kızlar özellikle bebkleri olanlara sorcam bunu:
ben bebeğim oldugunda hazır mamalarla beslemk istemiorum içindeki o katkı maddelerini düşününce, sütümüde inek sütü alcam hazır süt kullanmamyı düşünüorum
ama bunu nasıl yapcam? yani şimdi öyleki hazır mama olmadıgında sanki çocuk aç kalcak diye düşünenleri bile tanıorum
daha erken biliorum ama bebk mama yemezse ne yer ki?
eskiden annanem sanki kardeşime pirinçunlu bişeler yapıodu ama onunda besleyici değeri yok gibi gelio hani arada bi olabilir ama bebek hazır mamasız nasıl beslenir:)?
meyraa biraz önce yattığım yerde aklıma geldin sümeyra olabilir ismin diye :))
eva kullanıcısından alıntı
saol meyracım negatif megatif idare edecez artık biz de deermişim
ben senin adının hümeyra olduğunu düşünüyorum biliyorum zaten yani
şaka bir yana sen de buradaki herkes için sanırım,sevilenler listesinde üst sıralardasın
.............................................................................
aynen öyle canım....
Asiller idare eder. Acizler şikayet eder. Basitler ise iftira eder... miş.... :))
yok, sümeyra.... :))))
ıskaladın yine,o kadar da ipucu verdim ha.... :)
owwwwwww,noktayı çok fena koydun,diyecek birsöz bulamıyorum.... :)
boynumu eğip,seven,sevilirmiş diyeyim bari... :))
.....................................
:))
bakmakla görmek arasındaki fark işte bu
algılar zayıf çalışıyor :))
estağfirullah canım.... :)
tevafuk olmuş,ona dikkat çekmek istedim.... :)
selin 4 ay sonra işe başlayacaksan sütün azalır. bebeğini 20 aya kadar falan emzirebilsen çok güzel. ama işe başlayanlar sütün azalmaması için philips marka süt sağma makinesi alıyorlar genelde. süt bebek emdikçe artar. emmediğinde süt geri gidiyor. gün içinde emmeyince oolan rızkı da gider bebeğin. en iyisi gün içinde sağ ve bolca artsın sütün. lansinoh markadan pek memnun değillerdi.
inek sütü ise 1 yaşına kadar kesinlikle yasak. nedenine netten bakarsın. yoğurdu inek sütünden yapacaksın tabiki. iyice kaynatarak.
ben sezeryan oldugunum için sütüm geç geldi, 5 gün kadar sonra. o aşamada gold sma mama kullandık. ama zor bir süreç biberona da alışabilir, kaşıkla da verebilirsin. neyse o zaman ayrınıtılı anlatılır.
pirinç unu ise hazır mamadan kat kat kötü. ha kuru ekmek yedirmişsin ha pirinç unu vermişsin. zaten sağlıkçısın biraz araştırınca vazgeçersin. bebek kof şişmn olur. çok şükür çalışıyorsun mama (aptamil, sma, bebelac gibi ) alabilecek durumdasın ve içinde bebekler için geliştirilmiş özel formüller var.
şu anki düşünceleriniz zaten değişir. bebeğimiz için en iyisini yapmak isteriz.
canım kendini tanıt bakalım
artık bu son soruşum olacak kızlar
1.bulaşık makinesi deterjanınız hangisi
2. çamaşır makinesi deterjanınız hangisi sıvı mı toz mu
3.yumuşatıcı markanız hangisi konsantre mi normal mi
son olarak bulaşık makinesinde finish mi birdaha tövbeler tövbesi
Ben biraz fevriyim galiba meyra. Hani ilk gördüğüm açıkları o ya. İşte bitirdim onları vs diye düşündüm. Çünkü öfkem çok büyük ama yazdım az önce, türban meselesini hiç açmamaya karar verdim. Kimsenin ahını almak istemiyorum dediğin gibi.yusum canım,dün akşamki konunu okuyunca....
