Kirli Çıkılar )))

Telefonda hangi hatta geçtiniz sevimsiz. Benim eşimin turkcell 45-48tl arası ödüyor kamu hattı ama oradaki dakikalar bize çok çok fazla geliyor. Yani boşa ödeniyor faturanın bir kısmı. Ben de vodafona geç diyorum ama heryerde çekmez diye de korkuyoruz.

hattımız avea idi, tarifelerimizi değiştik, benimki seç beğen al kamu her yöne 300 dk 18 tl
eşiminki SEÇ 1000 dk 40 tl, 30 da sms paketi aldı, 3-4 lira gibi bişey. hatta bu tarife numarasını taşıyanlar için 30 lira, numara taşımak daha avantajlı sanırım :1: halbuki biz aveanın daimi müşterisiyiz, bize kazık atıyor, gözü hep dışarıda bu operatörlerin :33:
eğer köye falan sık gidiyorsanız ya da sık sık il dışına çıkıyorsanız -ki turkcelin de çekmediği yerler mutlaka vardır diye düşünüyorum- turkcel kullanmaya devam edin ama onun da avantajlı bi tarifesi yok mu, ona geçin.
kızlar bu arada biz kotalı internete geçtik ya, video falan pek izlemeyiz, ama facebook, kadınlar kulübü, haber sitelerine falan her gün gireriz, acaba çok harcamış olur muyuz kotayı, yani kotalı kullananlar günlük ne kadar girebiliyorsunuz, gerçi bir ayın sonunda belli olur ama işte, bu ilk bir ayda nasıl kullanalım, tasarruf yapalım derken iyice batmayalım :37:

çok teşekkür ederim yazdıklarınızı okdukça vicdanım rahatlıyor çok çok çok teşekkür ederim herşeyde vardır bir hayır bu kadar saf olmamak lazım değil mi daha ne kadar borç ödeyeceğim haklısınız hepsinin anası babası var onlar düşünsün ben bebeğimi kaybettiğimde deprem oldugunda kimin umurunda oldu evim yıkıldı sokakta kaldım kim bi ihtiyacın var mı diye sordu kendi alın terimi kendime harcayamaz olmuşum yok yok ben arada bir ""çok bunaldım "" diye bir sayfa çamıştım orayı okuyup kendime çeki düzen vereyim benim evimde eşim ailesinden gelen hiç birşey yok nerdeyse onlar bizi düşündümü yokkkkkk daha 6aylık kaybetttiğim bebeğime daha 5,5 ayken elalemin kusmuk lekeli kıyafetleri göndermişlerdi ne aceleleri vardı göndermeye hele bir doğsaydı offfff yine ateş bastı bedenimi dediğiniz gibi eşimede sürekli syleyip durmayayım en azından o benim gibi duygusal yaklaşmıyor bana güvenmesinler ben zamanında kime güvedndimde yuva kurdum kendi yağımızda kavrulalım diyor ama çokta üzülüyor

iyiki varsınız eminim birçogunuz yazılanları okurken aç gözünü bu ne saflık diye kızmış olabilirsiniz hak ettim :4::4::4::4::4::4::4::4::4::4::4::4::4::4::4::4::4::4::4::4::4::4:
ben paramı biriktirip eve gireyim biran önce evim evim güzel evim

çok teşekkür ederim yazdıklarınızı okdukça vicdanım rahatlıyor çok çok çok teşekkür ederim herşeyde vardır bir hayır bu kadar saf olmamak lazım değil mi daha ne kadar borç ödeyeceğim haklısınız hepsinin anası babası var onlar düşünsün ben bebeğimi kaybettiğimde deprem oldugunda kimin umurunda oldu evim yıkıldı sokakta kaldım kim bi ihtiyacın var mı diye sordu kendi alın terimi kendime harcayamaz olmuşum yok yok ben arada bir ""çok bunaldım "" diye bir sayfa çamıştım orayı okuyup kendime çeki düzen vereyim benim evimde eşim ailesinden gelen hiç birşey yok nerdeyse onlar bizi düşündümü yokkkkkk daha 6aylık kaybetttiğim bebeğime daha 5,5 ayken elalemin kusmuk lekeli kıyafetleri göndermişlerdi ne aceleleri vardı göndermeye hele bir doğsaydı offfff yine ateş bastı bedenimi dediğiniz gibi eşimede sürekli syleyip durmayayım en azından o benim gibi duygusal yaklaşmıyor bana güvenmesinler ben zamanında kime güvedndimde yuva kurdum kendi yağımızda kavrulalım diyor ama çokta üzülüyor

