Kirli Çıkılar )))

seyyahalemi büyük kararlar vermek üzeresin sanırm. hayırlısı olur inşallah. selçuk,bodrum ve çeşmeyi yazın cıvcıvlı zamanlarında gördüm.3 ü arasından bodrum derim gibi geliyor ama kışın görmek lazım yaz kış orada olacaksın sonuçta.
izmirli olan senfat idi. o gelirse bi sorarsın.selçuk ve çeşme için bir yorumu olur mutlaka.

Son düzenleme:

saol canım
evet çok büyük bir kararın kenarındayım
hayırlısı neyse o olsun artık
bana da havaalanı okulları müzesi açısından bodrum gibi geliyor
şehir olsun istemiyorum
ama belli olmaz belki hepten memlekete de yerleşirim
genelde son anda karar değiştiririm ben

seyyahalemi neden çeşme bodrum? Ben olsam çocuklarım da varsa ve küçüklerse İzmir i tercih ederim hem kıyı şehri denizi var hem de büyükşehir gibi yaşanılası bir şehir. Ailem her bir şeyim Ankarada ama ilerde eşimle biz de düşünüyoruz İzmire yerleşmeyi.

kuzum ya aynı aynı bizi anlatmışsın bende 10 gün sonra 6 aylık evli olcam inşallah :)
ilk evlendik pek bi borcumuz yoktu bizim allahtan ama ilk aylarda sıkıntı oluyo yani bizin 3 milyar kadardır borcumuz yane 2 ayda rahat biter biz evlendik 1 hafta sonra borç istemeler biz ev alcaz dioruz isteyen adamda bize borcunu 5 yılda zor ödicek adam veririm diyo ne zman isterseniz:) yok dedik sonna aradan 2 ay geçti herkes oh ne güzel iki maaşlısınız eve 5 bin para giriodur dio 5 bin diil herkes bol bol hesaplıyo bu bir sizde 3 bin kazanıosanız 4 bin 5 bin alıodur bunlar diolardır ilk aylarda bişe yapcaz masraf etmeyelim dediğimizde insanların tuhafına gidiodu resmen neden çünkü biz o kadar para kazanıoruz napıoruz o kadar parayı:)
takılma sen bende paramızı borç verdim ama gelcek yere verdim şu an alo desem verebilcekler biliorum eminim yane
emin olmadıgın yer everme altınlarınıda zorda klamdıkça bozdurma :)

ne bilim
küçük yerleri seviyorum
hayat daha kolay daha telaşsız
büyük şehirlerde bunalıyorum
ama işte bilmiyorum ki
benim birkaç seçeneğim önümde de birkaç durum var
hayırlısı

faizsiz kredi nasıl oluyor bskn
kendini sıkma düzenli maaş geldkten sonra borç ödenir
bu günlerin tadını çıkar

bir kaç bankanın faizsiz kredi adı altında para veriyor, dosya masrafı alıyor sadece, oradan peşin peşin bindiriyorlar faizsiz oluyor
inceledim bir kaç tanesini faizsiz gibi durmuyorlar zaten adı öyle sadece.
bir tanesinde çok düşük %0,37 faiz. 5000 alsan dasya masrafıyla birlikte 5450 ödüyorsun.

görümcem için de sağolsun benden önce eşim müdahele etti, şuan toplam paramız 150 lira. başka param yok dedi.
altınımız var ama onlar borcumuza gidecek dedi. istersen 150 yi vereyim, zaten altınlara şimdi ulaşabilecek durumda değiliz dedi.
oda bulamazsam söylerim demiş
ben başta dedim ki millet sorarsa k.pedere borç verdim dersin. isteyeceklerini biliyorum çünkü görümcemler ev yaptıracaklar.
şuan istedikleri mebla çok değil ama yeri yapılıyor gibime geldi.
bizden istemezler zaten, babam altını bozmayın elden borç veririz yavaş yavaş yerine koyarsınız diyor.

normalde sürekli borcumuz var diye ağlayan tipleri hiç sevmem ama onlara karşı sürekli borcumuz var diye söylüyorum
çünkü ailemin yardımları ile evlendik, onların ise elleri ceplerine varamadı. haklarını yemeyeyim, düğünden iki gün önce biz başımızın çaresine baktığımız zaman sormuşlar.
kalan işleri de kendi başımıza yapmaya çalıştık, kendimize güvendik çok şükür.

şuan itibarı ile 12bin borcumuz var. bunun içinde bin lira dayısı verecek (köşe takımı koltuk alın ben öderim demişti)
öğrenim kredisi, kredi kartı borcu, depozito, iş yerinden aldığı borç, kira vs. gibi borçlar da var.

ev sahibimiz çok iyi aslında depositoyu bir ay daha sarkıtabiliriz.
kartlar zaten ödenecek bir şekilde, ama sıkıntı yapıyor işte adam hayatında borca girmeyen biri. peşin varsa alır. kredi kartıyla alış veriş yapsa bile o parayı gider yatırırdı hemen

gene de iyiymiş
sen bana özelden atsana o bankaları
ne kadar sürede ödüyosun peki uzun vadede bu kadarcık para almazlar heralde
vermeyin boşver
herşeyden önce sen gelmeli
kimse kimseye acımıyor bu devirde

gittik baktık daireye çöp ev gibi resmen..erkek öğrenciler oturuyor içinde
dedim ya işimize bile gelir baştan duvarı yeri yıkılıp yaptırılacak çünkü
ev sahibinin 2 tane dairesi varmış burda ama kendisi oğluna istanbuldan ev alıyormuş kredi çekmek yerine ikisini de satılığa vermiş.
bizim beğendiğimiz daire de 2.sırada yani adamın öncelikli satmak istediği daire diğeri..
o satılmaz ise bunu biz alacağız inşalllah
bakalım nasip olursa 36 aylık kredi çekmeyi düşünüyoruz
inşallah olur yaaa
ev sahibinden haber bekliyoruz
kalbim güm güm gözlerim dürbün:18::18::18::18:

