allright haddime değil ama
çok aceleci değil misiniz ikinci çocuk konusunda?
daha yaşlarınız çok küçük
en önemlisi kızın çok minik daha, gerçi kardeşler arası yaş farkı ne kadar olmalı bilmiyorum da
gerçekten arkanızdan atlı kovalıyor gibi
5 sene lisans 5 sene doktora yapınca
arkadaşlarımızın arasında en erken biz çocuk sahibi olduk
doğru düzgün hiç bir gezi,etkinlik,yurtdışı seyahatlerine gidemedik
herkes face de boy boy poz verirken
biz çocuk sallıyorduk
amaaaaa
şuanda hayatı en düzenli olan da biziz
o da ayrı mesele...
bugünkü menü bir cumartesi kalsiği kayınvalideden gelen balıklar kızaracak
kadıncağız temizleyip getiriveriyor sağolsun
şimdi eşime çocuklara kurabiye yapasım var
yemekten sonrası çay saati için
bugünkü menü bir cumartesi kalsiği kayınvalideden gelen balıklar kızaracak
şimdiden afiyet olsun canım...
onun kayınvaliden olduğuna emin misin?
gerilim deyince aklıma ilk gelen kitaplar stephen king in 2000 den önce yazdıkları,dean r.koontz un tüm yazdıkları,jean cristophe grange ın romanları..zevkle ne demek:)))
benim ilk okudugum yani kendimi bildiğimden andan beri ilk okudugum ve etkisinden çıkamadıgım kitap
2 yıl okul tatiliydi (ortaokul kitabı)
sonna kitap okuma aşkı başladı bende vede çalıkuşu ilk göz ağrımdır:))) çok etkilenmiştim:)))
lisede de sefilleri okudum hem okudum hem ağladım hem okudum hem ağladım hala aklıma gelir fantinenin dişlerini ve saçlarını satarak bebeğine süt alması hala aklımdan gitmez((
suç ve ceza gene vazgeçilmezimdir kendileri 2 cilt halinde okudum ve soluk almadan bitirdim:)))
bide üniversitede okudugum bi kitabı hiç unutmam adı göçebe bilim kurgu bi kitap ama onuda nefes almadan okudum ve hayal gücündeki ayrıntılara resmen ağzım birrrr karış açık kaldı
ilk aklıma gelenler bunlar bi düşünim yazarım gene:)))
kayınvalide işte canım,en iyisi bile rakip görüyor gelinini.dediğin gibi diş geçirebildiklerine yapıyorlar yapacaklarını.sonra da gelin bizden niye soğudu.keyfinden.sabah eşim uyuyordu, kahvaltıya menemen yaptım. yumurtasını da iyice karıştırdım, ben niyetliydim. çocugu aldım, onlar kahvaltı yapacak, eşim de uyanınca yapacak. mutfağa çocuk kucagımda girince baktım, bunlar menemeni yememiş, beğenmemişler duruyor, kendilerine yufkadan bireyler yapmışlar, anneyle hala yiyorlar yaptıklarını. ben de tavayı ortalarından çektim. siz bunu yemiyorsunuz dedim kaldırdım. anne ben yurmurtayı karışmış sevmiyorum, hala da menemen yemiyor dedi. ben de bu hafta kahvaltı da yemiştiniz dedim (kendileri yapmıştı)
çok moralim bozuldu, ben de ilk gittiğimde evlerinde bir şey yemeyeceğim, ekmek arası peynir yiyeceğim. çok üzüldüm. oğlum anne sütü alırken kilosu çok iyiydi, sütü bırakınca zayıfladı, bunun eti cıvımış, zayıflamış, çocuga bakamadıgıma dair şeyler söylüyorlar. 3 hafta önce gördüklerinden beri çok güzel yedirdim, oğlan serpildi. özel yemekler yaptım, kemik suyu, beyin, tavuk falan 10 çeşit olan sebze ve bakliyat corbaları falan. şimdi de çok kilo almış bu, obez yapacaksın çocugu falan filan. yedirme bu kadar. oğlan ateşlendi, ben hasta etmişim, falan ima etmeler, yaptıgımı begenmemeler
neyse sabahki hareketim belki fazla olabilir ama çok moralim bozuldu. yıllardır hep alttan al, tepeme bindiler, diğer eltime asla böyle yapamazlar.
