Kirli Çıkılar )))

senfat bir soru sormuştum sana yanıtlayabilir misin ? rica etsem

banu yanıtlamış aslında. şu an bebek istiyorum diye hangi dr.a gidersen folik asite başlarsın. ki dr.a gidinceye kadar denemeler başladık istiyorsan şimdiden eczaneden al. nöral tüp defekti denen özürden oluşmasını azaltıyor. birde gebelik öncesi benim geçirdiğim bulaşıcı hastalıklara baktırmıştık. gebelikte bulaşıcı hastalık geçirmek çok riskli. sanırım yaşı ileri bebek isteyen bayanlara hormon testi yapılıyor, yumurtaların durumuna bakılıyor. ya da uzun süre gebelik planlayan ve olmayanlara. senden bu testi isterlermi bilmiyorum.

ben senin korkunu anlamadım. o masadan korkuyorsan alttan muayene edilmiyor. ancak gebelikte anormal bir durum varsa vajinal muayene yapılır. korkun bir şey çıkacak mı ise o korku hepimizde vardı zamanında. ya hamile kalamazsam gibi bir düşünce. ama sen bu korkuyu şiddetli yaşıyorsan anksiyete boyutunda bu senin hamile kalmana bile engel olur. az strese de heyacan diyebilirsin. adetlerin düzenli ise pkos hastası değilsen, miyom gibi büyük bir şey yoksa, rahimden daha önce ameliyat falan olmadıysa kendini kasma, yıpratma. ha onlar olsa bile kasma, nelerini duydum hamile kalan. % 5 şansı olanlardan bile gebe gördüm çevremde.
düşük ise herkesin başına gelebilir. her gebenin % 10 düşük yapma durumu var., senin de başına gelebilir, bunlara şimdiden düşünüp üzülme.
ama eşin de bir sorun varsa onda bile çare var bu devirde. azospermi ise bu durumda zor. isterseniz test yaptırırsınız da ne gerek var. sperm azsa bunu bilmek eşinin sterse girmesine, hamilelik şansının düşmesine neden olur.
tabi tüm bunları süreç başladıktan sonra görürsünüz. şu anda denemelere başlayın bence.

bunlar benim azcık bilgilerim. az bilgi en fazla zarar getiren bilgidir, yarım yamalak oldugundan kafa karıştırır. sen en iyisi bir dr.a görün.

Teşekkür ederim . evet o masadan korkuyorum canım acırsa diye korkuyorum. çünkü acıya dayanamıyorum hiç ve tansiyonum düşüyor sonra da bayılıyorum. ya bayılırsamoralarda da rezil olursam diye de korkuyorum :18:

selam hanımlar nasılsınız sürekli okuyorum ama yazamadım ne zamandır..sürekli misaiflerim vardı bu aralar kızıma dogum günü yaptık onunla ugraştım en sonunda da hasta oldum sagolsun eşim izin aldı bebelere baktı bende yattım bugundaha iyiyim şükür..meyra nezaman gidiyorsun umreye?

kimsesizler yurdu ama şimdiye kadar kimsesiz hiç görmedim ben.
tamamen kimsesiz olan (buluntu, hastanede terk falan ) o zaman bebekken evlatlık edindiriliyor. yurtlarda kimsesiz olanlar büyümüyor. en güzel hizmet evlat edindirme. ha o ailelerde sorun yaşanmıyor mu çocukla. yaşananlar da var ama geneli iyi oluyor.

