Kirli Çıkılar )))

seyyahalemi dün küçük bir tavada kızıma yaptım
sadece tadına baktım güzeldi.
göz kararı koyuyorum
pek mücver gibi olmadı peynir de koydum çünkü..

kabak rendesi ince tarafıyla
1 yumurta
2 kaşık yoğurt
biraz süt
biraz peynir
azcık tuz
az bişey kabartma tozu
aldığı kadar un

ben küçük tavada 1 tatlı kaşığından daha az tereyağı ile yaptım
anne börek yaptııı diye önüne koyunca
çok da güzel yedi..:1:

kızlar ben mücver yaparken içine bir tane havuç bir tanede patates rendeliyorum. daha güzel oluyor sanki hem renkli hem lezzetli:1:

farmasi bildirimleri yapıyor muyuz canım? bir de burdan yazmam yeterli mi yoksa özelden mi yazmalıyım. 100 mesajı doldurdum sanırım artık özel mesaj atabilirim:21:
daha öncede söylemiştim zaten 3 çeyrek altın 100 tl biriktirdim bu ay. önümüzdeki ay için de sadece 1 çeyrek 100 tl hedefliyorum. maalesef fazlasını yapamayacağım bu ay. hayırlısı olsun artık...

Günaydın hanımlar nasılsınız?Biz iyiyiz çok şükür.
akıllı bıdıkcım çok geçmiş olsun canım rabbim acil şifalar versin.
Arkadaslar belki bu yazdıklarıma tepki vereceksiniz ama benim çok zoruma gitti sizlerlede paylaşmak istedim.Salı günü akşam eşim işten geldi yemeğimizi yedik alışverişe gittik arkadasım için alışveriş yaptık bende evden koymuştum zaten bir sürü bişeyler aradım arkadasımı müsaitsen geliyoruz dedim buyrun gelin dedi hemen çay koymuş neyse ben oğlumun elinden tuttum eşimde poşetleri aldı içeri girdik,ben poşetleri eşimden aldım aldım mutfağa koydum içeri geçtik biraz sohbet ettik eşim içerde otururkne beni mutfağa çağırdı kendisi bi sigara yaktı çaya baktı gerek yoktu bunlara ablamda alıp getiriyo fazla geliyo bende dağıtıyorum dedi ben şok oldum ve kendimi kötü hissettim keşke bunu bana söylemeseydi diye düşündüm bozuldum açıkcası parayı verdim teşekkür etti ama ben hala şok içerisindeyim eşim biraz rahatsızdı çok durmadık 1 bardak çay aldık kalktık ama ben hala kendimi kötü hissediyorum tabi eşimle paylaştım bu olayı eşim üzülme dedi bana bi hayır yaptık konusmayalım ama bundan sonra etrafımda daha ihtiyacı olan bi insan varmı ona bakarım dedi demekki ihtiyacı ypok ihtiyacı olan insan dağıtmaz dedi ama anladım eşimde bozuldu.Ben dedi açmı susuzmu,ne yiyor ne içiyor diye düşündüm aldım gittim ayıp etmiş dedi neyse bidahada almayız sen canını sıkma dedi kapattık konuyu.
Şimdi bana tepki verebilirsiniz ama yakın arkadasımdı açıkcası ihtiyacı yoksa bile bu şekilde değilde daha uygun bi şekilde anlatabilirdi tutupta bana gerek yoktu bende dağıtıyorum demesi beni çok üzdü.

Arkadaslar belki bu yazdıklarıma tepki vereceksiniz ama benim çok zoruma gitti sizlerlede paylaşmak istedim.Salı günü akşam eşim işten geldi yemeğimizi yedik alışverişe gittik arkadasım için alışveriş yaptık bende evden koymuştum zaten bir sürü bişeyler aradım arkadasımı müsaitsen geliyoruz dedim buyrun gelin dedi hemen çay koymuş neyse ben oğlumun elinden tuttum eşimde poşetleri aldı içeri girdik,ben poşetleri eşimden aldım aldım mutfağa koydum içeri geçtik biraz sohbet ettik eşim içerde otururkne beni mutfağa çağırdı kendisi bi sigara yaktı çaya baktı gerek yoktu bunlara ablamda alıp getiriyo fazla geliyo bende dağıtıyorum dedi ben şok oldum ve kendimi kötü hissettim keşke bunu bana söylemeseydi diye düşündüm bozuldum açıkcası parayı verdim teşekkür etti ama ben hala şok içerisindeyim eşim biraz rahatsızdı çok durmadık 1 bardak çay aldık kalktık ama ben hala kendimi kötü hissediyorum tabi eşimle paylaştım bu olayı eşim üzülme dedi bana bi hayır yaptık konusmayalım ama bundan sonra etrafımda daha ihtiyacı olan bi insan varmı ona bakarım dedi demekki ihtiyacı ypok ihtiyacı olan insan dağıtmaz dedi ama anladım eşimde bozuldu.Ben dedi açmı susuzmu,ne yiyor ne içiyor diye düşündüm aldım gittim ayıp etmiş dedi neyse bidahada almayız sen canını sıkma dedi kapattık konuyu.
Şimdi bana tepki verebilirsiniz ama yakın arkadasımdı açıkcası ihtiyacı yoksa bile bu şekilde değilde daha uygun bi şekilde anlatabilirdi tutupta bana gerek yoktu bende dağıtıyorum demesi beni çok üzdü.

