- 9 Mart 2011
- 12.618
- 11.601
- 498
bayılırım bayılırım etaminebizde annem el işleriyle pek bir ilgiliydi o yüzden ben doydumama etamin üzerine çarpı çarpı işlemelerle yaptığım bir seccadem var tek işim o; onu kullanabileceğim şekilde annemler ayarladı şimdi sürekli evimde onu kullanıyorum
ortaokulda iş eğitimi dersinde bi yaptırdılardı daha da bırakamadım
heralde 100 tane falan seccade işlemişimdir inşallah namaz kılanların duası bana da gelsin
konu komşu yeğen arkadaş kim evlendiyse yaptım
zaten daha da bişi yapamam
onları da hiç beceremem iştehıı eksik kalsın amaa sizlerr bi an evvel başlayın minik yelekler örmeye yerim ben onları kışın sırtları sıcak dursun..
ben hiç etamin yapmadım dantel ve oya yaptım bol boll
bu kesinti sanırım erken çıkışlarda alınıyorduselin senin tebrik ediyorum avuç içlerim acıyana kadar da ayakta alkışlıyorum
bende yapıkredi bireysel emeklilik var çok sorgulamadan girmiştim bağlı olduğum kurumun toplu havuzu varmış kesintisi % 1 oluyor normalde %2 imiş. Giriş aidatı da alınmadı. Ama yanlış bir ifade var bunun adı bireysel emeklilik değil bireysel yatırım olmalı çünkü emeklilik diyince insanlar sanıyorlar ki maaş bağlanacak. Alakası yok sadece senden aldıklarını senin isteğin doğrultusunda yatırım fonlarında değerlendiriyorlar 10 yıl sonra (bizde 10 yıl en az) yada 56 yaşına geldiğinde tekrar sana veriyorlar. Bizler çok aşırı harcama yapan insanlar değiliz zaten birikim yapabiliyoruz ancak bunun güzelliği başın her sıkıştığında buna elini süremiyorsun. Ben 2009 haziranda girmiştim ilerde çocuğum olduğunda onun eğitiminde kullanırım diye geçen yeni baktım hesabımda 5300 küsür lira para birikmiş (ilk girdiğimde 100 le başladım sonra 120 oldu şimdi de 130 lira) ve bu şekilde ödeme yapmaya devam edersem 192 bin lira param olacakmış; tabi bu meblağın 26 yıl sonra ederi nolur bilmiyorum ama. aklımıza yattı eşime de başladık geçen yaz.
BES le ilgili mahkemelik bir durum vardı meyra daha iyi bilir ona da soralım. Şimdiye kadar ana paradan da gelirden de % 15 stopaj kesintisi alınıyordu ama artık sadece gelirden bu kesinti yapılabilecek.
son durumda neler oldu acaba
maşallahne kadar marifetliyim hem sizi takip ediyorum hemde dantel örüyorum
geçmişler olsun canımcanım bişey sorcam sana. biz sabah hastaneye gidicez eşimle. şeker değil de eşimin başka bir hastalığı daha var. polisitemi diye bi kan hastalığıtahlil yaptırcaz sabah. hct, hgb, mchc, rdw bakılıyo hatırladığım kadarıyla. bu tahliller aç olarak mı yapılıyo yoksa tok yapılabiliyo mu:26:
peki ben nasıl 30 kilo aldım o zamanen güzeli o zaten seyyah
eşim de bana uysa ben de az çeşit yapıcam
mide sindirimde zorlanıyormuş çok çeşitli yiyince
birbirine giriyor zaten yediklerimiz
hobi deeeel o aşk aşkben de çok severim dantel örmesini.
hatta öss ye çalıştuğım yıl yaz tatili ders çalışma programımda sabah tv de sohbet izlerken dantel örme saatim vardı
ama şimdi hiç canım istemiyor bi başlasam gerisi gelir de en azından örgü.
aaa bu arada bizim topiğin hiç bişeyde üstüne yok akedemisyeninden doktoruna dişçisine öğretmenine hepsi becerikli.
zayıf halkamızı buldum biz pek el işi ve tarzı hobilerle ilgilenmiyoruzzz
seyyahın sermikleri hariç
sağlık için ayrı var ama bence gayet de mantıklıpeki selincim bize başka artıları varmıymış sağlık vs gibi?
atıyorum yıllık 250 lira ama hiçbir ücret ödemeden özeliikle de anlaşmalı özellere gidebiliyorsun ki bugün sağlık ocağına ile gidiş 5 lira
zaten amaçları da o özel sigortaya yönlendirmek ama hizmet ordaysa oraya gideceksin
ama benim pizzam yine pofidik oldu.
hamurum hemen pofidik kabardı..
