Kirli Çıkılar )))

aldığımız yerde de öğrenciler ikamet ediyor
bugün onu da sorduk onların sözleşmesi de haziranda bitecekmiş
3.5 senedir oturuyorlarmış ve mezun olup gideceklermiş
çocukları da yerlerinden etmek istemedim
hem kiralarını da alınca çok da zararda değilim
zaten içi berbat durumda baştan klinik olarak yaptırılacak
şu an itibariyle içini yaptırmam mümkün değil
eni sonu yine yazı beklemek zorundayım

dolardan anlayanlara bir sorum olacak
bir miktar dolarım var
uzun vadeli diye almıştım ama kısmet işte en geç 1 hafta içinde bozduracağım
şu an çok düşük. zaten zarar edeceğim belli oldu ama mecburum
ne önerirsiniz?
bernardo felan bişeylerden bahsediyorsunuz inanın kim olduğunu bilmiyorum bana bi faydası olur mu bahsettiğiniz kişinin?
iyice düşer mi
günün hangi saati daha uygun olur bozdurmak için??
fikirlerinizi bekliyorum..

hayırlı uğurlu olsun.darısı tüm isteyenlerin başına.

sağol canımm:)
darısı senin başına
eczane işi daha zor tabi her mevkide olmaz giriş dükkan olmalı üst katlar olmaz
haliyle çok pahalıya gelir
bizimki şans oldu kısmet işte

farmasi canım,sana birşey soracağım...
şu an elindeki parayla,gelişmekte olan (istanbul) bir yerden, yatırım amaçlı daire alma fırsatı doğsa,alır mıydın? :))

şu an elindeki parayla,gelişmekte olan (istanbul) bir yerden, yatırım amaçlı daire alma fırsatı doğsa,alır mıydın? :))

farmasiye sormuşsun canım ama ben birşeyler demek isterim

eşimin ist da bir dairesi var bizde ne yapacağımıza karar veremiyoruz. dursun mu? yoksa satıp yenisi mi alsak :44: kararsız durumdayız...
çünkü istanbulda emlak işi şuaralar riskli bence.
çoğu yer kentsel dönüşüme giriyor,ve insanların aklı karışık. ev sahipleri açısından iyi şeyler de olabilir kötü şeylerde..

kentsel dönüşüm ile yapılacak binalar en azından sıfır olacak ama haklar nasıl paylaşılacak?
on katlı binayı yıkıp 13-15 katlı yapılsın ki mütahitte kazansın.
2. kattaki ev ssahibi aynı katı alabilecek mi? aynı katı alsa fark ödemesi gerekecek mi? fark ödenecekse ne kadar ödenecek?
yeni yapılanma kanunlarına göre 100m2 olan daireyi gene 100m2 yapabilecekler mi? sağdan soldan arsa kesintisi olacak mı? kesinti yapılacaksa dairenin değeri düşmüş olmayacak mı?
bu tarz problemler var.
tabi iyi şeyler de olabilir, döküntü bir binadır, bir bakarsın az bir fark ile veya hiç fark vermeden mis gibi sıfır bina olmuş olabilir.
veya almak istediğiniz ev hiç kentsel dönüşüme girmeyebilir.ve bu tarz problemleriniz olmaz.

tabi bu kez de yatırımın değeri düşer mi problemi çıkar (bence).
yeni binalar çoğaldıkça insanlar eski binalarda kiracı olmak istemiyor. satılması daha da güçleşiyor,
yeni binalar arttıkça insanlar oralarda oturmak isteyecek,değeri düşebilir. tabiki her malın bir aracısı vardır buları da unutmamak gerek

herşeyi düşünmüşken istanbulun deprem bölgesi olduğunu da göz önünde bulundurmak gerek
şahsen deprem ; bizim yatırım amaçlı kullandığımız 6 katlı binamızı, yatırımlıktan moloz yığınına çevirmişti. Allah göstermesin bir daha, ama düşünürken bu faktörü de düşünmek gerek

çok haklısın canım....risk çok fazla...
yalnız,bize teklif edilen yerin temeli, daha yeni atılıyor...
misal şimdi 50 lira olan daire,inşaat bittiğinde 80 lira olacak...
diğer türlü ben de girmem riske... :)

meyraacım sorunu şimdi gördüm ve de almam canım
sebepleri ;

oturacağımdan fazla evi yatırım aracı olarak tercih etmem çünkü kiraya versen kiracı çıkıp gitse tadilatı için gidecek para kira gelirlerinden yeri gelir çok daha fazla tutar

ben yatırım amaçlı gayrimenkulde işyerini tercih ederim kirası hem daha fazla hem de yıpratılacak malzemesi eve göre çok daha azdır...