iyiki varsınız eminim birçogunuz yazılanları okurken aç gözünü bu ne saflık diye kızmış olabilirsiniz hak ettim :4::4::4::4::4::4::4::4::4::4::4::4::4::4::4::4::4::4::4::4::4::4:
ben paramı biriktirip eve gireyim biran önce evim evim güzel evim

tatlım bu insafsızlık bencillik falan diil insanların seni kullanmasına izin verme yarın bi gün kimsenin aklına aaaa bak ben bugünlere geldim de bunları akıllıbıdıkların sayesinde yaptım demezler çok ciddiyim arkanı bi dönersin herşey bomboş elinde bi hiç var bak yarın bi gün çocugun olsa elinde ne var kaç yaşındasın sanırım 27 den ya iki yaş büyük ya iki yaş küçüksündür ne yaparsan gençken yaparsın benim eşim yıllarca ailesene bekarken ama yedirmiş 32 yaşında ve elinde sadece düğünden gelen altınları var şu an çok pişman ama iş işten geçti bi kere önüne bakcak artık birlikte yapmaya çalışıoruz yarın bi gün pişman olursun keşke zengin olsan iş kurup başına oturturdun ama seninde yapabilceklerin belli üçüncğ şahısları bırak yuvana dön dışardki insaları kapının dışında bırak bence:) ve acıma ha yiycek ekmeği olmaz alırsın biaylık kirasını ödersin ama bi sefere mahsus olmak üzere nasıl olsa yaparlar mantığıyla hareket etmeyecek o insanlarda ve eminim eşinin abisi senin yüzünün yumuşak yufka yürekli bi insan oldugunu biliodur olaylara müdahele etme bakalım nereye varcak az bi izle gör? hem eşin tek kardeşmi? bi müddet gözlemci olarak kal...

burada birbirimize bir nevi danışmanlıkda yapıyoruz, birimizin göremediğini başka birimiz görebilir. bende bu tür konuşmaları çok seviyorum. hele tasarrufla ilgili yazışmalar beni acayip motive ediyor. öncesinde her dışarı çıkışımda birkaç poşetle eve dönerdim şimdi avm lere gitmek bile istemiyorum. burada yazılanlar hayatın içinden şeyler ve bunlar insana çok şey katıyor. tüm samimiyetimle söylüyorum buraya ne zaman uğrasam motive olup çıkıyorum o yüzden teşekkürler kirli çıkılar:)

hattımız avea idi, tarifelerimizi değiştik, benimki seç beğen al kamu her yöne 300 dk 18 tl
eşiminki SEÇ 1000 dk 40 tl, 30 da sms paketi aldı, 3-4 lira gibi bişey. hatta bu tarife numarasını taşıyanlar için 30 lira, numara taşımak daha avantajlı sanırım :1: halbuki biz aveanın daimi müşterisiyiz, bize kazık atıyor, gözü hep dışarıda bu operatörlerin :33:
eğer köye falan sık gidiyorsanız ya da sık sık il dışına çıkıyorsanız -ki turkcelin de çekmediği yerler mutlaka vardır diye düşünüyorum- turkcel kullanmaya devam edin ama onun da avantajlı bi tarifesi yok mu, ona geçin.
kızlar bu arada biz kotalı internete geçtik ya, video falan pek izlemeyiz, ama facebook, kadınlar kulübü, haber sitelerine falan her gün gireriz, acaba çok harcamış olur muyuz kotayı, yani kotalı kullananlar günlük ne kadar girebiliyorsunuz, gerçi bir ayın sonunda belli olur ama işte, bu ilk bir ayda nasıl kullanalım, tasarruf yapalım derken iyice batmayalım :37:

ben vodafonluyum kamu hattım var aylık 36 tl ödüorum 30 tl kamu hattaı kampanyasıda bir tl daha öde her yöne bin dakka kazan ben üstüne 5 tl likde msj hakkı eklettim benim faturam sabit 36 tl gelir her ay eşimde türkselli 89 tl ödüodu tahattüdü olduğu içn çıkamıodu paketten bu ay bitti paketini değiştirdi 59 tl lik pakete geçti yane 30 tl eşimin faturasından kar ettik şimdilik nisandada ttnet in tahaddütü dolcak ev telini kapattırcam telefonsuz nete geçcem her ay 17 tl boşuna para ödüoz valla dijitürkünde tahaddütü var oda mayısta bitcek ben izlicem die ev kurarken belgesel kanalı eklettirdik pakete onu çıkartcam izlemiom çünkü tv falan bi tek lig tv açık olcak oda 45 tl gibi bişe şu an 64 tl ödüoz evlenirken bilemedik bazı şeyleri ama artık akıllandım:) yaza kadar gereksiz tüm masraflardan kurtulcam allh izin verirse:)