çok heyecanlı bir bekleyişmiş gerçekten.
hakkınızda hayırlısı olur inşallah.
140bin tl işyeri almak için çok uygun bir rakam.çok şanslısın.
konusu açılmışken ben de işyeri bakıyorum bir süredir ama istediğim yerler 400bin tl kiracısı eczane olan bir dükkan ve 330bin tl kiracısı medikal ürünler satan bir yer. sana imrendim keşke o rakamlar olsa burada da.
Allah hepimize hayırlısını versin.

allright inşallah daire sahibi satmaya karar verir siz de almış olursunuz hem martta kiranızın sözleşmesi de bitiyormuş o zamana kadar da içini toplarsanız tam isabet olur. Keşke güzel bir fırsat yakalasam gözümü karartsam ben de krediyle eve girebilsem

kızlar hepinize o kadar teşekkür ederim ki..
özellikle sana farmasi..
insanlar kırılacak diye hayır demekten çekinmiyorum artık.
ve hayır derken bile kırmıyorum insanları ne kadar güzel

bunda sizlerin tabi hayat tecrübesinin de önemi çok ama sizlerin de katkısı çok.

okulda zümrede hepimizin 20 şer saat dersi var.
biz 30-40 kişilik sınıfları labaratuara sığmadıkları için 2 ye böleriz.
dışardan görevlendirme gelen bi arkadaşın başka yere kadrosu çıktı.
o gidince dersler aksadı.
en son sınıflar birleştirildi.
o hocanın tek girdiği 4 saatlik bi dersi bi arkadaş almış. onun etti 24 saat.
ama biz zaten fahri fahri baya işletmeye gidiyoruz. yani maaşı doldurduktan sonra bir de ders eklenmesi kötü bişey.
arkadaş dün bizi topladı ben bu derse gircem ama madem işletmelerimden vereyim size dedi. kimse bu 4 saati kabul etmez dedi.
bana ve bi arkadaşa dönüp siz alın şefin zaten bi sürü görevi oluyor dedi.

ben de dedim ki " hocam ben zaten görevlendirme arkadaşın gitmesinden olumsuz etkilendim onla paylaştığımız sınıfın hepsine ben gircem onları bir yazılı daha yapcam. ben zaten olumsuz etkilenmişim sen de 4 saat alarak olumsuz etkilendin. geriye şef ve x hoca kalıyor. onlar alsın ben almam." üstüne de ekledim ki." söyleyecek bişeyiniz varsa bana şimdi söyleyin sonradan arkamızdan konuşma olmasın haksız mıyım??" bunu da diyerek arkamdan konuşmalarını engellemiş oldum. çünkü ayarlayan arkadaş hep öyle yapıyor yüzüme bişey diyemiyor arkamdan konuşuyor.
ve haklı buldular. herkse kabul etti. olay çözüldü..
ben kabul etsem o görev direk bana kalacaktı..
hiçç dedikodu vs meydan vermeden pat hallettim işi..
güya tek bayan benim zümremde ama hakkımı korumasam bana mısın demiycekler.
vee hakkımı koruyorum Rabbime çok şükürler olsun

hayat
para
borçlar
altınlar
birikimler
dertler
beklentiler
sömürülmek
kandırılmak
faturalar
tasarruflar
veeee yeniden başlamak hayat böyle sürüp gidiyor gibi geliyor bazen

kızlaaaarrr evin sahibi kabul ettiiiiiiii 135000 tl ye..
5000tl kaporasını verdik satılık ilanını kaldırttık
nasıl mutluyumm anlatamam
muayenehane mevkii çok güzel tam tramvay durağında inince kafayı kaldır yani tam isabet
1.kat çok ünlü bir kuruyemişçinin tam üzeri
biz tabi işlemleri hızlandırdık
hemen 16.30 gibi bankaya gittik kredi işlemleri için
annemlere telefon ettim, ortak kasamızda altınlarımız var bozdurulacak
biriktirdiğim bir kısım param var
30 aylığına kredi çekebilmek için ön başvuru yaptık
ön başvurumuz kabul oldu (tabi eşim memur olduğu için kredi onun üzerine çıkacak)
bu kadar hızlı almayı beklemiyorduk hiç.. biraz peşinat biriktirelim diyorduk
ama çok beğendiğimiz bir daire hem de çok acilinden satılık..
seyyahaleminin dediği gibi söyleye söyleye çağırdık o da geldi

allrightcım Allah işinizi rast getirsin , hakkınızda hayırlısı neyse o olsun

acaba bende buraya birgün ev aldık diye yazabilecekmiyim allah isterse neden olmasın dimi

hayat
para
borçlar
altınlar
birikimler
dertler
beklentiler
sömürülmek
kandırılmak
faturalar
tasarruflar
veeee yeniden başlamak hayat böyle sürüp gidiyor gibi geliyor bazen

ne guzel yazmissin canim

tebrik ederim,Allah hayirli isler,berketli kazanclar versin
acaba bende buraya birgün ev aldık diye yazabilecekmiyim allah isterse neden olmasın dimi

isallah cumlemize rabbim ev nasip etsin,benim de esim issiz ben calisiyorum..tek maasla ev gecindiriyoruz,ev sahibi olmak hayal gibi geliyo

hayırlı, uğurlu olsun, bol kazanlar getirsin sana iş yerinn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…