Kırmadan ne desem arkadaşlarıma

Kızlar akıla ihtiyacım var.Ben emekli oldum ve maaşımı almaya başladım,3 arkadaşım var eski iş yerinden kendilerini severim aramızda iyisidir bir kaç ayda bir buluşuruz, sorum şu olacak emekli olunca birşeyler ısmarlarsın gibi bir konu geçmişti birkaç ay önce.Bende o dönemde olduğumu söyledim ama bayramlar girdi araya görüşemedik uzadı açıkçası o süre, şimdi bugün arkadaşlarım gruptan yazdı haber aldık birbirimizden ve ne zaman yemek ısmarlıyorsun dediler maaşını ıslatmak adına, bende size uyarım farketmez benim için dedim ben çalışmıyorum onlar çalışıyor.Sorum şu ben yemek ısmarlamanın bana çok maliyetli olacağını düşünüyorum ve onlara şaka ile gerçek arasında birşey söylemek istiyorum, yani uygun bir yer yada uygun bir yemek gibi.kalkıpta binlira ve üstünü vermek istemiyorum, nasıl bunu belirteyim bir akıl verin ,hepimiz ev geçindiriyoruz sonuçta şartlarımız belli

Beltur, üsküdar nevmekan, moda'daki iskele'ye yeni kafe açılmış. Oralar uygun fiyatlı.

Kızlar akıla ihtiyacım var.Ben emekli oldum ve maaşımı almaya başladım,3 arkadaşım var eski iş yerinden kendilerini severim aramızda iyisidir bir kaç ayda bir buluşuruz, sorum şu olacak emekli olunca birşeyler ısmarlarsın gibi bir konu geçmişti birkaç ay önce.Bende o dönemde olduğumu söyledim ama bayramlar girdi araya görüşemedik uzadı açıkçası o süre, şimdi bugün arkadaşlarım gruptan yazdı haber aldık birbirimizden ve ne zaman yemek ısmarlıyorsun dediler maaşını ıslatmak adına, bende size uyarım farketmez benim için dedim ben çalışmıyorum onlar çalışıyor.Sorum şu ben yemek ısmarlamanın bana çok maliyetli olacağını düşünüyorum ve onlara şaka ile gerçek arasında birşey söylemek istiyorum, yani uygun bir yer yada uygun bir yemek gibi.kalkıpta binlira ve üstünü vermek istemiyorum, nasıl bunu belirteyim bir akıl verin ,hepimiz ev geçindiriyoruz sonuçta şartlarımız belli
Yani sürekli olmayan birşeyse arkadaşlarınıza bir seferlik yemek ısmarlamak neden bukadar zorunuza gidiyor anlamıyorum. Gerçekten durumunuz el vermiyorsa yeri siz belirleyin yada kahvaltıya felan gidin.

bildiğin yere götür ne olacak ki amaç toplanmak lüks restoranda gitmeyiverin.

Yani olayın kahveden yemeğe dönmesi biraz sinir bozucu olmuş.
Ama madem yemek diye tutturdular uygun fiyatlı bir yere gidin dönerci dürüm vs olabilir.
Açık açık söyleyin evet emekli oldum ama harcamalarim oldu diye.

Birkaç ayda bir buluştuğunuza göre öyle müthis bir samimiyet yok aranizda onlar yemek diye tutturatak işi yüzsüzlüğe vurmuşlar.burda aman bir yemek ismarlayacaksin ne abattin diyenleri anlamiyorum sonuçta herkesin bütçesi kendine.birde yanlis anladiysam ev olmaz disarida olsun demişler.sanirim ya bi kahve ismarlar yada umursamazdim.

Kurumda emekli olan kişiye benim bildiğim bir pasta kesilir ufak da olsa bir hediye alınır. Size bunlar yapıldı mı? Emekli olunca maaşınızın düştüğü aşikar ama muhtemelen emekli ikramiyesi nedeniyle öyle diyorlardır.

Ayrıca sanırım eyt den emekli oldunuz ve yeni bir işe başladınız. Diğer konunuzda 16 yıllık iş tecrübem var diye bahsetmişsiniz. Yakın arkadaş iseniz neden olmasın? Kendi bütçenize göre bir yer ayarlayın. Eğer kamudan emekli olup emekli ikramiyesi alıp yeni bir işe de başladıysanız yakın arkadaşınıza durumum uygun değil demeniz bir garip olur.

En son aynı yerde çalışıp emekli olmadım 2 sene önce ayrıldım o kurumdan tahmin edildiği gibi de ikramiye gibi bir durum olmadı, gruptan emekli menüsü ısmarlıcam diye esprili bir dille belirttim ama kimse dönmedi açıkçası, şimdi ben ne yapmalıyım 🤷‍♀️

Anneme de böyle bir arkadaşı iskender iskender diye tutturdu emekli olunca🤣 bir söyledi iki söyledi. En son annem de dedi ki tek arkadaşım sen misin, bir sürü arkadaşım var benim. Daha samimi arkadaşları var gerçekten de. Hiç böyle söylemediler.

Evi teklif ettim maalesef dışarda dediler
Parasını verip bir restorantta sipariş versinler bir zahmet. Çok itici bu tavır. Emeklinin maaşı daha düşük zaten. Ne o öyle liseli gibi zorla yemek ısmarlatmak falan. Selam verip borçlu çıktığımız tipler galiba bunlar.

Back
X