Yöresel Tarif Kırşehir Mutfağı

Yöresel Yemekler
AY CANIM BENİ MOTİVE EDİYORUSUNNNkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
------------------BÜGÜN ÇOK BASİT Bİ YEMEK VAR BİRAZDAN YAZACAĞIM PİŞMESİNİ BEKLİYORUMMMcokacimcoookcokacimcoook

esmer güzeli sen sayfanın ahçısı, ben ise gurmesiyim canım. yemek pişince gelip tadarım.
bekliyorum canım. cokacimcoook

ay belki akşam oldu ama aniden gelen misafir beni burda alı koyduuu
bügün nemi pişti evimizden soyle çok güzel havalarında yağmurlu oluşu güzel bi etli nohut ve pilav akşama bi tabak kaldı misafirler ikram olduu
---------------------etli nohut
akşamda iki su bardağı nohutu Islatınnn
biraz göz kararı kemikli et eti çok olsun:)
bi kaşık yağ bi kaşık salca bi tene soğan evdeki bahrat ve beş bardak su ve düdüklü tencere olması şart:)
Düdüklünü içine eti ve soğanı yağını atın kavurun salcayıda ileve edin bi taşim kavurun
sonra nohutu atın bahAratın tuzunu suyunu atın kısık ateşten yarım saat bişirin
ama bazen nohut sert oluyor siz düdüklünüz ne şekilden pişirse oyle pişirinn afiyet olsun
yanıda şehriyeli tavuklu pirinç pilavıı salata afiyet olsun hanımlar ESMERDEN
--------------------:):):ç)

b

Son düzenleme:
alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis
a.s.a.s.a.s.a.s.

Bnde gelip yazarım arasıra fikir olurrrşutarafagitti
çok sevinirim sizlerin yazdığınız gün ben onu yapcağım evimde cokacimcoookcokacimcoook
esmer güzeli sen sayfanın ahçısı, ben ise gurmesiyim canım. yemek pişince gelip tadarım.
bekliyorum canım. cokacimcoook
cokacimcoookcokacimcoookevet ya eminki çok iyi anlıyorsunuz yemekten afiyet olsuncokacimcoook bekliyorum misafirim olun :1hug:

Çok kolay bı yemek
ÇÜnkÜ mısafırler vardı yını gıttılerrr
acele yapılacak bı yemek
kolayyy
kıymalı patetes
-----------250 gr kıyma
ÜÇ tene ırı patetes
ÜÇ sıfrı bıber bır baŞ sarımsak
ve beŞ tene dometes yada salca arzuya gore
evdekı behratlardan tuzun yarım bardak sıvı yaĞĞ
kıyma yaĞlısa ya Ğ koymayın
---------------pateslerı kÜp doĞrayın kızartın ırı doĞrama olsun bıberlerıde kızartın uzun doĞrama ve sarımsaklarda kızartın Çok az kızarsın
kıymayı tavaya atın pıŞŞın
sonra dometeslerı atın pıŞırın yada salca ......
Bu kızardıklarınızı teflon tavaya sırayla dızın ve bahratlarınıda atın hafıfden bı Çay bardaĞı su koyun kısık ateŞden bıŞırınn Çok lezız bı yemekkk
not arzu edersenız cam tepsıyle fırında pıŞırın kaŞar rendesı ıle
ayranla yada akŞam Çaylada olur gÜzel doĞurucu bı yemekkk afıyet olsun Şekerler

yemek yapamadım
ama
ben basit bi yemek yazayımm
---------------kıyma çok az
beş tene soğan
iki tene biber
iki tene dometes
baharat tuz yağ çok az
bide teflon tavaaaa:)
kıymayı koyun yağile kavurun halka doğradığınız soğanları ekleyin biberiide dometeside ekleyin baharatlarınıda ekleyin kısık ateşten bişirin
servis yapacağınız zaman üzerine maydonos doğrayın afiyet olsun
not arzu ederseniz üç tene yumurta kırınnn yuva yapın çok güzel ve leziz oluyor
---------------------------esmerden deneyin yazın kıslarrrrr
]