ben bunu anlamıyordum
yani insan nasıl kimsesiz olur
annen baban ölse bile akrabalar var komşular var çevre var
ama sokağa bırakılınca kimsesiz oluyorsun işte
kim neyin bilmiyorsun
belki de o sokak çocukları kendi anne babalarının akrabalarının yanından geçip gidiyor
allhım ne büyük acı
allah o şerefsizleri bildiği gibi yapsın

anormal bir durum olmadıktan sonra bakılmıyor gebelikte. ben oğluma gebeyken düşük tehlikesi geçirmeseydim, hiç bakılmadan 9 ayı tamamlayacaktım. ayrıca öyle can acıtıcı bir işlem değil, sadece kendini kasmaktan kaynaklanıyor. düşük yaptıgımda arkadas geldi yazmıştım, mesela onda kendimi kasıyordum, arkadasım oldugu için. ben ağdacıya bile gitmem, kendim yaparım temizliğimi, hamileyken de öyle yaptım hem de 10 gune bir. ama benimki utanmaktan, cihazın acıttıgı yok, sen kendini kastıkça acı hissediyorsun. eşim baktıgında acı hissetmiyorum. ona güveniyorum bana zarar vermeyecek diye. acı yok emin ol, sıkarsan kendini acı var. kızları ilk gece için ne kadar korkutur bazıları. oysa acı yok yani, kendini sıkarsan var.
hem biz anneler nelere katlanıyoruz, o alet mi canımızı yakacak. ya da Allah göstermesin ileride kötü hastalık çıksa nelere katlanacagız, öyle düşün. takma bu kadar

Son düzenleme:

çok sağ ol . evet haklısın . her şey kendini sıkmaktan kaynaklanıyor. Allahım hayırlısıyla nasip etsin bizede çok bekletmeden

daha ne rezillikler yaşayacaksın doğumda sezeryanda canım
o yüzden alış şimdiden
ben beni kestiler diye bağırmışım mesela
allahım ne utanç verici

annemin lafı aklıma geldi
kadın milletini asmayınca ölmez diye..
dayanıklıyız yani..
annem kardeşimi devlet hastanesinde doğurmuş
bebek çok kilolu olduğu için bi türlü doğum yapamamış
yattım öööyle bacaklarım havada diye anlatır bağır bağır..
açılma var mı diye gelen asistan baktı giden asistan baktı der..
en sonunda bir hademe çağırmışlar
karnına dirseğiyle çökmüş de doğurabilmiş
düşünsene yaa ne utanç verici erkek hademenin doğumhanede ne işi var...
cık cık cık

hamilelik utantırıcı değil ki
kontroller karından bakılarak yapılıyor
bende öyle olmuştu en azından..
istemezsen kimse seni zorla muayene edemez sonuçta..
(bende de muayene fobisi gibi bişey var da.. yüzüm ve boynum stresten mor mor oluyor hemen anlıyor doktorlar çok sıktın kendini diye)

15 tatilde canım,inşallah... :)

seyyah anan baban yoksa kimsen yok bu hayatta.
öyle akraba, komşu,hepsi hikaye.
açım de git kapılarına,bir öğün yersin,ikinci de başıma kaldı diye başka gözle bakar.
kimse düşmeden gerçek dostunu bilemez,allah düşürmesin,namerde nuhtaç etmesin.
kimseli kimsesiz olanlar için de en iyisi devlet yurdu.sokağa atacağına,kötü yola salacağına devlete bıraksınlar da bir şansı olsun o çocukların.
senfat sen içindeydin,ne hayat hikayelerine tanık oldun kimbilir.
böyle yavruların elinden tutup,ufacık ta olsa iyilik yapanın sırtı yere gelmez.
kimsesizlerin kimsesi rasulümüzün gönlünü hoş etmenin bir yolu da bu değil mi.