ben de şahsi fikrimi beyan ediyorum
sigaraya paraya bulan herşeye para bulabilir
yoksul edebiyatı yapıp bir de sigara içiliyorsa ben buna çokkkkkkkkkk kızarım işte :47::47::47::47::47:

buyur burdan yak:19:
sen sanki altın içinde yüzüyorsun da götürüp veriyorsun
bir boynuna sarılıp canım arkadaşım demesi yeter de artar bile..
isterse sonrasında ihtiyacım yok desin yani..
canını sıkarsın tabi ben olsam ben de üzülürüm
bir dahaki sefere ihtiyaç sahiplerine verirsin yardımlarını olur biter..:34:

yoksul edebiyatı yapıp bir de sigara içiliyorsa ben buna çokkkkkkkkkk kızarım işte :47::47::47::47::47:

:46::46: ince bir detay yakalamışsın farmasi
ben de hak veriyorum..
acırım sigaraya verilen paralara..

Göz kararı koyuyorum

Kabak rendesi ince tarafıyla
1 yumurta
2 kaşık yoğurt
biraz süt
biraz peynir
azcık tuz
az bişey kabartma tozu
aldığı kadar un

çevirip yaptın o zaman balık gibi
evet mantıklı saolasın canım

kızlar ben mücver yaparken içine bir tane havuç bir tanede patates rendeliyorum. Daha güzel oluyor sanki hem renkli hem lezzetli:1:

Farmasi bildirimleri yapıyor muyuz canım? Bir de burdan yazmam yeterli mi yoksa özelden mi yazmalıyım. 100 mesajı doldurdum sanırım artık özel mesaj atabilirim:21:
Daha öncede söylemiştim zaten 3 çeyrek altın 100 tl biriktirdim bu ay. önümüzdeki ay için de sadece 1 çeyrek 100 tl hedefliyorum. Maalesef fazlasını yapamayacağım bu ay. Hayırlısı olsun artık...
havuş tatlı gelir bana sevmem heralde ama patates güzel
püf nokta suyunu süzmek sanırım
günaydın hanımlar nasılsınız?biz iyiyiz çok şükür.
Akıllı bıdıkcım çok geçmiş olsun canım rabbim acil şifalar versin.
Arkadaslar belki bu yazdıklarıma tepki vereceksiniz ama benim çok zoruma gitti sizlerlede paylaşmak istedim.salı günü akşam eşim işten geldi yemeğimizi yedik alışverişe gittik arkadasım için alışveriş yaptık bende evden koymuştum zaten bir sürü bişeyler aradım arkadasımı müsaitsen geliyoruz dedim buyrun gelin dedi hemen çay koymuş neyse ben oğlumun elinden tuttum eşimde poşetleri aldı içeri girdik,ben poşetleri eşimden aldım aldım mutfağa koydum içeri geçtik biraz sohbet ettik eşim içerde otururkne beni mutfağa çağırdı kendisi bi sigara yaktı çaya baktı gerek yoktu bunlara ablamda alıp getiriyo fazla geliyo bende dağıtıyorum dedi ben şok oldum ve kendimi kötü hissettim keşke bunu bana söylemeseydi diye düşündüm bozuldum açıkcası parayı verdim teşekkür etti ama ben hala şok içerisindeyim eşim biraz rahatsızdı çok durmadık 1 bardak çay aldık kalktık ama ben hala kendimi kötü hissediyorum tabi eşimle paylaştım bu olayı eşim üzülme dedi bana bi hayır yaptık konusmayalım ama bundan sonra etrafımda daha ihtiyacı olan bi insan varmı ona bakarım dedi demekki ihtiyacı ypok ihtiyacı olan insan dağıtmaz dedi ama anladım eşimde bozuldu.ben dedi açmı susuzmu,ne yiyor ne içiyor diye düşündüm aldım gittim ayıp etmiş dedi neyse bidahada almayız sen canını sıkma dedi kapattık konuyu.
şimdi bana tepki verebilirsiniz ama yakın arkadasımdı açıkcası ihtiyacı yoksa bile bu şekilde değilde daha uygun bi şekilde anlatabilirdi tutupta bana gerek yoktu bende dağıtıyorum demesi beni çok üzdü.

