- 23 Aralık 2009
- 5.907
- 2.250
- 248
ne kadar güzel dualar allah razı olsunkızlar sırf gebelik sıkıntısı zannedip es geçmeyin,mide ciddi iştir.ben de 3 gebelikte doğuma kadar çıkarttım,canım çok yandı,sonrasında mide kanaması,ağır ülser derken hala çekiyorum.nerede bir gebe görsem acıyorum benim gibi midir diye.iyi bir dahiliyeci,gastroentrolog bulun gidin.
loveli para biraz harcama yeteneği çokça da bereket işidir.bereketi arttırmak için ve borçları çabuk ödemek için bulduğum dualar var.ben yazayım belki işine yarar.dünya dua üstünde dönüyor sonuçta..
borçların kolay ödenmesi için.
Allahümme inni euzü bike minel hemmi vel hazeni ve euzü bike minel aczi vel keseli ve euzü bike minel cübni vel buhli ve euzü bike min ğalebetid deyni ve kahrir ricali
meali:
ey Allah'ım!elem ve şaşkınlık halinden,acizlik ve bıkkınlıktan,korkaklık ve cimrilikten borcun kendimi altetmesinden,insanların nefsimi kullanmaya çalışmasından ve kahrından sana sığınırım.
Rızkın Bollaşması İçin Okunacak Dua
"Yâ Allahu, yâ Rabbi, yâ Hayyü, yâ Kayyûmü, Yâ Zel Celâli ve ikram. Es'elüke bismikel azîmil-a'zami, enterzukanî helâlen tayyiben. Allahümme in kâne rızkunâ fissemâi enzilhu, ve in kâne fil ardi ezhirhu ve in kane ba'iden karribhu, ve in kâne kâriben yessirhü, ve in kâne kalîlen kessirhü ve in kâne kesîren ihfazhü bilbereketi"
Anlamı: Ya Allah, Ya Rab, ya Hayyü ya Kayyûm. Ya Zel Celali vel- İkram. Yüceler yücesi olan isminin hakkı için senden isterim. Bana helâl rızık ver. Allah'ım, eğer rızkımız semada ise onu indir. Eğer yerde ise onu çıkar. Uzakta ise onu yaklaştır. Yakın ise kolaylaştır. Az ise çoğalt. Çok ise onu bereketlendir."
demin 2 gr altın aldımm 95ten farmasicim iyi mi yaptım bilmem dün 96 dı kaçırmayım dedim azar azar alayım dedim umarım zarar etmemmmm niyetim uzun vadeli olduğu için düşük oldukça almak
sevgili kirli çıkılar yorum bekliyorum destek de ilk defa böyle bişey yapıyorum kendimi çok birikim yapmış hissettim
ne kadar güzel dualar allah razı olsun
hayırlı bereketli olsun canım
ne güzel bi duygudur demii
şu namaz elbiseleriyle ilgili bişey sorayım arkadaşlar
benim vesveselerim arasında malum temizlik büyük yer tutuyordu
evde bile olsam paçalarım yere değdiği için rahatsız oluyorum ve kalkıp sürekli üstümü değiştirmek beni bunaltıyordu ama bu kıyafeti dışarda bile giydiklerini gördüm bazı arkadaşlarımın örneğin piknikte üstü kirleniyor ama bu elbiseyi giyip namazını kılıyordu kıyafetinin üzerine
bu doğru mu
ben de evde kıyafetimin üzerine giyebilir miyim yine de üzerimi değiştirmem gerekir mi
günaydınlar
günaydın arkadaşlar...
nasılsınız?
benim bu ay param olmadığından tek konum oğlum. gerçi olsaydıda önceliğim yine değişmicekti o da ayrı :)))
3 günlük kreş deneyiminden sonra hasta oldu. şimdi evde babasıyla. ama ona rağmen benden ayrılmak istemedi.
ban agüveni mi sarsıldı ya.
sarıldım anlattım. işe gidip para kazanmam lazım.sen babanla gzel güzel oyna dedim. ama o boncuk gözyaşları sel oldu aktı yinede
seyyahalemi, profilinde sanatçı yazıyor. ne üzerine acaba merak ettim de
canım,hayırlı olsun,allah bereketini versin.ben de at unut yapacağım,ilk defa kendim için bir birikim yapıyorum.kızların okul masrafı için bir miktar ayırıyoruz her ay,üniversite çağına geldiklerinde sıkışmayacağız inşallah.sen de bunu çocuğun için biriktirebilirsin,onun geleceği için diye düşünürsen nerelerden para arttırıyorsun görürsün.demin 2 gr altın aldımm 95ten farmasicim iyi mi yaptım bilmem dün 96 dı kaçırmayım dedim azar azar alayım dedim umarım zarar etmemmmm niyetim uzun vadeli olduğu için düşük oldukça almak
sevgili kirli çıkılar yorum bekliyorum destek de ilk defa böyle bişey yapıyorum kendimi çok birikim yapmış hissettim
çocuklar düştüklerinde bile anne babalarının tepkilerine bakarlar,telaş ve gerilim görürlerse çığlıklar başlar,anne baba sakinse, krizi iyi yönetiyorsa bu çocuğun tepkilerine de yansır.ben olsam üzüldüğümü belli etmeden,içim kan ağlasa da ona hissettirmemeye çalışarak kreş işinin üstünde dururum.çocuklar algıları çok açık varlıklar,sizdeki en ufak duygu değişimizi hissedip,istekleri doğrultusunda kullanmayı çok iyi bilirler.mecbur olduğunuz için canınız yanıyor anlıyorum ama yavrunuzun daha sağlıklı eğitim alması,işinin ehli olmayan insanların elinde büyümesindense bir süre ağlamanız ehveni şerdir..günaydın arkadaşlar...
