Kirli Çıkılar )))

devlet anaokullarıda 2 yaşında çocuk alabiliolarmıki sınıflarına?
gerçi bunu akıllıbıdık daha iyi bilebilir sanıorum ama senin bilgin varmı senfat?

selıncım benım kızmda 3 yasında ve ıste krese gıdıyor. yarı özel bır kres aylık 200 verıyoruz öğretemn maasları devletten kadrolu öğretmen ama masrafları velıler karsılıyor. bu tarz bır anaokuluna verebılırsın kalıtelılerı vardır burda bıle 2 tane var cok ıyıydı ıkısıde. bız öğretmen tercıhı ıcın buraya verdık ucret her yerde aynı olur bakanlık belırler ucretı kafaya göre alınmaz .

bu kresleredde en önemlı olan sevecen öğretmendır

şu mübarek cuma gecesi beni çok şaşırttınız yaza yaza bu kadarcık mı yazdınız?
seyyah ne düşündün ben yazarken bilmiyorum ama konser yerine bi gittik kimsecikler yok meğer iptal edilmiş para iadesi yapacaklarmış yalan değilse
biz de ordan arkadaşlara geçtik zaten davet etmişlerdi film izledik kek bu gece kaldı yarın sabah yapacağım

selin bu poğaça konuşan poğaça olmuş bir ara ben de denemek istiyorum tarifler ulaşılır bir yerde olsun ben isteyince verebilin emi ?

günaydın kızlar
dün akşam bi sürü yazdım, ama bağlantı kopunca gitti hepsi
sonra da fırsat bulamadım yazmaya daha
dün hastaneye gittik
bebek normal doğuma uygun pozisyondaymış
bundan sonra dönme ihtimali yokmuş pek
yaklaşık 1 buçuk kilo almışım bu ay
onun da 800 gramı bebeğe ait
yani bi ayda 800 gr artarak 2 kilo olmuş bebek
32 hafta raporumu aldım, bu hafta da devam edicem, yarıyıl tatili bitince de izne ayrılcam inşallah.

ben de evlendiğim ilk yıl böyle bir şey geldi başıma
sarı bi çarşafım vardı, attım beyazlarla
çünkü bu tonları annem de beyazlarla yıkardı
sonra bütün beyazlarım sarı oldu
başta üzüldüm tabi, ama hiççç önemli değilmiş
renkleri giderek açıldı, kremsi bi ton aldı, o halleri de güzeldi
problem etme yani
ama şu da bi gerçek, arkadaşların dediği gibi nazara geldin sen
evet yaa, burda dolmaların içine bulgur, pirinç falan fazla konmaz
et ağırlıklıdır
seyyah benden yana için rahat olsun istediğin gibi koyabilirsin tatlı asla asla canım çekmez benim dayanamadığım tek ama tek şey kumpirrr hamur işleri ama bazıları vede meyve:)))
ben de selin gibiyim
hamilelikten önce nasılsam şimdi de öyleyim
yani canımın ne zaman ne çekeceği belli değildir
ama şiddetli bir şekilde pek çekmez, o yönden rahatım
aklıma bi düşer, sonra unuturum gider
bugün de benim aklımda mantı var ama bakalım yapar mıyım acaba :44:
slm kızlar benımde mısafırım gelcek yarın

yalancı profıtrol ve sadrazam lokumu yaptım mozaık pastamda var buzlukta resım eklerim ınsalh yarın -yarında tuzluları yapıcamm ve temızlık

yalancı profiterol nasıl oluyor pepeti?

kızlar günaydınlaaaaaaar:)))))
bu sabah erken kalktım malum kaynanalar gelcek:)))
evi toplim temzilim yemekler yapim:))))
çok gelen insalarda diiller evime menüümü şu şekilde belirledim
tavuk suyuna şehriye çorbası
fırında karnıbaharlı tavuk:))) (yeni bi tarif bu ilk kez denicem)
pirinç pilavı
közlenmiş kırmızı bibber salatası
salata,cacık

bide tatlı yapcam en pratik aklıma revani gelio ama dolapta hazır şekerpare var onuda yapabilirim:)))))))

o zman k.çımı kaldırım de yapmayaa başlım artık:))))))
ayıptır sölemesi şerbetli tatlıyla aram hiç olmadığı için yapmakta pek zevk vermio
kaynanalarda yaşlı insalar sonuçta sütlü tatlıları pek sevmiolar:))) eskiler böle şerbetli merbetli tatlı istio:)))
ama hiç halim yok yaaaaaa en iyisi bütün camları açimde soğuk yüzüme yüzüme çarpsın
evi toplim sonna kahvaltı edim....

