Kirli Çıkılar )))

delibocuk sen çapada okudum demiştin. senle aynı zamanda mıydı bilmiyorum ama kbb da uzmanlık okuyan bir öğrenci evinde ölü bulunmuştu birkaç sene önce. duymuş muydun

abla kbb değil de dahiliyeden bi asistan bulunmuştu
geleceğin en iyi dahiliyecisi olabilecek biriydi bilgisi tecrübesi ile
dünyada sadece 3 tane tanı koyulmuş bi hastalığın 4. tanısını o koymuştu

açıklayıcı bilgiler için sağol
doğru bizim bölümde bir MD PhD öğrencisi tus birincisi olup gözde devam etmişti
nişanlım plastik cerrahide =) geleceğe yatırım yaptım ben
35imden sonra heryerimi yaptırıcam şimdi sana botoks yapayım diyor
ben de rinoplasti istiyorum ama onu yapmıyor çok istersem yaparmış belki
bebek olaylarını kapatayım 40 ımla da ben slimlipo liposuction filan yaptırırm size geleceğin müşterisiyim yani

karanfilce ben 4 yıllık öğretmenim, 2 ay sonra 4 bitip 5'e gircem
bu ayki maaşım 1839 tl

seyyah bıldırcın aynı tavuk pişirdiğin gibi pişirilir canım
ister haşla ister sote yap
ister haşla ve fırınla

abla kbb değil de dahiliyeden bi asistan bulunmuştu
geleceğin en iyi dahiliyecisi olabilecek biriydi bilgisi tecrübesi ile
dünyada sadece 3 tane tanı koyulmuş bi hastalığın 4. tanısını o koymuştu

yok canım o değil o zaman. benim dediğim heralde bi 5 ya da 6 sene önce. kbb yi kazanmıştı. adı osman aslan.
nöbeti varmış hastalanıp eve gelmişti. kendine iğne yaparken ölmüştü. allah rahmet eylesin. alt katımda oturuyordu.

evet yaa altın şu sıralar sadece uzun vadede iyi eskden hem orta hem uzunda iyi kar getiriyordu.

ama bi kaç yıl yine böyle devam edebilir.

ben haturlıyorum ben küçükken de bi ara böyle sallanıp duruyordu ve babam gidip annemin bütün altınlarını satmıştı
ve sonra da altın çıkmıştı

karanfilce ben 4 yıllık öğretmenim, 2 ay sonra 4 bitip 5'e gircem
bu ayki maaşım 1839 tl

sen 2008 mezunusun ve şubatta mı atanmıştın canım??
ben ağustosda atanmıştım.
peki bu arada ücretli ya da sözleşmeli filan çalıştın mı hani o da sayılıyor ya

sen 2008 mezunusun ve şubatta mı atanmıştın canım??
ben ağustosda atanmıştım.
peki bu arada ücretli ya da sözleşmeli filan çalıştın mı hani o da sayılıyor ya

evet 2008 mezunuyum
ağustosta atanamadım
sonra şubatta kadrolu alım oldu
onda da atanamadım
şubatta kadroya geçen sözleşmelilerin yerine martta bi daha atama yaptılar
martta atandım
atanmadan önce 2 ay kadar ücretli çalıştım
yani çok kısa bi süre, onu saymıyorlar galiba
zaten iki ay diye ben de peşinden koşmadım saymaları için
hazırlık falan da okumamıştım, yani o da sanırım ilerlemeye etki ediyor.

karanfilce sen kaçın kaçısın ben 6 yıllk öğr 7/2 yim maaşım 1843 oldu

farmasicim

bireysel emeklilik demissin bende aylık 100 tl yatırıyorum ziraat bankasından yaptırdım. aslında bunlar hepsi aynı havuzda zaten danısmanımız bankada çalısmıyor emeklilik sirketinden bir bayan olyur. benzirrat güvencesi istedim saçma olabılır

simdiye kadar % 25 sanırım tesviği devlet ayrıyeten maasımıza veriyordu.2013 ten itibarende bu % 25 lik tesvik ayrı hesapta birikecek

yanı 100 değilde yatırıma 125 yatırıyor gibi olacağız. aslında daha iyi öbür türlü yatırdığı nı maasla çekip farketmiyordum bile

