- 8 Nisan 2011
- 12.310
- 3.420
- 248
kızlar canınız sıkıldıgında bunaldıgınızda ne yaparsınız
kayınpederime üzülüyorum
kaynımın bize olan borçlarına sinir oluyorum
annemin durumunu biliyorsunuz
okulda saçma sapan dedikodular sürekli kim laf taşıyor diye müdüründen hizmetlisine velisine sürekli dedikodu sorunlar sorunlar
yeni bir şehir tanıdık kimse yok hadi bir çay içelim kahve içelim diyen birisi yok kendi kendinede bir yere kadar yetiyor
sıkılıyorum bunalıyorum kendimi yalnız hissediyorum
Merhaba.Günaydın hanımlar nasılsınız?Biz iyiyiz çok şükür.
akıllı bıdıkcım çok geçmiş olsun canım rabbim acil şifalar versin.
Arkadaslar belki bu yazdıklarıma tepki vereceksiniz ama benim çok zoruma gitti sizlerlede paylaşmak istedim.Salı günü akşam eşim işten geldi yemeğimizi yedik alışverişe gittik arkadasım için alışveriş yaptık bende evden koymuştum zaten bir sürü bişeyler aradım arkadasımı müsaitsen geliyoruz dedim buyrun gelin dedi hemen çay koymuş neyse ben oğlumun elinden tuttum eşimde poşetleri aldı içeri girdik,ben poşetleri eşimden aldım aldım mutfağa koydum içeri geçtik biraz sohbet ettik eşim içerde otururkne beni mutfağa çağırdı kendisi bi sigara yaktı çaya baktı gerek yoktu bunlara ablamda alıp getiriyo fazla geliyo bende dağıtıyorum dedi ben şok oldum ve kendimi kötü hissettim keşke bunu bana söylemeseydi diye düşündüm bozuldum açıkcası parayı verdim teşekkür etti ama ben hala şok içerisindeyim eşim biraz rahatsızdı çok durmadık 1 bardak çay aldık kalktık ama ben hala kendimi kötü hissediyorum tabi eşimle paylaştım bu olayı eşim üzülme dedi bana bi hayır yaptık konusmayalım ama bundan sonra etrafımda daha ihtiyacı olan bi insan varmı ona bakarım dedi demekki ihtiyacı ypok ihtiyacı olan insan dağıtmaz dedi ama anladım eşimde bozuldu.Ben dedi açmı susuzmu,ne yiyor ne içiyor diye düşündüm aldım gittim ayıp etmiş dedi neyse bidahada almayız sen canını sıkma dedi kapattık konuyu.
Şimdi bana tepki verebilirsiniz ama yakın arkadasımdı açıkcası ihtiyacı yoksa bile bu şekilde değilde daha uygun bi şekilde anlatabilirdi tutupta bana gerek yoktu bende dağıtıyorum demesi beni çok üzdü.
Merhaba.
Gözüme ilişince böyle bir olay, ben de çok incindim ve yazmadan edemedim. Empati, hayatımızda en önemli kavramlardan biri.
Ama ne yazık ki, bazen empati kurmaktan ötürü söylediğimiz veya yaptığımız güzel şeylerin sonunda hakikaten kalplerimiz gönüllerimiz çok kırılabiliyor, çok incinebiliyor.
Ben de kendimce şöyle bir sonuca varıyorum bu tür olaylarla karşılaşınca, diyorum ki her ne kadar empati kurup düşünsek de, sonuçta empati kurduğumuz veya kurmaya çalıştığımız kişi veya kişiler, kendimizi yerlerine koyup da düşünmeye çalıştığımız, karınca kararınca çam sakızı çoban armağanı, kimi zaman maddi kimi zaman manevi katkı koymaya çalıştığımız kişi ve kişiler; nihayetinde biz değiller ve bizim gibi düşünemiyor olabiliyorlar. Onun için, aslında bizler her ne kadar doğru yönde düşünüp doğru ve iyi hareket etsek de sonuç çok şaşırtıcı ve yaralayıcı olabiliyor kimi zaman.
