Kirli Çıkılar )))

benim de çene altında bezeler oluşmuş boynuma doğru allah verse de sıkıntılı olmasam h sonu.

zirkonyum ben yaptırmıştım daha doğal duruyor ben memnunum. Ama yine de sen topiğimizin uzmanı allright a bir danış. Hastalarından fırsat bulunca gelir

karanfilce çok teşekkür ederim ama o senin bakışının ve içinin güzelliği olabilir mi acaba

Allah razı olsun ablacım

sen eniştenin başına gelenleri yaz bizlere de tecrübe olsun gerekli derslerimizi alalım

altınların hayırlı olsun

farmasi'cim yine şişeceksin ama istersen önce bi şişe maden suyu al eline öyle oku canım

benim eşim çok uzun zaman bir firmada çalıştı. burası küçük bir aile şirketiydi. eşim başladığında borç içindeydiler.
eşimin inanılmaz gayretleriyle zamanla bütün borçlar ödendi. daha sonra eşimin patronu ve çocukları kendilerine birer daire aldılar
yazlıklar, lüks arabalar vs. saltanat hayatı gibi yaşadılar uzun bir zaman. eşim çok açıldıklarını, daha temkinli davranmalarını
söyledi ama birşey değişmedi. bu çook uzun zaman böyle devam etti. sonra tekrar borçlanmalar başladı. önce babaları bıraktı firmayı,
sonra bir kardeş de bırakınca bir kardeş ve eşim kaldı işin başında. evler arabalar gitti. ama o zaman piyasa da çok kötüydü, yetmedi tabi borçları ödemeye.
sonra eşim kendi cebinden baya bir para koydu (güya borç olarak) ama bu da sadece bir süre rahatlattı daha sonra yine sıkıntı başladı. eşim maaşını bile
doğru düzgün almıyordu işçiler alabilsinler diye. eşimi uyardım bak bu böyle olmaz biz de sıkıntıya giriyoruz diye ama dedi ki emekliliğime ne kaldı,
bu yaşta başka nerde iş bulurum. hem de bu kadar emeğim var benim burda, batmasını ister miyim dedi. çok uğraştılar.
şirkette kalan kardeş de kredi çekti, yine bir süre düzeldi ama yetmedi tabi. sonra tekrar kredi çekilmesi gerekti. bilin bakalım ne oldu?
krediyi eşim kendi adına çekti. hem de az bir miktar değil. ben çok kızdım, bunun karşılığında makinelere el koy bak onlar da gider,
kalırsın ortada dedim. ben o kadar fırsatçı değilim yapamam dedi. zamanla bu kredileri de ödeyemez oldular, zaten bütün piyasa çok kötüydü.
çok firma battı o zamanlar. sonra makineler satıldı. ve eşim kelimenin tam manasıyla bir ton borçla ortada kaldı. üzüntüden sağlığı bozuldu.
nerdeyse evimiz elimizden gidiyordu. iş yok, borç çok kaldık öyle. benim bir miktar param vardı. verdim eşime o da ufak ufak kendisi birşeyler yaptı,
çalıştı o borçları ödedi. çok sıkıntı çektik çok. şimdi allaha hamdolsun kendi işini kurdu. toparlandı, sağlık olarak da o zamana göre daha iyi çok şükür.
çektiğimiz de yanımıza kaldı. firma sahibinin babası bu arada bir arazisini sattı çok büyük bir paraya, ama bizi ne arayan oldu ne de soran
eşim çok pişman oldu bu kadar taviz verdiği için, emekleri için ama çok geç şimdi diyor ben o zaman kaybettiklerimi, hepinizin hakkını yerine koyucam.
ama o da ben de sağlığımızdan olduk. bir fotoğraf koymuştum oğlumla beraber olan hani, o kızımın düğünündeydi. eşim o dönem çok hastaydı.
kızının düğününe neredeyse gidemeyecekti.
sonuçta şimdi rahatladık hamdolsun. ama çok yıprandık. hem de hiçbirşeyimiz olmayan insanlar için biraz da. onun için dedim akıllıbıdığa, pepetiye
çok üzülmeyin diye akılları başlarına geliyor eninde sonunda. ama inşallah onlarınki daha çabuk olur