10 yıl boyunca yatırdığını çekmiyorsun çekersende sadece yatırdığın parayoı veriyor fonun getirisini vermiyor

10 yıldan sonra çekince getirisiyle beraber çekiyorusn.

danısmanlar emekliliği değilde 10 yıl sonra çekmenin mantıklı olacağını söylüyorlar

ben param öle aman aman kazanmasın ama değerinide kaybetmesin diye kamu likit borçlanması mı ne onu seçtim ( babam bankacı)

yılda 6 kez fonu değistirebiliyorusun .

aslında arkadaşlardan biride demisya onemli olan bu paraya dokunmadan birikmesi.

ben kendi adıma ama (kızım adına olmuyordu) yaptırdım vasi de kızım ve eşimi seçtim. eşime de yaptırmak istedik ama dediler ki ayrı ayrı olacağına 200 yatırmanız daha mantıklı.

ayrıca 100 tl den istersen daha fazlada extradan yatırabilirsin.

bu kadar şimdilik canım ben kızım için yatıracağım ve yıllar sonra istr kızım ünv giderken toplu çeker eğitime harcarım istersemde kart alıp kızıma bağlatırım niyetim o yavrularımzn bir güvencesi olsun.

bence sende aylık 200 iki oğlun için yatır aynı hesaba onları vasi yap. ben bankanın personel statüsünden girince giris ücreti vermedim vermiyeceğim

benmi kızımda ilk basta yumurta yemiyordu 18 aydan sonra haftada 3 falan haslayıp bıldırcın yumurtası verdim. tavuk yumurtası 1 proteinse bıldırcın 9 mus . protein ve kolay yenilmesi nedeniyle yedirdim. sora bir yerde östrojen falan artırıyormus erken ergenliğe neden oluyormus kestim bir daha vermedim. bide saray mutfağında çok meshurya baktım harem marem inandırıcı geldi

bizde de teyzemler kuzen için doğduğundan beri (yamulmuyorsam 2003 yılı) hayat sigortasına (avivasa) aylık 50 dolar para yatırıyorlardı bu yıl eve girdikleri için çıktılar 16500 birikmiş paraları olmuş. Bu bilgi de açıklayıcı olmuştur umarım

ben hazırlık okudum onu saydırdım canım ama sadece bir kademe etki ediyor. pek bi şey değil yani.

pepeti şu an 7/3 üm ama teknik eğitim mezunu olduğumdan bizi 8 den başlatıyorlar 1 tane de hazılıktan geldi. maaş da da 100 civarı fark özel hizmet tazminatından kaynaklanıyor.
bilgisayarların başında duruyorum 20 pc dolu labaratuarda bu erkenden gidici diyip bi kaç kıyak yapıyolar galiba
bizim çcukları düşünüyorlar galiba..
İşin garibi çocuğumuz da olmuyor 4 bilgisayarcıyız 3 ümüzün çocuğu olmuyo biri de evlenemiyo

gıdacılar yemek kokusu içinde fazla yemek yiyip onlar da erken gidici oluyorlar saırım, kuaförlükçüler elektrik çarpma durumu yazık bi de kuaför öğretmenleri deney olarak kendini kullandırtıyor, ama çocuk gelişimciler için bişey bulamadım(sallıyorum bunları haa )

meyraa bu bireysel emeklilik sistemlerinde faiz muhabbeti var mı ?

ben de oturdum ciddi ciddi okuyodum ya

aklıma takılan bir soru var sizlere de danışayım dedim kesin bana mantıklı şeyler söyleyip güzel yönlendirme yaparsınız

2-3 aya kadar eşimin kız kardeşinin bebeği olacak malum bizim de hayırlama hediyesi almamız gerekiyor; geçenlerde papatya da diyince aklıma düştü. altını düşük yakaladığım anda alıp kasaya kaldırmayı düşünüyorum. Sizce dayı-yenge ikilisi olarak ne almamız uygun olur? Ben en başta tam altın düşünmüştüm ama annemle bu düşüncemi paylaştığımda çok olacağını söyledi (bu arada ilk bebekleri ve erkek ileride sünneti de olacak kesin ve görümcem 2. hatta 3.yü de düşünüyor)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…