hadi elektiriği anlarım da su çok az ne pissin karanfil
şaka bir yanadarısı bana
te allaam ya ne yazdığımı da yazsana
seyyah bence sen özel sektöre geç müthiş bir hızla yükselirsin
ciddi diorum bak bırak arkeoloji triplerini falan
selin elektrikte kayıp kaçak bedelleri bizden çıkıyor daha nolsun
ama yakında sağlam zam gelir
annem kendisi küçükken çok bardak kırarmış hala teyzemler arada geyiğini yapar o yüzden ben kırdığımda gıkı çıkamazdıablamla ben küçükken bişi kırınca annem bize kızardı
kendi kırınca nazar çıktı derdibizim yaramazlığımızdan değil ama kesinlikle:)
kızlar benim su faturam 16, 5 gelmiş.
ve 3 aydırn hep aynı geliyor.
elektrik de 34,4 geldi
yaşam faailiyetlerini evde sıfıra yaklaştırıyorum herhalde.
maşallah bana ya misafirlerim de eksik olmuyo aslında..
benim teyzemde ist. göbeğinde oturuo onun tv 24 saat açık her allahın günü ev süpürür misafiri bitmez fırın cayır cayır yanar
toz bezini bile ütüler bide ev hanımı hep evde onada 70 geldi banada ben eve gelince elktrikle şarj oluorum heralde bu ev aletlerini bidaha gözden geçircem
acaba diorum çaycım var benim omu çok yakıo?
onu iptal ettim bu ay bakalım nolcak?
bide kocişin donuna kadar ütülüodum onuda ütülemicem donunu ütüsüz giysin bundan böyle 2 liralık dona 5 liralık elektrik yakıorum bu ay görcek o elektrik gününü:)))
kızım işin yok mu senin donlara kadar ütü mü yapılır bırak giyince üstünde açılsın kırışıklıklarıbenim teyzemde ist. göbeğinde oturuo onun tv 24 saat açık her allahın günü ev süpürür misafiri bitmez fırın cayır cayır yanar
toz bezini bile ütüler bide ev hanımı hep evde onada 70 geldi banada ben eve gelince elktrikle şarj oluorum heralde bu ev aletlerini bidaha gözden geçircem
bide kocişin donuna kadar ütülüodum onuda ütülemicem donunu ütüsüz giysin bundan böyle 2 liralık dona 5 liralık elektrik yakıorum bu ay görcek o elektrik gününü:)))
geçen ay elektriğin 70 geldi suyumda 38 tl geldi ben anlamıorum ya
ben 38 liralık nasıl su harcadım?
elde hiç bulaşık yıkamam tamam duş alıorum eşim traş oluo hergün bulaşık mak.çalışıo ama 38 tl iki kişi için çok yahu bana gelceği 25 falan
hele elektrik coştu gıcık oluorum ben napıorum o kadar die((( tamam istanbulda oturuorum buranın metreküpü suyunda elektriğinde diğer illere göre daha fazla ama bu kadar olmaz bence karanfilce ne yapıosun arkadaşım sen:))))
mesela ketıl kullanıomusun itiyi haftada kaç saat yaparsın:))))
sifon kullanıomusun benim normal tuvaletim yok sifon her basışında 6 lt su veriomuş gizli termostat bişede yapamıorum ayarıda yok:))
karşı komşum kuzey cephede oturuo doğal gazı 65 lira gelmiş sorcam nasıl yakıosun die merak ediorum :)))
benim teyzemde ist. göbeğinde oturuo onun tv 24 saat açık her allahın günü ev süpürür misafiri bitmez fırın cayır cayır yanar
geçen ay elektriğin 70 geldi suyumda 38 tl geldi ben anlamıorum ya
ben 38 liralık nasıl su harcadım?
elde hiç bulaşık yıkamam tamam duş alıorum eşim traş oluo hergün bulaşık mak.çalışıo ama 38 tl iki kişi için çok yahu bana gelceği 25 falan
hele elektrik coştu gıcık oluorum ben napıorum o kadar die((( tamam istanbulda oturuorum buranın metreküpü suyunda elektriğinde diğer illere göre daha fazla ama bu kadar olmaz bence karanfilce ne yapıosun arkadaşım sen:))))
mesela ketıl kullanıomusun itiyi haftada kaç saat yaparsın:))))
sifon kullanıomusun benim normal tuvaletim yok sifon her basışında 6 lt su veriomuş gizli termostat bişede yapamıorum ayarıda yok:))
karşı komşum kuzey cephede oturuo doğal gazı 65 lira gelmiş sorcam nasıl yakıosun die merak ediorum :)))
benim bulaşık makinem 1 haftada anca doluyor ama ben yıkar gibi akıtıyorum çünkü makineye koku yaparsa diye korkuyorum :18:
benim bulaşık makinem 1 haftada anca doluyor ama ben yıkar gibi akıtıyorum çünkü makineye koku yaparsa diye korkuyorum :18:
normalde iki gun dursa bile koku yapar...1 hafta cok uzun bir sure...ben bulasik makinesine hep yaprim limon koyuyorrum,genllikle suyunu kullandiktan sonra atmiyorum..hem bulasiklar piril piril oluyor,hem de makina parliyor ve kokuda olmuyor.ayrica bazen kisa programda icine sirke dokup calistiyorum hem mikroplari kiriyor,gen piril piril oluyor...su kucuk sisesine cok para verdigim mkina temizleyicisinden iyi oldugu kesin...
hemen uygulayacağım diye düşündüm sonra kirli çıkıyım ya yapamam şimdi bile klima yanmıyor tv bile açmadım yazık banaaaaaaao zaman canım sen bi dahaki ay sonuna kadar yerli yersiz açıyosun klimayı
dayıyosun 500 lira faturayı
sonra aydan aya düşürüyosun yavaş yavaş
bak nasıl eşin senle gurur duyuyor idareli karım benim düşürüyor faturayı diye
kuru fasülye pilav turşucanlar akşama menü hazırlığı olarak ne düşünüyorsunuz ??????
oluyor yaaa öyle şeyler bazen ben de oğluma çok yükleniyormuşum gibi geliyor sonra dudak büzüyor özrğ diliyor kucağıma al beni diyor kucağına demiyor kucağıma al deyip sarılıyor o an vicdan yapıyorum işteya ben en kızdığım şeyi yaptım geçen gün
tükürün yüzüme
senin gibi bi çocuğun olursa napcaksın bakalım dedim sılaya
yatmaya gitti sonra
ben de iyi geceler dilemeye gittim yanına
baktım masum masum bakıyo gözler büyümüş
bana bakınca bi ağlamaya başladı
sen neden bana öle dedin
ben nasıl bakıcam o çocuğa ben bakamam ki ben büyütemem ki diye ağlyor
neden dedim ben nasıl bakıyorum sana
ama sen bakıyosun ki ben nası benim gibi çocuğa bakıcam diyor
madem dedim çok kötü bu davranışlar neden yapıyorsun
ama ben çocuğum anne diyor
bana sa sütlü bir tatlı tarifi farmasisabahtan yemek mevzuusunu ayarlamak kolaylık oluyor
ben de hindi suyuna çorba düşünüyorum ( mercimek çorbası şehriye karar vereceğim birine)
pırasa olabilir
kabak mücver , kabak karnıyarık ya da karışık kızartma yapasım var (kabak biber patates)
mücver yaparsam canım domates soslu makarna çekti yanına
evde süt yok ya inadına sütlaç çeker canım
ama pastörize sütle idare edeceğim sütlü bir tatlı düşüneyim
köz kırmızı biber- köz patlıcan salatası istiyorum
aman öğlen yaklaşıyor neler canım istiyor benim yaaaa
kesinlikle meyracım onlar rabbimin emaneti hep öyle düşünüyorum ama bazen sabrım zorlanıyoryüklenmek değil canım....
ben de anneyim,zaman zaman zıvanadan :) çıkıp,olmadık sözler söyleyip,davranışlarda bulunabiliyoruz çocuklarımıza...
ben seyyaha söylerken kendime ve diğer annelere de diyorum...
bir an gözümün önüne,sıla nın o gözleri dolmuş, bakışları geldi................
içim eridi,kelimelerle anlatamıyorum....
geçenlerde benim ufaklığa bişeyden dolayı kızdım,mutfağa gittim....
döndüğümde koltukta oturduğu yerde uyumuş,kızdığım konuyla alakalı nesnelere hiç ellememiş,onlar da yanında duruyor,yüzündeki ifadeden uyurken bile,ne kadar alındığı belli...
uyandırdım hala dudakları büzük büzük,ağlamamak için zor tutuyor kendini,öptüm öptüm...........
seyyaahın yaptığı gibi, ben de gönlünü aldım ama,kırılan kırılıyor bir kere...
tekrarı halinde de çocuğun hafızasında ömür boyu kazınamayacak hal alıyor....
çocuklar konusunda çok daha hassas olmamız gerekiyor....
evet zor ama,annelik zaten başlı başına çok zor...
anne olduktan sonra öncelikli olarak başkası için yaşama duygusunu tadıyor insan...
ve bu duyguyu ne anne,ne baba,ne eş........ hiçkimse yaşatamaz,isterse melek olsun....
mutluysan,mutluluk sebebin......
mutsuz,umutsuzsan,yaşama sebebin oluyorlar....
Rabbim isteyen herkese tattırsın bu duyguyu,ne diyeyim... :)
valla ben de çok sancılı geçirirm normal doğum yapanların geçer dediler ama yok yine devamkızlar ben regli oldum..
havalarda soguk ayaklarım çok üşüyor
evlenince gerçekten geçiyotmu. evli bayanlar yazabilirmi
çok hapta almak istemiyorum. ama almayıncada dayanamıyorum
bocukçum ben oğluma kola niyetine pekmezli su veriyorum kaşıkla içmiyor çünkü bir işe yarar mıregl dönemi kansızlık artar dolayısıyla daha fazla üşüyoruz demir ilacı almanı öneririm
daha geleneksek olarak pekmez ye kızım kan yapar kan
benim makine henüz koku yapmadı:44:
kayınvalidemlerden biliyorum onun makinesi her gün çalışır nerdeyse ama açınca bir koku geliyor yada kokuda ben çok hassasım iyice köpekleştim
hemen uygulayacağım diye düşündüm sonra kirli çıkıyım ya yapamam şimdi bile klima yanmıyor tv bile açmadım yazık banaaaaaaa
kuru fasülye pilav turşu
haşlamalık etimvar buzdolabında önceki günden kalan fasülyeye onu koysam olur dimi
oluyor yaaa öyle şeyler bazen ben de oğluma çok yükleniyormuşum gibi geliyor sonra dudak büzüyor özrğ diliyor kucağıma al beni diyor kucağına demiyor kucağıma al deyip sarılıyor o an vicdan yapıyorum işte
bana sa sütlü bir tatlı tarifi farmasi
sütlü irmik yapayım
senden görüp haftada bir tatlı yapcam
ama şimdilik hazır olanalar var ya hani dr otkerin onlardan aldım
kesinlikle meyracım onlar rabbimin emaneti hep öyle düşünüyorum ama bazen sabrım zorlanıyor
valla ben de çok sancılı geçirirm normal doğum yapanların geçer dediler ama yok yine devam
valla ben kendimi bildim bileli ilaç alıyorum eskiden 2-3 gün boyunca alırdım ama artık almıyorum bir tane falan yoksa yatmama gerekiyor her yanım ağırıyor
bocukçum ben oğluma kola niyetine pekmezli su veriyorum kaşıkla içmiyor çünkü bir işe yarar mı
ay oğlanın ve kocamın gömlekleri dışında hiçbirşey ütülemem oğlanın kıyafetlerini doğmadan önce ütüledim ondan sonra sadece gezmeye giderken çok kırışmamışsa ütülüyorum ne ütüleyecem canma yazık alışsın vücutları bişeycik olmaz
2 liralık dona 5 liralık elektrik ay çok güldüm selinnnnnnnn
regl dönemi kansızlık artar dolayısıyla daha fazla üşüyoruz demir ilacı almanı öneririm
daha geleneksek olarak pekmez ye kızım kan yapar kan
o hikayeyi ben de çok duydum canım..... :)
evlendim,aynı....
çocuk doğur, geçer dediler.....
doğurdum,aynı....
ikinciyi yaptım...
daha da kötü oldu...
sanırım durumu izah edebilmişimdir....
şimdilerde aynı hikayeyi, başkaları başkalarına okurken,sadece dudaklarımı kulaklarıma doğru çekip,gülümsüyorum..... :))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?