• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kirli Çıkılar )))

kızlar hoşuma giden bir yazıyı paylaşmak istedim, umarım yararlı olur :16:

"Hiç para harcamıyorum ama param nereye gidiyor anlamıyorum!" diyenlerdenseniz, önerilerimiz tam size göre!

Para biriktiremiyor, hatta kazandığınız parayı bile yettiremiyorsunuz... Nerede hata hapıyorsunuz, bunu da çözemiyorsunuz.

İşte size birkaç öneri,

Keyfinize düşkünseniz yandınız
Özellikle İstanbul gibi bir metropolde yaşıyorsanız, toplu taşıma kullanımını bir kural olarak olmasa da, etik olarak benimsemelisiniz. Tek kişi olarak bindiğiniz taksi ya da yanınızda kimse olmadan kullanmış olduğunuz arabanızla hem trafik kirliliğine yol açıyor, hem de paranızı çöpe atmış oluyorsunuz. Metrobüs, metro, tramway gibi toplu taşıma araçları hem sizi istediğiniz yere daha çabuk götürecek hem de cüzdanızdaki parayı eritmemiş olacaksınız.

Yeme alışkanlığınıza dikkat
Dışarıda yemek yeme alışkanlığınızsa, para biriktirmeniz imkansız hale geliyor. Özel bir gününüz değilse ya da özel bir program yapmadıysanız hedefinize ulaşana kadar dışarıya aç karnına çıkmamanız gerekiyor. Teferruat gibi görünen ancak para biriktirmenize büyük katkıda bulunacak olan bu önerimize kulak verirseniz harcamalarınızın azaldığına şahit olacaksınız. Ayrıca nasıl yapıldığını bilmediğiniz yiyeceklerden uzak durmuş olacak, evde hazırlamış olduklarınızla daha sağlıklı besleneceksiniz.

Eli açık olanlar
Elim çok açık, para tutamıyorum diyenlerdenseniz, elinize geçen parayı hemen altına ya da dövize çevirmenizi öneriyoruz. Bu şekilde elinizde nakit para olmayacak ve anlık harcama içgüdünüze engel olmuş olacaksınız.

Bozuk paraları unutun
Market, manav, kasap gibi yerlerden yapmış olduğunuz alışverişten artan bozuk paraları bir kumbaraya atın ve unutun. Çocukluğunuza geri dönerek bu alışkanlığı tekrar edinin. Geçen yıl giymiş olduğunuz montunuzun cebinde bulduğunuz parayı gördüğünüzde ne hissediyorsanız aynı şeyi hissedeceksiniz

Kredi kartlarını bozuk para gibi harcayanlar!
Aramızda, kredi kartıyla her gördüğünü alan, sonrasında da pişman olan okuyucularımız var. Alışverişkolikler aylık gelirlerini göz ardı ederek alışveriş yapıyorlar ve sonunda ödeyemedikleri kredi kartı borçlarıyla yüzleşiyorlar. Eğer siz de bir alışverişkolikseniz, hem harcamalarınızı anlık dürtüleriniz doğrultusunda yapmamanız hem de ödeyemediğiniz ya da geciktirdiğiniz kredi kartı borçlarınızın itibarınızı zedelememesi için öncelikle kredi kartı limitinizi düşürün. Ve kredi kartlarınızı yanınızda taşımayın. Alışveriş merkezlerinde dolaşırken en sevdiğiniz mağazanın önündeyken, içinizden gelen “beni al!” sesi karşısında çaresiz kalacak ve kendinize düşünmek için zaman ayırmış olacaksınız. Büyük ihtimalle evde bıraktığınız kartınız sizi bekliyor olacak, ancak siz eve döndüğünüzde sesten uzaklaşmış olacaksınız.