bu arada kendi sıkıntımdam ve sonrasında iş yoğunluğundan cevap yazamadım ama hepsini okudum pepeti ve akıllıbıdığın yazdıklarının
öncelikle Allah yardımcınız olsun inşallah sorunlarınız hallolur. gerçekten çok zor bi durum.

pepeti bi tavsiyede bulunamıyorum herşey söylenmiş zaten arkadaşlar tarafından ve sen de her yolu denemişsin zaten.
ama inşallah eşinin sabrı taşar ve bıçak gibi keser yardımlarını. bunun adı yardım olmaktan çıkmış zaten. insanlar ne kadar yüzsüzler ya anlayamıyorum ben bu tipleri. bi an önce düşerler inşallah yakanızdan.

akıllıbıdık senin durumunda çok sinir bozucu ama eşin arada kalmış, çaresiz kalmış napsın o da. en zor durumdaki o aslında bu hikayede. bundan sonra o da vermez zaten borç falan ama olan olmuş. bunları bi temizleyin sonra herşey güzel olacak inş.

okurken endişe ile okudum başlarda şimdi ne durumda acaba diye ama sonunda derin bir ohhh çektim.
Allah abimize de sana ve çocuklarına da sağlık huzur ve uzun ömürler versin

tesekür ederim canım sağolasın iyi dilekler için . sizde zor günler geçirmisssinz . hayat ne zorr

merhaba hanımlar.
bir süredir sıkı takipteyim,çok çok faydalı bir topic,bir nevi aile ortamı gibi.maşallah diyeyim.
kabul ederseniz,uzaktan takip yerine aranızda olmak isterim..
ben de bu ay kendimce birikime başladım,devamı gelir inşallah..

sunny çok zor günler atlatmışsınız gerçekten bak çoğumuz hikayenden alacağımız dersi aldık.
sağlık her şeyin başı..
benim babam da dolandırıldı mebla 25 bin civarı ama tabi bir memur için çok şey.
bizler çok üzüldük babama kızdık. aslında babama kızmamız o bize kızdı çok önyargılısınız çok kötü düşüncelisiniz dedi o yüzden belki de.
ama çabuk toparladık anneme de diyorum hatırlatıp durma. adam gelmiş 50 yaşına ya ona bişey olsa.. Allah korusun..
bir arabadan önemli değil.
ocakda mahkememiz var kızlar duanızı bekliyorum.
bu işler biraz hakima bağlı bizim burdaki hakimler dolandırıcılara pek ceza veren cinsten değilmiş.
ama dayım diyor ki o ankarada ben öylesini sokuyorum hapse parasını ödeyene kadar da çıkarmıyorum.
ya bizimki???
adam hala işinin başında iş dediğim dolandırıcılığın
Allah yardımcımız olsun. hayırlısıyla araba bizim üstümüze devrolsun inşallah.

tesekür ederim canım sağolasın iyi dilekler için . sizde zor günler geçirmisssinz . hayat ne zorr

pepeti, evet hayat zor ama bazı insanlar (eşlerimiz gibi) hayatı kendileri zora sokuyor. hayır demeyi bilmek, önce kendi
ailesinin çıkarlarını düşünmek çok zor olmasa gerek sonuçta onlar kendi seçimlerinin sonucunu yaşıyorlar. ama eşler
hem uyarıyor onları, hem de karşı oldukları halde boşu boşuna yıpranıyor

günde 1 şişe maden suyu şart zaten sadece yediklerimiz için değil aynı zamanda çevremizde günlük olan her şeyi hazmedebilmemiz için

sunny başınızdan geçenleri okudum çok şükür atlatmışsınız sıkıntılarınızı eşinin de sağlığı düzelmiş biraz. Ya ona bir şey olsaydı Allah korusun; Allah bir daha da böyle şeyler yaşatmasın.