bugün getirirler yarın getirirler
keşke dağıtmayıp biriktirseydi
acaba utandı mı dicem
sen yüzyüze daha iyi anlamışsındır
allah kabul etsin ne diyelim

Son düzenleme:

canım sigara konusuna hiç girmiyorum ben bundan bi kaç sene önce bu arkadasım bana çok yakın oturduğu için birbirimize sık gelip giderdik ben ona giderken elim boş gitmezdim bana gelirken sigara al ben parasını vereyim derdi alır giderdim ama parasını vermezdi ben isteyemem utanırdım evimdeki son ekmek paramla bile ona sigara aldığımı bilirim hep onun vermesini beklerdim atıyoum 10 tane aldıysam 2 sini verdiyse 8sini vermemiştir.

seyyahalemi canım mücverde içerisine ne koyarsan koy ama rendelediğin kabakların iki eline al suyunu sık ve de süz:38:

buyur burdan yak:19:
sen sanki altın içinde yüzüyorsun da götürüp veriyorsun
bir boynuna sarılıp canım arkadaşım demesi yeter de artar bile..
isterse sonrasında ihtiyacım yok desin yani..
canını sıkarsın tabi ben olsam ben de üzülürüm
bir dahaki sefere ihtiyaç sahiplerine verirsin yardımlarını olur biter..:34:

Kızlar çok teşekkür ederim beni anladığınız için beni yanlış anlamanızdan çok korkmuştum.Ama bundan sonra gerçekten ihtiyaç sahiplerini bulmam lazım.

:46::46: ince bir detay yakalamışsın farmasi
ben de hak veriyorum..
acırım sigaraya verilen paralara..

Ben sigara kullanmam eşim içer ben ona bile kızarım çünkü bende sigaray verilen paraya acırım eşime sen o parayı bana ver ben biriktireyim yada oğlum için bi kumbara yap hergün aldığın sigara parasını o kumbaray at . Para verip kendini hemde bizi zehirliyosun çocuğuna bu kadar değer veriyosun derim hep ama evde sigara yüzünden hep bi tartışma içerisindeyiz biz.

çevirip yaptın o zaman balık gibi
evet mantıklı saolasın canım

havuş tatlı gelir bana sevmem heralde ama patates güzel
püf nokta suyunu süzmek sanırım

bugün getirirler yarın getirirler
keşke dağıtmayıp biriktirseydi
acaba utandı mı dicem
sen yüzyüze daha iyi anlamışsındır
allah kabul etsin ne diyelim

bende öyle düşündüm canım bunu doğumu var hadi şimdi hamilesin ama doğum yaptğın zaman 2 çocukla çıkıp nasıl alışveriş yapacaksın kayınvalidesigil üst katında hiç bi faydaları yok kendi ailesi ise kırıkkalede oturuyolar biz ise ankaradayız.Keşke utansaydı canım ama utanma değildi diyorum ya ben bozuldum ne diyeceğimiz şaşırdım hatta biran önce ordan kalkmak istedim ALLAH kabul etsin ama ben bu tepkiyi vermesini beklemezdim

eşimin babası 2. defa vereme yakalandı gögsünde 2 tane kist varmış 4cm 15 gün öncede ciğerlerinden çok fazla kan gelmiş offf sonunun neye varacağını bilmek çok üzüüyor ve adamcağızın hastalanmasına en büyük neden kaynımın borçları yüzünden alacaklıların araması amcaları aramış ya ödersin ya da sonucuna katlanırsın diyip kapamış telefonu adamcağız ne yapabilirki elinden ne gelir birde oğulların gemide çalışıyor kızlarının kendi evleri var bir oğlun gelinin öğretmen ödesinler kardeşlerinin borçlarını demiş sözün bittiği yerdeyim
geçmiş olsun canım kayınpedrin için zor bir durum alllah yardımcısı olsun
göz kararı koyuyorum