farmasi paylaşım için teşekkürler canım..
ben de az önce bir hesap yaptım acaba bu eğitim öğretim yılının başından itibaren ayakkabı çanta ve kıyafete ne kadar harcamışım diye..
şu an bi unuttuğum yoksa 232,5 tl gibi görünüyor.. aslında çok fazla almak istememe rağmen kilo almam ve pantolonlarımın dar gelmesi sonucu bu yıl 4 tane pantolon almışım. eşarp nerdeyse 2 yıldır hiç almıyorum çünkü her renge uygun eşarbım var ve gerçekten ipek eşarplar hiç eskimiyor..
dün de kendime yeni bi ayakkabı aldım.. İnşallah kullanabilirim biraz topuklu ama...
sinir oldum moda olduğundan sanırım herşey fena yüksek topukluydu ve platformdu.. en beğendiklerim hep öyleydi.. oysa ben çoğunlukla dolgu topuk kullanırım.

ayakkabım da bu;
$46znn.webp
65 dedi 50 tl ye aldık inşallah iyi çıkar..

canım güle güle güzel günlerde kullan.
ben eğitim- öğretim yılının başından beri giysiye kendi ve eşimin bana aldıklarına hiç değinmek istemiyorum :9::9::9::9:

canım güle güle güzel günlerde kullan.
ben eğitim- öğretim yılının başından beri giysiye kendi ve eşimin bana aldıklarına hiç değinmek istemiyorum :9::9::9::9:

Sen de güle güle kullan canım benim:9:
ben okulda çoğunlukla önlük kullanıyorum o yüzden daha az oluyor.. değilse gerçekten insan çok giysiye ihtiyaç duyuyor..

Sen de güle güle kullan canım benim:9:
ben okulda çoğunlukla önlük kullanıyorum o yüzden daha az oluyor.. değilse gerçekten insan çok giysiye ihtiyaç duyuyor..

ben de beyaz önlük kullanıyorum hem tertemiz oluyor üstümüz-başımız
hem de çok rahat hareket edebiliyorum ben önlükle:34:

sana yazdığım özel mesaj gitmemiş bak görüyor musun bugün nette bi gariplik var...
ben de evde tek başımayım eşim kpss kursunda kardeşim bizde kalıyor normalde o da arkadaşlarıyla pikniğe gitti ben de temizlik çamaşır filan uğraşıyorum..
cuma öğleden sonra misafirim var bugün ve yarınım boş ama ben kararsız kaldım pasta yapsam bayatlar temizlik yapsam yeniden tozlanır.. öyle onu düşünüyorum ne yapsam da ogün için bana çıkagelse..:31:

sana yazdığım özel mesaj gitmemiş bak görüyor musun bugün nette bi gariplik var...
ben de evde tek başımayım eşim kpss kursunda kardeşim bizde kalıyor normalde o da arkadaşlarıyla pikniğe gitti ben de temizlik çamaşır filan uğraşıyorum..
cuma öğleden sonra misafirim var bugün ve yarınım boş ama ben kararsız kaldım pasta yapsam bayatlar temizlik yapsam yeniden tozlanır.. öyle onu düşünüyorum ne yapsam da ogün için bana çıkagelse..:31:

perşembe günü ve cuma günü programın nasıl cuma sabahtan okulda mısın ?

şimdiden pasta filan olmaz canım ya

ikram olarak ne düşünüyorsun ?
kaç kişi gelecek ?

bende forum takipe bakarken bu başlığı gördüm.bikaç şey okudum ve çok hoşuma gitti.benimde iki günüm var ikisindede sıra bende.biri ufak çaplı sabah kahvaltısı yapıyoruz anasınıfından velilerle ordan 150 tl gelicek cuma günü.önümüzdeki pazarteside onda sadece para toplanıyor 350 tl gelicek.neyapsam ne etsem diie düşünüyorum.altın almaktan soğudum çünkü eşim bi kaç kez biriktiğim altınlarımı bozdurdu.çarçur olmadı tamam ama ben kendimi zorladığımla kaldım.bana hep sen kirli çıkısındır silkelen bakalım der.sölemesende olmuyo.bazı ihtiyaçlarım var alınacak ama onu her türlü alırım diorum bide kendim halledeyim diorum.yani kafam karışık iyice.sizlerden fikirler alsam çok iyi olucak.sizin sayenişzde bende abone olurum bu topiğe bişeler yaparım inş.

perşembe günü ve cuma günü programın nasıl cuma sabahtan okulda mısın ?

