arkadaşın telefonda öyle konuşmasının nedeni anne babası asker sanırım ondan dolayı ev cep tlf hep öyle konuşuyorlar
sabır konusuna gelince ne sabırı susması önce sustum çünkü aptallaştım anlayamadım çünkü çay içip haberlere bakıyorduk dalmışım ben olaya ne oldu diye yeniden sordum aslında duyupta idrak edememekten sonra anlık sürdü bu şaşkınlık söylenip kapıyı hızla çekip çıktım direk telefonumu ve cüzdanımı alıp çıktım evden zaten gün öncesinde huzursuzluk çok vardı çok eski paylaşımlarda belki hatırlarsınız kayın validem maaşa zam yapıldı diye kaynımın borcunu ödememizi filan teklif etmişti zaten bir sürü borcunu ödüyorduk bu tarz konuşmalar geçti başımıza mı kalkcaksın filan demişti halbuki biz depremden dolayı tatil olmuş evimiz ne alemde bilmeden karmakarışık bir haldeyken bize maddi olmasa bile manevi olarak destek çıkmaları gerekeceği zamanda üstümüze üstümüze gelmeleri daha sömürmek istemeleri ve ben veremem dediğim için benimle hiç konuşmamaları üstüne birde bebek olup ne var şaka yaptı diye açıklayınca çekip gitmek için çıkmıştım evden ama eşim zor tuttu tekrar sokaktan içeri soktu çünkü vakit çok geçti ve köydeydik sabah birlikte tamamen gideriz dedi çünkü oda biliyorduki o an ben gitseydim ve o kalan olsaydı birdaha biz biz olamazdık çok zor çok kötü günler geçirdik
sonra ne oldu bilmiyorum yaz tatili olunca kayınpederimde çok hastalanınca gitmeye karar verdim yine gittim köye pek odamdan çıkmadım ama yinede güzel geçti
onlar benim hiç gelmeyeceğimi sanıyorlarmış hatta gelipte öyle keyifli mutlu görünce akıllıbıdık ilaç tedavisi mi görüyor doktora mı gidiyor demişler eşime oda yoo gitmiyor onun karakteri böyle kalbi temiz benim hatrım için babam için geldi filan demiş
şimdi eltim benden çok çekinir arkamdan konuşur ama yüzümede söyle şöyle dedim diye bu da tuhaf bir durum
ama kayınvalidem kayınpederim olsun lafa laf katıp üretmezler tamam diyip sustururlar onu en azından bana göstermelik öyle yaparlar
daha ne üstüyorlar ki benden iyisini bulsunlar da öpüp başlarına koysunlar ben kendime yakışanı yapmaya çalışıyorum
kimseyede kendimi beğendirmek zorunda değilim eşimle mutlu olmam kafi vicdansız da değilim onların üzüntüsü üzerine mutluluk oyunu oynamam
ne bileyim böyle olanları hatırlayınca içim şişiyor yine ama unutmam gerek geçmişi düşünürsem bana yazık olur ozamanlarda öyle gelgitler yaşıyordum ki eşimden bile uzaklaşmak istiyordum ama onu kime bırakıyorum diyip kıyamıyordum
zor bir hikayeydi bir ara konu açmıştım anlatıp rahatlamak için içim şişmez dersen oku ben tutacak bir tarafını bulamadım ama kabullendim yinede
http://www.kadinlarkulubu.com/esi-esinin-ailesi/458108-cok-bunaldim.html
okumuştum hatta yazmıştım da
o kısmı unutmuşum
ama gerek eşinin taraftan gerekse deprem vs olaylardan çok sıkıntı çektin
allahtan eşin sağduyulu biri diye hatırlıyorum
şimdi iyisiniz mutlusunuz değil mi
yok canım ben hiç hamile kalmadım ama eltim kafasından hamile olduğumu düşünüp güya tebrik ediyo. maksat kilolar. değişik bişey aslına bakarsan ben de anlamadım:111:canım ben senin hamile olup olmadığını bilmiyordum. şimdi durumu öğrenince kocaman bir pesss dedim.sanırım bebeğini kaybetmişsin. çok üzüldüm. rabbim sabırlar versin. allah yardımcın olsun...cidden eltin tam tımarhanelik o zaman.
seyyah aslında kilom iyi boyuma göre ama ben nedense kilolu olmak istiyorum1.58 boy şuanda 53 kiloyum.
sigara için de champix diye bir ilaç var. ben de sigara içiyorum da bu ilaçla bırakmayı deneyeceğim bakalım inşallah olur
Karanfilce eltine yuh dedim ama anlattığın gibiyse gerçekten hasta o kadın. Tedavi falan ettirseniz, yazık iki tane de çocuğu var. Allah eşine sabır versin.
papatyacım farmasiye katılıyorum.
kıskanılıyor olabilirsin.
benim de çevremde sürekli kıskanan bi eltim var belki inanamazsın artık gözlerinin hareketinden bile o an kıskanıp kıskanmadığını anlayabiliyorum.
ama beni neden kıskanıyor onu anlamıyorum.