nasılsınız?
benim bu ay param olmadığından tek konum oğlum. gerçi olsaydıda önceliğim yine değişmicekti o da ayrı :)))
3 günlük kreş deneyiminden sonra hasta oldu. şimdi evde babasıyla. ama ona rağmen benden ayrılmak istemedi.
ban agüveni mi sarsıldı ya.
sarıldım anlattım. işe gidip para kazanmam lazım.sen babanla gzel güzel oyna dedim. ama o boncuk gözyaşları sel oldu aktı yinede
o da olur bir gün inşallah.gün neler getirir bilinmez.mesleğimi bulamadım da orda en yakını buydu
seramik canım yapsam da yapmasam da orda sevdiğim bi sanat var uzakta
saolasın canımgünaydınn sevgili kirli çıkılar
iki gündür ara ara girip baktım okudum biraz çıktım. meyra kitap yazmaya niyetlenmiş
hayırlısı olsun inşallah kısmet olur:)) ben de isterim ona göre meyra
seyyah bayılıyorum sanainşallah sıkıntıların geçer istediklerin gerçekleşir canım
kızın anladığım kadarıyla çok duygulu, merhametli bir çocukhiç şikayet etme canım,
insanlar nelerle uğraşıyor çocukları konusundabu arada yalan dünya benim de favorim
selahattin, zerrin, servet hanım bayılıyorum hepsinesanatçı arkadaşım beniiiiiiim
selin ve sevimsiz size de allah kolaylık versin kızlar, sabredin geçecek elbet rahatsızlıklarınız
bebişleri kucağınıza aldığınızda hepsini unutacaksınız
banusultan dualar çok güzel, ben de kaydettim canım allah razı olsun
loveli altınların bereketli olsun canım
ilmihal benim daha çok kafamı karıştırıyor hele de anlamadığım kelimeler olunca kelimenin anlamına bak konuya bak anla uygula derkenloveli,
canım geçen haftaki ilmihal konumuz temizlikti.
bizlerin diğer dinlerden farkı şudur canım.
dünyanın her yeri ve her an bizler için ibadetgahtır.
namaz, oruç gibi bir çok ibadet bizim hayatımızla içiçedir. hayatın merkezindedirler ama dışında değil.
eğer namaza nelerin mani olacağını bilirsen bu konuda daha rahat edersin.
bir siteden aldığım alıntı aşağıda, bunu özellikle necasetleri yani pisliklerin neler olduğunu tanıman için ekliyorum.
genellikle sohbetlerde taharet(yani temizlik konusu) çok uzundur en az 2 sohbette anca biter.
ama genel olarak şunu bil canım, aşağıdaki necasetler üzerine bulaşmadığı sürece namaz kılabilirsin.
yani piknikte çimlere bastın toprak bulaştı çocuğun salyası aktı üstüne yemek damladı bunların hiç birisi yemeğe mani değildir.
velev ki aşağıdaki necasetler üstüne bulaştı, sıvı ise ve el ayasını geçmiyorsa katı ise bezelyeden küçükse ve temizleme şansın yoksa yine kılarsın.
bu dediklerimizden büyükse eline alıyorsun suyu, 3 defa o kirli bölgeyi yıkayıp sıkıyorsun bu kadar. mesela pikniktesin çocuğun çişi üstüne geçmiş tam o bölgeyi elinde üç kere yıkaman yeterli deterjana hiç bişeye gerek yok.
diyelim çamur sıçradı ve içinde sadece toprak ve su olduğunu biliyorsun namaza mani değil. yine çamur sıçramış görüyorsun namazdan önce görürsen kuruysa ovalarsın namazdan sonra görsen de çamur olduğu için sorun değil.
hanefi mezhebine göre çamurun içinde neler olduğunu bilmesen bile yine namaza engel değil.
benim bildiklerim bunlar ama güzel bi ilmihal almanı öneririm. bu işlerde çok yardımcın olacaktır.
