve yaşınıda düşünüyorsan ıkıncı çocugu yapabılırsın.aksi halde yardım edecek kımsen yoksa senınkılerın arası çok daha az olacak düşünme derim çok yıpranırsın..ben 3 gun kreşe gönderiyorum.

Back
X