Kirli Çıkılar )))

banu demiş ama ben de diyim saat 8 de kaldır ağlasa da sıkıntı yapsa da uyandır 1 gibi yatır 1-2 saatlik uyku kafi sonra 10 da götür yatağa uyuyana kadar odadan çıkma ilk hafta zordur ama alışır o da sen de ben bu korkumdan oğlumu 3 aylıktan itibaren saat 9 da uyutmaya başladım şimdi en geç 9.30 uyur bazen şaşar ama sistemi belli bize zaman kalıyor hele çalışınca

bugün öğrencilerimin notlarını topladım geldim maşallah işletmelerimden hepsi memnun bu yıl hiç sorun çıkaran öğrenci olmadığı gibi çok da güzel çalışıyorlar hepsi 100 verdi
genelde her yıl 1 tanesi kaçardı bi tanesi işletmeciyle kavga ederdi bi tanesi işletmeye gitmezdi bla blaa..
Allahımmm inşallah her yıl güzel olur..

bugün benim de menümde dünden kalan taze fasülye ve i kaç günlük makarna vardı ama çok şükür dolapta yemeğim kalmadı bitirdim.
birazdan börek yapcam ve kabaklı kek.
börek sabahları hazır yiyecek oluyor iyi oluyor.

yarına da uskumru aldı eşim. tuzladım koydum dolaba. kilosu 8.9 mış hamsi de aynıymış ben de temizlememeyi tercih ettim kızlar uskumru nasıl bi balık biz küçük ilçede yetiştik çok balık çeşidi gelmezdi oraya çoğunu yeni yeni deniyorum. tipi palamuta benziyor ama nasıl yapıyım onu yarın bana bi öneride bulunun.

farkında lmadan galiba ben birşeyler yapmışım iyi mi ettim kötü mü ettim bilemedim ama sizi seviyorum onu çok iyi bliyorum

taaaa kaçıncı sayfadan okumaya başladım kim bilir ne zaman denk geleceğim sizinle aynı sayfada

kpss p4 puanı ne seyyah :44:
eşimde öyle bi puan yok ben kendimde 10 a kadar bişeyler vardı diye hatırlıyorum

inanırmıısn canım her hafta balık yerız bazen 2 kez ama hep hamsı- cıpura- alabalık- levrek -dişli balık -istavrit yaprım ama ben sazanı yıyemdım cook kılcıklıydı ve göl kokuyordu sankiii yada yapmasını bılemdım ve kötu tecrube oldu bi dah yemeye tesebbus dahi etmedık

sen de mi hiç içmedin
hiç içmedim seyyyah ama bolca içen bir kocam var balkonda içer hep ama gecen bır kalp durumu yasadı bı baktım tıyakı adam bıraktı kac gun ıcmedı doktor doktor gezdı iyi bır kalp doktoruna gıttı sorun yok dedı kesınlıkle bu mıdedn teshsı koydu ve eşim rahatlayınca tekrar sıgara ıcer hale geldı keşke o doktora hıc yollamasaydım senı dedım ben almıstım randevuyu kalp uzmanıydı :26:

ben asla sazan ve alabalık yiyemem
ama yıllardır yayın arıyorum bulamıyorum =((

elinden tutup çocuk gibi götürcen doktoru da tembihlicen

amin canım
hepsi ailesine vatanına hayırlı sağlıklı mutlu ve başarılı çocuklar olsun inşallah

kuzeyi ben de izliyorum pc başında
ben de farmasi gibi pc açık evde dört dönüyorum

yahu biri beni durdursun delirdim sanırım
bugün de evdeki ev yapımı çikolata soslu ıslak kekimsi bişi yaptım
ben 100 kilo olucam heralde
tohtorum civanım eczacım sağlıkçım şöle bi toparlanaydınız da bi kaç soru yumurtlayaydım size
acabası bana noluyo

