Kirli Çıkılar )))

selam kızlar:)))) iş çıkışı pazara gittim:))
pazar bu sefer çok soğuktu:)

1 kilo salkım domates:2.5 tl
1 kilo çengelköy salatalık:2 tl
yeşil soğan+maydonoz:1 tl
1 kilo muz:3 tl
yarım kilo mantar:3 tl
1 kilo çilek:2 tl
2 kilo patates:1 tl
yarım kilo ıspanak:1 tl
1 kilo patlıcan:2 tl
1.5 kilo portakal:2 tl
1.5 kilo elma:2 tl
4 limon:1 tl

bu kadar:) yanımda eşim olunca obur herşeyden almak istio dahada meyve alcaktı ben durdum
gerekirse marketten alırız diye:)))

yemekte
fırında mantar ve fellah köftesi yaptım:)
bu ara topikte fellah köftsi fırtınası eserken bende faydalanim didim:)

bugün iş yerinde çok yoruldum yahu:) k.çım yer görmedi ordan oraya ordan oraya herşey üst üste geldi ama olsun bunun için burdayım bu yüzden para kazanıorum didim avuttum kendimi:)))) ama ayaklarım şişmiş:)
biz nisan ayında birikim yapamıcaz galiba:)))) olursa süpriz olur:)
ben asıl birikimi hazirandan sonna yapıcam
uçuşa geçicem inş:))))
araba için çektiğimiz kredi bitio,günüm bitio,kredi kartı borcumuz her ay sabit 200 tl ye inio(eşimin cep teli+BES 'i),ben evde olcam için benzinede bu kadar harcamıcaz:))

her ay minimum 2.000 atmayı planlıorum kısmetse:)

nisan ayı girer girmez ben de başladım salatalık domatese.. aslında mayısı beklesek iyi olcaktı ama dayanamadım.
ne kadar özlemişim:16:

Olly Bende mikrodalga zararlı diye hiç yanasmadim :) ama etrafımda gördükçe alsammi dedim tabi :))

Derya geçmiş olsun bu havalar çok kötü canım dikkat etme lazım

Olly bizde gol kenarına martılara atıyoruz ekmekleri yere bile düşürmeden havada kapiyorlar

Çok yağmur yağlı bugün hava serin

Hafta sonu konya da olunca işlerim camasirlarim hep kalmıştı onları yikadim 3 makina oldu havyularida aticam , evim topluydu supurdum heryeri

Buzluktan koftem vardı onu pisirdim yanında pilav yaptım

Yaz gelince harcamalar arttı sanırım hepimizde
yaz gelince harcamaların azalması laızm normalde:)
yazın bereketi bi başka oluyo vallahi:::::))) ben eskiden kışı daha çok severdim ama fikrim değişti:)
kazaklarım geldi :)))
güle güle kullan farmasicim:)

karanfilce domatesler öle güzeldiki salkım salkım dayanamdım alıorum valla tadıda gelmiş gibi azcık:) tabi yazın o sulu domatesinin yerini tutmuyo ama genede iyi:) aslında bulsam çeri domatesi alcaktım onun lezzeti daha bi başka oluyo:))) bide çengelöy salatalığını tek geçiorum böle minik minik:)
yazın büyük salatalıklar güzel oluyo sulu sulu ama bu mevsimde pekde güzel olmuyo:) vede çilek çok ucuz yeni çıkmış olmasına rağmen şöle 2-3 hafta geçsin kilosu 1.5 tl ye falan iner hemen 2-3 kilo alıp reçel yapcam:)

farmasi güle güle kullan aldıklarını link verirsen bakalım neler almışsın bu arada mesajım geldi mi sana

maşallah diyeyim burada pazar bana çok ucuz ve çok lezzetli geliyor

bayat ekmekten bahsetmişsiniz
biz bu sıralar bayat ekmekleri biriktirip güvercinlere atıyoruz hergün.
ya mutfağın balkonundan ya da parka gittiğimiz zaman..
yeni hobimiz bu:)))
kuuu mama ye (kuş mamanı ye) diyoruz onlar da ayaklarımızın dibine gelince çok mutlu oluyoruz
dün akşam duvarda küçücük bir örümcek gördük çok sevdik sevindik Allahıııım anlatamam sanki daha önce de görmüş gibi:9:
örümcek de kuşlar gibi yanımıza gelsin istedik..
öööce mama ye (örümcek mamanı ye diyerek örümceğe ekmek atmaya çalıştık)
ekmeği eline vermedik ama hayali baya bi ekmek attık...:27::27:

bakalım bu aralar hayvanları beslemekle meşgulüz bir de hala kitap aşkımız devam ediyor uyurken bile yanında kitapları var..
iyi şeyler bunlar:nazar::nazar:..bir de dili tam çözülse daha iyi olacak bakalım..

onun ağzısını-sılanın lafı- yerler annesi
yanakları sık hele benim yerime bi de ısır

mikrodalga çok zararlı diye biliyorum

cumartesi gunu şehir merkezine gittik. arabayı servise götürmek amacıyla. hemen bahsedeyim. pizzacının 15 yaşında motorsiklet kullanan elemanı eşim gece 11 de hastaneye giderken arkasından carpmış, doguma yetişeceği için tutanak falan tutturamamış, ancak polisler ve hastaneden bir memur da ordaymış görmüşler. kaporta ve far gitmiş. neyse pizzacının sahibi ödemem falan filan, yazık 600 tl ye çalışıyor, siz karşılayın, ben ödersem, maaşından keserim falan demiş adam. eşimde o zaman tutanak tuttururuz, sana ceza gelir, çocugun yaşı küçük falan filan, neyse en sonunda kabul etmişler, biz de servise gittik.

arkadaslar da telefon ettiler, buraya gelin diye. neyse biz iki kadın koçtaşa gidelim de evimizi güzelleştirelim dedik, bunlarda bize araba bayiine de gidelim dediler, alış veriş bitti, aradık geldiler, eşim dedi, ben araba aldım, dalga geçiyorlar sandım. 1 gece önce böyle bir sohbet geçmişti, ancak model ve bu işe harcanacak para konusunda karar verememiştik, anlaşmazlık değil de, çekilmiş kredimiz var, ne kadar ödeme yapabiliriz, ne kadar paraya ne model alalım diye konusurken gitmiş, almışlar, şaka gibi. biz de arkadasla o tavayı alsak mı almasak mı, pahalı diye düşünürken, 2 adam gidip, araba alıyorlar.

bugun 1000 lira kapora göndermiş, haziran 15 de gelecekmiş. ancak kredi ve ödeme konusunda halen bir planımız yok. hayırlısı olur inşaallah.

bu arada derfat dun araba konusunu açmış. ben her ankaraya gidişimizde iş yerinde birlikte çalıştıgımız arkadası da götürürdük. ya da iş çıkışı bırakılacak, getirilecek götürülecek arkadasları da arabamıza her zaman alırdık. ankaraya bıraktıgımız arkadas çok yakınım olmasına rağmen biz onu götürdük diye ufak hediyeler alır ya da annesi bir şeyler gönderirdi bana. kedisini de eşim veterinere götürürdü, ama kız çok ezilirdi. ankarada ise kendisini kesinlikle eve ya da ilçesine bıraktırmaz, yolumuz üzerinde bir yere bıraktırır ve babası gelip ordan alırdı onu, biz arkadasımı hiç yük olarak görmezdik. çünkü çok dikkat ederdi, bize zorluk çıkarmamaya (beni kk ile tanıştıran arkadasım)
ama eşim ben kızıp, daha önce uyarmadıysam herkesi kapısının önüne kadar bırakır, adam der yolda ineyim, bu illla ki 1 metrede olsa kapısının önünde bırakır ve dönüş olmadıgı için 1 km lik yolu geri dönerdi. herkesi evinin kapısına kadar getirecek, yol üstünde bırakmayı bilmez. bazıları onun bu yönünü bildiğinden derfatın eşi gibi işi kullanmaya döker. adam halı saha maçına gidip gelecek, eşim 4 km ters istikamete gider, alır onu da maça götürür, dönüşte tekrar aynı yolu bıraktırır kendisini. eşim bunlardan hiç gocunmaz.

hafta sonu birlikte vakit geçirdiğimiz arkadaslarımız bize telde dediler ki biz kafedeyiz, buradan alın bizi, aldık, neyse gezdik, yemeğe gittik (biz ödedik, bu önemli değil, biz de evlerinde yemeklerini yeriz) bize gecelim dediler, kız hazırlık yapmış geliriz diye. eve dogru dönecekken, kafenin oraya gidelim, biz arabayı oraya bıraktık dediler, gittik arabalarını oradan aldık, evlerine geçtik. ben bu durumu hiç anlamıyorum. bunların ikisi de otomatik vites, dizel, sıfır araba almışlardı kendilerine. 2 arabaları varken ve bizim araba onlarınkine göre çok eski ve konforsuzken, yeni arabalarımızda da öyle yapıyorlardı gerçi, çoğunluk böyle yaparlar. evlerine gittiğimizde yedirirler içirirler ama arabaları konusunda hep böyleler. bizi ararlar, kapılarının önünde 2 araba durur, kendilerini taşıtırlar. ha aynı yönden geliyor olsak, amenna. ya da adam eşimi arar, kendisini evden aldırtır, gece gezdirtir, evine bıraktırır, ben bu işi hiç anlamıyorum, arabalarına mı kıyamıyorlar, yoksa benzine mi. bizim yakıt masrafımız çok olur, ilçeden ile gidip gelirken, şehir içinde yakıt masrafları da olmaz, zaten memleketleri orası ama neden böyle yaparlar bilmiyorum.
kaynıma söz yapılacaktı biz bir gün ankaraya gidiyoruz, bu adamda geldi bizimle, arkadaslarını ziyaret edecek. oruçluyuz, aileden sürekli arıyorlar, geç kalıyorsunuz, nerdesin iftara yetişin falan diye. bu adam ankarada mesai bitiminde bizi trafiğe soktu ve gideceği yere kapının önüne kadar kendisini bıraktırdı, trafikten zor çıktık ve ezan okunurken eve girdik.

ben araba giderken boş gitmesi taraftarı değilim, minibüsçü kazanacagına, arkadasımın parası cebine kalsın diye düşünürüm, benim arkadaslarımda bu konuda çok incedir, onlara yük olmadıklarını hissettirmemeye çalışsam da uzun yola götürdüysek, onlarda bir kibarlık yaparlar. ama eşimin huyunu anlayan bazı uyanıklar kullanmaya götürüyorlar işi.

Merhaba hanımlar nasılsınız?Biz ailecek çok hastayız dün eşimin iş çıkışına gittim bi kaç parça kıyafet almak için giderken pek bişeyim yoktu ama gittikten bir süre sonra halsizlik başladı boğaz ağrım vardı ama çok önemsemedim ama sonra duramayacak hale geldim eve geldik eşimde çok yorgundu arabayı zor kullandı neyse ben iyice kötüye gittim erkenden yattık hepimiz ama ben gece ateşlendim titreme tuttu,boğazlarımın acısından duramadım eşim annemleri aradı ama erkek kardeşimi uyandıramadı acile gitmek için ama ateşimde düşmedi sabaha kadar kıvrandım bi yandanda kasıklarım sancı yapıyodu sabah annem geldi sağlık ocağına gittik boğazım çok kızarmış hemen antibiyotik başladı dr ama hiç bir yerim tutmuyor.Bütün vücudum acıyor resmen şu andada çok iyi değilim annem gitti ,çağanda yanımda çok kötü grip olmuş yavrum bide bunun üstüne regl oldum hepsi üst üste geldi ölüyorum resmen.:50::50:

oy oy oy geçmiş olsun canım
annen gelebilir mi ki
boğaz iltihabı çok kötü ben gözümü açmadan yatıyorum o zaman

yaz gelince harcamaların azalması laızm normalde:)
yazın bereketi bi başka oluyo vallahi:::::))) ben eskiden kışı daha çok severdim ama fikrim değişti:)

güle güle kullan farmasicim:)

karanfilce domatesler öle güzeldiki salkım salkım dayanamdım alıorum valla tadıda gelmiş gibi azcık:) tabi yazın o sulu domatesinin yerini tutmuyo ama genede iyi:) aslında bulsam çeri domatesi alcaktım onun lezzeti daha bi başka oluyo:))) bide çengelöy salatalığını tek geçiorum böle minik minik:)
yazın büyük salatalıklar güzel oluyo sulu sulu ama bu mevsimde pekde güzel olmuyo:) vede çilek çok ucuz yeni çıkmış olmasına rağmen şöle 2-3 hafta geçsin kilosu 1.5 tl ye falan iner hemen 2-3 kilo alıp reçel yapcam:)

evet canım salatalığın da domatesin de az da olsa tadı gelmiş.
zaten bu yıl kış da olmadı ya.
hele antalyada çoktan açılmıştır seralar. o yüzden ben de aldım.

ama işte sera yetiştiricileri resmen zehir basıyorlarmış öyle duydum.
en iyisi yerli almak en azından gübre olur ama hormon olmaz. o da anca yaza bile değil güze oluyor.

bizim burda da akşehir çileği çıkar o baya güzel olur minik ve tatlı.
şöyle bir ay geçsin teyzemlere gidersek bahçesinde koca bi çilek bölümü var tadları harika, yeşillikler arasında kırmızı kırmızı çilek aramanın zevki kaçınılmaz.
ayy nasıl canım çekti.

allahım neler yaratıyorsun
mutlaka görmüşsünüzdür şu öldürdüğü maymunun yavrusuna sahip çıkan leoparı
şuanda belgeselini izliyorum
leopar anne maymunu öldürdü sonra bebeği gördü
ama bebek titriyor bir 10 günlük bebek boyunda ancak tüyü falan yok minicik minicik
kokladı etrafında dolandı o sırada bi sırtlan geldi tuttu yavruyu bi ağaca çıkardı
yavru düşüyor pençesiyle tutuyor yuvarlanıyor dişleriyle çeviriyor düzeltip bırakıyor
yalıyor yalıyor sarılıyor resmen pençesiyle
o koca dişler pençeler zarar vermeden tutuyor yavruyu
yavru üşüdü aldı pençelerinin arasına yavru uyuduktan sonra gitti annesini yedi
yavruya bi şey yapmadı
aklım almıyor
çok etkilendim sıla zaten kendinden geçti
ne ilginç ya rabbim hikmetinden sual olmuyor

Son düzenleme:
senfat,

insanlar ince çizgiyi neden kaçırıyorlar??
ya da bazı insanlara mı mahsus acaba bu :44:

allahım neler yaratıyorsun
mutlaka görmüşsünüzdür şu öldürdüğü maymunun yavrusuna sahip çıkan leoparı
şuanda belgeselini izliyorum
leopar anne maymunu öldürdü sonra bebeği gördü
ama bebek titriyor bir 10 günlük bebek boyunda ancak tüyü falan yok minicik minicik
kokladı etrafında dolandı o sırada bi sırtlan geldi tuttu yavruyu bi ağaca çıkardı
yavru düşüyor pençesiyle tutuyor yuvarlanıyor dişleriyle çeviriyor düzeltip bırakıyor
yalıyor yalıyor sarılıyor resmen pençesiyle
o koca dişler pençeler zarar vermeden tutuyor yavruyu
yavru üşüdü aldı pençelerinin arasına yavru uyuduktan sonra gitti annesini yedi
yavruya bi şey yapmadı
aklım almıyor
çok etkilendim sıla zaten kendinden geçti
ne ilginç ya rabbim hikmetinden sual olmuyor

bi tek ben duygulanmışım
çok mu salağım ne neden kimse hislenmedi:44::44::44:

senfat efendi sen merkese gidince bana kaymak göndermeyecek miydin
muğlaya giderken alacaktım ama afyondan değil balıkesirden gitti otobüs:26::26::26:

Sabah 6 da uyandım kızımla o saatte uyanması şimdi çok fena uykum var ben uyumaya gidiyorum iyi geceler herkese :D

bi tek ben duygulanmışım
çok mu salağım ne neden kimse hislenmedi:44::44::44:

ben de hislendim canım, deli gibi ağladım az önce ama bi insan yavrusu üzerine..
benden sonra evlenen arkadaşımın ikinci bebek haberini alınca..

Allahım! diğer insanlar için çok kolay olan evlat sahibi olmak, bizim içinse çok zor..
Rabbim bize de nasip et Allahım okunan ezanlar hürmetine... bizim için de kolaylaştır Allahım..

al seyyahım sana duygusal bi yazı bol salya sümüklü..

Tabletim sayesinde hiç kaçırmadan okuyorum birde düzgün yapabilsem hep saçma bir cümle çıkıyor ya t9 la yaziyor ya o nedenle bende farkedemiyorum bazi kelimeleri . Anlayışınız icin teşekkürler

Back
X