SİZE DANIŞMAK İSTİYORUM
9,5 aylık bir oğlum var ve ben şu an ücretsiz izindeyim. bir sorun olmazsa, nasip olursa 2 yıl iznimi kullanmak istiyorum.
ve sonrasında bakıcı ve kreş dönemi başlayacak ve bakıcı işi şans işi biraz
2. çocuk hakkında fikirlerinizi almak istiyorum.
aslında 2. çocuk eşimin yeteri kadar yardım etmemesi nedeniyle istemiyorum ve benciliğimin oğluma haksızlık oldugunu biliyorum.
ayrıca onu ihmal etmiş olacagım, bu yönüyle de haksızlık.
eşime kalsa bebek ne güzel şeymiş, 3 tane istermiş. (bakan o değil)
ben oğlanı büyüteyim bebek sevmeyi özlediğim zaman 2. olur diye düşünüyordum bir yandan.
80 dogumluyum 32 bitecek yani. yaş da ileri. 2 yıl izin sonrası, epey ilerlemiş olacak.
şu an hamile kalsam (en iyi ihtimalle) doğuma oğlum 1,5 yaşında olacak.
2. çocukta 2 yıl izin kullansam oğlum 3,5 yaşında olacak ve kreş dönemi başlayacak.
bakıcıya vermemiş olacagım, bu yönü güzel.
eve her gün gelen bir yardımcı alırım, temizlik, yemek, çocuk yardım eder bana
şu an onu kime bırakırım, bakıcı istediğim gibi olur mu korkusu sardı.
bu arada 10 gun önce eşime idarecilik görevi de verildi. başhekim yardımcısı oldu.
aynı branştan bir dr. daha gelirse 2-3 aya kadar, şu yogunluğu kalmaz.
sadece idarecilik ve hatırlı hasta bakarsa daha rahat olur ve akşam yorgun olmaz.
tabi idareciliğin başka sorumlulukları var ama bu işte de hem bedenen hem beynen yoruluyor.
bu sadece plan benim kafamda. iki görevi de yürütebilir yada adam iş hastası bu işe de dört elle sarılır onu da biliyorum.
ve ben 2. hamileliğime pişman olurum. (çocuğa pişman olunmaz diyeceksiniz de zamanlama konusunda pişmanlık)
ne dersiniz? işe dönüp 35,36 yaşımı beklleyim.
artık geç emekli olacagımız için (ben 54 yaşımda) 4000 gunden fazka gunum var. işe dönmek için aceleye de gerek yok.
fikir verir misiniz?