bak bu ilmihal çok güzel.
kitapyurdu: kitap - Kadın ve Aile İlmihali - Dilaver Selvi, ,
site de bu;
NECÂSET | Sorularla İslamiyet
hele o kıçını başını oynatanların bi taraflarını kırası geliyor insanıngunaydın hanımlar
ben de loveli gibi altın alsam mı? burayı takip ettiğim ki yaklaşık 5 ay 1 gr altın ve dolar bir şey almadım. çünkü neye el atsam kurutuyorum. ben şimdi altın alsam kesin 91 -92 ye düşer. her zaman böyle oldu.
burda ev idaresi adına çok şey öğrendim. o bile bana yeter. ben çalışıyorken çoğunluk dışarda yiyorduk. eşimde tencere yemeği pek sevmez, bana da zor gelirdi. şimdi evdeyim çok şey deniyorum. ben de evde yapıp yemezse ve çöpe atılırsa hem emeğime hem giden paraya üzülürüm, en azında dışarıda yenilen şey bitiyor diyrdum.
tasarruf için yapılanları da öğreniyorum. ama benim artık gram altın almam lazım. geçenlerde 94 e düştü yine almadım. bir başlasam devamı gelir aslında.
duaları ben de not edeceğim ama hani böyle nihat hatipoğlunun reçete gibi derde deva duaları olur ya onları yazmak mı doğru yoksa içimizden geldiği gibi böyle dua etsek mi? ben de sizler gibi .... konusunda herkese ferahlık ver, bizi de ayırma Allah'ım. düşmanlarıma da bana verdiklerinden ver, hasetlik etmesinler falan derim.
ayrıca selahattin gibi tipler çok var ya. evde hanımı dururken gece kuluplerinde vakit geçiren, kıçı başı oynayan (yasemince de şuayip var, onun bir versiyonu) tipler çok var. entel takılan sanatçılar, titiz ev hanımları, konslar...
saol ya şimdi kusucamseyyah sen piknikteki elbiseden bahsetmişsin
eşimin yanında sekreter olan kadın onun muayene yaptığı oda namaz kılıyormuş. orada jinekoloji masası ve masanın altında çöp kutusu oluyor (kanlı eldivenler, kan akıntısı) ultrason cihazının oldugu yatak var. düşün yani kanlısı, akıntılı geliyor oraya
seyyah karanfilce yazmış soruna cevap benim bildiklerim de bu yönde:)
ben özel sektördeyken nerelerde namaz kılmadım ki, temiz bir karton ya da gazete bulup üzerine secde ettikten sonra etrafta ya da karton altında neler var hiç mühim değil, ibadet etmemizi engeller bu kadar evham mümkün mertebe bu yönünü törpülemeye çalış yoksa seni ibadetinden uzaklaştıracak raddeye varır mazaAllah
saolasın canım
idare ediyoruz ben onu o beni
ilmihal benim daha çok kafamı karıştırıyor hele de anlamadığım kelimeler olunca kelimenin anlamına bak konuya bak anla uygula derken
tembelim işte
yanlış mı anladım
yanlış mı uygulayacağım
şeytan hep dürtecek bi yer buluyor
sanırım temelde ibadet et de nasıl edersen et diyor sanırım dinimiz
yer kirli olsa da üzerine seccade sermek yeterli anladığım kadarıyla
peki evde kıyafetin yere değmesi sorun değil o zaman değil mi
üzerine elbise giyip kılabilirim
çok büyük pislik olması lazım heralde öle yere değme
lavaboya sürtünme sorun değil??
hele o kıçını başını oynatanların bi taraflarını kırası geliyor insanın
saol ya şimdi kusucam
işte geçmişte öyle oldu
hem vicdan azabı çekiyorum
hem de şeytan dürtüklüyor
ayrıca ben öle takıntı seviyesinde temiz bi insan da değilim o yüzden şeytan işi olduğunun da farkındayım
ama hep yanlış yapıcam korkusu beni yiyip bitiriyor
ne kadar güzel dualar allah razı olsun
hayırlı bereketli olsun canım
ne güzel bi duygudur demii
şu namaz elbiseleriyle ilgili bişey sorayım arkadaşlar
benim vesveselerim arasında malum temizlik büyük yer tutuyordu
evde bile olsam paçalarım yere değdiği için rahatsız oluyorum ve kalkıp sürekli üstümü değiştirmek beni bunaltıyordu ama bu kıyafeti dışarda bile giydiklerini gördüm bazı arkadaşlarımın örneğin piknikte üstü kirleniyor ama bu elbiseyi giyip namazını kılıyordu kıyafetinin üzerine
bu doğru mu
ben de evde kıyafetimin üzerine giyebilir miyim yine de üzerimi değiştirmem gerekir mi
günaydınlar
eva meyra altın aldım 2 gr 95ten şşimdi bekleme modundayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?