ben pek korkmazdım yani bir şekilde olacak filan diye düşünürdüm taa ki k validemin abartılı hikayelerini dinleyene kadar. Bir gün konu açıldı ben kapatalım dedikçe kadın coştu anlatıyor da anlatıyor. Dayanamadım siz benim bebek düşünmemi istemiyorsunuz herhalde etkileniyorum korkuyorum değiştirelim konuyu lütfen dedim

senfat geçmiş olsun canım

ben hiç hamile kalmadım daha denemedim bile ama böyle şeyler duyunca çok fena oluyorum kendi başıma gelmiş gibi halbuki benim o duyguyu anlamam mümkün değil Allah kimseye yaşatmasın evladıyla sınamasın

ben de bilene sorayım doktor bana da belki düşünürüm diye folik asit başladı günde bir kere alınması yeten dozdan ama içinde yemekten önce yazıyor ben çok niyetli değilim herhalde unutup duruyordum almıyordum iki gündür de ne olsa fayda deyip yemekten sonra alıyorum işe yarar mı ki yoksa nafile mi alıyorum

aaa kızlaaaarrr
ben size anlatmayı unuttum
2 gün önce ben de Allahın şevkat sopasını yedim hafifçe

evde nohut vardı
ee tabi derya pizza resimlerini koymuş allright durur mu hemen marketten maya sucuk mantar aldım giriştim pizza yapmaya
herşeyi yaptım fırına attım..

o esnada mikrodalgayı da çalıştırdım
tabiiiiiii eski bina elektrik sistemi dayanmadı şalterler attı
bi baktım kiiii fırının kablosu yanmışşş

dedim al sana evdeki nimeti beğenmezsen işte bööööle bakakal dedim
biraz ocağın üzerinde çevire çevire pişirmeyi denedim artık çiğ çiğ yedik
pizzaya mı yanayım 50 tl masraf çıktı ona mı yanayım bilemedim...

konuyla alakasız ama aklıma geldi anlatmadan geçemicem tabikisi

şimdi bir garibanın eşi doğum yapmış kocası da pertol istasyonunda çalışıyor
arkadaş benzin alırken soruyor işte eşin nasıl oldu mu doğum falan
adam da demiş yaptı doğum hastanede bikaç güne çıkacak
ee niye yanında değilsin demiş
adam da izin alamadım bi doğumda gittim geldim falan
arkadaş demiş dur arayalım bi görüş nasıl bi ihtiyacı var mı
arkadaş kendi telefonundan arıyor bağlatıyor bölümü
bi adam çıkıyor telefona
arkadaş diyor kardeş bizim bir hastamız vardı onunla görüşecektik
artık telefonu açan hangi sivri zekaysa diyor hastanız erkek mi kadın mı
doğum bölümünde

selam kızlar:))) işteen geldim geçtim pc nin başına hem sizi okudum hem dinlendim bide uyku bastırdıki offffff
kalkim baride evi süpürim heryer kıl tüy içinde sanki evde kedi besliorum:))) ama benim koca yetiyo saolsun garfield gibi gökmedik tüy bırakmıo:))) e bide benim saçlarım :))) bi çözüm bulan varsa söleyiversin bana:)))
dünden yemeğim vardı yeşil fasulye:))) yarına bende pizza yapmcam am benimki sucuksuz slamsız olcak mantarlı yapcam ben
açıkçası bu geceye niyetlenmiştim ama şimdi allgirt anlatınca nohutum vardı bide pizza yaptım diyince:)) vazgeçtim benimde yemeğim var yarına yapim bari:))

ben de menümü yazayım:

mercimek çorbası
kuru biber dolması
tavuk but haşlama
hepsi de yeni bugün sabah yaptık..

yarın akşama yemekli misafirim var
hastam olmadıkça eve gidip hazırlıklarla ilgileneceğim:
düşündüklerim:

mantar çorbası
köfte-patates güveci (tabikiii kaşarlı)
pirinç pilavı
kırmızı biber sotesi
haydari
kuru biber dolmasını çok yaptık 1'er tane de ondan ikram ederim
komposto
karışık salata
tatlı olarak da kartopu yapacağım tarifini aldım burdan çok merak ediyorum nasıl olacak..

ya dolmayı bulgurlu kıymalı yaptık pirinç pilavı da yapacağım
çok mu pilav pilav olur sizce
kuru biberi hiç koymasam mı
ama koymasam da çok yapmıştım yenmeyecek..
bi akıl verin dostlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…