Eki Görüntüle 604414 Eki Görüntüle 604415 Eki Görüntüle 604416
Amaaaaa tadı harikaaaa
Hem soğuyunca pofidikliği de indi
Çok sağol derfat artık hep bundan yapcam…
ben sana şu çiğ böreği soracaktım yahubugün pizza günü ilan edilin o zman:)))
bol yapda kızartılan kızarınca pofuruk pofuruk olan değil mi senin yaptığın
ona maya kabartma ttozu bişi konuluyor mu
kızlar ben size dememişmiydim bu kız sanki büyümüş, sonra küçülmüş, sonra tekrar büyümüş diyebilmişim valla selincim ben de senin yaşadıklarına çok yakın şeyler yaşadım zamanında yaşadığın boşlukları, olumsuzlukları, imrendiğin, özendiğin şeyleri çooook iyi anlıyorum o yüzden yaşadığın olumsuzlukları kendin için artıya çevirebildiğin için de seni tebrik ediyorum canım maşşşallahhh sana
yeni sistemi bilmiyorum arkadaşlar yazmış ama bireyselden ziyade hayat sigortası bana mantıklı gelenkızlar yeni sisteme göre bireysel emeklilik sistemi hakkında bilgisi olan var mı ?
acil cevappppppppppppp
ben garantiyle konuşmuştum o zamanki şartlar şöyleydi mesela
hem emeklilik hem hayat sigortası ödeme 80 lira yüzde on ya da yirmi vergii iadesi ile geri alıyodun galiba şimdi devlet üzerine ödüyor yüzde yirmi beş olarak
bu durumda hem 55e kadar ödeme yapıyor ondan sonra ister maaş ister toplu alıyorsun
hem de bu sürese ölürsen allah gecindne versin o zaman 80 lira ödeme için konuluyorum elli bin veriyodu kimi belirliyorsa ayrıca da maaş olarak da devam ediyordu
erken çıkışlarda kesintiler oluyor hem erken çıkıp hem de kesinti oldu diye yakınanlar var ama bence mantıklı bir yatırım
hiç değişme sen hiç değişme hep böyle kalestafirullah canım benim o senin güzel görüşlülüğün:)))
seyyahcım bugün dedin ya hani 35-40 yaşındasın dimi diye evet ruhum bedenim beynim diil ama hayat tecrübem öğrendiklerim 35-40 yaşındaki biri kadar olmasada bi 30 var:))))
sen mükemmel bir eş anne ve annene de çocuk olacaksın ben eminim
anne de buralarda fink atıyorşu an küçük oğlana bulaşık makinasının kaşık çatal sepetini
büyük oğlana da bulaşık makinasının diğer gereçlerini yerlerine boşaltmalarını söyledim
maşalallah canım en doğrusunu yapıyorsun
gelinler sana duacı olacak ben de (sıladan sebep
dahası kendi işlerini yamayı kimseye gebe kalmamayı öğrensinler ne güzel
benim kızım da kalabalığa çok özeniyorcanım ya :)))
aslında hepimiz çok zor şeyler atlatıoruz geçmişimizde hepimizde bunun etkileri farklı oluyo hayat çok kolay diilki zorluklarından etkilenioruz elbette:)
bana artısı bu oldu işte:))) eksilerinden çok artılarını görmeye çalışıorum eksileri görmenin bana hiçbi faydası yok sürekli düşüne düşüne kendimi mutsuz ederim...
ben artılarını görüorum:)))
hep evimizin çamaşır suyu kokmasını isterdim şimdi kokuyo
akşamları mutfağımız kızarmış soğan koksun böööööyle tüm apartmana yayılsın isterdim şükürler olsun ki çıkıyo:)))
annem beni hep kapıda karşılasın isterdim bende kocamı karşılıorum kapıda:))) terliklerini uzatırım hemen hoşuma gidio:))
olumlu yanlarını görmek lazım o zman mutlu oluorum ben:))
ve hepimizin hayatında örnek alınması gereken şeyler var sadece benim diil :)))
yan komşuda 4 kız var maşallah her akşam gitmek istiyor
ben de çağırıyorum eve tepinip duruyolar
ama kusura bakmayacak ben zaten o kadar kalabalık bir ailede yaşayamam
kafayı yerim:111::111::111::111::111::111::111::111::111:
teşekkür ederiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim =))Seyyah sen ne kadar tatlısın ya maşallah sana
ben asla mayalı şeyleri yiyemiyorumben hamur kızartmasında olsun poğaça da olsun yaş maya kullanıyorum pat hemen kabarıyor. biminkini de çok beğeniyorum.
