Kırmadan nasıl halledeceğim, kayınvalidem :(

snur42

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2009
3.735
11
0
Konya
kızlar bn buna benzerbi konu daha açmıştım
kayınvalidemin oğluma düşkünlüğünden bahsetmiştim
hamdolsu onu atlattım..artık takmıyorum taksamda sinir olmuyorum
kendi kendimi ayarlıyorum çok şükür
neyse şimdi sorunumuz ise yine oğluma olan düşkünlüğü
dediğim gibi sanki onu kendisi doğurmuş kadar çok benimsiyor
hiç bi zaman ismini demez o bnim oğlum der sadece
neyse biz bayramda oraya gidecez ve 1 hafta kalıcaz inş.
kendisi tlfnda sürekli şunu söylyor
geceleri benile yatacak oğlum asla yanınızda yatmıyacak o bnim oğlum diyor
bn gerçekten bunu hiç istemiyorum
tlfndada bu konuyla ilgili inatlaşmak isteimiyorum çoçuk gibi
eşim i kaç kez dedi geceleri emiyor anne diye
emdiği zaman getiriim bnimle yatcak diyor
ya kızlar onu kırmadan buna nası engel olabilirim
mesaa l anne bn onsuz yatamam desem olurmuki
ama dinlemez biliyorum
hep onla yatıyon der
bn isteimiyorum ya
kendi anneme dahi olmaz diyorum
yani bunun kayınvalidemle bi ilgiside yok aslında
bn annesi olarak istemiyorumbunu kişiye özel değil kimseyle istemiyorum
sizce nası engel olayım
yada hiç mi engel olmayım
ama engel olmazsam bunu her seferinde tekrar edecek ve ilerleyen zamanladada
burada kalsın diyebilecek cesareti çok rahat bulacak
ne biliyim şöle bi ik saat yatsın yanına bişey demem ama
1 hafta boyunca her gece....istemiyorum işte(((
sizce ne yapıyım

kızlar nete çok sık giremiyorum şu sıralar oğlum pek durmuyor
inş. girdikce cvp yazarım

Allah kolaylık versin canım yatsın tabi de bu kadar ıssarcı olmacı can sıkıcı kaç aylık emdiğine göre küçük bunu kendisinin düşünmesi gerek bir kere..Hem o kadar çok seviyor ise doğursun kendisi bir tane İnan çok iyi anlıyorum canım ama senden ziyade eşin konuşsun annesi ile..Sanırım daha etkili olacaktır..Ve yat kalk şükür et ki yanında yakınında değil kayınvaliden..

cnm benim yaa..anlıyorum seni...kayınvaliden torununu çok sevebilir tabiki bunun kadarda güzel bişi olamaz ama çok abartı gibime geldi..çünkü bebeğin daha küçük ve emiyo bunu düşünmesi gerekmezmi..bence oğlunu almak istediğinde hayır anne benimle yatıcak de ve kesin tavrını koy..
sonraları sen üzülme..sonuçta annesi sensin hayatım..

çook teşekküredrim yorumlarınız için kızlar:)))
oğlum 9 buçuk aylık daha..
evet bn sevmesine kızmıyorum abatmasınada ızmıyorum artık
ama bu kadar ısrarcı olmaı rahtsız ediyor işte
ne yapcağım hakkımda hiç bi fikrim yok daha
onu kırmak istemiyorum
eşimi hiç dinlemez bu arada....
umarım bnim sıpam uyumaz geceleri de mecbur verir

hehehe yerim senin sıpanı annesi daha çoook küçük kayınvaliden çok bencilmiş doğrusu eşini de dinlemez ise iş sana düşüyor o zaman canım..Daha çok küçük şimdi büyüsün birlikte uyuyursunuz dersen işe yarar mı acep..? Israrcı olması gerçekten sinir bozucu..Benim yanımda olmaz ise uyuyamıyorum içim rahat etmiyor dersin..Hoş anlasa zaten ısrarcı olmaz ama oyyy kötü karı

ay içim cidden ratah etmiyor
yoksa zaten takmam kafaya hiç
evett bak büyüsünde öyle yatın desm olabilir
denerim en azından

ay içim cidden ratah etmiyor
yoksa zaten takmam kafaya hiç
evett bak büyüsünde öyle yatın desm olabilir
denerim en azından

Aklıma da bişey gelmiyor ki güzelim belli kadın takıntı haline getirmiş..Sen doğur annecim bir tane de de

Güzellikle anlatmayı denersin olmadı mı eşini yanına al öyle birlikte konuşun etkilli olur belkimm

teşekkürederim canım....
ya o bni ikna adecek zorla
yada bn onu

Babaannesidir bırak yatsın demiycem..

Çünkü anlattığına göre bazı şeyleri saplantı haline getirmiş..

Prensiplerin olmalı, kimse için bozmamalısın..

Çocuk senle yatıyorsa: ..bana alışkın başkasına alışmasını istemiyorum..diye kestirip atacaksın net bir dille...ısrar etse bile sen de ısrar edeceksin.
Çocuk senle yatmıyorsa..birisiyle yatmaya alışırsa, sonra evde de bizle yatmak ister olmaz anne..diye yine net bir şekilde kapatacaksın konuyu..

Ikk mıkk yapmayacaksın.
O ısrar ederse..hayırrr annee lütfen ısrar etme...diyeceksin.
Tabii bunlardan baştan eşinin haberi olacak ki o da seni destekleyecek..

Ben olsam belki yatmasına izin verirdim bu kadar ısrara (belki) ama sen istemiyorsun ..o halde bu şekilde yapacaksın.

Son düzenleme:
acaba ilk torunumu veya tek torunu mu ki bu kadar abartiyor kayinvalideniz ?? ne biliyim madem istemiyorsunuz o zaman ya esiniz ya da siz güzel bi dille izah edin,anne gece aglar korkar bizi yaninda bulamayinca susturamayiz sonra filan gibisinden bir seyler diyin ama kadin yine israr ederse yapacak bir sey yok

Ben olsam, ben de istemezdim.
Bu tarz şeylerde kayınvalidenin bebeğin annesinin fikrinide almalı.
Bu olacak diye kestirip atmamalı.
Çocuğun huyunu suyunu biliyor mu, söyleyiş tarzı hiç hoşuma gitmedi benim zaten.
Emri vaki.
Gittiğinizde net şekilde istemediğinizi söyleyin bence.
Kayınvalidenizin yanında yatacak illa diye bir kural mı var.
Bunun neresi sevgi, sadece yaptırım.

çokteşekküredrim
dikkate alıcam yazını

Belki uzun süre görmüyor diye izin verilebilir diye düşündüm ama kayınvalideniz bu durumu biraz abartmış sanki, yani bir şeye izin verseniz ardı arkası kesilmeyecek gibi duruyor.
Şayet istemiyorsanız, açık ve net bir şekilde, çocuğunuzun sizden başka kimseyle yatmasını istemediğinizi, emdiği için uykusunun bölüneceğini sizin de onun da rahatsız olacağını söyleyin, ısrara devam ederse de, artık ısrar etmemesini kabul edemeyeceğinizi söyleyin. Umarım eşiniz de sizi destekler.

ıkkk mıkkk demeden tavrınızı koyun derim...
madem istemiyorsunuz net tavrınız olmalı bakarız diyerek konuyu uzatmamalısınız...

ben olsam istemediğim halde sade ve sadece bir geceliğine yatmasına izin verirdim...özlemişsindir özlem gider der ve ikinciye takrar ettirmezdim...

evet işte bnde bu yüzden izin vermek istemiyorum
arkası muhakkak gelecek..
her gece isteyecek her defasında isteyecek
evet yapmam gereken şey tavrımı kesin koymam olacak...
offf inş. kırılmadan hallederim

uyku saati gelince herkes yatagına girmeye hazırken bozuldugunu göstermeden şakasına dermiş gibi benm oglum annesinden başka yerde yatmazz diyip al çocugu odana gir ve yat.peşinden gelip zorla alacak deil ya..

su dunyada neler var yaaaa...benımkı pıs kokuyor cocuk odada degısme kokutmasın yok terlemıs fln derken bır bezını degısmezken bırde senın kaynanaya bak mubarekkk....hey allahım ortası yok mu bunun?bencede vermeyın busefer her ıstedıgını yaptırmaya kalkacak

ne münasebet cnm ala ala benim eşim bikere izin vermezdi böylebir duruma bence arkadaşlarında dediği gibi eşinde sana destek olsunki, ısrar edemesin

cok iyi anliyorum seni. buna benzer durumlar yasadim ve kayinvalidelerin bukadar israrci olmalarinin sadece toruna olan sevgisinden oldugunu dusunmuyorum aciksasi bence gelinleri daha nasil sinir edebiliriz derdindeler. ama bebegin de cok kucuk yaaa olmazki hem emiyor. 2 yas 3 yas anlarimda ama 9 aylik cocugu ben kesinlikle kimseyle yatirmam bu ne yaaa????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…