Kirli Çıkılar )))

temelde hiperkativite ve dikkat eksikliği
ama başka sorunları da var
önce buna çözüm bulunacakmış
eski adıyla çocuk esirgeme
yeni adıyla aile ve sosyal politikalar bak.
adliyelere de bilir kişi olarak çağırılıyoruz. velayet hususunda ya da çocuk ifadeleri alınırken
ben hayatta orda çalışamazdım
içim elvermezdi sanırım dayanamazdım
allah kolaylık versin
papatyayla birebir aynı sorunları yaşıyoruz
o yüzden biraz anlatmaya çalıştım
henüz dünya başına yıkılmadı yeni başlıyor
kızımın ıqsu 137 belirlendi
ve ramın bana tavsiyesi buydu
umarım o benden şanslı olur

ama bir farkımız var mesela
akademik anlamda sorun yok diyor
farmasinin oğlu da çok zeki
kızımın geçemediği bir testi o geçti,bence onun sıladan daha yüksek
onun da okulda sorunu yok
peki kızım neden böyle ben anlamıyorum

bugün doktor da
öğrenme bozukluğu vs varsa tanılasak nolcak
buna yönelik ya da ıq seviyesine yönelik bir eğitim yok ki bu ülkede diyor
öncelikli olan dikkat eksikliği için tedavi
onu rahatlatacaktır diyor
zaten 130 üstü normal sınıfta yapamazmış
ee bunun özel sınıfı da yok
nolcak yani şimdi ben anlamadım ki

önce daha hafif olduğunu söylediği strattera vermişti
bugün ritalin verdi
senfat nasıldır bu ilaç bi faydası zararı olur mu
ilaç deposu oldu çocuk

ve benim de sabrım kalmadı artık
bişeyler işe yaramalı
sürekli bağırıyor eleştiriyorum
doktora da söyledim
zaten sakin bir insan değilim ben
doktor da normal dedi,zaten siz kişilik olarak da çok sakin olamazsınız dedi,ayaküstü bana da teşhisi koydu orda
önce onu düzeltmeliyiz ki siz de ona karşı daha anlayışlı olun dedi
uzun uzun gözünüzü yormak istemiyorum
sinirlenilmeyecek şeyler yaşamıyorum
iyiye gitmediği gibi kötüye gidiyor

al-sat yaparak 2 gün de toplamda 59 dolar karelde ederek bu haftayı kapattım Allah bereket versin :))
bereketli olsun
bireysel sporlar eğer yapabilirse iyi gelir neye yetenekli olduğunu bulman lazım önce
işte bunu nasıl bulucam ben anlamadım ki
ben sanata ilgi duyduğunu daha 1 yaşında biliyordum zaten
genetik yani,bizden tıp doktoru çıkmazdı,anca böyle bişey çıkardı
onunla ilgili bişey yapmak lazım
ama sorumluluklarını yerine getirmediği için sinirlenip vazgeçiyorum
doktor da zaten dedi önce kendi sorumluluğunu bilecek,yapacak
bi de sanata ilgi duyuyor diye bu çocuk matematik öğrenmeyecek mi arkadaş
yazı yazmayacak mı,ödev yapmayacak mı
sinirimin zıpladığı yer burası

kızlar ben 87 doğumluyum, var mı aranızda 87li
kızlar grip oluyorum galiba, var mı tavsiyeleriniz?
ben sezonu açtım, kışın 10 defa falan grip geçiririm, napıcam bilmiyorum bu halimle :2:

normalde hemen bir sauna
ama bu halinle imkansız tabi
güzel bir duş
ıhlamur,bal zencefil,bilumum kış vitamini depoları
ve ne yaparsan yap 7 gün dinlenme
geçmiş olsun
burda bir konu vardı aklıma geldi
bebeğim karnımda ağlıyor diye absürt bişeydi
sen de dersin sonra bebeğim karnımda hapşırıyor
üşütme çocuu,artık yeğenimiz sayılır değil mi

Son düzenleme:

Atatürk'ümüzü , şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve saygıyla anıyorum. Rabbim onlardan razı olsun.