Son düzenleme:
çok teşekkür ederim yorumlarınızı canı gönülden okudum dinledim uygulamayı nasip eder inşallah
ama öyle tuhaf ki mesela sizler bunu biliyormusunuz bilmiyorum ama eminmki birçogunuz bilmiyordur eşler ayrıdıgı boşandığı zaman istediklere yere tayin isteyebiliyorlarmış diye bile araştırmış ablası eşiminde tansiyonun fırlattı bu laf
biz evlenmeden önce görümcemle kocası çok sorun yaşıyordu adam kumar oynamış aylarca kirayı faturaları çocugun bayram harçlığını bile kumarda kaybetmiş
taki alacakalılar eve gelinceye kadar görümcem bilmiyormuş kocası sarhoş olana kadar içip arkadaşları kapıya bırakmaya başlamış
ev sahibi evden çıkartı o sırada kocası ortadan kayboldu borçlulardan kaçmış
yaklaşık 7yıllık evliler ve doğru düzgün işide yok adamın geçici işlerde çalışmış
sonra kaynımın kurdugu işe girdler ödemeleri gene yapmamış sahte makbuz vermiş sanki ödemeleri yaptımda karşılıgında bunu verdiler gibi
daha bunun gibi onur kırıcı gurur incitici birçok şey orda burda kaldılar dünya kadar kumar borcu çıktı işte
bu sıralarda kayınpederim istiyorsan kızım bırak gel demişti kamu yönetimi mezunu görücem sana bir iş buluruz çocuga da annen bakar filan demişler
bir kere de eşimi arayıp anlatmış görümcem ağlamış eşimde abla babamlarla yaşamak istemezen gel birlikte yaşayalım ben sana bakarım demiş
bu arada kocası çok uzun zaman ortadan kaybolmuştu tahmini beş altı ay
bir sürü yere versiye borç takmış tam bu sıralarda kaynım işi batırdı
nasıl odluysa görücemin borçları sıfırlandıgı gibi birde ev aldılar taksitlerini ödüyorlar ama yüklü peşinat vermişler
nerden geldiyse değirmenin suyu belli değil çünkü onlara bu kadar para verebilecek kimse yok
çok uzadı iyice eşim ben ona o zor zamanında bile destek oldum kaç defa para gönderdim sırf yiğenim için o ise huzurumu kaçırmak için çalışıyor ne zaman bu kadar insnalıktan çıktılar onca şeye rağmen tekrar kocasıyla birleşti biz birşey demedikte şimdi niye bizi takmış kafasına o kadar diyor

devlet anaokullarıda 2 yaşında çocuk alabiliolarmıki sınıflarına?
gerçi bunu akıllıbıdık daha iyi bilebilir sanıorum ama senin bilgin varmı senfat?

canım 3 yaşından itibaren anaokullarına kayıt yaptırabiliyorsun ama sınıf açılması için o yaşlarda en az 10 çocugun başvurması lazım develt anaokulunda tuvaletini bilen çocukları alıyorlar
ama yarı özel devlet okullarında veya kreşlerde tuvalet sorun olmuyor senfatın dediği gibi kurslarla göz boyama yapıyorlar ama çokta cazibesi yok katkısı elbette var ama tecih için kriter değil
burada bir kreşte 2-3 yaş arası çocuklara tüm gün ilgilenecek lise mezunu birine aylık 450 maaş demişler ve sigorta yok sayı 25 miş eğer 20ye düşerse 400 verilermiş maaş
sen düşün o kadar maaş alan biri ne kadar katkı sağlayabilir
benim her zaman söylediğim tek şey bi rçocugun başına bu devirde gelebielcek en büyük şans iyi bir öğretmen mekan konum imkanlarda bir yere kadar öğretmen bilmiyorsa ne yapacağını sarayda olsa ne çıkar

günaydın şekerler.
kahvaltınızı yaptınız mı.
gelin keyif çayı içelim.
kızlar kullandığınız çay markalarını yazar mısınız bir zahmet.
lipton d. karadeniz alıyorum ama tadı yok bir süredir,eskisi gibi.
eşim sağlam tiryakidir,o da keyif vermiyor diyor.
bu arada hasta çocuklarımıza şifa dileyeyim bir kez daha.
papatyanın oğluna koca bir aferin.
selin ellerine sağlık,çok yorma kendini sakın.