allah doğrunun yanındadır,inşallah yapanın yanına bırakmaz.bu dünyada da tecelli eder adaleti..

kızlar bugünkü menüm pırasa ve bulgur pilavı. şu pırasayı da nasıl canım çekiyor yapamadım gitti.
4-5 gündür nerdeyse yemek yapmıyorum sanki mutfakla uzak kaldım
ama dolapta bi tane bile atılacak az bi parçacık yemek kalmadı her gün bir kaçını yedik. e dün kv de idik.
önceki günler,
kah kıymalı börek+çorba.
kah yeşil fasülye, komşunun gönderdiği pastalar.
böyle olunca öyle mutlu oluyorum ki.
dün gece de etimek tatlısının son dilimi+ bi dilim börek le sahurumu yaptım.
maşallah dolabımda uzun süre taze tutuyor yemekleri.

benim kv nin evinde öyle bi yemek çöpe gidiyor ki akla hayale gelmez.(diğer şeylerde müsrif olduklarından değil kv yemeği aşırı fazla yaptığından ve çok muhafaza etmediğinden)
tezgahın üstü meyve sepetleriyle doluydu. çürüyenleri ayırdım bir poşet çıktı.
narlar desen içine ulaşmak mümkün değil. kabukları takır takır olmuş çünkü.
ve ben her onlara gittiğimde moralim bozuluyor bu yüzden.
herkesin oturmuş düzenine de ne alışabiliyorsun ne karışabiliyorsun uzaktan izliyorsun sadece.
Tabi Allah uzaktan izlemek nasip etsin içerde olmak isemem çünkü

karanfilce menün güzelmiş
bizim evde de yemek hiç ziyan olmuyor 10 günlük pilav bile yediğimizi bilirim dolap taze tutunca bir de pişirildikten sonra hiç ısıtılmayınca
bugün eve erken kaçmayı dşünüyordum gidebilseydim ben de kıymalı börek yapacaktım ama kaldı sanırım yarın yaparım

kızlarçok teşekkür ederim iyi dileklerinize

karanfilce babana da çok geçmiş olsun canım. inşallah istediğiniz gibi sonuçlanır davanız.
bizim bu işten zararımız (eşimin ödenmeyen maaşları, cebinden koydukları, ödediğimiz kredi ve faizler)
yaklaşık, istanbulda 3+1 bir daire parasıydı. ben eşime çok kızıyorum, beni dinlemedi, en azından makineleri al dedim,
bu kadar paran gitti, hiç olmazsa bir kısmını karşılar, sen de daha kolay çalışır ödersin krediyi dedim beni
dinlemedi. güya insanlık yaptı. ama yaptığı resmen aptallıktı en hafif deyimle. o kadar üzüldü ki sonra, üzüntüden sağlığından oldu.
ama dediğim gibi o, kendi seçiminin sonucunu yaşadı. ya ben? şimdi üzülmesin diye hatırlatmıyorum ama bunları bize yaşatanlara
asla hakkımı helal etmiyorum

Hayırlı günler,hayırlı cumalar olsun hanımlar.
Karanfilcecim pırasaya bende bayılırım canım afiyetle yiyin inş.Babanada çok geçmiş olsun canım.
sunny ablacım sizede çok geçmiş olsun burda sizin yazdıklarınızı okudukça daha dikkatli davranmamız gerektiğini daha iyi anlıyorum.
Meyracım biran bende okuyunca acaba benmiyim o kişi diye düşünmekten kendimi alamadım ama ben hepinizi çok seviyorum eğer bilmeden birini kırdıysam affola.

allah bir daha göstermesin inşallah amin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…