Kırmızı çizgileriniz var mı varsa nelerdir

KahveCekirdegi7

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2022
2.681
1.074
63
31
Merhaba kızlar

Epey oldu konu açmayalı. Psikoloğa gitmeye başladığımı belirtmiştim önceki konularımda. Bu hafta konumuz kırmızı çizgilerimiz. Benden kırmızı çizgilerimin neler olduğunu yazmamı istedi bunun üzerine konuşacağız. Hafta boyunca düşündüm nedir acaba benim koruma kalkanlarım. Açıkçası pek bişey bulamadım. Sanırım ben hayatın akışına göre şekilleniyorum. Zaten belli konularda kararım olsa bile o kararlı duruşu sergileyemiyorum sevdiğim insanları kaybetmemek yada onları memnun etmek uğruna esnetebiliyorum. Sizin kırmızı çizgim dediğiniz neler var. Asla ama asla en sevdiğim için bile değiştirmem dediğiniz şeyler var mı?

Kırmızı çizgim gururumdur. Gururumu da özel alanıma hadsizce müdahale edilmesi, dobralık kisvesi altında büyük bir sahte tebessümle gerçekleştirilen laf sokma çabaları takip ediyor. Ne kimsenin gururunu kırarım ne de kendi gururumun kırılmasına izin veririm. Çeker giderim, gitmişliğim de vardır.

YALAN..
En büyük kırmızı çizgim

Sanırım ben hayatın akışına göre şekilleniyorum. Zaten belli konularda kararım olsa bile o kararlı duruşu sergileyemiyorum sevdiğim insanları kaybetmemek yada onları memnun etmek uğruna esnetebiliyorum.
Bence burada insanlara sorup evet benim için de böyle şöyle demek yerine doktorunuza aynen bunu yazın ve söyleyin

Kırmızı çizgim ilk olarak şerefim ve gururum ardından cocuklarım, onların eğitim hayatı ve gelecegini etkileyecek kararlar davranışlar. Ardından bakış açım ve beklentilerim.

Ben de sizin gibiyim ve çok kötü

Temas, yalan (şaka da dahil), kişisel şeylerime izinsiz müdahale...

Ortalığı yıkıyorum. Aslında daha var da bunlar bile yeter. Ben sorunlu değilim

Çocuğumun hakkının korunmaması ve saygı gösterilmemesi, sadakatsizlik
Bu ikisi sanırım kırmızı çizgim
Gerisine bi şekilde ok diyorum

Çocuğuma kasıtlı olarak yapılan her şey, ukalalık. Bir de gözlerimin içine bakarak konuşmayan, gerçekten beni dinlemediğini hissettiğim, telefonuyla vs uğraşan bir insanla eğer önemli bir sebebi yoksa bir daha muhattap olmak istemiyorum. Değer verilmemiş hissediyorum kendimi

Tabi ki kızım, ailem. Ama davranış olarak diyorsanız üzerimde baskı kurulması ve dogmatik bilgilerle yasamak. Ben kimsenin kiminle ne kadar konuşması gerektiği, eşiyle ilişkisi, dini inanışı, giyimi karışmam bana ne? Ama bana karisildiginda gözüm dönüyor. Sevmiyorsa beni aramasın ( kim olduğunun önemi yok) ama bir araya geldiğimizde ima, laf sokmasın. Karşımdaki laf sokunca ben de haddini bildiriyorum ve gorusmuyorum. O yüzden soğuk ve sert olarak degerlendiriliyorum. Ne ala ya sen lagim ağzını her yerde açacaksın biri de sana hayırdır deyince ağlayacaksın.

Özgür bir kadınım, kişisel alanıma müdahaleden hoşlanmam, giyimime, yaşam tarzıma karıştırtmam. Aldatılmayı kabul edemem, kanıksayamam. Geldiği çekirdek ailesi ve kurduğu çekirdek aile arasındaki ayrıma varamayan erkekten olmaz; evlendiğini ve yeni yuva kurduğunu kanıksamayanla olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…