- 8 Nisan 2011
- 12.310
- 3.420
- 248
canım senin şu anki ofisin sahibiyle bi konuşsanız.
belki senin çıkmandan o da memnun kalacaktır.
belki sen çıksan daha fazlaya kiraya vereceği müşterisi vardır.
sözleşmeyi iptal edebilir belki ya da iyiliksever bi adamdır ne bilim :)))
denemekte fayda var.
böylelikle hızlıca hazırlar yeni yerine geçersin hem kiradan kurtulur hem de merkezi yerde olduğun için gelirin artar.
hayırlı uğurlu olsun.darısı tüm isteyenlerin başına.
farmasi canım,sana birşey soracağım...
şu an elindeki parayla,gelişmekte olan (istanbul) bir yerden, yatırım amaçlı daire alma fırsatı doğsa,alır mıydın? :))
farmasiye sormuşsun canım ama ben birşeyler demek isterim
eşimin ist da bir dairesi var bizde ne yapacağımıza karar veremiyoruz. dursun mu? yoksa satıp yenisi mi alsak :44: kararsız durumdayız...
çünkü istanbulda emlak işi şuaralar riskli bence.
çoğu yer kentsel dönüşüme giriyor,ve insanların aklı karışık. ev sahipleri açısından iyi şeyler de olabilir kötü şeylerde..
kentsel dönüşüm ile yapılacak binalar en azından sıfır olacak ama haklar nasıl paylaşılacak?
on katlı binayı yıkıp 13-15 katlı yapılsın ki mütahitte kazansın.
2. kattaki ev ssahibi aynı katı alabilecek mi? aynı katı alsa fark ödemesi gerekecek mi? fark ödenecekse ne kadar ödenecek?
yeni yapılanma kanunlarına göre 100m2 olan daireyi gene 100m2 yapabilecekler mi? sağdan soldan arsa kesintisi olacak mı? kesinti yapılacaksa dairenin değeri düşmüş olmayacak mı?
bu tarz problemler var.
tabi iyi şeyler de olabilir, döküntü bir binadır, bir bakarsın az bir fark ile veya hiç fark vermeden mis gibi sıfır bina olmuş olabilir.
veya almak istediğiniz ev hiç kentsel dönüşüme girmeyebilir.ve bu tarz problemleriniz olmaz.
tabi bu kez de yatırımın değeri düşer mi problemi çıkar (bence).
yeni binalar çoğaldıkça insanlar eski binalarda kiracı olmak istemiyor. satılması daha da güçleşiyor,
yeni binalar arttıkça insanlar oralarda oturmak isteyecek,değeri düşebilir. tabiki her malın bir aracısı vardır buları da unutmamak gerek
herşeyi düşünmüşken istanbulun deprem bölgesi olduğunu da göz önünde bulundurmak gerek
şahsen deprem ; bizim yatırım amaçlı kullandığımız 6 katlı binamızı, yatırımlıktan moloz yığınına çevirmişti. Allah göstermesin bir daha, ama düşünürken bu faktörü de düşünmek gerek
farmasi canım,sana birşey soracağım...
şu an elindeki parayla,gelişmekte olan (istanbul) bir yerden, yatırım amaçlı daire alma fırsatı doğsa,alır mıydın? :))
acaba bende buraya birgün ev aldık diye yazabilecekmiyim allah isterse neden olmasın dimi
kızlaaaarrr evin sahibi kabul ettiiiiiiii 135000 tl ye..
5000tl kaporasını verdik satılık ilanını kaldırttık
nasıl mutluyumm anlatamam
muayenehane mevkii çok güzel tam tramvay durağında inince kafayı kaldır yani tam isabet
1.kat çok ünlü bir kuruyemişçinin tam üzeri
biz tabi işlemleri hızlandırdık
hemen 16.30 gibi bankaya gittik kredi işlemleri için
annemlere telefon ettim, ortak kasamızda altınlarımız var bozdurulacak
biriktirdiğim bir kısım param var
30 aylığına kredi çekebilmek için ön başvuru yaptık
ön başvurumuz kabul oldu (tabi eşim memur olduğu için kredi onun üzerine çıkacak)
bu kadar hızlı almayı beklemiyorduk hiç.. biraz peşinat biriktirelim diyorduk
ama çok beğendiğimiz bir daire hem de çok acilinden satılık..
seyyahaleminin dediği gibi söyleye söyleye çağırdık o da geldi
ben de o günleri sabırsızlıkla bekliyorum =)acaba bende buraya birgün ev aldık diye yazabilecekmiyim allah isterse neden olmasın dimi
meyra aşkolsun ben para biriktirir öyle alırım evi diyordum ama sen hikaye demişsin buna =)bir yerden başlamak lazım,canım....
yoksa para biriktirir de alırım,hikaye....
borç olunca ödeniyor bir şekilde....
biz de ilk evlendiğimizde kredi ile ev almıştık...
dört yıl gibi evin borcu bitti....
eşim kiradaydı,iki yıl olacak, yine krediyle ona ofis aldık...
baya bi borçlandık....
bu arada benim ofis babamın,kira falan ödemiyorum... :))
ofisin borcu bitsin,bahçeli ev istiyorum... :)
şimdilik hayal gibi görünse de...