kop da gel akıllıbıdık kop da gel

kpss p4 puanı ne seyyah :44:
eşimde öyle bi puan yok ben kendimde 10 a kadar bişeyler vardı diye hatırlıyorum

bilmiyom ki beeen
var mı yok mu bakmadım bile
kpss 3 memuriyet
kpss 10 öğretmenlik var bildiğim
ben tüm balıkları fırına atıyorum
maşallahı var öğrencilerinin üzmesinler seni inşallah

senfatcım size akıl vermek bize düşmez ama
yeğenim doktora götürdüler bir yaşında çocuğun oyuncağı olmuşsunuz demişti
bırakın 9da yatağına 3 gün ağlar sonunda susar dedi
erken kaldırıp iyice yorsan bir gün yeter
sana da zor gelir tüm gün misafirliğe git ordan avmye git oyun parklarına falan götür yorulsun iyice

ben geldim sonunda hatim ettim yahu hiç birşeyi bu kadar istikrarlı okumadım son zamanalrda ne çok sayfa brikmiş
hepinize bir sorum var
benim 7 tane açıköğretim de okulöncesi okuyan stajer öğrencim var 3tanesi meslek yüksekten dikey geçişle açıköğretime geçmiş
diğerleri açıköğretime 1 .sınıftan başlamışlar
bunlar haftanın belli günlerine dağıttım aynı gün gelende var
aynı konularda aynı hafta etkinlik yapıyorlar onlara not veriyoruz bizde bu şekilde dersi geçececekler
ama 1tanesi vasatın altında vasat ona anlattıklarımı duvara anlatsam o bile öğretmen olurdu
1 taneside aşırı ukala sürekli bencilce düşünerek hareket ediyor mesela anlatırken materyal hazırlayaral plan yaparak uyguluyorlar onu gözlemlemeyen birisi herşeyin yapmış der ama çocuklarla azarlarcasına konuşuyor aşırı sert bir gülümse bir sevecen davran onların fiziki olarakta sözel olarakta seviyelerine in yokkkk burnu kaf dağında sanki stajer değilde müfettiş modunda hoş müfettişlerde umrumda olmazda
bu ikisinide defalarca uyardım ki ben anneleri bile öğrencilerime benim yanımda sesleri yükseltmesine yada onu anlamadan tepki vermelerine direk müdahale eden biriyim
ki afedersinizde alt tarafı ücretli öğretmenlik yaparken kendini bir havaya sokmuş daha stjer öğrenci olan bir insanın egosuna hırpalatacağım

şimdi iş geldi uygulma notuna çıkamıyorum işin içinden uyardıgımda tamam diyor dikkat edeceğim diyor heyecan oluyorum stres oluyorum uygulama yaparken diyor ama bu çocuklar okulöncesi lise değil ki kasssın kendini bu kadar diyeceksiniz belki senden çekiniyordur
ben disiplinli biriyim duyuyorum birçogu gitikleri okullarda muhattp bile alınmazken ben ilk geldikleri haftta sınıfı tanıtım çocukları onlarla samimi bir şekilde tanıştırdım bilmeleri gereken sınıf hakkında ve kendi yapacakalrı uygulama hakkında detaylı açıklamayı yapıp gerektiğinde bakmaları için döküman olarak ellerine verdim her hafta yapacaları etkinleri gt hazırla gel diyenler gibi değilde şu konuda şunlara dikkat ederek ghazırlayabilirsin dedim örnek bir sürü etkinlik verdim kısacası unu yağı şekeri verdim tarifi yazdım tavayı ocağı verdim helvayıda çok severler dedim eee bi zahmet yapsın artık helvayı tamam yapıyrosunda güzlece koy tabağa sun ne o öyle çarparcasına koyuyorsun misafinin önüne biraz buna benzedi durum

