Kirli Çıkılar )))

eşimin de benim de cebinde 100 er lira var onları hep saymıyorum..
veeee birikimimiz 3300 tl
yaşasın

akıllıbıdık,
ben burada listedeyken sen gibi kooperatife üye olduk.
ama ben ona yatırdığımızı da birikime saydım.
çünkü ondan önce bu parayı yatırım sayıyordum zaten.
sonuçta altın da yatırım, ev de döviz de.
hatta araba bile yatırım sayılabilir ama ben arabamız olursa saymıycam ama evi sayıyorum

kızlar canınız sıkıldıgında bunaldıgınızda ne yaparsınız
kayınpederime üzülüyorum
kaynımın bize olan borçlarına sinir oluyorum
annemin durumunu biliyorsunuz
okulda saçma sapan dedikodular sürekli kim laf taşıyor diye müdüründen hizmetlisine velisine sürekli dedikodu sorunlar sorunlar
yeni bir şehir tanıdık kimse yok hadi bir çay içelim kahve içelim diyen birisi yok kendi kendinede bir yere kadar yetiyor
sıkılıyorum bunalıyorum kendimi yalnız hissediyorum

canım inan ki bu dediklerinin çoğunu ilacı ne biliyor musun...
zaman..
bazı şeyleri zamandan daha iyi hiç bi şey iyileştirmiyor..
Allah iyiki bizi unutan her şeye illa ki alışan olarak yaratmış..
değilse inan ki ömür çekilmez olurdu..

Merhaba.

Gözüme ilişince böyle bir olay, ben de çok incindim ve yazmadan edemedim. Empati, hayatımızda en önemli kavramlardan biri.

Ama ne yazık ki, bazen empati kurmaktan ötürü söylediğimiz veya yaptığımız güzel şeylerin sonunda hakikaten kalplerimiz gönüllerimiz çok kırılabiliyor, çok incinebiliyor.
Ben de kendimce şöyle bir sonuca varıyorum bu tür olaylarla karşılaşınca, diyorum ki her ne kadar empati kurup düşünsek de, sonuçta empati kurduğumuz veya kurmaya çalıştığımız kişi veya kişiler, kendimizi yerlerine koyup da düşünmeye çalıştığımız, karınca kararınca çam sakızı çoban armağanı, kimi zaman maddi kimi zaman manevi katkı koymaya çalıştığımız kişi ve kişiler; nihayetinde biz değiller ve bizim gibi düşünemiyor olabiliyorlar. Onun için, aslında bizler her ne kadar doğru yönde düşünüp doğru ve iyi hareket etsek de sonuç çok şaşırtıcı ve yaralayıcı olabiliyor kimi zaman.

Sevgi ve iyilik koşulsuz olduğunda güzel. Böyle şeyler var olan sevgilerimizi, güzelliklerimizi ve iyiliklerimizi baltalamasın yeter ki, önemli olan bu. Herşeye rağmen yine de sevgilerimizi ve iyiliklerimizi olabildiğince sunmaya çalışabilirsek, bunları olabildiğince sürdürebilirsek, işte asıl o zaman gerçekten büyük bir erdemlilik göstermiş oluruz. Olumsuz sonuçlar ne kadar çok olursa olsun, inşallah bunların üstesinden gelip, yine de var olan güzel yönlerimizi sürdürebilecek güç ve dayanıklılık versin Yüce Rabbim herkeslere.

Bir kez gönül yıktın ise
Bu kıldığın namaz değil
Yetmiş iki millet dahi
Elin yüzün yumaz değil

Bir gönülü yaptın ise
Er eteğin tuttun ise
Bir kez hayır ettin ise
Binde bir ise az değil

Yol odur ki doğru vara
Göz odur ki Hak'kı göre
Er odur alçakta dura
Yüceden bakan göz değil, demiş Aşık Yunus ve ne güzel söylemiş... Herkese hayırlı günler diliyorum. Sevgimle

Canım çok güzel yazmışsın ama işte insan kırılıyo yoksa ben ondan bişey beklemedim acısını paylaşmak azaltabilmek amacım nihayetinde elimden geldiği kadarda yapmaya çalışıyorum ALLAH kabul etsin yaptım bişeyler kırıldım diye bu hep böyle gitmeyecek tabiki yine gitcem yinede onunla sevincinide,acısınıda paylaşıcam gücüm yettiğince.Ben yaşadığı şeylere veriyorum tepkisini kolay değil sonuçta eşini, hayat arkadasını,çocuklarının babasını kaybetti 2 çocukla yapayalnız kaldı çok sağlıklı düşünemiyo ona yardımcı olmak lazım ve ben yinede arkadasımın yanında olacağım.

Günaydın herkese ekim maaşımdan birikim hiç yok kasım maaşım bıgün yatıyor onuda 1 ay sonra söylerim fatmacim birikimim yok ama listede kalmak istiyorum

size danıştığım konulara cevap verdiğiniz için çoookkk teşekkür ederim. kendimi toparlamaya çalışacağım inşalllah.
benim işyerimde de benzer problemler var. hele dedikodu almış başını gidiyor. ben kendi bölümümden hemen hemen kimseyle görüşmüyorum. herkesle selamlaşıyorum ama oturup çay içtiğim 3-5 kişi var. böylelikle dedikodudan uzak kalıyorum.
kızlar bildirimlerinizi en geç yarın saat 17:00 ye kadar yaparsanız çok hoş olur
farmasicim ben özelden mesaj atmıştım. umarım dikkatini çekmiştir.
evin hayırlı uğurlu olsun. ev en önemli yatırım. rabbim gönlüne göre versin. inşallah en kısa zamanda kucağına bir bebek alırsın...
canım hiç üzülme bence. bu da senin bir imtihanın. senin yerinde başka birisi olsa belki de kadına ters şeyler söyleyip kapıyı çarpıp çıkardı. yine de iyi tepki vermişsin. olsun senin niyetin belli zaten. hiç üzülme. ama arkadaşın büyük ayıp etmiş. hiç kimseye yakışmaz o şekilde davranmak.

