Kirli Çıkılar )))

karanfilce benim sizlere şöyle çayın yanında ikram edesim var inan ama ahhh ahhh şu sanal ortam yok mu işi karıştırıyor

Ben ya tat alıyorum yada bimin salçasını alıyorum memnunum.
bu akşamki menüm;
erişteli yeşil mercimek çorbası
yoğurtlu havuç salatası
karışık salata
patatesli börek
çayın yanınada tatlı yapayım dedim hastanede yiyemem herhaldeçağanı acile götürcez de yavrum çok hasta eşimi bekliyroum.

geçmiş olsun canımm

ay noldu ya
eskiden bi 6 ay ekmek yememiştim
yine pis bişey kesin
hemen anlat

farmasi ellerine sağlık mükemmel görünüyor bu kurabilyeler neli?
aşka geldim yaptığım yemeğin fotografını çekmiştim şimdi de keki çekeyim ben de ekleyim

farmasi şunun tarifini ver kardeş canım çektiii
tuzlu demii

kızlar bunu ilk defa yapıyorum
uydurdum hani vardır ya temel kurabiye malzemeleri
yumurta ,yağ ( sıvı ya da margarin ) şeker ya da tuz ,yoğurt, kabartma tozu, vanilya (tatlı olacaksa eğer)ve de un

işte ben de bunu

1 yumurta sarısı içerisine akı dışına
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
1 fiske tuz
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 portakalın suyu
1 sb yoğurt
1sb şeker( isteyen 1.5 yapabilir)
1 çay bardağı sıvı yağ
aldığı kadar un

yuvarladığım hamur parçalarını yumurta akına buladım

kimisinin üzerine çay şekeri kimisine ceviz kimine de hindistan cevizi serpiştirdim

önce 200 derecede 5-10 dk sonra 160 derece kızarana kadar pişirdim

Son düzenleme:

geçmiş olsun
farmasinin kurabiye senin börek
eziyet edin bakalım bana bu akşam

farmasi bu yaptığın portakallı kurabiye dimi ben de yapmıştım tadı çok güzel oluyor şekeri de tam orantılı
ellerine sağlık tekrar

canımmmmmmmmmmmm kuzucuğa Allah şifalar versin

farmasi bu yaptığın portakallı kurabiye dimi ben de yapmıştım tadı çok güzel oluyor şekeri de tam orantılı
ellerine sağlık tekrar

canım portakallı kurabiye olur artık ama ben ilk defa yapıyorum
ben uydurmayı çok severim temel malzemelerin üzerine

burada bi kaç tane satan yer duydum ev salçası diye ama taıdık olmayıncada güvenemiyor insan
1kgluk kavanozlar 10 tl biraz pahalı değil mi sen ne kadar uygun almışsın oradan sipariş mi versem
nasip olursa bu yaz kendim yapacağım salçamı eylülde 50kuruştu kilosu

şu kurabiye sırrını banada verirmisinz benim kurabiyelerim üsteki tepsinin altına yapışacak kadar kabarıyor ve etrafına yayılıyor bakıyorum sık mı koymuşşum diye ama ya 4*5 sırayla koyuyyorum yada 4*4 ile arada da boşluk oluyor ama eşim aynı alman kurabiyelerine benziyor kalın hafif ve düz diye alman kurabiyelrini nerde yediyse artık

ben balıkları kızartmaya gidiyorum şimdilik hoşçakalın canlar

eşim de gelirken ekler ve de elmalı kurabiye almış tadımlık

tuzlusu da güzel ve çıtır olur mu ki farmasiii

sirkeciiii
kekine bir o kadar da makinene ve mutfağının ışığına bayıldım yaaa..

benim keklerim niye öyle olmuyooo ama benim kalıbım yok tabi..

bi de makinem bozuldu attım bi kenara sinir oldum

annem karnıbahar yemeğini nasıl yapıosa brokoliyide öle yapıo ama kıymalısı güzel oluyo:))) fikir mesela fakaaaaaat ben ne karnıbaharın nede brokolinin sulusunu seviorum eger karnıbahar yemeğini sevmiosan brokolininde sulusunu sevmemzsin o yüzden ben hiç sulusunu yapmıorum soteliorum
önce karnıbahar ve brokoliyi haşlıorum ama suda haşlamıorum buharda haşlıorum vitamini gitmesin diye
sonna 3 kaşık yogurt bir kaşık un bir yumurtayı güzelce çırpıorum un tepeleme olcak ama içine baharatd katıorum tuzunuda katıorum çırpıorum sonna haşlanmış brokoli yada karnıbakarı minik minik parçalara bölüp bu karışıma atıorum güzelce karıştırıp bulamaç yapıp az yağlı teflonda tavada soteliorum harlı ateşte yoğurt yanıo kısık ateşte her yeri kızarana kadar soteliorum oh mis gibi:))) eşim yanında yogurt yemeyide sevio ama ben yogurtsuz daha çok seviorum:)))
diğer bi tarifde senin dediğin gibi haşlayıp üstüne yogurt dökmek
bide brokolinin çorbasını yapıolar ama ben daha hiç denemdim o kadar yeniliğe açık diilim sanırım aslında bi yerde içsem fikrim değişebilir ama brokoli çorbasına karşı ön yargılarım var:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…