şu an yaptığım tek tasarruf pazar parası ama daha kenara koyamadım koyduğumu yola verdim nişanımız vardı kışlıklarımla sanırım toparlarım durumumu
bu arada burda hem tasarruf hem yaşananlardan deneyim kazanıyoruz ben memnunum

şu an yaptığım tek tasarruf pazar parası ama daha kenara koyamadım koyduğumu yola verdim nişanımız vardı kışlıklarımla sanırım toparlarım durumumu
bu arada burda hem tasarruf hem yaşananlardan deneyim kazanıyoruz ben memnunum

bende çok memnunum konu dışı konuşmaları zevkle okuorum katılmak istiorum kızlar valla süpersiniz... burdan o kadar çok şey öğrendimki eşimde çok memnun dioki sen bi iki aydır çok değiştin hiç böle diildin dio::) pazara gidip beni soyup soğana çevirirdin şimdi paranla geri dönüosun alışverişe çıkınca seni durduramazdım şimdi sen girmiosun dio şu an hayatından çok memnun:) hele ay sonunda para artınca sen hep gir kk ya yaradı sana dio ve size çok teşekkür edio:)

insanoğlu nankördür. ne kadar versen fazlasını beklerler.birde bin defa yap bir defa yapma hep yapmadığın söylenir diğerleri gözlerine bile görünmez tecrubeyle sabittir. o yüzden diyorumki; önce ben sonra diğerleri deyin. sonrasında üzülen siz olmayın...

Telefonda hangi hatta geçtiniz sevimsiz. Benim eşimin turkcell 45-48tl arası ödüyor kamu hattı ama oradaki dakikalar bize çok çok fazla geliyor. Yani boşa ödeniyor faturanın bir kısmı. Ben de vodafona geç diyorum ama heryerde çekmez diye de korkuyoruz.

farmasi kırmızı kurdeleye bağlayıp getirirmiş kar lastiklerini :1:

BEnim acı eşiğim çok düşüktür. Koltuk kenarına falan parmağımı çarptığımda bile tansiyonum düşer, saatlerce kıvranırım ağrısından =)

Valla ben bu sohbetleri daha çok seviyorum :1:

ben acı çektiğimde ya da hastanede bir işim olduğumda içimden diyorum ki Allah'ın şu an kanser hastaları varken, nefes alırken boncuk boncuk terleyen KOAH hastaları, böbrek taşı düşürenler varken benim şımarıklık etmeyen hakkım yok, dayan bitecek zaten geçici, ömür boyu çekenler var, dayannnn diye içimde söyleniyorum işe yarıyor

ayrıca kuru kuru şunu biriktirdim muhabbeti olsa bir süre sonra kimse girmez. böyle olunca insanlar sorumluluğum var diye para harcamıyor

hepinize maşallah demekten başka ne denir ki...
yeni keşfettim topik inizi. veee bende acil kararlar aldım. tabi uygulayabilir miyim bilmiyorum. ama aldığım ilk karar kredi kartlarımı sıfırlamak oldu inşallah.
o kadar fazla borcum var ki rabbim hayırlısıyla ödeme kolaylığı verir inşallah. onları düşününce bir senede mide hastası oldum stesten malesef.
uyku tutmayınca sizleri okumaya daldım. çok özendim. ne güzel kredi borçlarınızı bir bir ödemişsiniz. inşallah bende ödeyebilirm :))

günaydın hayırlı sabahlar kirli çıkılar :16:

akıllıbıdık annem bana bakar ve '' keşke farmasi arkadaşım olsaymışsın çünkü hayattan bu kadar kazık yemezdim'' der.

ben de ona '' ama hayatta senin yediğin kazıklar beni bu hale getirdi, benim için tecrübe oldu '' derim.

annemlerin hayatını burada anlatmaya kalksam roman olur daha trajik çünkü onların hikayesi her iki tarafın da bizimkileri kıskaç altına almaya çalışmaları ,kazıklamaları ..... kısacası senin durum diyelim sen anlamaya çalış .sadece ne olur biliyor musun etrafındaki insanların sürekli dertleriyle dertlenip,sürekli verici olsan ;