2 tane ikiz bi kız bi oğlan evladı var.bence en büyük zenginliklerden biri sağlıklı evlatlar.
çok tatlılar.
ama psikolojisi bozuk tabi bizimkinin senin arkadaşlarınla kıyas olmaz.
hafif kıskançlıklar değil yani.
1 buçuk yıl önce eşinden kıskandı beni.
hoş, eşini, eşinin teyzesinden bile kıskandı.
şizofrenik bi vaka bizimki.
durumları iyi değil kayınpederim yardım ediyor.
başta kıskandığı nokta bu.
sonra biraz kilolu ama bence çok değil bunu fena halde kafaya takıp beni kıskanıyor.
güzel bi kız ama kendini güzel bulmuyor ve moralini bozuyor.
geçen noldu anlatıyım çok gülceksiniz.
kayınvalidem yemeğe çağıdı. ve özellikle ikimizi de çağırıyor ki aramız düzelsin.
hiç düzelir mi??
selam verip oturuyorum tek kelime etmiyorum.
kv de tartı vardı tartıldım ve kilo aldığımı, aldığım kiloda da sabit kaldığımı görünce sevindim.
buna bozuldu sanırım.
aşağıda özellikle kocasının görmediği bi yerde (kocasından çok korkar) bana ne desin" karanfil merak etme doğumdan sonra verirsin kilolarını, bu arada bebeğin de hayırlı olsun" belli ki bozulmuş, değilse durup dururken niye desin böyle bişey. söylerken, yokuş yukarı çıkan motorun sesi gibi zorlanan sesinden anlıyorum artık.
biliyorum bunu neden anlatıyorsun hiç takılmıycak bi tip ddiyorsunuz. doğru.
ama önceden ben bu gücenmesin, kendini sanki aşağıdaykenmiş gibi hissetmesin diye (çünkü o ister çalışsın ister çalışmasın eğer düzgün bi insan olsaydı başımın üstünde yeri olurdu) çok çaba sarfediyordum .
şimdi hiç sallamıyorum içimden geldiği gibi konuşuyorum mutlu oluyorum hiç bi şeyi ertelemiyorum. zamanında çok üzdü üzüldüm.
papatyacım, sen de iyi bi eş, iyi bi iş, iyi bi çocuk sahibisin gez eğlen dolaş...
kendini de düşünerek üzme.
kıskanılmak bi ayrıcalık dermişim
tabi öyle değil ama elindekilerle bir kat daha mutlu ol
karanfilce sendemi hamişsin ay inanamıyorum hızla ürüyoruz hatta bölünerek çoğalıyoruz dermişim:) çok sevindim hayırlı olsun gözümdenmi kaçtı acaba topikte ne kadarlık:)
selin ben hala merak ediyorum
o arkadaşının arabası var mıydı
aynen katılıyorumbu insanları gıcık etmenin yolu onların bu tavırlarını umarsamazlıktan gelmek olur inan işe yarıyo:) sana çizme aldıgında hiç yokmuydu nereye koyyosun dediklerinde daha büyük bi dolp almayı planlıyorum die cevap verebilirsin dahada sinir olcaklardıryada ne bilim o kadar dolap nereye sıgcak? daha büyük bi eve taşınırım kolayı var diyebilirsin vs vs.....
kendini koy o insanların yerine öle bişe demem ama dediğimi ve böle bi cevap aldıgımı farzedersen gıcık olurdum çünkü denebilecek bişe kalmıyo........ bu kadar para harcanırmı? banada gelen tepki böleydi bi ara bi kişi tarafından bende varda veriorum diodum:) yani kısaca sanane demenin kibarcası:)
sıkılmasın canın en azından böle insanların niyetini görüosun ve seni daha fazla kandırmalarına izin vermiosun seni çağırmıolarmı apartmanda? dün gece şöle yapmıştık aaaa benimde arkadaşım vardı iş yerinden o gece derdim ben olsam yani size ihtiyacım yok çağırmazsanız çağırmayın mesajı:) yada okuncak akademik notlarım vardı kariyer sahibi olmakta zor mesela
ya bence eğlenebilebilirsin bu durumla düşünsene kıskançlık denen duyguyu somut olarak görebiliosun :)
evet selincim ya...eşim de aynı şeyi söylüyor. keyfini sür diyor da ben insanları kırmak istemiyorum. tersleyince kırılacaklar diye düşünüyorum. ama bir de bu yöntemi deneyeyim bakalım faydası olacak mı???kıskançlık ne kötü bir duygudur ki bu insanları değişik, kırıcı, incitici hale getiriyor. ve ben inanın ki asla kendimi büyük görmem. okuldaki çay servisi yapan abladan tutunda temizlik yapan abiye kadar herkese günaydın der hal hatır sorarım. öğrencilerim (yüksek lisans ve doktora) beni çok severler. aynı şekilde çaycılar, temizlik görevlileri de...başka hocaların öğrencileri gelirler sohbet, muhabbet ederiz.
bir de benim başka bir hatam da insanlar benden uzaklaştıkça ben üstlerine düşüyorum. farkındayım hata ama elimde değil. yapıyorum işte. hal böyle olunca da galiba değişik bir ruh hali içine gidiyorlar.
ama karar verdim komşularımı onlar arayıncaya kadar aramıcam. dayanıcam bu sefer....