gelişmekte olan bir yer ileride gelişir mi gelişemez mi o da yazı tura atmaya benzer

bence öyle bir yerden arsa almak daha mantıklı ileride müteahhite verir karşılığında daire dükkan talep edersin

bir de kooperatifçilik iş değil bence girdik ve gördük mutlaka değişik pürüzler çıkıyor sen ödemelerini yapıyorsun zamanında diğeri yapmıyor işler yürümüyor benim girdiğim kooperatif üstelik ödemelerin pek aksamadığı üstelik herkesin kendi kalacağı binayı yaptırdığı bir kooperatif olmasına rağmen pes dedirtti bundan da şunu anlamış olduk kalmak istediğin daire için kooperatife girmektense zararı yok bitmiş daireyi gönlüne göre yani kat açısından güneş alımı açısından seçip beğenerek al
istersen kaba inşaatında al içini zevkine göre işlet

vs vs vs anlıyacağın seçenekler bitmez meyraacım

acaba bende buraya birgün ev aldık diye yazabilecekmiyim allah isterse neden olmasın dimi

yazarsın inşallah canımmm

alrightçim hayırlı uğurlu olsun canımmmm kolay ödemeyi nasip etsin rabbim

bksncim hayırlı olsun görümce de açgözlüymüş siz altını bozmadan alayım demiş herhalll

ahh ahh şu ekonomimiz bir düzlmedi gitti yaaaa

hayırlı olsun canım benim çok sevindim:) güle güle kullan sefasını sür evet ilk başlarda zor olcak belki ama elinizde genç yaşta iş yerin olcak hemde senin üstelik değerlencek:)
borç olmadan para mara birikmiyo vallahi bunu bilir bunu sölerim borcun olunca öle bi sıkıyosun öle bide harcamıosunk sen bile şaşıosun kendine bizd ebu hazirandan sonra her a alabiliriz evimizi tabi uygun bi yer çıkması lazım inşallah bizede senin gibi şans güler bende bi gün burda ev aldım diye gelebilirim:)
çok imrendim çoooooooooooooookkkk

acaba bende buraya birgün ev aldık diye yazabilecekmiyim allah isterse neden olmasın dimi
ben de o günleri sabırsızlıkla bekliyorum =)

meyra aşkolsun ben para biriktirir öyle alırım evi diyordum ama sen hikaye demişsin buna =)
Şaka bir yana haklısın aslında. Biz kaç yıldır biriktiriyoruz hala denkleştiremedik parayı

Senin yerinde olsam çok dert etmezdim loveli ev sahibi oldunuz. Arabanız da var. Ohh mis valla. Sağlığınız da yerinde , daha ne ister ki insan hayattan.

çok az uğruyorsun özlüyoruz seni..

canım kalbini bozma kredi çekmemek için biriktiriyorsun inşallah Rabbim bi kapı açacaktır

eğer istersen yap sat tan alabilirsiniz canım güvenilir bi firmadan.
bizim iki tane arkadaş öyle aldılar mart gibi oturcaklar.
3 yıl filan da ödeyecekler.
biz de düşünmüştük onu ama bizim burda seçenek fazla belediye koop. çok cazip.
hatta başbakan kızmış bizim başkana mütahit misin ne ev yapıyosun diye

ama adam sadece ev yapmıyo ki.
mesela bizim evin olduğu yere yüzme havuzu ve kongre merkezinin temelleri atıldı.
bir çok yerde hanımlar, yaşlılar ve taziye evler, lokalleri yapıyor.
bence belediye dediğin halkına her noktada destek olacak..

cumartesi Allah nasip ederse emin evimin kurası çekilecek bize pzt haver vereceklermiş
hayırlısı artık sabırzsızlanıyorum
ilk 10 kişi den biri olabilecekmiyim acaba
olsamda olamasamda vardır bir hayır ama çok heyecanlı bir bekleyiş oldu

Bu yaza kadar biriktirmeye devam edeceğiz, yazın ortalarında gidip memlekete bakacağız artık.
İnşallah senin dediğin gibi bir firma karşımıza çıkar da, hayırlısıyla alırız evimizi. KRedi en son ihtimal olarak görüyorum, inşallah da kredisiz alırız.