Son düzenleme:
günaydın hayırlı sabahlar kızlar

seyyahalemi Allah razı olsun canım ve de kuzucuğuna şifalar versin bitanem

seyyah ve papatya benim oğlumda da bir sıkıntı var gibi ama henüz 21 aylık olduğu için doktora götürmedim.
Gittiğimiz her yerde çileden çıkıyoruz, saniye yerinde durmuyor çünkü =(
tam olarak konuşamıyor bir de! agu bugu tisi şit gibi garip kelimelerle kendini ifade etmeye çalışıyor,düzgün söylediği bazı kelimeler de var tabi fakat bunlar yaşına göre yetersiz. Nereye gidersek herkesin eğlencesi oluyoruz. Ordan oraya koşturuyor ve bu saydığım kelimeleri bağırarak söylüyor =(
Boyama kitabı, hikaye kitabı alıyorum fakat 1-2 dakika yanımda oturuyor sonra kalkıp sandalyeye koltuğa falan çıkmaya çalışıyor.
Artık dermanım kalmadı hiçbir şeye. Kendimi çok ama çok yorgun hissediyorum.
Şiddet eğilimi de var sanki. Arada bir gelip saçımı çekiyor, tokat atıyor. İlgi için bunu yapıyor diyordum ama okuldan geldiğim andan itibaren onunla konuşup oyun oyanarım, ilgisiz bırakmam hiç onu.
Çıldırmak üzereyim yani.

sevimsiz aman dikkat et kendine, hamileyken kullanabildiğin ilaçlar da sınırlı zaten, haftasonunu dinlenerek geçir.
Farmasi kar etmişsin yine altından, bereketli olsun canım

okulun beden eğitimi öğretmeni okulda kurslar verir ne kursu verdiğini öğren önce kendi okulunda başlasın bu kurslara mesela ben okulda masa tenisi kursu veriyorum ücretsiz okul sonrası 2 saat kadar mesela okulun beden eğitimi öğretmeni de veriyordur onlara sor
kendi öğretmeni beden eğitimine çıkarmıyor mu oynadığı oyunlardan hangi branşa yatkın olduğu anlaşılır koşmayı seviyorsa atletizm koşu gibi
müzik öğretmenleri resim öğretmenleri muhakkak kurs açıyorlar
satrançtan tiyatroya spor branşlarından resim kurslarına çeşit çoktur onlardan faydalan önce bildiği bir ortam olsun

10 kasım itibaren kombiyi açtık bakalım bu sene yakıt için ne kadar ödeyeceğiz
su faturam 33,5
elektrik faturam 49,3 geldi bu benim için çok iyi bir rakam bu ay neredeyse hergün 2 defa çamaşır makinesini çalıştı tüm kışlık yazlık evde makineye girecek ne varsa yıkamıştım taşınma öncesirutubet kokusu sinmişti hepsine
merakla doğalgaz faturamı bekliyorum

al-sat yaparak 2 gün de toplamda 59 dolar karelde ederek bu haftayı kapattım Allah bereket versin :))

allah bereket versin farmasi'cim kızlar bu topik genişledikçe güzelleşiyor. öğretmen arkadaşlar çoğunluktaydı önceden.
şimdi ne güzel eczacı, diş hekimi, akademisyen psikolog.. çevrem genişledi valla ben de ev hanımıyım kızlar
sevimsiz25, akıllıbıdık ve karanfilce, benim sizin yaşınızda iki kızım var onlar da anneleri gibi kirli çıkıdır kendilerince birikim yaparlar
ve tutumludurlar çok şükür. ben de çocukluğumdan beri kendi çapımda birikim yapan biriyim. böylelikle onları bugünlere getirdim
ikisi de sizler gibi meslek sahibi oldu şükürler olsun. birini de evlendirdim bu arada bakalım bizim de sizlerinki gibi akıllı ve tatlı bebişlerimiz ne zaman
olacak