Allah kabul etsin ablacm.kolay gelsin ablam.her işin üstesinden gelirsin sensen bir gün yazmayınca inan yokluğun çok belli oluyor
meyraa seni çok neşeli biri olarak hayal ediyorum.yani iş ortamında böylemisin?mesala ortam gergin diyelim, sen yumuşatırmısn?burcun ne bu arada?balık olduğunu düşünüyorum ama yanılıyor da olabilirim
yusumcum ben sigarayı iradeyi kullanarak bıraktım. çok uzun zaman içtim. bazı günler 2 pakete bile çıktım. şimdi neredeyse 1 yıldır hiç içmiyorum. eşim ilaçla bırakmaya çalıştı. başarılı olamadı. allah yardımcın olsun. sana tavsiyem mümkün olan en kısa zamanda bırak. inan çok şey kazanacaksın.seyyah aslında kilom iyi boyuma göre ama ben nedense kilolu olmak istiyorum1.58 boy şuanda 53 kiloyum.
sigara için de champix diye bir ilaç var. ben de sigara içiyorum da bu ilaçla bırakmayı deneyeceğim bakalım inşallah olur
Karanfilce eltine yuh dedim ama anlattığın gibiyse gerçekten hasta o kadın. Tedavi falan ettirseniz, yazık iki tane de çocuğu var. Allah eşine sabır versin.
bundan sonra mesafeli davranabilmeyi umuyorum...teşekür ederim ilginize...aynen katılıyorum
yazdıklarında kendimi gördüm
önce insanca tavırlar , anlaşılmıyorsa kötülüğe gerek yok ama değmeyecek kimselere iyi niyette ısrara da gerek yok
şu 3 günlük dünyada ne gerek var kötülüğe değil mi???ama bazı insanların başkalarına küsmekten keyif aldığını düşünüyorum nedense...
eşine kulak ver
karşındaki kişilere onlar olmadan da pekala hayatın süper yolunda gittiğini , onların tavırlarını umursamadığını hiç de canının mevcut ortamdan yanmadığını hissettir de akılları başlarına gelebiliyorsa gelsin
bence mesafeyi koy gitsin
biraraya gelsen ne olur böyle edepsiz davranan kişilerle biraraya geldiklerinde sanki huyları değişmiş mi olacak gerçekte ?
papatyacım inan boşverrrrrrrrrrrrrrr gitsin
benim elti vakalarımıda anlatayım
büyük eltim 30 yaşlarında 10yıllık evli hiç tanışmadık istemeye gelmedi nişan taıldı hayırlı oldun diye aramadı nişana düğüne gelmedi evlendik eşim askere gitti geldi yine aramadı hamilelik sıkıntılıydı geçmiş olsun bahanesiyle aramadı doğum yaptım bebeğimi kaybettim yine aramadı deprem oldu evim yıkıldı yine aramadı deprem sonrası istanbula gittik ilk uçak oraya var diye görümceme geçtik kayınvalide istanbula düğüne gelmiş oda oraya geldi daha bana laf söyledi büyük o bir evine git diye ayrımcılık yapma kardeşlerin arası açılmasın diye birşeyle söyledi bağırdı sokak ortasında ben depremdem çıkmışım ayağımda terlik üzerimde kırmızı pijamalar var sanki tek derdim eltime gitmemek
bende mademki bana gelin olarak söz geçirmeye çalışıyorsun önce büyük gelinine söz geçirseydin o bir arayıp sorsaydı da şimdi ben seni dinleseydim dedim
ortanca eltimde 35 yaşında 6 yıllık evli patavatsız ne yaptıgı belli olmayan trip üstüne trip atan bi canım der bi canın çıksın der bu bebek kıyafetini gönderende o
ikiside ilkokul mezunu beğenmemek değil ama kör cahil diye nitelendirilen tiplerden biz daha evlenmeden kayınvalideme benden için o üniversite mezunu sen onu daha çok seversin o daha çok havalıdır bizleri beğenmez buralara gelmez filan diyip durmuşlar
küçük eltimde 29 yaşında bu yaz nişanlandı borcu olan kaynımın nişanlısı walla ondan da ne köy olur nede kasaba
kayınpederim bile üzülüyor bana kızım hiç biri senin eline su dökemez diyor artık eşinin hatrına idare edeceksin diyor
ayyy böyle demeyin lütfen..
kız kardeşim yok, görümcem yok, eşimin kardeşinin gözüne bakıyorum ki evlensin de benim de artık bir eltim olsun diye nasıl hevesleniorum anlatamam
sanırım kızıma bir kız kardeşi yapmak isteğim de bu sebepten
çok eksikliğini yaşıyorum
yanımda çalışan sekreterime bile ablası gibi davranıyorum nasıl seviyorum kızı
ama tabi kendimi engelliyorum ben onun patronuyum diye
arada tatlı sert yapıyorum..
elti istiyorum işte!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?