Sevgi ve iyilik koşulsuz olduğunda güzel. Böyle şeyler var olan sevgilerimizi, güzelliklerimizi ve iyiliklerimizi baltalamasın yeter ki, önemli olan bu. Herşeye rağmen yine de sevgilerimizi ve iyiliklerimizi olabildiğince sunmaya çalışabilirsek, bunları olabildiğince sürdürebilirsek, işte asıl o zaman gerçekten büyük bir erdemlilik göstermiş oluruz. Olumsuz sonuçlar ne kadar çok olursa olsun, inşallah bunların üstesinden gelip, yine de var olan güzel yönlerimizi sürdürebilecek güç ve dayanıklılık versin Yüce Rabbim herkeslere.
Bir kez gönül yıktın ise
Bu kıldığın namaz değil
Yetmiş iki millet dahi
Elin yüzün yumaz değil
Bir gönülü yaptın ise
Er eteğin tuttun ise
Bir kez hayır ettin ise
Binde bir ise az değil
Yol odur ki doğru vara
Göz odur ki Hak'kı göre
Er odur alçakta dura
Yüceden bakan göz değil, demiş Aşık Yunus ve ne güzel söylemiş... Herkese hayırlı günler diliyorum. Sevgimle
benim işyerimde de benzer problemler var. hele dedikodu almış başını gidiyor. ben kendi bölümümden hemen hemen kimseyle görüşmüyorum. herkesle selamlaşıyorum ama oturup çay içtiğim 3-5 kişi var. böylelikle dedikodudan uzak kalıyorum.kızlar canınız sıkıldıgında bunaldıgınızda ne yaparsınız
kayınpederime üzülüyorum
okulda saçma sapan dedikodular sürekli kim laf taşıyor diye müdüründen hizmetlisine velisine sürekli dedikodu sorunlar sorunlar
yeni bir şehir tanıdık kimse yok hadi bir çay içelim kahve içelim diyen birisi yok kendi kendinede bir yere kadar yetiyor
farmasicim ben özelden mesaj atmıştım. umarım dikkatini çekmiştir.kızlar bildirimlerinizi en geç yarın saat 17:00 ye kadar yaparsanız çok hoş olur
evin hayırlı uğurlu olsun. ev en önemli yatırım. rabbim gönlüne göre versin. inşallah en kısa zamanda kucağına bir bebek alırsın...bu ay tüm birikimim sıfırlandı çok şükür eve girdik her ay onun taksitleri var onu birikim diye yazmayayım sonuçta elime gelmeyecek tekrar
bu ay birikim hedefim 750-1000di ben 800tl ve 1 gr altın kenara ayırabildim
hayırlısıyla aralıktada bu kadar ayırabilirim ama ocaktan itibaren ev taksitleri başlayacak o zaman çok cuzi olacak birikimim ama olsun üç beş artıyor birikiyor
bu topiğe ilk geldiğimde bir sürü borcum var karmakarışık bir hayatım vardı şimdi borçlar bitti veeee yeni borçlar başladıev borcu
kenarda azıcıkta olsa biriktirebilirsem ohhh değmeyin keyfime
taşınmaktan dolayı yatak odam 2 yıllık olmasına rağmen mahvoldu yeni eve geçince onu yenilemeyi düşünüyorum koltuklarımın yüzünü değişiteceğim
yeni yeni ciciler hayali bile güzel
ve birde bebek olursa ooooooooo değme keyfime
canım hiç üzülme bence. bu da senin bir imtihanın. senin yerinde başka birisi olsa belki de kadına ters şeyler söyleyip kapıyı çarpıp çıkardı. yine de iyi tepki vermişsin. olsun senin niyetin belli zaten. hiç üzülme. ama arkadaşın büyük ayıp etmiş. hiç kimseye yakışmaz o şekilde davranmak.Günaydın hanımlar nasılsınız?Biz iyiyiz çok şükür.
akıllı bıdıkcım çok geçmiş olsun canım rabbim acil şifalar versin.