şimdikk ben de kıdemli ev hanımı olaraktan,yorgun gelen eşime hizmette kusur etmem.Ben 2 cocuk annesiyim. Aksamlari bi yandan 4 yasindaki cocugumu ayagimda sallayip ona hikaye okurken, bi yandan 4 aylik bebegimi kucagimda emziriyorum,biyandanda esimle kahvemizi icip, dizimizi izliyoruz.yani cocuklarima karsi sorumluluKlarimi yerine getirmeye calisirken, esimlede kahvemi yudumlamak, takip ettigim diziyide kacirmamak istiyorum. sonuc; ev islerim hep ertesi gune kaliyor.
ilk cümle irite etti. bize biçilen sen kadınsın, sorgulamadan her işe koştur, evdeki paşa yaysın kendini kahve içsin, sen emzir (ki nasıl yoruyor o iş, bütün her yerin çekiliyor)
çocuk salla, ev işi yap, hamarat diye takdir edil, sorgulamadan çalış
duru tam 30 aylık oluyor
kaç doğumlusunuz siz?
ben de aynı şeyleri düşünüyorum da
ben 84 eşim 82li
sanki arkamızdan atlı kovalıyor be adam nereye koşuyoruz diyorum frenliyorum bazen
ama hergün evde çocuk muhabbeti var
doğana kadar duru ilkokula gidermişşş öyle diyor geç kaldık diyor
kafaya taktı..tamam
ekim 2009 doğumlu oğlum...
bende eşimde 85 liyiz. bizimda bundan 1 ay öncesine kadar 2 lafımızdan biri bebekti ama sanırım ertelemek iyi olacak.
şimdilik vazgeçtik bakalım
allright haddime değil ama
çok aceleci değil misiniz ikinci çocuk konusunda?
daha yaşlarınız çok küçük
en önemlisi kızın çok minik daha, gerçi kardeşler arası yaş farkı ne kadar olmalı bilmiyorum da
gerçekten arkanızdan atlı kovalıyor gibi
evttttttttttttttttttttttt
nasıl eğitmişim ama
daha bugün annemle sohbet ediyorduk da
iyi kayınvalide olacam ben dedim
oğlanları iyi yetiştirip gelin gelmeden de öldüm mü bu iş tamamdır diyorum
gerilim deyince aklıma ilk gelen kitaplar stephen king in 2000 den önce yazdıkları,dean r.koontz un tüm yazdıkları,jean cristophe grange ın romanları..
gerilim severim,tüm kitapları filmlerini izlemeden okurum,açlık oyunlarının filmi berbattı mesela,kesinlikle kitabı okunmalı.
anne rice ın vampirle görüşme siyse kitabın bile önüne geçmişti.yönetmene bağlı galiba.
kayınvalide işte canım,en iyisi bile rakip görüyor gelinini.dediğin gibi diş geçirebildiklerine yapıyorlar yapacaklarını.sonra da gelin bizden niye soğudu.keyfinden.
şimdikk ben de kıdemli ev hanımı olaraktan,yorgun gelen eşime hizmette kusur etmem.
ama kendi yapacağı işleri de yaparak özel uşağı konumuna da kendimi asla sokmam.bu çocuklar için de geçerlidir.
en küçüğüm bile altı değişecekse dolabından alt açmasını,bezini,poşet-mendilini alır gelir.kimsenin getir götürcüsü olmam.
tüm sorumluluğu alayım,o sadece çalışsın da demem.
ben pilatese,arkadaşlarla kahveye,yürüyüşe,alışverişe gidiyorum der,çocukları bırakır gezerim.
haydi beraber temizlik yapıverelim der,yaparız.
ama benim de elimden her türlü iş gelir.boyadan tut tamirata kadar elimden kaçan bile kurtulmaz.
dediğim gibi az dominant,az feministimdir.
ama hem eşim,hem çocuklarım için tek istediğim ,huzur diye düşündüklerinde aklıllarına gelen ilk kelimenin ev olmasıdır.
her şeyi yumuşakça,kadınca,kibarca halletmenin bir yolunu bulurum.
hani şu osmanlı kadını derler ya ondanım sanırım biraz.
anneciğim öyle derdi en azından.