çünkü, ne beğendiğim bir bahçeli ev var,ne de alacak para.... :))
eşim arabayı değiştirmek istiyor...
velhasıl kelam, ihtiyaçlar bitmiyor....
Rabbim sağlık ve huzur versin de,gerisi bir şekilde halloluyor....
Senin yerinde olsam çok dert etmezdim loveli ev sahibi oldunuz. Arabanız da var. Ohh mis valla. Sağlığınız da yerindeyazarsın inşallah canımmm
alrightçim hayırlı uğurlu olsun canımmmm kolay ödemeyi nasip etsin rabbim
bksncim hayırlı olsun görümce de açgözlüymüş siz altını bozmadan alayım demiş herhalll
ahh ahh şu ekonomimiz bir düzlmedi gitti yaaaa
ben de o günleri sabırsızlıkla bekliyorum =)
meyra aşkolsun ben para biriktirir öyle alırım evi diyordum ama sen hikaye demişsin buna =)
Şaka bir yana haklısın aslında. Biz kaç yıldır biriktiriyoruz hala denkleştiremedik parayı
Senin yerinde olsam çok dert etmezdim loveli ev sahibi oldunuz. Arabanız da var. Ohh mis valla. Sağlığınız da yerinde, daha ne ister ki insan hayattan.
çok az uğruyorsun özlüyoruz seni..
canım kalbini bozma kredi çekmemek için biriktiriyorsun inşallah Rabbim bi kapı açacaktır
eğer istersen yap sat tan alabilirsiniz canım güvenilir bi firmadan.
bizim iki tane arkadaş öyle aldılar mart gibi oturcaklar.
3 yıl filan da ödeyecekler.
biz de düşünmüştük onu ama bizim burda seçenek fazla belediye koop. çok cazip.
hatta başbakan kızmış bizim başkana mütahit misin ne ev yapıyosun diye
ama adam sadece ev yapmıyo ki.
mesela bizim evin olduğu yere yüzme havuzu ve kongre merkezinin temelleri atıldı.
bir çok yerde hanımlar, yaşlılar ve taziye evler, lokalleri yapıyor.
bence belediye dediğin halkına her noktada destek olacak..
İnşallah ilk kurada size çıkar akıllıbıdık.cumartesi Allah nasip ederse emin evimin kurası çekilecek bize pzt haver vereceklermiş
hayırlısı artık sabırzsızlanıyorum
ilk 10 kişi den biri olabilecekmiyim acaba
olsamda olamasamda vardır bir hayır ama çok heyecanlı bir bekleyiş oldu
Bu yaza kadar biriktirmeye devam edeceğiz, yazın ortalarında gidip memlekete bakacağız artık.
İnşallah senin dediğin gibi bir firma karşımıza çıkar da, hayırlısıyla alırız evimizi. KRedi en son ihtimal olarak görüyorum, inşallah da kredisiz alırız.
Gerçi eşim bu aralar tayin çıkmadan alamayız evi deyip duruyor. İşte polislikte bir de bu sorun var. Evi aldığımız ile tayinimiz çıkmazsa çok kötü olur çünkü en az 7-8 yıl beklememiz gerekir tayin için.
Belediye konusunda söylediklerine kesinlikle katılıyorum. Siz çok şanslısınız bu konuda.
İnşallah ilk kurada size çıkar akıllıbıdık.
Ben olsam heyecandan uyku girmezdi gözüme herhalde
allright iş yerin hayırlı olsun az önce yazmayı unutmuşum. İnşallah evinizi de en kısa sürede alırsınız.
Arkadaşlar haftasonu alışverişe çıktım ve moralim sıfır vaziyette eve döndüm. İnanır mısınız 36 beden pantolon bile bol geliyor artık banaŞok oldum resmen yahu. Kilom boyuma göre iyi fakat neden böyle oldu anlamış değilim. Kan tahlili yaptırdım doktor herşey normal dedi ama yok yani normal falan değil. 30 yaşında bir kadın nasıl 36 bedene bile sığmaz anlamış değilim. Ne yapayım da kilo alayım ben.
karanfilce yap sat nasıl bi firma?
ilk defa duydum
her yerde var mı?
kooperatif gibi mi yani?
bizim de artık hedefimiz ev almak
ama işte krediye bulaşmamak adına kendimiz birikim yapalım diyoruz
böyle olunca kendimizi sıkmayız biliyorum ve o da yıllarımızı alır
bugün annemler amerikaya kardeşimin yanına gidiyorlar
geçen gün para vermiştim gelirken telefon,saat gibi şeyler almaları için
şimdi iptal ettim onları
üüüü sanırım kemerleri sıkmaya başladım
bundan sonra kirli değil kipkirli çıkı olacağım
pimpiisssss
farkında mısınız üst üste güzel haberler geliyor
bebekler evler işyerleri
devamı gelsin inşallah
yakınlarda ben de vereyim inşallaaaaah
hangisi?? ev mi, iş yeri mi, enişte miiii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?