Arkadaslar belki bu yazdıklarıma tepki vereceksiniz ama benim çok zoruma gitti sizlerlede paylaşmak istedim.Salı günü akşam eşim işten geldi yemeğimizi yedik alışverişe gittik arkadasım için alışveriş yaptık bende evden koymuştum zaten bir sürü bişeyler aradım arkadasımı müsaitsen geliyoruz dedim buyrun gelin dedi hemen çay koymuş neyse ben oğlumun elinden tuttum eşimde poşetleri aldı içeri girdik,ben poşetleri eşimden aldım aldım mutfağa koydum içeri geçtik biraz sohbet ettik eşim içerde otururkne beni mutfağa çağırdı kendisi bi sigara yaktı çaya baktı gerek yoktu bunlara ablamda alıp getiriyo fazla geliyo bende dağıtıyorum dedi ben şok oldum ve kendimi kötü hissettim keşke bunu bana söylemeseydi diye düşündüm bozuldum açıkcası parayı verdim teşekkür etti ama ben hala şok içerisindeyim eşim biraz rahatsızdı çok durmadık 1 bardak çay aldık kalktık ama ben hala kendimi kötü hissediyorum tabi eşimle paylaştım bu olayı eşim üzülme dedi bana bi hayır yaptık konusmayalım ama bundan sonra etrafımda daha ihtiyacı olan bi insan varmı ona bakarım dedi demekki ihtiyacı ypok ihtiyacı olan insan dağıtmaz dedi ama anladım eşimde bozuldu.Ben dedi açmı susuzmu,ne yiyor ne içiyor diye düşündüm aldım gittim ayıp etmiş dedi neyse bidahada almayız sen canını sıkma dedi kapattık konuyu.
Şimdi bana tepki verebilirsiniz ama yakın arkadasımdı açıkcası ihtiyacı yoksa bile bu şekilde değilde daha uygun bi şekilde anlatabilirdi tutupta bana gerek yoktu bende dağıtıyorum demesi beni çok üzdü.
Sana süper bir ilaç:kızlar canınız sıkıldıgında bunaldıgınızda ne yaparsınız
kayınpederime üzülüyorum
merhabalar, hayırlı cumalar kirli çıkılar :)
allright geçmiş olsun. Allah daha büyük kazalardan belalardan korusun.
Akıllıbıdık eviniz hayırlı olsun. Biz bu ara gene :) ev almaya niyetlendik. Bir evi de çok beğendik üstelik sadece aklımızda soru işaretleri var. Sizin de fikrinizi almak isterim aslında. 110 metrekare, cadde üstü bir yanı tramvay yolu bir yanı anayol iki artı bir bir ev beğendik. Evin deniz manzarası da var ve anayolu karşıya geçince kendinizi sahilde buluyorsunuz. Içi de yeni sadece kısa bir süre oturulmuş, sıfır ayarında. Iki artı bir olmasına rağmen özellikle yatak odaları gayet geniş. Fiyatı da 110.000.
Bu kadar nakit paramız yok kredi çekeceğiz, çektiğimiz miktarı dört-beş yıl gibi bir sürede ödemek arzusundayız. Sizce dört- beş yıl için en azından istediğim bir manzaraya bakarak mı oturayım :) ( daha sonra evi satıp daha büyük bir eve taşınabiliriz gene kredi çekip üzerini tamamlayarak ) , yoksa aynı fiyata ancak manzarası bu kadar hoş olmayan üç artı bir evlere mi bakayım ? Bu arada sürekli şu an bulunduğumuz yerde kalmayacağız. Aslında bakarsanız tam da dört sene sonra ya da daha erken buradan taşınmış olabiliriz.
Ve farmasi, bu ayki hedefim 2500 tl idi 2400 tl biriktirdik. Allah cümlemizin kazançlarına, birikimlerine bereket versin. Hayırlı yerlerde kullanmayı, harcamayı nasip etsin.
Selamlar, sevgiler :)
100 mesajı doldurdum sanırım artık özel mesaj atabilirim
kızlar bildirimlerinizi en geç yarın saat 17:00 ye kadar yaparsanız çok hoş olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?