şşşşt,öyle yaşınız küçük falan deme,o yıllar öyle hain ki.
30 una kadar çocuk işini[imkanı varken]bitiren kadın,akıllı kadındır.
sor buradaki benim gibi yaşını almış kızlara 30 dan sonra çok şey değişiyor.
olgunlaşıyorsun ama yoruluyorsun da.
demir tavında dövülür,şartlar olgunlaşmışsa beklemenin anlamı yok.
bence diyorum ama.çtd.[çocuk tavsiyesi değildir]
bt.meyraaa.
sağol canım teşekkür ederim bulunca alayım
uff dersini çok kıskandım biz anca karşılaştırmalı ceza hukuku falan öğrendiğimizdegame of thrones un ilk sezonu izledim henüz eşimle çok bir arada olamadığımızdan yeni sezonu izleyemedik daha supernaturalın hakından gelmeye çalışıyoruz :) zaten önce kitap daha iyi bence açlık oyunları için de
efet yaa ikisi de pek güzel
3 oda, koridor, mutfak, oldu bitti iştesevimsiz 15 dak nasıl ev süpürüyodun maşallah çok hızlısın
ben kendime elim hızlı derim(canım isterse tabi)
ama senin maşallahın varmış
nasıl eğitmişim ama
hey maşallah kaynanalarınıza3 oda, koridor, mutfak, oldu bitti işte
ortada bir şey de yok, halıları ve kenarlarını süpürmek çok basit tabi
çpk pratik biri değildim evlenmeden önce
hazırlanıp dışarı çıkışım bile çok uzun sürerdi
şimdi eşim arıyor, 5 dakkaya ordayım, aşağı in
ben hoooop hazırlanıp iniyorum
annem diyor ki, sen babana çektirdin yıllarca, kocanı hiç bekletmiyorsun maşallah
Allah iyiliğini versin yaa, ne güldüm ama
zaten bi farmaside bi de bende var öyle kayınvalide
farmasininki balığı temizleyip getiriyor, benimki de nerdeyse lokma lokma ağzıma vericek, o derece yani
benim adama kalsaa ooooooooww
eşim çok sorunlu bir aileden geliyor-maddi manevi..
anne babası ayrılar. eve misafir hiç gelmezmiş
ev ne kadar kalabalık olursa o kadar mutlu oluyor
kalabalık cümbüş bir ailemiz olsun diyor
bana da sanırım o sebepten aşırı düşkün
bensiz hiçbişi yapmıyor
inşallah canım.offf offf herkes kendinde olmayana özenir işte..
emin ol arkadaşların da senin face de boy boy çocuk fotolarına özeniyordur.
biz de gezdik gezeceğimiz kadar ama evlat kadar hiç biri zevk verir mi onun bir gülüşü dünyalara bedel olur.
çocuk sahibi olmadan yaptığım en mutluluk verici şey umreydi.
inşallah çocuklarım olur ve onlarla da giderim ilerde
nasıl eğitmişim ama
ama ben oğlumu çok özlerim ya.
elin kızı alıp gidecek mi yani onu benden :18::18:
bugünkü menü bir cumartesi klasiği kayınvalideden gelen balıklar kızaracak
mitoloji sevenler
hep ben mi kıskançlık krizine giricem bu topicde
biraz da siz beni kıskanın
mitolojinin alayını gördüm
sen gelmeden de dizi muhabbeti dönüyordu burada.
ama kesinlikle zevkler birbirine çok paralel,ben şaştıkça şaşıyorum.
inşallah muhabbetimize nazar değmez.
benim büyük kız sam hastası,arada izliyor bazı bölümleri.
ben bu ara the walking dead peşindeyim.
şu yaşımda koltukta büzüşüp,arada gözlerimi kapatarak seyrediyorum bazı yerlerini.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?