şimdiden pasta filan olmaz canım ya

ikram olarak ne düşünüyorsun ?
kaç kişi gelecek ?

canım ya baya kalabalık 15 kişi filan oluyor. apartmanın günü.. cuma günü hem oturma hem pasta çay hem de yasin okunuluyor gidilen evde.
pasta çeşidi bizim okuldaki öğretmen arkadaşlara göre daha sade ve az çeşitli oluyor. garnitür tarzı şeyler filan hiç yok. o yüzden perşembe günü 1 buçuğa kadar okuldayım öğleden sonra tamamen pasta işi var. cuma sabahı yine okuldayım. okuldan gelicem bana gelecekler. yorulmamak için herşeyi az az yapayım diyorum.çarşamba da sabah okul öğleden sonra işletmeler var. o gün hiç bişey yapamam. bugün salonu temizleyip odasını kilitlemeye karar verdim:27: süpürme tamam şimdi silme var.
ama mutfak çok çabuk batıyor iki erkeğe sürekli yemek hazırla filan..:37:

bende forum takipe bakarken bu başlığı gördüm.bikaç şey okudum ve çok hoşuma gitti.benimde iki günüm var ikisindede sıra bende.biri ufak çaplı sabah kahvaltısı yapıyoruz anasınıfından velilerle ordan 150 tl gelicek cuma günü.önümüzdeki pazarteside onda sadece para toplanıyor 350 tl gelicek.neyapsam ne etsem diie düşünüyorum.altın almaktan soğudum çünkü eşim bi kaç kez biriktiğim altınlarımı bozdurdu.çarçur olmadı tamam ama ben kendimi zorladığımla kaldım.bana hep sen kirli çıkısındır silkelen bakalım der.sölemesende olmuyo.bazı ihtiyaçlarım var alınacak ama onu her türlü alırım diorum bide kendim halledeyim diorum.yani kafam karışık iyice.sizlerden fikirler alsam çok iyi olucak.sizin sayenişzde bende abone olurum bu topiğe bişeler yaparım inş.

merhaba hoşgeldin çalışıyor musun ?
bu zamana kadar nasıl birikim yapıyordun bahset biraz ?

cnım sen altın almasan da yine birikim yapsan altını bile verebiliyorsan büyük ihtimal başka şeye yatırsan onu da verirsin eşine.. ama şöyle bi kriter koy kendine bu altınları ancak hangi durumda çıkarırım. mesela biz evlenir evlenmez araba almak zorunda kaldık imkanı yok bozdurmam altınlarımı dedim. ama 1 ay önce ev için paşa paşa koştura koştura bozdurdum altınları..

canım ya baya kalabalık 15 kişi filan oluyor. apartmanın günü.. cuma günü hem oturma hem pasta çay hem de yasin okunuluyor gidilen evde.
pasta çeşidi bizim okuldaki öğretmen arkadaşlara göre daha sade ve az çeşitli oluyor. garnitür tarzı şeyler filan hiç yok. o yüzden perşembe günü 1 buçuğa kadar okuldayım öğleden sonra tamamen pasta işi var. cuma sabahı yine okuldayım. okuldan gelicem bana gelecekler. yorulmamak için herşeyi az az yapayım diyorum.çarşamba da sabah okul öğleden sonra işletmeler var. o gün hiç bişey yapamam. bugün salonu temizleyip odasını kilitlemeye karar verdim:27: süpürme tamam şimdi silme var.
ama mutfak çok çabuk batıyor iki erkeğe sürekli yemek hazırla filan..:37:

