senfat bir soru sormuştum sana yanıtlayabilir misin ?rica etsem
Teşekkür ederimbanu yanıtlamış aslında. şu an bebek istiyorum diye hangi dr.a gidersen folik asite başlarsın. ki dr.a gidinceye kadar denemeler başladık istiyorsan şimdiden eczaneden al. nöral tüp defekti denen özürden oluşmasını azaltıyor. birde gebelik öncesi benim geçirdiğim bulaşıcı hastalıklara baktırmıştık. gebelikte bulaşıcı hastalık geçirmek çok riskli. sanırım yaşı ileri bebek isteyen bayanlara hormon testi yapılıyor, yumurtaların durumuna bakılıyor. ya da uzun süre gebelik planlayan ve olmayanlara. senden bu testi isterlermi bilmiyorum.
ben senin korkunu anlamadım. o masadan korkuyorsan alttan muayene edilmiyor. ancak gebelikte anormal bir durum varsa vajinal muayene yapılır. korkun bir şey çıkacak mı ise o korku hepimizde vardı zamanında. ya hamile kalamazsam gibi bir düşünce. ama sen bu korkuyu şiddetli yaşıyorsan anksiyete boyutunda bu senin hamile kalmana bile engel olur. az strese de heyacan diyebilirsin. adetlerin düzenli ise pkos hastası değilsen, miyom gibi büyük bir şey yoksa, rahimden daha önce ameliyat falan olmadıysa kendini kasma, yıpratma. ha onlar olsa bile kasma, nelerini duydum hamile kalan. % 5 şansı olanlardan bile gebe gördüm çevremde.
düşük ise herkesin başına gelebilir. her gebenin % 10 düşük yapma durumu var., senin de başına gelebilir, bunlara şimdiden düşünüp üzülme.
ama eşin de bir sorun varsa onda bile çare var bu devirde. azospermi ise bu durumda zor. isterseniz test yaptırırsınız da ne gerek var. sperm azsa bunu bilmek eşinin sterse girmesine, hamilelik şansının düşmesine neden olur.
tabi tüm bunları süreç başladıktan sonra görürsünüz. şu anda denemelere başlayın bence.
bunlar benim azcık bilgilerim. az bilgi en fazla zarar getiren bilgidir, yarım yamalak oldugundan kafa karıştırır. sen en iyisi bir dr.a görün.
gönül kolaya meylediyor tabii.
ben günü planlamakta buldum çözümü.
şu saatte ders,şu saatte tv.
şu saatte yemek vb.
yoksa koca günü gönlüne göre geçiriyordu.
ben de kızıyorum,büyüdü artık,sorumluluklarını ben söylemeden yapmalı diye ama ben bıraksam ipin ucunu,o hiç tutmayacak.
kimsesizler yurdu mu senfat.
ilk sayfayı mı kasdettiniz acaba.
aylık birikim tablosu o.
kimsesizler yurdu ama şimdiye kadar kimsesiz hiç görmedim ben.
tamamen kimsesiz olan (buluntu, hastanede terk falan ) o zaman bebekken evlatlık edindiriliyor. yurtlarda kimsesiz olanlar büyümüyor. en güzel hizmet evlat edindirme. ha o ailelerde sorun yaşanmıyor mu çocukla. yaşananlar da var ama geneli iyi oluyor.
Teşekkür ederim. evet o masadan korkuyorum canım acırsa diye korkuyorum. çünkü acıya dayanamıyorum hiç ve tansiyonum düşüyor sonra da bayılıyorum. ya bayılırsamoralarda da rezil olursam diye de korkuyorum :18:
anormal bir durum olmadıktan sonra bakılmıyor gebelikte. ben oğluma gebeyken düşük tehlikesi geçirmeseydim, hiç bakılmadan 9 ayı tamamlayacaktım. ayrıca öyle can acıtıcı bir işlem değil, sadece kendini kasmaktan kaynaklanıyor. düşük yaptıgımda arkadas geldi yazmıştım, mesela onda kendimi kasıyordum, arkadasım oldugu için. ben ağdacıya bile gitmem, kendim yaparım temizliğimi, hamileyken de öyle yaptım hem de 10 gune bir. ama benimki utanmaktan, cihazın acıttıgı yok, sen kendini kastıkça acı hissediyorsun. eşim baktıgında acı hissetmiyorum. ona güveniyorum bana zarar vermeyecek diye. acı yok emin ol, sıkarsan kendini acı var. kızları ilk gece için ne kadar korkutur bazıları. oysa acı yok yani, kendini sıkarsan var.
hem biz annelere nelere katlanıyoruz, o alet mi canımızı yakacak. ya da Allah göstermesin. ileride kötü hastalık çıksa nelere katlanacagız, öyle düşün. takma bu kadar
Teşekkür ederim. evet o masadan korkuyorum canım acırsa diye korkuyorum. çünkü acıya dayanamıyorum hiç ve tansiyonum düşüyor sonra da bayılıyorum. ya bayılırsamoralarda da rezil olursam diye de korkuyorum :18:
daha ne rezillikler yaşayacaksın doğumda sezeryanda canım
o yüzden alış şimdiden
ben beni kestiler diye bağırmışım mesela
allahım ne utanç verici
selam hanımlar nasılsınız sürekli okuyorum ama yazamadım ne zamandır..sürekli misaiflerim vardı bu aralar kızıma dogum günü yaptık onunla ugraştım en sonunda da hasta oldum sagolsun eşim izin aldı bebelere baktı bende yattım bugundaha iyiyim şükür..meyra nezaman gidiyorsun umreye?
kimsesizler yurdu ama şimdiye kadar kimsesiz hiç görmedim ben.
tamamen kimsesiz olan (buluntu, hastanede terk falan ) o zaman bebekken evlatlık edindiriliyor. yurtlarda kimsesiz olanlar büyümüyor. en güzel hizmet evlat edindirme. ha o ailelerde sorun yaşanmıyor mu çocukla. yaşananlar da var ama geneli iyi oluyor.
ben bunu anlamıyordum
yani insan nasıl kimsesiz olur
annen baban ölse bile akrabalar var komşular var çevre var
ama sokağa bırakılınca kimsesiz oluyorsun işte
kim neyin bilmiyorsun
belki de o sokak çocukları kendi anne babalarının akrabalarının yanından geçip gidiyor
allhım ne büyük acı
allah o şerefsizleri bildiği gibi yapsın
annemin lafı aklıma geldi
kadın milletini asmayınca ölmez diye..
dayanıklıyız yani..
annem kardeşimi devlet hastanesinde doğurmuş
bebek çok kilolu olduğu için bi türlü doğum yapamamış
yattım öööyle bacaklarım havada diye anlatır bağır bağır..
açılma var mı diye gelen asistan baktı giden asistan baktı der..
en sonunda bir hademe çağırmışlar
karnına dirseğiyle çökmüş de doğurabilmiş
düşünsene yaa ne utanç verici erkek hademenin doğumhanede ne işi var...
cık cık cık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?