Son düzenleme:
pazara balık almaya gidesim vardı hava da soğuk ama gene kaynanacığım imdata yetişti
süt ,muşmula getirmiş kızım balık ısmarlayacağım pazara giden tanıdık olursa size de hangisinden ne kadar getirteyim diyor :))))
bugün sıcak evden çıkasım yok

abla sen 1966 doğumlu musun yoksa yozgatlı filan mısın ?

haydi hayırlısı bakalım akıllıbıdıkcım sezonu açtın desene

maşallah diyorum kayınvalidenle olan ilişkinize acaba bizde yakın olsaydık nasıl bir ilişkimiz olurdu diye
ben gittikçe kirli çıkılardaki herkesi çok merak eder oldum imkanımız olsa görüşebilseydik
farklı mesleklerde farklı kültürlerde farklı şehirlerde yaşıyor olmak birbimize ne kadar çok şey kazandırdı hergün buraya girip okumayınca eksiklik hissediyorum
eşimde takılıyor ne yapıyorsun kankayteların nasıllarmış ekonomi de çığır açtığınız diyor

ben de kayınvalidemle aynı şehirdeyim.
ama mesafeliyiz tabi biz.
son durum umreden önce tüm kinimi, üzüntülerimi yaşadığım hayal kırıklıklarını her kötü şeyi sildim.
şimdilik yine mesafeli ama gayet normal giden ilişkimiz var.

eşimle beni gülbahçeye yemeğe götürecekmiş. baya ünlü bi yer mevlanada. şaşırdımm.

ben de bu haftaki günüme çağırmayı düşünüyorum.
öncekilerde çağırmadım diye küsmüştü. ama o zaman okulumuzun bi velisiydi şimdi değil.

ama varya arkadaşlar benim kayınvalideyi görünce kesin şok geçirecekler.
çünkü o kadar süslü ve kokoş bi kayınvalide benden hiç beklemiyorlardır. kesin günlerce takılırlar bana

kayınvalide ilk yıl sülalesindeki bazı çok bilmiş geçinenlerin gazına geldi ama Allah'tan hanyayı konyayı çabuk gördü
şimdi kızım kızım ama ben resmiyetten yanayım , herşey gerektiği kadar çok fazla sıkı fıkılıktan yana da değilim
karakter olarak kendi sülalesindekilerle aramızda uçurumlar var laubaliliği onun bunun dedikodusunda olmayı sevmediğim için bana çok tuhaf geldi ve sınırımı çizdim zamanla düşman kesildiler ama bu tarafın bir de öteki yanı var bana ne basit lüzumsuzluklarla ömrü geçirmekten ......
ama sonunda olan oldu bu kez bunlar birbirlerine düştüler birbirlerinin iç yüzlerini gördüler yeğeni filan bizim apartmanda durduruyordu kovdu hepsini
bana eşim hiç karışmadı hep destek oldu ailesine karşı eğriyi doğruyu algılayan bir insan eşim hatta ailesi için onlarla görüşme boşver bile dedi

kendim görüşmediğim zaman bile hep ailesine gitsin hallerini hatırlarını sorsun istedim çünkü ortada yapılan bir cahillik var en iyisi o günün şartlarına göre az hasarla uzak durmaktı bana göre ....
ama Allah rızası için durduk yere de kötülük yapmaya gerek yoktu
en iyi ilaç resmi durmak bence insan ilişkilerinde
şimdi günün vaktine göre kayınvalidemin halini hatrını sorarım evden ayrılırken bir ihtiyacı olup olmadığını sorarım o da ona yetiyor zaten

66'lı olduğum doğru canım ama yozgatlı değilim:)) neden sordun?