kabak rendesi ince tarafıyla
1 yumurta
2 kaşık yoğurt
biraz süt
biraz peynir
azcık tuz
az bişey kabartma tozu
aldığı kadar un

sebze yemeyen oğluma yapayım bunu ben

sen düşünüp yapmışsın vallahi ben bile bozuldum kadını tanımam etmem burda ne yapabilirimi çok tartıştık dedim ki ne güzel onu düşünen arkadaşları var hayatta böyle dostlar lazım derken arkadaşının yaptığı ayıp olmuş sigara da içiyormuş hamile bi de offf offff ki ne offff nerden tutarsan tut elde kaldı
sen temiz yüreğinle yaptın arkadaşın bilmezse rabbim bilir bundan sonra gerçekten ihtiyacı olana verirsin canım

geçmiş olsun canım kayınpedrin için zor bir durum alllah yardımcısı olsun

sebze yemeyen oğluma yapayım bunu ben

sen düşünüp yapmışsın vallahi ben bile bozuldum kadını tanımam etmem burda ne yapabilirimi çok tartıştık dedim ki ne güzel onu düşünen arkadaşları var hayatta böyle dostlar lazım derken arkadaşının yaptığı ayıp olmuş sigara da içiyormuş hamile bi de offf offff ki ne offff nerden tutarsan tut elde kaldı
sen temiz yüreğinle yaptın arkadaşın bilmezse rabbim bilir bundan sonra gerçekten ihtiyacı olana verirsin canım

Evet canım çok bozuldum ama düşünüyorumda herşeyde vardır bi hayır diyorum sigarayıda hemde o kadar çok içiyoki sorma gitsin ilk kızındada acımamıştı yine bişey olmaz deyip içmişti bundada öyle kendi bilir canım küçük çocuk değilki 35 yaşında kadın haaa ben yine bi isteği olursa yaparım ama kalbim buruk bi şekilde yaparım canı sağolsun.

bende öyle düşündüm canım bunu doğumu var hadi şimdi hamilesin ama doğum yaptğın zaman 2 çocukla çıkıp nasıl alışveriş yapacaksın kayınvalidesigil üst katında hiç bi faydaları yok kendi ailesi ise kırıkkalede oturuyolar biz ise ankaradayız.Keşke utansaydı canım ama utanma değildi diyorum ya ben bozuldum ne diyeceğimiz şaşırdım hatta biran önce ordan kalkmak istedim ALLAH kabul etsin ama ben bu tepkiyi vermesini beklemezdim

ben de farmasi gibi düşünüyorum sigaraya para bulan herşeye para bulur . ayrıca ankarada oturuyormuşsunuz canım ben e ankaradayım biliyorsun büyükşehir belediyesi o kadar çok erzak yardımı ve yakacak dağıtıyor ki ihtiyacı olan olmayan (!) herkese veriyor arkadaşına kesin vermiştir çünkü eşini kaybetmiş mağduiryeti belgeli yani. tabi ki senin erzağınıa burun kıvırır parayı da verme sokaktan toplamıyyoruz sonuçta sabahın karanlığında çocuğumu bırakıp işe gidiyorum çocuğumu geç sıcacık yorganımdan çıkmak bana zor geliyor onlar bilmem kaçıncı fısss larını bi yerlerinden bırakırken biz trafikte işe yteiişme teleşındayız . baksın başının çaresine hiç te düşünme

ACIYAN ACINACAK HALE DÜŞERMİŞ. çok doğru bir söz

ben de farmasi gibi düşünüyorum sigaraya para bulan herşeye para bulur . ayrıca ankarada oturuyormuşsunuz canım ben e ankaradayım biliyorsun büyükşehir belediyesi o kadar çok erzak yardımı ve yakacak dağıtıyor ki ihtiyacı olan olmayan (!) herkese veriyor arkadaşına kesin vermiştir çünkü eşini kaybetmiş mağduiryeti belgeli yani. tabi ki senin erzağınıa burun kıvırır parayı da verme sokaktan toplamıyyoruz sonuçta sabahın karanlığında çocuğumu bırakıp işe gidiyorum çocuğumu geç sıcacık yorganımdan çıkmak bana zor geliyor onlar bilmem kaçıncı fısss larını bi yerlerinden bırakırken biz trafikte işe yteiişme teleşındayız . baksın başının çaresine hiç te düşünme