şimdi benim bu kişilere vereceğim not uygulama notunun %50 sini,, internet üzerinde yükledikleri uygulamaları ve bublara benim yazdıgım yorumlarada bakarark fakültedede hocalarının verdikleri notta %50 sini oluşturacak sizce bırakacak bir şekilde mi not vermeliyim
ben anne olsam bu ikisinede asla çocuguma vermezdim
aynı okulda öğretmen olarak çalışsam herhangi bir paylaşımda bulanacğım birisi olamazdı tabi bu durum kişisel değil ben öğrencileri azarlayan, yada onların baktıklarında anlmayacakalrı etkinleri materyalleri sırf bak ben neler yaptın diyen biriyle ne paylaşabilirm ki

diyelim ben çok düşük not verdim değişen ne olacak bilmiyorum belki yine geçirirler yada diyelim ki kaldılar değişen ne olacak

bu arada çan eğrisi varmış geçmelerinde
diğer yorum yapmadıklarım buradakiler mükemmele mi hayır ama öğretmen olabilirler zamanal kendilerini geliştirecekler tecrübe ve pratiklik kazanacalar bu her hallerinden sözlerinden belli

akıllıbıdıkcım şimdi belki burda vardır ,bana kızan olabilir bunun için ama üniversitenin açıköğretimi olmaz bence
oldu diyelim öğretmenliğin açıköğretimi olmaz
öğretmenlik zaten yaptıkça öğrenilen bir meslek
tamam heyecan olur sıkarsın kendini kasılırsın falan ama geçer bir süre sonra alışınca
hele de seviyorsa insan daha çabuk adapte olur
ben bu durumda kimseye acımam kardeşim
insan işini iyi yapacak
hele de böylesine zor kutsal bir mesleği
çocukların en kolay etkileneceği en önemli yaraları alacağı bir dönemde insan biraz dikkatli olacak
o yüzden sen daha iyisini bilirsin ama ben olsam tolerans tanımam

akıllıbıdıkcım ben öğretmen diilim aslada olamazdım olmazdım demiorum bak olamazdım hele hele okul öncesi,ve ilköğretim aslaaa
bi kere sabır lazım çocuklara sevgi lazım ben öle not vermeden dereceden anlamam neye göre nasıl verirsiniz hangi tekniklere dikkat edersiniz
eğer çocuklara sabrı yoksa , sevgi göstermese bile çocukalra kendilerini kötü hissettiriolarsa bence güzel bi notu haketmiodur dediğim gbi tekniklerini bilemem ama seninde dediğin gibi anne olsam ve çocugumu asla emaanet etmem diosan vicdani oalrak onları geçirmezdim ben olsam....
neden diye sorduklarındada uyarılarımı dikkate almadığınız için derdim......
eğer bu kişilerde öğretmen olcak sabır hoşgörü çocuk sevgisi onların seviyesine inme becerisi yoksa olmasın yapabiliosa kendine katsında olsun
ben geçirseydim o stajerleri gece yattığımda vicdanım rahat olmazdı....

canım ben beyşehirde sazan yedik diye hatırlıyorum. kocamandı çünkü. ben kendim evde sazan hiç yapmadım. haa bi kere eltimler getirmiş ama o beyşehir göl alabalığıydı. onu kendim yaptım o da harikaydı. diğer alabalıklardan lezzetliydi.
siz hiç o kenardaki balıkçılarda yediniz mi onlar harika yapıyor bence sazanı.

bana da sizin oranın hep suyu kokmuştur

senfatcım bunlar bal kabaklı kekimden görüntüler..
senin için çektim değişik objektiflerden

Son düzenleme:
biraz sıcak kestim dağıldı soğuyunca o kadar dağılmaz herhalde.
tadını çok merak ettim de dayanamadım.

güzel hoşuma gitti, gerçi cevizin girmediği ne güzel değil ki..
havuçlu kek gibi canım bende zerdeçal yoktu.
şu tarifi yaptım.

balkabaklı kek tarifi « Cahide Sultan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…