derfat ellerine sağlıkharika görünüyor pizzan ben de deneyeyim diyorum ama bu aralar eşim diyette olduğundan yapmasam daha iyi olacak
kızlar yeni sisteme göre bireysel emeklilik sistemi hakkında bilgisi olan var mı ?
acil cevappppppppppppp
peki selincim bize başka artıları varmıymış sağlık vs gibi?evet ben bildiğim kadarını anlatim yani danışmanın bana anlattıgını bende 2 ay oldu katılalı
şimdi önce bi alt limit belirliosun her ay ödemek için ben 100 tl belirledim ... senin yatırgın meblanın yüzde 25 inide devlet üstüne koyyo her ay ne yatırırsan yatır yüzde yirmibeşi
her yıl çoğalıo belli miktarda mesela eşimin 3. sensi oda 100 tl ile başlamış şimdi 150 oldu:))) 10 sene boyunca ödemk zorunlu mesela 5 sene ödedin bir yıl çok sıkışıksın 1 sene yada 15 ay dondurabiliosun sonra 10 seneyi tamamlamak için devam ediosun 10 senenin sonunda yatırmak zorunlu diil ... am
a istersen yatırabilirsin...
diyelimki 10 senenin sonunda yatırmadın 55 yaşınıda doldurdun o zman emkli oluosun ve en alt tbandan emekli oluosun yatırdgın paraya göre tabi
yada yatırmaya devam ettim 55 yaşını doldurunca yatırdıgın mebleğdan emekli oluosun aylıgın artıyo:))
sana bişe olması durumunda vasi tayin ediosun mirasın ona kalıyo biz eşimle birbirimizi tayin ettik ama bebişim büyüsün onu vasi tayin etcem ben zaten ilerde ona gelecek olsun diye girdim:))
bildiklerim bunlar canım
peki selincim bize başka artıları varmıymış sağlık vs gibi?
var ya size baka baka bende hamarat oldum. işten gelince yarın için sarma-dolma yaptım
sonrada oğluma bisküvili muhallebi yaptım
az öncede araba çalıştım ama şuanda bitmiş durumdayım
manuel vites mi kullanıosun?
bende yapıkredi bireysel emeklilik var çok sorgulamadan girmiştim bağlı olduğum kurumun toplu havuzu varmış kesintisi % 1 oluyor normalde %2 imiş. Giriş aidatı da alınmadı. Ama yanlış bir ifade var bunun adı bireysel emeklilik değil bireysel yatırım olmalı çünkü emeklilik diyince insanlar sanıyorlar ki maaş bağlanacak. Alakası yok sadece senden aldıklarını senin isteğin doğrultusunda yatırım fonlarında değerlendiriyorlar 10 yıl sonra (bizde 10 yıl en az) yada 56 yaşına geldiğinde tekrar sana veriyorlar. Bizler çok aşırı harcama yapan insanlar değiliz zaten birikim yapabiliyoruz ancak bunun güzelliği başın her sıkıştığında buna elini süremiyorsun. Ben 2009 haziranda girmiştim ilerde çocuğum olduğunda onun eğitiminde kullanırım diye geçen yeni baktım hesabımda 5300 küsür lira para birikmiş (ilk girdiğimde 100 le başladım sonra 120 oldu şimdi de 130 lira) ve bu şekilde ödeme yapmaya devam edersem 192 bin lira param olacakmış; tabi bu meblağın 26 yıl sonra ederi nolur bilmiyorum ama. aklımıza yattı eşime de başladık geçen yaz.kızlar yeni sisteme göre bireysel emeklilik sistemi hakkında bilgisi olan var mı ?
acil cevappppppppppppp
ne kadar marifetliyim hem sizi takip ediyorum hemde dantel örüyorum
burdayım abla
en güzeli o zaten seyyahben de balık yapiciiim
yanına da ıslak kurabiye
doyamadım geçen sefer
siz ne çok yemek yapıyorsunuz biz iki çeşitten fazla yiyemiyoruz
genelde de biri çorba oluyor diğeri sebze pilav vs
ekstra yazsa yoğurtlu bişiler kışsa salata
zaten yesek o zamanki halimi düşünemiyorum da
nasıl yiyorsunuz onca şeyi
canım bişey sorcam sana. biz sabah hastaneye gidicez eşimle. şeker değil de eşimin başka bir hastalığı daha var. polisitemi diye bi kan hastalığıtahlil yaptırcaz sabah. hct, hgb, mchc, rdw bakılıyo hatırladığım kadarıyla. bu tahliller aç olarak mı yapılıyo yoksa tok yapılabiliyo mu:26:
ben de çok severim dantel örmesini.
hatta öss ye çalıştuğım yıl yaz tatili ders çalışma programımda sabah tv de sohbet izlerken dantel örme saatim vardı
ama şimdi hiç canım istemiyor bi başlasam gerisi gelir de en azından örgü.
aaa bu arada bizim topiğin hiç bişeyde üstüne yok akedemisyeninden doktoruna dişçisine öğretmenine hepsi becerikli.
zayıf halkamızı buldum biz pek el işi ve tarzı hobilerle ilgilenmiyoruzzz
seyyahın sermikleri hariç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?