Cuma günü üzerime 100 salavat getirene kıyamette öyle bir nur ile gelecek ki eğer o nur bütün mahşer ehline taksim edilse hepsine yeterdi Hayırlı Cumalar

Aişe (ra)’dan rivayet edildiğine göre:
“Kim Cuma günü bana salavat getirirse, kıyamet gününde ona şefaatim hak olur”
Enes’den rivayet edildiğine göre:
“Cuma günü bana bolca salavat getirin. Çünkü Cebrail bana az önce geldi ve Rabbinden şu bilgileri getirdi: Yeryüzünde bir müslüman sana bir kez salavat getirirse, ben ve meleklerim ona on kez salat ederiz”.
“Cuma günü bana çokça salavat getirin. Çünkü, Cuma, meleklerin şehadet ettiği şahitli bir gündür. Bana salavat getiren bir kulun sesi, nerede olursa olsun bana ulaşır.”

GÜnaydın kirli çıkılar
Sana süper bir ilaç:
La havle vela kuvvete illa billahil aliyyilazim

Kim yaşamıyor ki bu anlattıklarını. Zaman zaman işlerin inadına kötü gittiği oluyor. İnsan kendini dört bir yandan felaketlerle kuşatılmış gibi görüyor. Bu felkatlerin içinde tek başına, çaresiz ve yapayalnız hissediyor. Ama zamanla geçiyor bu hisler. İşler yine düzelmeye başlıyor. Aslında bir döngü bu. Bir iyi bir kötü, bir mutlu bir mutsuz yuvarlanıp gidiyoruz işte

Birsürü borcumuz vardı 3 sene önce kriizler geçire geçire çoğunu ödedik ama halada var. 6 aydır maaşımın yüzünü görmüyorum. önce ufakdan görürdüm.Sadece eşimin maaşıyla yetinmeye çalışıyoruz.Ama yetmiyor hiçbirzaman yetmediği gibi. Ama para briktirmek huyumdan vazgeçemiyorum hep aklımda bi yerlerde para biriktirmek.Kenarda param olursa rahat hissediyorum kendimi. bi hedef koydum para biriktirip araba almak istiyorum.İmkansız gibi görünsede başaracagıma inanıyorum. Bu ay itibari ile Kasa 300 tl

Son düzenleme:
Merhabalar, hayırlı cumalar kirli çıkılar :)
Allright geçmiş olsun. Allah daha büyük kazalardan belalardan korusun.
Akıllıbıdık eviniz hayırlı olsun. Biz bu ara gene :) ev almaya niyetlendik. Bir evi de çok beğendik üstelik sadece aklımızda soru işaretleri var. Sizin de fikrinizi almak isterim aslında. 110 metrekare, cadde üstü bir yanı tramvay yolu bir yanı anayol iki artı bir bir ev beğendik. Evin deniz manzarası da var ve anayolu karşıya geçince kendinizi sahilde buluyorsunuz. İçi de yeni sadece kısa bir süre oturulmuş, sıfır ayarında. İki artı bir olmasına rağmen özellikle yatak odaları gayet geniş. Fiyatı da 110.000.
Bu kadar nakit paramız yok kredi çekeceğiz, çektiğimiz miktarı dört-beş yıl gibi bir sürede ödemek arzusundayız. Sizce dört- beş yıl için en azından istediğim bir manzaraya bakarak mı oturayım :) ( daha sonra evi satıp daha büyük bir eve taşınabiliriz gene kredi çekip üzerini tamamlayarak ) , yoksa aynı fiyata ancak manzarası bu kadar hoş olmayan üç artı bir evlere mi bakayım ? Bu arada sürekli şu an bulunduğumuz yerde kalmayacağız. Aslında bakarsanız tam da dört sene sonra ya da daha erken buradan taşınmış olabiliriz.

Ve Farmasi, bu ayki hedefim 2500 tl idi 2400 tl biriktirdik. Allah cümlemizin kazançlarına, birikimlerine bereket versin. Hayırlı yerlerde kullanmayı, harcamayı nasip etsin.
Selamlar, sevgiler :)

birikimi hayırlı olsun
nerdeymiş öle güzel manzaralı güzel fiyatlı ev
aile durumunuza karar vermelisiniz sanırım
2 oda yeterli mi sizin aileye çoluk çocuk var mı

kızlar bildirimlerinizi en geç yarın saat 17:00 ye kadar yaparsanız çok hoş olur

cnm ben özel mesaj atamıyorum. ben bu ay için 3000 tl birikim hedeflemiştim o parayla 21 gram altın 1 küçük altın 500 tl para biriktirebildim. bir daha ki ayda keşke böyle olsa ama olmaz anca 5 gr falan olur gibime geliyor kredi kartına biraz yüklendimde

hayırlı cumalar hepinize kızlar
kasım ayı birikimleriniz bereketli olsun:13: aralık ayında da inşallah hedefler tutar
farmasi'cim benim kasım birikimim 1 tam, bir çeyrek ve 500 tl canım
allah bereket versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…