temizlik planın tamam

ikram olarak ben de çok ıvır zıvıra girmektense 3ya da 4 çeşit
yani 2 tuzlu 1 tatlı ya da 2 tatlı 2 tuzlu yapmayı daha uygun buluyorum
yani ben ona daha çok şöyle diyorum az çeşit ama bol ikram olsun:34:

temizlik planın tamam

ikram olarak ben de çok ıvır zıvıra girmektense 3ya da 4 çeşit
yani 2 tuzlu 1 tatlı ya da 2 tatlı 2 tuzlu yapmayı daha uygun buluyorum
yani ben ona daha çok şöyle diyorum az çeşit ama bol ikram olsun:34:

süpersin canım yaa..
benim ailem ilçede yaşıyor öyle herşey bol bol yenirdi ama dünya çeşit olmazdı. bu konyadakiler fena abartıyor... en iyisini ev hanımları yapıyor.. az çeşit.. ne güzel sanki doyamadık mı?.. çalışan bayanlar gerçekten çok abartıyor.. bizim öğretmenler öyle geçen bi doktor arkadaşa gittik hangisini yiyeceğimi şaştım valla...

süpersin canım yaa..
benim ailem ilçede yaşıyor öyle herşey bol bol yenirdi ama dünya çeşit olmazdı. bu konyadakiler fena abartıyor... en iyisini ev hanımları yapıyor.. az çeşit.. ne güzel sanki doyamadık mı?.. çalışan bayanlar gerçekten çok abartıyor.. bizim öğretmenler öyle geçen bi doktor arkadaşa gittik hangisini yiyeceğimi şaştım valla...

öyle 6-7 çeşit yapmak benim şu yüzden hoşuma gitmiyor
ikramları hazırlarken bir ona kafa yoruyor insan bir buna bir de fırında yapılacaksa bir onu fırına koy bir diğerini
bir de tadımlık gibi hepsinden tek tek koyuyorsun doymasa biri bir daha istese ya yok ya da maliyeti kurtarmayacak ona ikram edince diğerine etmemek olmaz ohooooooooo o zaman da hem çok çeşit hem de miktarı baya çok tutmak gerekiyor.
ama burası pastane değilki ikramlar çok çok artarsa satacak mıyız :52::52:yesek bu sefer de Allah muhafaza kilo alırız.:37::37::37:

en iyisi mi artanı dağıtmak.:34: ben öyle olunca kayınvalideye anneme filan bazen de oruçlu filan olup da gelene koyuyorum.
en son günümün olduğunda biri torunu hastaymış parasını gönderdi ben de gelen kişiyle ikramlardan gönderdim.
anneme kayınvalideme verdim. doğum yapmış bir komşum vardı 2gün öncesinde ona hem geçmiş olsuna hem de bebek görmeye gittim ikramlardan götürdüm.
iyi denk gelmişti.

beni zora sokan gün yapacağım günün sabahı yapıyor olmam bütün ikramlarımı

Son düzenleme:
karanfilce şu saat oldu hala kredi kartımın hesabını kesmediler hayret ya

kesselerdi ona göre markete ve benzin almaya gidecektim galiba yarına kaldı :37:

karanfilce şu saat oldu hala kredi kartımın hesabını kesmediler hayret ya

kesselerdi ona göre markete ve benzin almaya gidecektim galiba yarına kaldı :37:
bugün ben de gitmeyi planlıyorum markete.. çok önemli miydi alacakların:26:
yaa canım ya ben de hiç anlamıyorum kk hesap kesim tarihinden babam anlata anlata öldüydü..:9: bazen kafam odun gibi hiç bişey almıyor.:37:
ama yakında ben de alcam bakalım kk acaba nasıl olcak bi yandan korkuyorum çok harcarmıyım ki diye:18:

öyle 6-7 çeşit yapmak benim şu yüzden hoşuma gitmiyor
ikramları hazırlarken bir ona kafa yoruyor insan bir buna bir de fırında yapılacaksa bir onu fırına koy bir diğerini
bir de tadımlık gibi hepsinden tek tek koyuyorsun doymasa biri bir daha istese ya yok ya da maliyeti kurtarmayacak ona ikram edince diğerine etmemek olmaz ohooooooooo o zaman da hem çok çeşit hem de miktarı baya çok tutmak gerekiyor.
ama burası pastane değilki ikramlar çok çok artarsa satacak mıyız :52::52:yesek bu sefer de Allah muhafaza kilo alırız.:37::37::37:

en iyisi mi artanı dağıtmak.:34: ben öyle olunca kayınvalideye anneme filan bazen de oruçlu filan olup da gelene koyuyorum.
en son günümün olduğunda biri torunu hastaymış parasını gönderdi ben de gelen kişiyle ikramlardan gönderdim.
anneme kayınvalideme verdim. doğum yapmış bir komşum vardı 2gün öncesinde ona hem geçmiş olsuna hem de bebek görmeye gittim ikramlardan götürdüm.
iyi denk gelmişti.

beni zora sokan gün yapacağım günün sabahı yapıyor olmam bütün ikramlarımı

bizim burda ikramlar masaya konuyor isteyen istediğiden alıyor biten de bitiyor yani:9: ama millet çok yemiyo yaa kilo alcaz diye:31:
dağıttığın ikramlarını Allah kabul etsin canım..:16:

merhaba hoşgeldin çalışıyor musun ?
bu zamana kadar nasıl birikim yapıyordun bahset biraz ?
merhaba.maalesefki bende ev hanımıyım malesef çünkü 8 yıl önce çalışıyordum ve belimde kayma oldu işi bırakmak zorunda kaldım.sonrada eşim istemedi falan.bende önceleri hep altın yapıyordum annemde böle yapardı alışkanlık oldu bendede.kumbaram var oğlumla beraber bozuklukları atıyoruz içine.ekmek üstlerinden gelenler bile yetiyor.bu aralar atamıyorum çünkü oğlum anasınıfında sürekli para istiyorlar.bide yemek sıramız oluyo bazen 100 tl bulduğu oluyo.bende günlere girdim.bende ancak ev için biriktirdiklerime kıymak istiyorum.arabamız var eşiminde kendi işi.arada bi hesabı kabartıyorum fazla harcadım diorum :9::9::9::9::9: pembe yalan sayılır dimi:9::9:bu gün paralarımında heba olmalarını istemiyorum.eşimi yokladım sen bilirsin dedi.
cnım sen altın almasan da yine birikim yapsan altını bile verebiliyorsan büyük ihtimal başka şeye yatırsan onu da verirsin eşine.. ama şöyle bi kriter koy kendine bu altınları ancak hangi durumda çıkarırım. mesela biz evlenir evlenmez araba almak zorunda kaldık imkanı yok bozdurmam altınlarımı dedim. ama 1 ay önce ev için paşa paşa koştura koştura bozdurdum altınları..
evet ev için herşey feda olur.tek eksiğimiz bu zaten.bu huyuma bende kızıyorum.uzun zamandır altın yapmıyorum.hevsi kaçıyo insanın cidden.eşim müsrif biri değildir pintide değildir o yüzden sıkıldığında çıkardım verdim hep.şimdi bi sorunumuzda var.eşim arabayı değiştirmek değerini yükseltmek istiyor yatırım die.bende arabaya yatırım olmaz allah korusun bişe olsa bütün emeklerin heba olucak sonuçta sürekli trafikte.bende onu boşver sen onun yerine 25 gr 3 tane bana bilezik yap ev alana kadar dursun diorum.oda onu istemiyor.altına yatırım yapmak istemyior.işte böle bakalım hangimiz galip gelicez:9::9::9:
bu arada bizim kredi kartımızda yok.ilk zamanlar almıştık ama eşime ve bana saçma geldi biraz.insan cidden bazen ölçüyü kaçırabiliyor.bizde kapattık bi dahada hiç almadık.hiçte ekksikliğini hissetmedik.

Son düzenleme:
Back
X