selin ben de şerbetli tatlı tercih ederim,yaşlılık işte.

bıdık nedeni sen de biliyorsun;kıskançlık,artniyet,kendi kardeşinin huzuruna bile göz dikmek edepsizliği.
bak ben de neler yaşadım,tavsiyem bu insanla ilişkini tamamen,bir daha yüzyüze gelmeyecek şekilde bitirmen.
ben olsam şimdiden tezi yok alırım telefonu elime,içimde kalan ne varsa bir dökerim üstüne,bir daha altından kalkamaz.
çünkü sen sustukça bu devam edecek.

ben de kalkayım,haftalık olağan alışverişime çıkayım.
bu lodos mahvetti beni kızlar valla.
hala başım ağrıyor,bitse de rahatlasam.normalde hiç ağrımaz başım.
çocukları ikaz ediyorum ikide bir ses yapmayın diye.
gecenin bir vakti,ne güzel çocuğu uyutmuşum,kendim de dalmışım,komşum bir başladı kocasıyla kavgaya,ne bağırma ya rabbim.
neyi paylaşamıyorsa bu saatte,koskaca insanlar,sinir oldum.çocuk ta uyandı mı,inip bir susun artık diyecektim.
sabah neyse de gecenin 1 inde son ses bağırılmaz ki ya.

canım biz rizenin şu pembe olanı, çaykurun sarı olanı ve tomurcuk çayını karıştırarak kullanıyoruz. renklerini yazıdm tamisimlerini bilmiyorum. eşim ilgilenir bu işle. ben ancak bu kadar biliyorum.
akıllıbıdık canım bence de bu kişilerle ilişkini minimum düzeyde tutmalısın. görümcenin niyeti ortada. kendisi mutlu olamamış, sizi kıskanıyor...

banucum alışverişini haftalıkmı yapıosun canım?
ben aylık yapıorum aradada markete yogurt,meyve ,kıvırcık almak için falan uğruorum şu an pazarala marketin pek bi farkı yokda:))
acaba diorum bendemi haftalık alışverişe çevirsem işi?

sirkencubin naptın sen öle o keke nolmuş ?????
nefis görünüo....eline sağlık canım

akıllıbıdık canım
olay çok basit aslında..... sen şimdi bunların para kaynaklarını kestin mi evet...
bu parayı ödediğiniz için eşinde sinir oluyo ve bunu doğal olarak ailesine yansıtıyomu evet....
peki sen olmasaydın nolurdu eşin ailesine vermeye devam ederdi sorgusuz sualsiz....
o zman senin hayatlarından çıkmanı istiolar....:))))

peki sen napcaksın ?
asıl sen onları hayatınızdan çıkarcaksın olcak bitcek bu iş bu kadar kolay
banuya kesinlikle katılıorum
ben olsam araradım
''ayşe ben hayatımda radikal kararlar aldım siz eşimi arayıp boşanmaktan falan söz ediosunuz beni hayatınızdan çıkarmak istiosunuz mademm
bak canım o öle olmaz böle olur bu telefonu kapattıktan sonra asıl siz bizim hayatımızda olmıycaksınız artık eşimlede aranıza sınır koyyorum öle her istediğinde bile konuşamıycaksın
bu parayı ödeyen benim sefasını süren sensin aptal diilim herşeyin farkındayım
hayatımdan defolun '' der telefonuda kapatırdım suratlarına
sonra eltimi arardım'' bugün hayatımdan çöpleri temizleme günü ilan ettim depremde bana yaptıklarını unutmadım senide görümcem gibi hayatımdan çıkarıorum fesat kadın der ''onada telefonu kapartırdım
eşimide arayıp 'canım bundan sonra hiç kavga etmiycez hayatımdann gereksiz insanları çıkardım çok mutluyum''derdim
eşim istiosa annesini görmeye gitsin babasını görmeye gitsin....
napıyosa yapsın o onun ailesi ama sana bunları yapan insanlarla göüşmek zorunda diilsin eşinde her zmanki gibi senin arkanda dursun
eşini aradıklarındada akıllıbıdık naparsa doğru yapar gibi seni onaylayıcı şeyler söylesin
oh tadından yenmez
merak etme bu duyduklarından sonra senden tırsarlar arkandan konuşurlamı belki beş on kat daha fazla ama cehennemin dibine kadar yolları var dersin duymazsın görmezsin:)))
sen mutlu ben mutlu:))))
senin durumunda olsam yapıcam en güzel şey bu ourdu haaaaaaaa unutmadan kaynımı arayıp en eğır hakaretleri bedduaları ona ederdim
telefonunu açmadımı mesaj gönderirdim not yerine ulaşırdı:))))
ve sana yemin ediorum bak bunları yaparken bir gram korku endişe duymazdım hatta o kadar mutlu olurdumki rahatladığım için
yazdıklarımın her kelimesinide söylerdim......... hatta daha fazlasını
onlar kimki benim canım sıkcak ben onlarınkini sıkarım ben rahat ederim pehhhhhhh.........

