Kırmadan nasıl söylerim???

pirayegibi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2017
2.541
4.827
63
Merhaba hanımlar
Bebeğim 5.5 aylık. Kayinvalidemin 2. torunu.
Bebeğimi herhangi bir kıskanma yada sakınma gibi bir durumum söz konusu değil.
Kayınvalidem çok çok sevdiğini söylüyor ki seviyordurda
Fakat ben mesela evimde çamaşır suyu kullanmam bebeğim solumasın diye gizliden kullanır
Yada bebeğim uyurken sessiz olurum 1 dakika fazla uyuyabilsin diye ama o açar süpürgeyi evi süpürür ve malesef bebeğim uyanır bunun gibi bir çok ornek var
Ama bunun yanı sıra bebeğimden hiç birşey sakınmaz benden de aslında
Eli hiç boş gelmez
Çok abartıyor en basit örneği söyle vereyim mesela geçen uzaktan kumandalı araba almış bu bayramda o beyazdı diye 2 tane daha farklı renkte ama uzaktan kumandalı araba almış yani bunun gibi birçok şey
Bebeğim şimdi anlamıyor ama ilerde anladığı zaman bu onu doyumsuz hale getirecek korkusu yaşıyorum. Yani çocuğumun hayalini kuracağı hiç birşeyin kalmamasindan.
Kayınvalide mi uyarmak istiyorum ama nasıl bilemiyorum. Çünkü inatçı bir insan kendi kafasında ki neyse onu yapıyor.
Sizce bu konuda ne yapabilirim?
Örnekleri çoğaltmam mümkün ama konuyu uzatmak istemedim.
bebeğimin sağlığını, uykusunu vs. düşünmeyip sürekli birseyler alarak sevdiğini göstermeye çalışıyor. Bunun önüne nasıl geçebilirim.

Açikça konusulacak. Simarik arsiz cocuk yetistirmek istemiyorum denecek. Gerekirse aldiklarini baska cocuklara dagitirim, eger istemiyorsam...

Çamaşır suyu yerine belli markaların ürünlerini kullanabilirsiniz, isterseniz öm atarım anne bunları kullanalım derseniz belki vazgeçer.
Uyku konusunda bence çok dikkat etmeyin, alışsın, tabiki hastayken fln ayrı ama sese alışabilmesi iyi bişey
Arabalar da haklıısnız ama hepimiz biraz büyükler tarafından sımartıldık, onuda cocuk büyüdükçe siz şekillendirirsiniz huy alışkanlık olmaz.

birlikte mi oturuyorsunuz anlamadım?biraz abartmış tabii konuşabilirsin, keşke benimkide eline bişey takıp gelse ancak sallanarak kendini getiriyor
Yok hayır beraber oturmuyoruz
Farklı illerdeyiz
Makul şeyler olabilir ama fazlaca abartı yaptıkları
Hani belki bana kızabilirsiniz bak ne guzel alıyormuş diye ama yok gerçekten öyle değil ben istemediğim halde bile kullanmayacağım o kadar şey alıyorlar ki
giden paralarına da üzülüyorum gerçekten

sizin evinizde süpürge çalıştırması ya da çamaşır suyu ile temizlik yapması saçma değil mi? zorla mı süpürge açıyor yani kendi evi olsa anlarım da.
İnatçı dedim yaa
Güya bana soruyor yok anne diyorum hem bebek uyuyor hem saat erken diyorum yok yok birsey olmaz diyor yapıyor
Kendi evlerinde müdahale etmiyorum

İnatçı dedim yaa
Güya bana soruyor yok anne diyorum hem bebek uyuyor hem saat erken diyorum yok yok birsey olmaz diyor yapıyor
Kendi evlerinde müdahale etmiyorum

yumuşak davranmayın. elinden alın mesela. makinenin fişini çekin. o inatsa siz de inat edin.

Ahh canım yok mu sanıyorsun
Var ben kendi evimde daha az kimyasal olan ürünler kullanıyorum binlerce kez dedim zaten çamaşır suyunu da kendisi almış benim evimde yoktu

yumuşak davranmayın. elinden alın mesela. makinenin fişini çekin. o inatsa siz de inat edin.
Ahh o kadar istiyorum ki böyle davranmayı ki davrandığım konular var aldırış etmiyor ve ben daha çok yoruluyorum
Artık bırakıyorum
En basiti şu örneği vereyim
Biz bebeğimizin fotoğrafını paylaşmıyoruz onlar paylaşmıştı eşim uyardı kaldırttı bir daha yapmayın dedi ama her defasında nolur ki paylaşsam diyor yoktan anlamıyor o yüzden bu konuda en başında sinir koymak istiyorum. Bana da istemediğim halde okadar şey alıyor ki artık etiketlerini bile koparmadan veriyorum birilerine

her konuda böyle davranmak gerek demek ki. kırmadan hareket etmeye çalışmayın. siz kırılacağınıza o kırılsın.

Çamaşır suyu konusunda ben de hassasım kullandığım özel ürünler var. Siz de çamaşır suyu yerine ne kullanıyorsanız onu kv eline tutuşturup bunu kullanalım çamaşır suyu bebeğime çok zararlı kullanmıyorum deyin. Gerekirse saklayın. Ses yapma konusunda malesef büyükler çocuk sese alışsın diye öyle yapıyorlar o konuda da; korkuyor süpürge sesinden sonra gece de uyuyamıyor falan diyebilirsin. Sizin evinizde de neden temizlik yapıyor onu anlamadım takıntılı biraz galiba

Açık açık konuşmanız gerek.
Oyuncak mı alıyor sürekli"anne zaten almıştın benzerini,biz bu kadar oyuncak almıyoruz elindekinin kiymetini bilsin istiyoruz,bu sebeple almazsan sevinirim zira ben bunları sen alıp getirdikçe birilerine vermek durumunda kaliyorum,parana yazık"diyin.
Elektrik süpürgesi konusunda o açarsa siz gidip fişi çekin"anne bebek uyuyor,zor uyuttum şimdi süpürmeyelim,uyaninca hallederiz"diyin.
Çamasır suyunu sizin evinize getirip kullaniyorsa ,şişeyi gördüğünüz an elinize alip"anne bunu sen mi aldın?ben kullanmıyorum evimde çamaşır suyu,bebeğe zararlı,bak burada arap sabunu vs var,bunu atıyorum,lazım olursa onlardan kullan"diyin.
Sonuçta orası sizin eviniz,bebek sizin bebeğiniz ve misafir kayinvalideniz,sizin kurallarınıza uymak durumunda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…