- 8 Nisan 2011
- 12.310
- 3.420
- 248
(duvarda gördüm yazını hemen koştum geldim)
bir istnbul maduru da ben
senin ki gene iyi canım. için rahatlasın. bize 55 lira geldiapartmanın rekoru bende
herkes imalı imalı yeni gelinsin sen diyor ama alakası yok. ne kadar banyo yaptığımı kendim biliyorum.ayrıcaaa binada benimle aynı gün evlenenlerde var
elde bulaşık nadir yıkıyorum. öyle aldığım tencereyi sudan geçirme alışkanlığımda yoktur, sadece elbezlerimi hergün deterjanla iyice yıkarım, bir de etrafta toz alırken kova kullanmam lavaboda yıkarım.
bunlar benim faturama bu kadar çok yansımamalı bence. alt katımdaki 4kişilik aile 45lira ödüyor üstelik...
tabi faturayı gördüğüm gibi sifon için harcanan suyu azalttım. 12 lt doluyordu, 6ya düşürdüm. içine iki tane pet şişe koydum. toplam 5lt su olmuş oldu. sifonun yarım basma özelliği yok ne yazıkki ama artık her sifon çekişte 7litre kar edeceğim
sudan geçir makinaya devrini de kapattım. tabaklar cillop gibi olsun sonra birde makinada yıkattır.yok öyle artık .. şimdi ise yağını çok kirli ise kirini akıtıyorum o kadar.
karanfilce
başka ne yapayım de bana birşeylerşu banyodaki bidon işini bende yapayım bari. sıcak su gelene kadar duş alır çıkarım zaten
doğalgazı da kısıkta yak aç kapa yapma diyorlar ya hani. ben ona inanmıyorum. tam bir aydır, hergün m3 yazıyorum. deniyorum. yok bana uymuyor o kısıkta yakma olayı.
kombiyi sadece suya çeviriyorum, geliyorum ev ılık.
kombiyi peteklerle birlikte açık bırakıyorum. en kısığına getiriyorum, ev gene ılık. ee ne fark var aradaa :44: işte arada 5 m3 fark var. ben evde yokken 5m3 yakıyor.
20gün evde yokken açık kaldığını düşünürsek 100m3 boşu boşuna yakıyor olacağım. oda 110 lira yapar. (ist da kdv ile birlikte m3=1.1 civarnda)
şu karlı günlerde bile eve girdiğimde ev kırık oluyor. çünkü alt kattaki ev hanımı beni ısıtıyor
elektrik için henüz bir uygulamamız yok umarım çok gelmez
canım evde kullanılan aletler de çok önemli.
mesela bizim evde tv çalışmaz çalışsa da 37 ekran bişey ve günde 1 saat anca çalışır emin ol.
ben de benim neden elektriğim az geliyo diye düşünüyordum ama buldum ki az kullanmak çok kullanmak değil mesele evdeki elektrikli aletler.
mesela farmasi nin de elektrik çok geliyo diyodum ki dedi elektrikli şofben kullanıyoruz. ve dört kişiler şofbenin ne kadar harcadığını tahmin bile edemiyorum.
bizim evde o yok eminim o olsa bi 20 tl atardı benim fatur da çıkardı 55 e
sonra ayrıyaten derin dondurucum yok.
masa üstü pc yok bu da çok yakar.
saçlarıma fön çekmem.
eşim traş makinesi kullanmaz.
tv de uydu cihazı vs aparatlarımız yok.
evim merkezi ısındığından kombim sürekli açık değil bunlar yakmaz.
bir de benim komşularım da öyle abartılcak faturaları gelmiyo şehir de etki edebilir mesela yanım 5 kişiler elektirkleri 60 civarı geliyor hele karşımın 4 kişler onun da 40 civarı geliyor. suları da 25-30 geliyo koca koca çocukları var.
1 haftada iyice temiz koysan bile kokar canımbenim bulaşık makinem 1 haftada anca doluyor ama ben yıkar gibi akıtıyorum çünkü makineye koku yaparsa diye korkuyorum :18:
bir hafta sonu kardeşimle canımız çok sıkıldı (ben bekardım) annem de hadi babanızla market alışverişine gidin dedi takıldık gittik allahım 3 marketi birden gezdik ve fiyatlarını aklımızda tuttuk en düşük fiyatlıları aldık tabi kardeşimle ben helak olduk anladık ki annem bizi cezalandırmış
bir zamanlar güldüğüm ve eziyet olarak gördüğüm şeyi şu an ben de yapıyorumo 1 liralar 2 liralar toplama denk geldiğinde dişe dokunur bir fark oluyor
ben de şaşıyorum eskiden annem 3 market gezer en ucuzundan alırdı.
nasıl aklında tutuyor derdim onca şeyi.
şimdi ben de aynını yapıyorum
Son düzenleme: