aah meyra ahh sen bu sektördeki rekabeti görsen ağlarsın. iyi kazanıyoruz elhamdülillah önü de çok açık ama gerçekten çok yoğun çalışıyoruz (selincim özet geçerken bunu eklemeyi unutma :))
yaaaa size inat açacam eczanemi süper bi de kalfa bulacam hergün bi saat gidecem işe yok ulan hiç gitmicem hatta. kalfayı işler falan kontrol etmesi için de birini tutacam.
sonra 7/24 online olacam burada 4 tane de çocuk yapacam.
ha tabii bir de o daha ceo olacak diye meyraya katkıda bulunup beni başrol yapan seyyah'a da sevgiler..
hay maşallah
heralde sıla bir yaşındayken bile böyle değildi
kız bunu dışarlara çıkarma valla nazar değer
insan bunu ısırmadan duramaz be o yanakları sıkıştırıp sıkıştırıp durcan
sıla görse bunu parçalar diyeyim sana
biz pek şiddetli severiz
yap tabi canım ben mi yapıcam
o kadar zeka olsa bende atarım hava
ne atmıcam
bazen bir derddim varda konular açılıyor
kadın anlatıyor durumu açıklamak için işte şu okulda okudum şu mesleğim var gelirim şu kadar
hemen millet atlıyor ne hava atıyormuş okumuş da nolmuş o kadar parası varsa nolmuş
allah allah insan yaptığı şeyden durur duymaz mı
anlatmaz mı
ne var ki
bizim millet olarak genel derdimiz bu
kim yukardaysa aşağı çekmeye çalışırız kendi seviyemize getiririz
hiç biz de yükselelim biz de yukarı çıkalım demeyiz
neden doktor şu kadar maaş alıyor napıyor ki deriz
yahu desene millet doktor olsun mühendis olsun öğretmen olsun
ülkeye faydası olsun çalışsın üretsin parasını da alsın işe yarasın ki ülke kalkınsın
kalkınsın ki ben de kalkınayaım benim işim hayatım gelirim düzgün olsun
yok olmaz
istemeyiz
bizde yoksa akıl para zeka eğitim kimsede olmasın isteriz
ben böle veliler bile gördüm bizim yoktu ki diyor çocuğun olsun,insan der bizim yoktu çocuğumuzun olsun
allah akıl fikir versin
hella olsun valla hakedene
havan da helal osssun bacıııım
evacım, özellikle eşim kızımızın eczacı olmasını istiyor. hatta aynı senin hesap kızım sen oku sadece ben emekli olunca eczaneye bakarım sende paranı alıp istediğin gibi gezer tozarsın diyorşimdi sende böyle yazınca sormak istedim, eczacılık okumasını tavsiye eder misin? şimdi eskisi gibi kazanmıyorlar falan deniyor sen ne düşünüyorsun paylaşırsan çok sevinirim
evet zamanında konuşmuşum geç değilmiş(tam ne zaman anneme sormalıyım) ama ben 5 yaşına kadar babannemlerle aynı evi paylaşmıştık kuzenler filan vardı belki de kalabalık ailede olmanın etkisidir.
Ben 29 oldum hala çocuk düşünemiyoum ve bu konuda "mahalle baskısı" denilen şeyi sağlam yaşıyorumilk çocuğunuzu ne zaman dünyaya getirdiniz?
sirkencubinnnnnnnnnnnnnnn evaaaaaaaaaaaaa
sizler çocuk girişimlerine başladınız da sankimmmmmmmmmmmm olamı koydu heeeeeeeeeeee
de adamıkonuşturuyorsunuz yok pardon yazdırıyorsunuz
evet zamanında konuşmuşum geç değilmiş(tam ne zaman anneme sormalıyım) ama ben 5 yaşına kadar babannemlerle aynı evi paylaşmıştık kuzenler filan vardı belki de kalabalık ailede olmanın etkisidir.
Ben 29 oldum hala çocuk düşünemiyoum ve bu konuda "mahalle baskısı" denilen şeyi sağlam yaşıyorumilk çocuğunuzu ne zaman dünyaya getirdiniz?
farmasicim bu kısmı anlayamadım?
öyle tabii,misafirlerimiz onlar bizim.eninde sonunda gidip,bizi yine 2 kişi bırakıyorlar.
balıkesirdeyim sunnycim.bir türlü çıkamadım evden,mak. çamaşır atmıştım,asıp gideyim diye,onları bekliyorum.
bir de yağmur yağıyor ki,rüzgar da cabası.bereket pazar kapalı pazar.
korktu mu acaba kuzucuk ya.hay allah,inşallah kısa süreli,geçici bir şeydir.
bence hemen öğretmeni arayın,uyuyorlar mı kreşte,uyanırken mi ürktü,kavga falan mı ettiler arkadaşlarıyla acaba.
genelde travmatik olaylardan olur sonra diye biliyorum ama seni de korkutmak istemem.benim abimde olmuştu,dayak yemiş büyük sınıflardan birinden,küçükmüş daha.2 haftada geçti derdi annem.
aynısını ben büyük oğlumda yaşadım canım.....