ACIYAN ACINACAK HALE DÜŞERMİŞ. çok doğru bir söz

canım bende eşimde tamamen onun yerine kendimizi koyarak düşündük ve hem maddi hemde manevi yanında olmak istedik haaa aldığım şeyler işine yarayacak şeyler kahvaltılıklar,meyve-sebze,çay,şeker,un,tuz,yumurta,kurubakliyatlar,baharatlar,patates,soğan,pudingler,çocuğa abur cubur aklıma gelen bunlar yani ben düşünüp almışım neyse ya kalbimi bozmak istemiyorum ama bana ders oldu canım bidahada yapmam yani ben yaptığım iyiliği böyle gönülsüz yapmak istemem ama kendi evime almadığım ben nasıl olsa alırım dediğim şeyleri bile ona aldım karşılığı o laf değildi buna çok bozuldum.

akıllıbıdık,
hani sen bi fikir atmıştın ortaya evde en çok kullandığımız hoşumuza giden malzemeleri yazalım demiştin ya..
ben evde ıvır zıvır çok almam sevmem ama geçen adeseden 2 liraya bişey aldım bugün kullandım çokkk hoş kullanışlı ve güzel..
sanırım bi tane daha alıp onu da okula götürcem..
bardak süzgeci.. çok güzel her türlü bitki çayı içinn..

Eki Görüntüle 563966
Eki Görüntüle 563968
ortadan bastırınca içi açılıyor bitkiyi koyuyorsun..
karanfilce bundan benim de var.
ben çok sık hasta oluyorum ve de çayla aram yok.
geçen yıl okulda ıhlamur yapardım bununla.
çok pratik okul için.
ben bulunduğum yerde çok aradım, bulamadım.
arkadaşımda görmüştüm zaten, o da izmirli.
izmire gittiğinde bana da almıştı sağolsun.
gerçi bu seneki okulumda pek içemiycem.
çünkü bi ketıl var, onu da öğleden sonraki grup kullanıyor.
bizimkilerin hiçbiri çay içmiyor, erkek öğretmenler de zaten hep hizmetli odasında takılıyor, orda içiyorlar.
Allah'tan çayı sevmiyorum :)
okulda yarım litre su ve 200 ml süt içiyorum eve gelene kadar, yetiyor bana.

eşimin babası 2. defa vereme yakalandı gögsünde 2 tane kist varmış 4cm 15 gün öncede ciğerlerinden çok fazla kan gelmiş offf sonunun neye varacağını bilmek çok üzüüyor ve adamcağızın hastalanmasına en büyük neden kaynımın borçları yüzünden alacaklıların araması amcaları aramış ya ödersin ya da sonucuna katlanırsın diyip kapamış telefonu adamcağız ne yapabilirki elinden ne gelir birde oğulların gemide çalışıyor kızlarının kendi evleri var bir oğlun gelinin öğretmen ödesinler kardeşlerinin borçlarını demiş sözün bittiği yerdeyim

akıllıbıdık Allah şifa versin ve de yardım etsin inşallah.

ya tüm bunlar olurken kaynın ne yapıyor, borçları ödemek için uğraşıyor mu?
kayınbabanın satılıcak ev arsa gibi birşeyi yokmu satsın kurtarsın kendini. hakikaten zor bir durum.
amcayada pes yani kardeşinin durumunu bilipte bu şekilde davranması çok kötü.
Allah'ım evladında hayırlısını versin, adamcağız ahir ömründe birde bunlarla uğraşıyor.
gerçekten çok üzüldüm inşallah tez zamanda halledersiniz ama evvela kayınbabana acil şifalar diliyorum...

borçlu olan kaynım lokantada garsonluk yapıyor ne kazanıyorda ne kadarını ödüyor durumu geliri iyi olan kaynımda 2. evini peşin parayla aldı bu yaz mart gibide eşimin köyüne babasının arsasına kendi payına düşen yere ev yaptırmaya başlayacak henüz miras paylaşım diye birşey olmadı babası isteyen gelip evini yaptırsın dedi bi ablasında borçlu olan kaynımla beraber bu batırdıkları işe girmişlerdi o sıfır bir borç ve istanbuldan ev alarak geçmiştende gelen (şahsına ait) borçları kapatark çıktı işte burası çok soru işareti ama cevabı yok adamcağıza yazık çok üzülüyorum

senin yerine kendimi koydum açıkcası bende çok üzülürdüm kırılırdım değer verdiğim değerlerin değre görmemesi sarsar insanı hayrlısı olsun vardır bir hayır

Son düzenleme:
Back
X