ben şu sıralar bimi karıştırıyorum.
ama 1 numaralı tercihim doğuş filiz ya da export.+tomurcuk tabi
ben tomurcuğa bayılıyorum

bizim burda da çok fena..
gece korku filmi gibiydi.
bizim komşular çok şanslı, çocuk yok,
çok şükür kavga yok
akşama da ben yatınca üsttekinin çocuk ağlamaya başladı.
hani normalde şikayet edilir ya ben de diyorum eşime vah yukardakinin kız hasta herhalde şu sıralar çok ağlıyor yavrucak

sirkeci o nasıl bir kektir ya...hemencecik tarif istiyorum...mümkünse tabiiii.... lütfen....
akıllıbıdık...bak selinim ne güzel yazmışşşş....ohhhh sefam olsun de....çıbanı sök at...ama evde de konuşmayın bu konuyu...
diyorum ya ben eşiminailesiyle çok az görüşüyorum...bize geldiklerinde yada ben onlara gittiğim de çok az konuşuyor, sorulana cevap veriyorum... o kadar...
selincim şu yaptığın kurabiyenin tarifini de istiyorum...
çıkarıyorum yardımcıyı işten. başlıyorum yeniden ev hanımlığına...
ay çok heves ediyorum sizi görünce...
bir gün biri gelipte topiğe ben papatya hanımın yardımcısıyım derse şaşmayın. sizden tarif neyim isteyebilir...

kız sen ne süper tespitler yapıyorsun öyle

kız sen ne süper tespitler yapıyorsun öyle

ama herşey ortadaki zaten tesbite bile gerek yok açık seçik akıllıbıdğa yol veriolar akılları sıra yok yaaaaaa
kolaymı yuva yıkmak öle akılları sıra alttan alttan adamın aklına işliycekler....
onlara göre ne varki:)))))boşanırlaken ortada kalcak bi yavrucak yok....çocuk olunca daha bi zor olucak boşanmak çünkü.......evlenelide çok olmadı aralarıda bu para muhabbeti yüzünden açıktır zaten
e birazcık adamın aklına işlemek birazcıkta itelemek lazım......onlara göre olay bu kadar basit........
eşi boşanınca nereye döncek büyük ihtimalle memlekete sonna nolcak adam zaten yanlarında kaz gibi yolcaklar
izin verme akıllıbıdıkcım ezdirme kendini.......

canım ben kurabiye yapmadımki poğaça yaptım onun verim tarifini
http://www.kadinlarkulubu.com/ekonomi-finans-borsa/475156-kirli-cikilar-1011.html
bu sayfada var paptyacım:))))))

sabah 6da uyandım, daha da yatmadım (farmasiye mi özendim nedir )
bulaşık makinesini falan boşalttım
saat 7 gibi bi elma yedim
eşim kalkana kadar buradaki geçmişi okudum
kahvaltı hazırladım eşime
o kahvaltı yaparken ben bi muz yedim 8 gibiydi
eşim gitti
ben de komşuları rahatsız etmiycek işlerden başlıyayım dedim
mutfak tezgahı, ocak, lavobolar, küvet, tuvalet hepsini pırıl pırıl yaptım bi saat içinde
şu an hepsi parlıyor, oraları öyle görünce benim de gözlerim parlıyor
galiba giderek selinleşiyorum
9 buçuk gibi bi bardak süt içtim
sonra bir de kendimi aklayıp paklıyayım diye banyoya girdim
daha sonra evi süpürdüm
banyonun paspasları yıkandı makinede
onları astım kurusun diye
banyo silinecek yani
şu an makinede beyazlar var
hem kahvaltı yaptım hem de sizlere bi bakiyim dedim bu arada
namaz kılcam ve sonra yatıcam inşallah
hem uykumu almış olurum, hem de sünnet sevabı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…