sana abla diyorum sanırım 1966 doğumludur diye ama ya değilse memleketinin plaka numarasını yazdıysa diye sormak, emin olmak istedim
ben de 1977 liyim

demek ki canım ilk zamanlar böyle şeyler çoğunlukla yaşanıyor.
etrafın lafına sözüne çok bakılıyor. düzeltmenize çok sevindim

mayıs ayında kayınpederimin çok hastalandıgını paylaşmıştım sizlerle yoğun bakımda yatmıştı kayınvalidem de rahatsız sıkıntılar kaynımın borçları mahvetti onları moral olarak
kayınpederim eşimin çocuklgunda verem olmuş uzun bir zaman tedavi görmüş sonra iyileşmiş
geçen gün yine ağzından kan gelmiş eltim onlarla birlikte yaşıyor o eşimi arayıp anlatmış bir doktora götürseniz diye ama bu kan kusma olayından bizim haberimiz oldugunu babası bilmiyor bu kadar biraz kaprisli davranıyor hemen öldürdünüz beni diye

eşimde şimdi ısrar ediyor babasıyla annesine bursaya gelin baştan ayağa muayene ettireyim büyük hastaneler var tedavi olun diye ama babası rahatsızlık vermemek için birde yolu göze kestiremiyor yolculuk yapmayı normalde hiç sevmez o yüzden pek gelme yanlısı değil ama bakalım eşimin ısrarıyla gelecek gibiler

2010 temmuzda evlendim bir ara çok üzücü durumlar yaşadım ama sonra sil baştan yaptım kendim için
şimdi evlendiğim bu yana ilk defa evime gelecek hayırlsıı diyorum gelsinler rahat etsinler hayatın sadece dertlerden değil evladının evinde nasıl rahat edebileceklerini görmelerini istiyorum aslında çokta üzülüyorum onlar için Rabbim tüm dertlerine şifa verir inşallah hepimizede huzur verir
sanırım bu durum da benim içinde büyük bir sınav olacak umarım alnımın akıyla gönlümün huzuruyla geçebilirim

demek ki canım ilk zamanlar böyle şeyler çoğunlukla yaşanıyor.
etrafın lafına sözüne çok bakılıyor. düzeltmenize çok sevindim

olur böyle şeyler karanfilcecim hayatta şunu öğrendim hakkettiği kadar değer vereceksin insanlara baktın anlaşılmıyor musun kendini anlatmak için ömrünü tüketmeyeceksin
hemn sayfayı çevireceksin

canım seninki benim oğlan gibi 2 yaş sendeomuna başlamış oğlumda öyleydi ki bazen yine oluyor oğlum 25 aylık oldu ailecek evde kovalamaca oynuyor saklambaç oynuyoruz gıdıklamaca falan hareket istiyor çünkü yapmadığında zıvanadan çıkıyorlar çünkü karı kıca bu yaşta oğlumuz için böyle oynuyoruz boyamayı oğlumda pek sevmiyor maksimum 10 dk sürmez bile illa başka yerleri boyayacak ya da bana yardım edecek her işimde yardım ediyor çamaşır sererim dur yardım edeyim der yapar ses etmiyorum bişey çırpıyorum ben de yapayım der yaptırırım ne yapalım

eşim de diyor sizi ekonominin başına getirmek lazım diye sor bakalım ne olacak bu durum diye altını sor falan merak ediyor fikirlerinizi

farmasi ben de 78liyim
kayınvalidemle de çok sıkı fıkı değilim mesafeliyim şakalaşırız gileriz ama mesafemiz var yakınız birbirimize herşeyimize destek sağlsun yavrumuza bakıyor daha ne yapsın allah razı olsun bir eli hep üstümüzde evime karışmaz evliliğime karışmaz oğluma karışmaz ne istresem yapar sağolsun ama fikrini alırım arar sorarım ihtiyacı var mı yok mu sorarım

baktın anlaşılmıyor musun kendini anlatmak için ömrünü tüketmeyeceksin hemn sayfayı çevireceksin

çok beğendim kesinlikle sayfayı çevireceksin
bazen burada ailemizle paylaşamadığımız olayları bile paylaşıyoruz ve böyle telkinlerde bulunmak sanırım bir müslüman bir müslümana yapabileceği en büyük destek olsa gerek
hem sakinleştiriyorsunuz hemde uslubuna uygun doğru yolu gösteriyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…