kullanacağınd ılık suda ağzı kapalı bşraz şeker atarak beklet canım poğaça tarifinde olduğu gibi mayalanır belki o zaman
ama bak bu pizza da instant maya kullanılıyormuş.
yoktu ama hemen komşucuğumdan aldım geldim.
boğuluyorum ağzımda büyüyor yutamıyorum resmen
midemi de yakıyor
neden acaba
utanmıyo musun sen hiçbnde 48 kiloyumkilo almak için uğrşıyorum.. 2 3 kilo alsam
ay ne güzel ne içten anlatmışsınben de eşimi gördüğüm an, yanımdakilere bakın şu çocuk benim evleneceğim erkek dedim.
çok gülmüşlerdi bana
2 ay sonra ben onlara güldümçünkü çıkmaya başladık ve ben ona zil zurna aşıktım. ayaklarımı yerden kesti.
5 yıl aşkın en dibini yaşadım dersem yeridir. sonra evlendik ve ben hala aşığım hala aşığım ya bu adama.
şeytan tüylü yarimmm
çünkü çok merhametlidir. çünkü arkamdadır. benim için bikeresinde müdürün odasını bastıkötü birşey yaşadım diye işyerinde.
çünkü en yakın arkadaşımdır o benim. herşeyimi anlatabilirim.
çok iyi bir ev erkeği. bensiz markete bile gitmez. dibimden ayrılmaz yaniii.
gözzlerimin içine bakarak. ufff çok seviyom seni ya der. işte o an eririm. yeniden aşık olurum ona
allah bozmasıninşallah
bana da nasip etsin inşallah
anne pizzası dominosu döver bi kere.
maşallah acaba bi de erkek mi olsaydı yahuMerhaba hanımlar nasılsınız?Ancak geçmişi bitirebildim.
Evlilikten bahsedilmiş bizde aşk evliliği yaptık 6 sene sevgiliydik çok çabalar sarfettik ama sonunda evlendik veeee dünyalar tatlısı bi meyvemiz varEki Görüntüle 604217
bu arada çok uzun bi zamandan sonra paraya kıyıp kendime bot aldım
Eki Görüntüle 604218
gördükçe özeniyorum
allah daim etsin canımben eşimi üniversitede tanıdım 19 yaşındaydım
onu ilk gördüğümde bu benim hayatımdaki son erkek olacak dedim arkadaşıma..
niye dedim bilmiyorum çünkü öyle aşık felan olmamıştım
ama çok efendi,karakterli,çok düzgün bir çocuktu sanırım ondan..
daha önceden gerçekten aşık olduğum birisi vardı lisedeyken
aşk acısı çok çektim benim aşık olan yanım hiç iyi değildir okulu da bitiremezdim kesin..
o yüzden 4-4lük beni deli gibi seven birisiyle çıkmaya başladım
haa dedim ya aşktan hiç ölmedim ona karşı
ama 1 gün ayrı kalmadık kavga etsek de hiç küs yatmadık
şimdi sorsan onsuz yapamam
ilk başlarda hissetmedğim heyecanı sonradan hissettim
belki de zamanla eskileri unututm
banunun dediği gibi heyecanla bekliyorum kapıyı çalışını..
bence aklını mantığını dinle..
bence tabi
tabi yine bana da
parası olan konuşuyorMerhaba kızlar
İtiraf ediyorum o 20 misafirden biri bendim ikide bir düşüyor yeniden girmem gerekiyor diye girmeden hak ediyorum sayfaları
banusultan, derfat ikinize de geçmiş olsun
selin amway i nereden buldun aldın arakadşaım da demişti ama internetten sepete ekle dedim ama temsilciye yönlendiriyor anlamadım gitti
bu arada maaş önü hakkaten ne yapacaksınız paraları
şimdi tv yi açtım bi anda kanal açıldı çıtı pıtı pırıltılar içinde bi kız keman çalıo sonna bi şarkı sölemeye başladı aldı beni benden
Sezen Aksu - Yalnızlık senfonisi - YouTube
sen yalnız mısın ki
güzel bir işin evin iyi bir eşin güzel arkadaşların (biz oluyoruz
bebeşin de geliyo
daha ne olsun
Son düzenleme: