Kırmadan nasıl söylenir ne yapılır

Kızlar ben yeni evli sayılırım, beklenmedik bir olay gerçekleşmek üzere kv ameliyat olmak durumunda, hastalık çok üzüldüm hemen öğrendim koştum gittim ettim yardım ettim, olunca bir süre yatacak tabi kalkamayacak, kim bakacak edecek derken gelin olunduğu için herkes birşeyler bekliyor tahmin edersiniz.
Evlerimizin arası 20 dk, ama kv çok kardeşli ve normalde bile geleni gideni bitmiyor, beraber yiyip içiyorlar ediyorlar, her gün ama her gün yaklaşık 20 kişi, ben ailemden böyle şey görmediğim için bana zaten tuhaf gelirken şimdi kvyi ben evime alıp bakmaya kalksam eminim ziyarete diye her gün gelecekler hizmet beklenecek evimde benden, o yüzden istemiyorum pek onu geçtim daha yaşım küçük nasıl ameliyatlı birine bakılır edilir bilemiyorum 2 ay.
Sizce ne yapmalıyım
Bu kadar ince dusunme canim asla yaranamazsin. Acik acik söyle anne size gelip bakarim ben sana hatta teyzemler dayimlar hep beraber bakariz de. Sonra göreve dönüsür 20 gün bakarsin bi gün bakmazsin adın kötü geline cikar.
Sürekli misafirlik durumundan bende nefret ederim sürekli koloni gibi ic ice yasayalım isterler bence mesafeni koy.. benim kaynanam tarafi da öyle ordan biliyorum

Kızlar ben yeni evli sayılırım, beklenmedik bir olay gerçekleşmek üzere kv ameliyat olmak durumunda, hastalık çok üzüldüm hemen öğrendim koştum gittim ettim yardım ettim, olunca bir süre yatacak tabi kalkamayacak, kim bakacak edecek derken gelin olunduğu için herkes birşeyler bekliyor tahmin edersiniz.
Evlerimizin arası 20 dk, ama kv çok kardeşli ve normalde bile geleni gideni bitmiyor, beraber yiyip içiyorlar ediyorlar, her gün ama her gün yaklaşık 20 kişi, ben ailemden böyle şey görmediğim için bana zaten tuhaf gelirken şimdi kvyi ben evime alıp bakmaya kalksam eminim ziyarete diye her gün gelecekler hizmet beklenecek evimde benden, o yüzden istemiyorum pek onu geçtim daha yaşım küçük nasıl ameliyatlı birine bakılır edilir bilemiyorum 2 ay.
Sizce ne yapmalıyım
O kalabalık gelenler tek tek gelsin bi isin ucundan tutsun.
Bunu akıl etmek cok zor olmasa gerek🤷🏻‍♀️

Hiç bşey olmadı
Bu adam ben annesiyle konuşmıcam yaptıklarından sonra dediğim zaman konuşma sen nasıl mutlu olacaksan diyen adamdı
Şimdi annesi 1 kişi değil sülaleside benden çıkmayacağı için evimde bakmak istemediğim için
Sanki bakmam demişim gibi tepki veriyor
Ve bitişe doğru gidiyor
Eminim kabul etsem
Bidaha benim yanımda olmayacak güç kaybedeceğim ve hizmetçi olacağım
Bende istemiyorum
isTe gerçek yuzu buymuş aslında bence evdede tavirli ol ne yemeye çağır ne caya bana bu şekilde davranamazsin tavrini koyman lazim dolap kırmak az buz sey degil

Kızı var, benim annem olsa koşa koşa giderim, herkesin öz annesi, ama hiç kızının lafı yok eşimde
Iste kizi var ama esim doğulu diyosun insanlar hep kendi memleketleriyle evlenmeli derim hep onlarda gelen giden bitmez bide hizmet isterler esine sormadan yatiya misafir gelir falan bana gore cok sacma şeyler bide diyosun eve biseyde yapmadi sen gözünde bence cok buyutmussun esini bence iyiki bu kadar erken gördün tavir cok büyük çünkü küfürler kapi kirmalar falan sen her k

Eşin dolduruşa gelmiş gibi annesi olmasada başka biri ile paylastimi acaba telefonda konusunda tamam demiş evde esmis gurlemis o arada mutlaka aklına biri girmiş

Eşin dolduruşa gelmiş gibi annesi olmasada başka biri ile paylastimi acaba telefonda konusunda tamam demiş evde esmis gurlemis o arada mutlaka aklına biri girmiş
Yok annesi dolduramaz çünkü konuştum birşeyden haberi yok
Ve ben dedim ona düşündümde ben gelirim öyle bir durumda oda tamam dedi
Eğer yanaşmasa tmam demezdi anlardım yani çünkü öyle bir kadın
Başkasıda sanmam çünkü başkasının lafıyla benle kavga etmedi bugüne kdr
Kendi fikri olmasa benle tartışmazdı

Iste kizi var ama esim doğulu diyosun insanlar hep kendi memleketleriyle evlenmeli derim hep onlarda gelen giden bitmez bide hizmet isterler esine sormadan yatiya misafir gelir falan bana gore cok sacma şeyler bide diyosun eve biseyde yapmadi sen gözünde bence cok buyutmussun esini bence iyiki bu kadar erken gördün tavir cok büyük çünkü küfürler kapi kirmalar falan sen her k
Eşim batıda büyümüş
Onların geleneklerine bağlı değil
İlk defa böyle brşey yapıyor annesi içim bana
Yoksa daha önceler neler yaşandı görüşmicem bile dedim sen nasıl istersen derdi

Bence Eşinizin ne yapacağını bekleyin. Siz demişsiniz diyeceğinizi. Orada bakarsınız şartlar uygun olursa. Eşinize hiçbirşey olmamış gibi davranın. Ne soğuk ne sıcak.
Geldi zaten işten izin almış
Kafası bozuk diye
Napıyon dedi bana iyi dedim
Salonda oturdum oda takılıyo
Konuşmuyoruz

Hepsine okey onun evinde bakabilirsiniz ya da ayıp olur diye bir süre katlanip sizde bakıp sonra orda bakabilirsiniz.
Benim takıldığım yaşım küçük ameliyatlı birine nasıl bakarım.
evlenecek yaşa gelmiş biri bir insana bakmayi bilir istese daha küçük yasta bile bilir.
Eşiniz ameliyat olsa ne yapacaktiniz siz?
Ben küçüğüm anne gel sen bak oğluna mı diyecektiniz.

Son durum güncellemesi merak edenler için
Ben yatakodasına yattım eşimle hiç konuşmayacaktım ve 2-3 gün içinde babamı arayacaktım
Geldi yanıma yattı saçlarımı okşadı özür diledi
Tekrar eski haline dönmüş gözüküyor
Bakmayacağımı kabul etti
Sen kötü biri değilsin dedi
Yani beni hizmetçi yapamadı
Önemli olan ikimizin anlaşması millet için yuvamı bozmam dedi

En olmadi yaninda yatili kalacak hastabakici tutarsiniz. Sen kadini kaldiramayabilirsin tuvalete falan. Esin bunu kendi dusunmeliydi ama adin gelin olunca hersey sana kaliyor malesef. Evinde daha rahat eder.

Konu sahibinin en büyük hatası bakarım deyip dönmesi. Yoksa koca çalışıyor ben evdeyim kv çye bakayım düşüncesi saçma. O çalışıyorsa kadın da temizlik, yemek işlerini görüyor. Bunlar kolay mı.. Ev iki tarafın sayesinde dönüyor. Bence kvye gelin baksın mantığı yanlış. Kızı bakar o yoksa gelin isterse bakar. İstemezse de zorla bak denilmez.
Ben kimse bakmak zorunda demedim zaten. Ama her kadın kendi ailesine davrandığı gibi karşı tarafa da eşit olmalılar ki kendi ailesinin başına bişey gelince de eşi yardımcı olsun.
Ayrıca her zaman bakmak zorunda gibi birşey demedim. Hastalık ameliyat gibi durumda içinden geliyorsa eşinin sorumluluğuna düşen kısımda yardımcı olmalı diyorum.
Neyse kk da kayınvalide düşmanı çok. Bende bayılmıyorum ama hastalık bambaşka bişey. Bizlerde yaşlanıcaz. Özene bezene yetiştirdiğimiz çocukların evine sığmayınca dizlerinizi döversiniz.

Kendi anneniz ameliyat olması gerekse ben küçüğüm demezsiniz herhalde ..Kendi anneniz gibi düşünün Rahatsızlığı geçene kadar idare edeceksiniz çok zor olmamali

Back
X