Gerçi eşim bu aralar tayin çıkmadan alamayız evi deyip duruyor. İşte polislikte bir de bu sorun var. Evi aldığımız ile tayinimiz çıkmazsa çok kötü olur çünkü en az 7-8 yıl beklememiz gerekir tayin için.

Belediye konusunda söylediklerine kesinlikle katılıyorum. Siz çok şanslısınız bu konuda.

İnşallah ilk kurada size çıkar akıllıbıdık.
Ben olsam heyecandan uyku girmezdi gözüme herhalde

allright iş yerin hayırlı olsun az önce yazmayı unutmuşum. İnşallah evinizi de en kısa sürede alırsınız.

Arkadaşlar haftasonu alışverişe çıktım ve moralim sıfır vaziyette eve döndüm. İnanır mısınız 36 beden pantolon bile bol geliyor artık bana Şok oldum resmen yahu. Kilom boyuma göre iyi fakat neden böyle oldu anlamış değilim. Kan tahlili yaptırdım doktor herşey normal dedi ama yok yani normal falan değil. 30 yaşında bir kadın nasıl 36 bedene bile sığmaz anlamış değilim. Ne yapayım da kilo alayım ben.

canım hiç canını sıkma vakti zamanı gelince alıyorsun

canım yaa farmasinin dediğini düşünsene birazcık..
hani oturduğun ev haricinde ev almak saçma ya..
şu anki birikmiş paranızla gayet de bi dükkan alabilirsiniz.
zaten polissiniz tayininiz sık çıkıyor.
o zaman 1 eve 2 tane dükkan bile alınailir.
benim kayınpederim 2 yıl önce 20 bine 250 tl kiralı bi dükkan almıştı mesela.

düşünsene dükkandan gelecek kirayla yaşadığınız şehirlerde ev kiranızı bile karşılarsınız.

akıllıbıdık, inşallah hayırlısıyla size çıkar patt diye ne güzel olur ama

karanfilce yap sat nasıl bi firma?
ilk defa duydum
her yerde var mı?
kooperatif gibi mi yani?
bizim de artık hedefimiz ev almak
ama işte krediye bulaşmamak adına kendimiz birikim yapalım diyoruz
böyle olunca kendimizi sıkmayız biliyorum ve o da yıllarımızı alır

yap sat firma adı değil canım..
yapılan bi işin genel adı.
mesela bi mütahit bi arsaya apartman dikiyor.
daha dikmeden ya da dikmeye başladığında daireleri satmaya başlıyor.
istediğin cepheden kattan alıyorsun.
ama güven önemli çünlü belli bi miktarı peşin veriyorsun.
diyelim %25 peşin verdin geri kalanının %25 ini bir yıl ödüyorsun sonra ev bitiyor oturuyorsun kalanını da 2 yılda ödüyorsun bunun gibi oranlar ve bitme süreleri değişiyor.

bazı firmalar ise bitmiş eve belli miktar peşinat alıyor geri kalanını taksit yapıyor. ve vade farkı koyuyorlar.. onlarda direk eve oturuyorsun tapusunu filan alıyorsun.
peki bankadan farkı ne oluyor firma ev sahibi olduğu için taksitli mal satmış gibi fark koyuyor ve faize harama girmemiş oluyorsun.

ben bi ara iyi araştırmıştım. türkiye finansa ve bank asyaya caiz hükmü çıkıyor diye ama onu da sormak gerekmiş zannetmiyorum bizim gibi insanlara ruhsat çıksın çok şükür iki maaşız gelirimiz gayet yüksek.

en son arkadaşların biri dedi ki banka evi ev sahibinden alıp sana satıyor diye. gittim görüştüm öyle bişey yok yasakmış zaten.
sonra katkı payı denilen şeyde ben gayrimenkul, menkul gibi şeyler işletilip para kazanılıyor ondan pay veriliyor zannettim.
gittim bankacı anlattı bildiğin paradan para işletilip para kazanılıyor. faziden bi farkını göremedim.

pimpiisssss

farkında mısınız üst üste güzel haberler geliyor
bebekler evler işyerleri
devamı gelsin inşallah
yakınlarda ben de vereyim inşallaaaaah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…