-bunun adı iyi niyet sınırlarını aşar karşı taraf enayi gözüyle bakmaya başlar ve sömürdükçe sömürür, sürekli acındırır kendini.
-ileride olası çocuklarının geleceğini har vurup harman savurmuş olur , onlara verebileceğin imkanları kısıtlamış olursun
-fakirlik edebiyatı yapmalarına destek vermiş olursun ki balık verme balık tutmayı öğret insanlara
- zamanla yuvanda huzur namına birşeylerin kalmamaya başladığını görürsün
- sonunda elde edeceğin koskoca bir nankörlüktür.( o nedenle sakın birilerine bir yardımda bulunuyorsanız manen de karşılık beklemeyin ki nankör tavırlarında sakın üzülmeyin )
-hayatta iki yakan bir araya zor gelir ,hatta gelmesine müsade etmezler gelecek olsa bundan utanmadan rahatsız olurlar biliyor musun?

- vs vs vs bu böyle uzar gider canım

hayatta düsturumdur ''ne kimseyi kullanmak ne de kendimi kullandırmak ''
bu zamana kadar ve bundan sonra yaptığım ve Allah nasip ederse yapabileceğim hayırlar zaten Allah rızasının dışında karşılık beklemeden yaptığım ve yaptıklarım olacaktır.
yoksa insanız çiğ süt emmişiz arada mutlaka çiğ yanımızı belli ederiz , o nedenle böyle bir niyet aldım ki kırılacak birşey olmasın benim açımdan diye :34:

Son düzenleme:
çok duygulandım canım sabahın en erken en değerli vaktinde benim için uzun uzun yazmışsın allah razı olsun çok haklısınızı bende çok şanslıyım bunları geç olmadan bir kez daha canımyanmadan görmemi sağladıgınız için hepiniz canımsınız

Günaydın bayanlar.
bugün büyük gün :52: kredi kartımın hesap kesimi geçti veeee bugün ekstrem mailime düşecek. Dilerim benim hesabımla bankanın yaptığı hesap birbirlerini tutarlar :31:
her ay maaştan fazla borç gelir mi arkadaş yaaa :30:

bu ay ne yazıkki birikimim de az oldu. kumbaracığımda 17 lira birikmiş sadece haftasonları attığım için :50:
o parayı birikmlerime katmayıp çeyiz eşysı almayı veyaaa balayına gitmek için kullanmayı planladım.. (nişanlım götürmeyebilirmiş, şimdiden sinyalini yakıyor.. bende kendimi götürürüm :1::1:)

günaydın arkadaşlar öyle yoğunum ki okuyamıyorum bile yazdıklarınızı.. birikim bildirimi geçtimi bilemiyorum.. ama al sat yapıp zarar etmemek için fiziki altına geçeceğimi söylemiştim bir ara.. bu ay 8 çeyrek.. ek harcama çok çıktı.. okul, tadilat filan.. öncekini harcadık malesef... artık önümüze bakıcaz...

herkese merhaba
12 yıllık evliyim. ve akıllıbıdık gibi zamanında bende paralar verdim. eşimle birlikte şimdi zamanında yaptığımız aptallıklara yanıyoruz. kardeşleri okurken onlara ara sıra para yollardık. sonra çalışmaya başladılar. oğlumun doğumunda da sünnetindede ne para ne altın taktılar. kayınvalidem her ikisinde de birer altın taktı o kadar. giden paralarıma yanarım.

Günaydın kirli çıkılar

Bu ay tasarruf ettiğim 150 tlyi öğrenciye burs olarak verdim ve acayip kara geçtim :1: :34:

Derin dondurucumuzu da aldık nihayet. 3 çekmece mi 5 çekmece mi derken Arçelik 6 çekmece aldım. Sebzeler tükenmeden kışlık hazırlıklarımı bitireceğim inşallah.

$imagelarge_arcelik-2041-dy-derin-dondurucu_2084_1.webp

Eklentiler

• $560_kucuk.webp
    $560_kucuk.webp
    1,6 KB · Görüntüleme: 70
günaydın arkadaşlar öyle yoğunum ki okuyamıyorum bile yazdıklarınızı.. birikim bildirimi geçtimi bilemiyorum.. ama al sat yapıp zarar etmemek için fiziki altına geçeceğimi söylemiştim bir ara.. bu ay 8 çeyrek.. ek harcama çok çıktı.. okul, tadilat filan.. öncekini harcadık malesef... artık önümüze bakıcaz...

merhaba canım 10 gr altın görünüyor listede buna ek olarak mı 8 çeyrek yazacağım
anlamadım

Günaydın kirli çıkılar

Bu ay tasarruf ettiğim 150 tlyi öğrenciye burs olarak verdim ve acayip kara geçtim :1: :34:

Derin dondurucumuzu da aldık nihayet. 3 çekmece mi 5 çekmece mi derken Arçelik 6 çekmece aldım. Sebzeler tükenmeden kışlık hazırlıklarımı bitireceğim inşallah.