önce sen başörtülüsün ve o iki öğretmen seninle uğraşıyor gibi algıladım....çok kızdım....
sonradan,konuyu anladım.....
nacizane benim fikrim de, birilerini cezalandırmak için,masum insanları üzme.....
evet hakettiklerini ver bir şekilde ama,dediğim gibi, masum insanların ahını alarak değil....
hepimiz biliyoruz ki,başörtülü arkadaşlarımız zaten yeterince mağdur oldular,bu konulardan dolayı...
kızlar benden de size bir soru bu yıl zorunlu trafik sigortalarınız ne kadar çıkıyor? Gerçi yaşanılan şehre göre değişiyor sanırım bize 272 lira çıkarmışlar. Asıl ilginci kasko geçen yıl sıfır oluşunda bile 880 lira ödemiştik bu yıl 893 lira diyormuş en düşük yer arabayı aldığımız yer öyle diyor ne dersiniz bu işte bi bit yeniği yok mu? Kaza yapmadığımız için hasarsızlık indirimi olması gerekmez mi?
akıllıbıdık
bulaşık makinemde sıvı deterjan kullanıyorum calgonit finish; marketlerde indirimde 11.90 liraya satılıyor denk geldiğimde alır stoklarım tuz zaten kullanmam bulunduğum bölgede tuz kullanırsam bardaklarım çizilirimiş gerek yokmuş.
çamaşırda perwollerim var onların da 4 l sini indirimli gördüğümde (hem beyaz için hem renkli için olanlarını) alıp stokluyorum; bir de beyazlar için toz ariel im var.
yumuştacıda da konsantre kullanıyorum yumuoştu sanırım.
Dün gece isimler yazılmış anladığım kadarıyla =) Kaçırdık yine elektrik kesintisinden dolayı.
Farmasi hastalanmışsın yine galiba, çok geçmiş olsun.
Meyra'nın yazdığı şeyi göremedim galiba. anladığım kadarıyla meyra birinden hoşlanmıyormuş burada onun kim olduğunu bulmaya çalışmışsınız galiba =) Yanlış anlamış da olabilirim. Eğer doğru anladıysam =) ve hoşlanmadığın kişi bensem bir hatam oldu diye düşünür üzülürüm açıkçası. Sorunu yazarsan o bensem ya da başka biriyse dikkatli olur o konuda. Ayy karışık oldu galiba yazdıklarım, anlamışsındır sen gerçi =)
Hawar ben kindar değilimdir pek. Ama bu insanların yok yere benim üzerime gelmelerinin de bir cezası olmalı ki bunu da müdür çözmek zorunda. Senin de dediğin ileride pişman olmayayım. Pazartesi günü okula gidip sorunu kökten halledeceğim inşallah, türban meselesini dahil etmeden.
selin benim ilk zamanlar sütüm azdı sonra kaynar yaptık ve sürekli ondan içiyordum. sütüm yine çok çok fazla değildi belki ama oğlum çok güzel kilo aldı. Netten bakabilirsin kaynar'ın ne olduğuna. 2.900 doğmuştu oğlum. Okula başladığımda sütüm azaldı ben de mamaya başladım. aslında mamalar çok da kötü değil tabi en iyisi anne sütü fakat o yoksa tek çaren mama oluyor ne yazık ki. Pirinç ununu hala yaparım oğluma ama içine çeşitli meyveler, kuru üzüm, ceviz, fındık vs koyarım. Bir de inek sütünü çok iyi tanıdığınız, güvendiğin birinden al mutlaka.
iyi birşeye vesile oldun o zaman =)yok canım,öyle değil...
sohbet arasında,her ortamda,iş hayatı olsun,özel hayat olsun,gıcık,insanların maddi manevi iyi durumda olmalarından hoşlanmayan,buna gıpta etmek yerine kıskanan insanlardan vs. bahsediliyordu,ben de evet o tür, kişiye negatif enerji veren insanlar, her ortamda var vs. derken,bu güzel ortamda bile negatif enerji aldığım biri var mesela demiştim...
hay demez olaydım... :)))))
herkes ben miyim olayına girdi,konu uzadı vs....
son cümlemi yazıp, tamamen kapatıyorum bu konuyu, inşallah ( inşallah diyeyim ki,bir daha açılmasın :) )
canım arkadaşlarım,o negatif enerji aldığım arkadaşın enerjisi de pozitife dönüştü,sanırım bu olayın en güzel yanı da bu oldu...
şu an itibariyle negatif enerji aldığım kimse yok,gerçi eva hala zorluyor ama....:))))) (tamam tamam kızma evacım,şaka yaptım :) )
yusum sen değildin zaten :) ( sana da diyeyim de bari,sen de rahatla :) )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?