çok erken ve çok net konuşan oğlum,kardeşi olduktan sonra,tıpkı seninki gibi konuşmaya başladı....
ba ba ba baba= baba
doktora götürdüm,normaldir,kekemelik böyle sonradan olmaz,4-5 yaşına kadar birçok çocukta görülür,geçicidir,dediler...
tadmin olmadım...
nazardır dediler....
okudum,okuttum......
kıskançlıktandır dediler....
daha hassas davranmaya çalıştım,kardeşi konusunda....,
geçmedi....
çok sıkıntılı bir dönemdi,ne kadar sürdü hatırlamıyorum....
bir yaz tatiline gittik,dönüşte çocuk normale dönmüştü...
elhamdülillah,çektiğimiz sıkıntı da yanımıza kar kalmıştı.... :)
özetle, hiç canını sıkma canım,gerçekten geçici bir durum.....
arkadaşlar bi de farkettim de, ne kadar çok ortak yönümüz var, topik olarak....
biri bir sıkıntısından bahsediyor,peşinden hemen başka biri... :))
bu arada günaydın..... :))
canını sıkma muhtemelen geçici bir durumdur
kuzucuğa hissettirmeden durumu takip et en azından bir müddet
sıklaşıp artıyorsa uzmana götür ama vahim birşey olduğunu düşünmüyorum
farkında değilmiş gibi yapmalısın
onun sölediklerini tamamlamamalısın
biraz takip et bakalım sonradan olmaz kekemelik
mutlaka bir süre sonra geçecektir
ama üstüne düşerseniz devam edebilir
geçmiş olsun
sirkencubinnnnnnnnnnnnnnn evaaaaaaaaaaaaa
sizler çocuk girişimlerine başladınız da sankimmmmmmmmmmmm olamı koydu heeeeeeeeeeee
de adamıkonuşturuyorsunuz yok pardon yazdırıyorsunuz
farmasicim bu kısmı anlayamadım?
ohoooo öyle olsaydı 35 yaşına gelince de torunum olurdu
muhabbet almış başını gitmiş yine. ya siz nasıl yetişiyorsunuz bu muhabbete anlamadım gitti.
duruya maşallah diyeyim önce..benimkini düşününce bayağı iriymiş. 7,5 aylıkken 1500 gramcık doğdu. 2. ci de yok zaten bende..gerçi bu durum beni inanılmaz üzüyor ama bazen gece yarıları uyanıyorum içime kocaman bir şey saplanıyor sanki...rabbim olana sağlık sıhhat versin inşallah.
kuzumu 2 yaşında kreşe yolladım. herhangi bir dezavantajını görmedim.
bir de bir arkadaş kızının resmini koymuş ama şu anda hatırlayamadım kim olduğunu ona da allah bağışlasın diyorum. rabbim hepimizin çocuklarını bağışlar inşallah.
ben biraz daha okuyup kaçıcam bakalım gelene kadar kaç sayfa yazmış olacaksınız.
ekledim canımfarmasi canım özleden mesaj atıp bildirim yaptım...umarım görmüşsündür...
ben anladımm
çok sevdiğim uşaklı arkadaşım geldi hemen aklıma :))
monnarozacım eskisi gibi kazanılmaması durumunda şu var eskisine oranla çok daha fazla eczacı ve eczane var ama yine de sağlam yatırım yapabilip de büyük bir hastane tıp fakültesi falan karşısında diğer eczanelere oranla büyük olanlar hala çok iyi kazanıyorlar.
en kıytırık eczaneler bile bi şekilde türkiye şartlarına göre onları aç bırakmıyacak şekilde kazanıyorlar.
batanlar da oluyor tabi ama biraz kendi işletme politikalrında hatalar da batışa zemin hazırlıyor olabilir.
ben şu an ilaç şirketinde çalışıyorum. yabancı menşeli ve en iyilerden biri. şu an ürün müdürlüğü yapıyorum. sonrasında ürün grup müdürlüğü pazarlama müdürlüğü vs vs derken ucu açık bi şekilde ilerleme mümkün sektörde.
doktora yapıyordum aslında 1 yılın sonunda bıraktım isteyen o kanaldan da yürüyebilir her bölümde olduğu gibi.
neticede ben tavsiye ederim nimetlerinden faydalanıyorum kendi işi gücü yerinde olup da ''ayyyy aman hayatta eczacı olma'' diyen tayfadan değilim iyi yanlarını da görebiliyorum mesleğin nankörlük yapmak istemiyorum.
benim kardeşim eczacılık çok sıkıcı dedi diş hekimliği yazdı şimdi beni görünce ona hatırlatıyorum bu dediğini ''ne kadar sıkıcı di mi çalışmaktan göbeğimiz çatlıyor'' diye kinaye yapıyorum. yani kardeşimin de düşündüğü gibi eczacılık sadece eczane açıp boş boş oturmaktan ibaret değil. yani kızın eğer eczane açmayı sıkıcı bulursa başka yapacak şeyler de bulur.
ee tabi babasına emanet edip gezip tozmak da çok tatlı olur bence
farmasicim eşimin yaşını sormuşsun bir de 32 yaşında canım. ama gayet genç görünümlü ve yakışıklıdır kocişim.
şimdi eskisi gibi değil olaylar babandan örnek vermişsin diye dedim 30'lu yaşlarda kucağında bebek varsa kimse torunu zannetmez günümüzde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?