Eki Görüntüle 521390

hayırlı olsun canım güle güle huzurlu günlerde kullanın:38:

Günaydın kızlar, akıllı bidik canım bende kızlara katılıyorum eğer elini bırakmazsan kendi kalkmayı öğrenemez.benimde bir kuzenim bu durumdaydı ve hep elini tuttuk yaşı benden çok büyük olmasında rağmen ben bile bişeyler yaptım onun için ama tek başına durmayı öğrenemdi en son hepimiz bıraktık, babanem ve teyzem dışında.bizler desteği kestik, artık daha iyi,borçlarının hesabını kendi yapıyo, düşüyo kalkıyo.bence kaynınında bunu öğrenmesi gerek.hiç vicdan yapma.bende sen gibiyim acaba evinde ne yiyor derdim ama bi baktım benim kıstığımdan onlar faydalanıyor zevk sefadan vazgeçmiyolar enayimiyim ben ? üzülme yardım edip daha çok üzülürsün bencede.evt zorda olanı kurtarmak lazım ama belli ölçüleri var bununda.

Bende 4 yıllık evli ve 4 yıldır eşimden ayrı memuruz tayinimiz olmuyo, eşim 1 lira biriktirmemiştir.araba aldık altınlarmız sattık 2yıl evvel aşırı zarar girdik yetmiyo gibi eşim hep içerden para yedi arabanın parasından.elimizde topu 7 bin lira var.ben hamileyim ve bir tüp bebek annesi olcam, bu zmanda bile elimi sürmedim o paraya.dara düşersek diye yada bebek olursa araba peşinetı olsun diye.benim birikmişimden verdim eşime ama başkasından borç aldım dedim geri dönmeyeceğini düşündüğümden.şimdi beraberce benim hesabı ödüyoruz onun haberi yok.doğrusu buydu bence.neyse eşimin tayini oldu olacak bugünlerde.k.peder evlenirken tek düğün salonumuzu tuttu birde bilezikler.yine saolsun.eşyaları alcam eliniz cebinize gitmeyecek diyen adam tüm borcu bize yıktı kaypaklık ederek.neyse bende zaten onlar ödesin istememiştim.ben borç öderken aç gezdim delik çizmeyle gezdim onlar zevki sefa sürdü.gelelim konuya biz bütün bunları yaşarken kimse destek olmadığı gibi hep bişey beklediler.bizde aslında iyi şeylerde yaptık çamaşır makinesi süpürge vs gibi ihtiyaçlarını duydukça biz aldık kimi düğünde gelenleri karşıladık ama yetmedi.geçen diyro k.pederim dükkanı var amcayla ortak.arabaları yok dükkanın ve arabasız işleri yürüyemez.amca almıyor ortak dedi, bana para verin.diyoruz yok.nasıl yok araba paranız var verin bana.bide borç istiyo güya ama onun taktiği bu , vur kaç !o kadar kızdıkki, eşimde bende.bize çocuğunuz olcak biz destek olalım sizde sıkı tutun paranızı diyeceğine habire verin ! üstelik bu tüp bebek biliyor bunuda.ve taşıncaz, eşya değiştircez.bi kısmını peşin halletcez.birde özelde sezeryan olmak zorundayım 3 binde birikecek. daha bbizim borçlarımız yetmez gib laf yiyoruz biz tüm dünyayı doyurmuşuzda onu doyurmamışız.k.validemde parayla oynar, bilmiyorum nerden buluyo ama hiç yoksa 5 bin lirası olur.herkes uyanık gelen bizden istiyo çift maaşız zengniz çünkü.hayır dükkanın bana ne karı oldu, ben evlendirmedim kızını evlendirmişsin borç ödetmemişsin.şimdide küçük oğluna çalışıyosun.ortanca çocuğuna yapılan ayrım niye, bide üstüne para verelim sana ne akıllı millet ya ...

neyse herkes bişeyler yazınca tamda üstüne geldim :) benimde rapor ücretim vardı bu ay eksik yatmış farketmesem para gitcek, 381 lira alacağım var.100 lira anneme vermem gerekn para var, 280 daha atıyorum bankaya :)) bu ay süper oldu yaa...

herkese bereketli haftalar olsun inş.

Back
X