hımsss sabah sabah bugunkü menuyu aldım iyi aklıma geldi patates oturtması yapıyım bugun saoğol canım(kıymalı patatese biz oturtma diyoruz)

bügünkü yemeğimm
hanımlar ispanaklı borekk
bir kilo ıspanak
üç yuvka
üç yumurta
bir bardak sut veya yoğurt cağ bardağı yarım bardak sıvı ya
baharat tuz rendenin uçuyla kaşar peynir yani bir cay bardağı
----------------------ıspanayı yıkayın temizleyin ve doğrayın
baharatlarınıda tuzunuda atın ovun peyniride koyun içine beklesin
tepsiye yağ surun bi yuvkayı serin
üzerine yumurta yağ süt oluşan kıvamı surun
sonra bu ıspanak harcını koyun
sonra değer yuvkayıda serin üzerine bu harcda koyun en üstünede yuvkayı serin düzetin bu kalan yumurta harcında üzerine sürün bir iki catalla delin yuvkalarııı
fırında pişirin ben yaptım misafirlerim yediler çok değişik bi börek güzel oluyor deneyin yazın kıslarrr afiyet olsunnn
bu ıspanaklı böreğin çok değişik tariflerde var ama bu güzel bize uygun gelen tarifi buyduuu:=cokacimcoook

Günaydın canım allah ağız tadıyla yedirsin , afiyet olsun ben evi bir toparlayım bakalım aklımda henüz bir şey yok ne pişirsem

Günaydın canım allah ağız tadıyla yedirsin , afiyet olsun ben evi bir toparlayım bakalım aklımda henüz bir şey yok ne pişirsem
tşk ederim canısı
ben bügün yemek yapmadım annemde yedikkk cokacimcoook
o yüzden yazmadım :uhm:
aslında yazsaydım çok güzel bi yemekdi cokacimcoook
bilmem siz bilyormusunuz madımak derler burda ot gibi ama laziz bi yemek oluyor onda yapmiş annem hazır eşimde oğlumda yoktu bi güzel anne kız oturduk yedikkkcokacimcoook

bÜgÜn ne mı pıŞırelım
patlıcan yemeĞı ama ben onun adını sevgı yemeĞı koymuŞtum
bır kılo tavuk etı ben but kulanıyorum
yarım kılo patlıcan
-----------bır bardak kızartma yaĞ beŞ tene bıber beŞtene dometes beŞtane sarımsak
---------------------butları yıkayın temızleyın hafıf yaĞda kızartın
patlıcanlarıda buyuk olarak doĞrayın ve kızartın
bıberlerıde kızartın tÜm olarak sarımsaklırda atın budun ıÇıne tuz bahratlarıda koyun but ıyıce kızarsın kızarmıŞ butların Üzerıne patlıcanları yerleŞtırın ve bıberı de dometes lerıde koyun .
Hafıf dometesler pıŞıne kadar pıŞırın afıyet olsun
--------------------------------bu yemeĞı eŞım ve oĞlum Çok sevıyor ısmını onda sevgı yemeĞı yaptımmmm

bügünkü yemek hanımlar bakın ve yapın basitt
----------soslu kıymalı----makarna
---------yarım paket makarnayı haşlayın
bırakın bi kenardan
sos için kıymaya tavaya koyun bir yemek kaşığı da yağ koyun kavurun içine baharatlardan ve tuzun salcasını koyun pişirin makarnaya servis tabağına alın bu sosu dökün maydonosla süsleyin arzuya göre sarımsaklı yoğur kulanbilrrsiniz basit ve lezizi bi makarnaaa afiyet olsunnn

en sevdigim yemeklerden biri cnm istedi valla :)ellerine sglıkbuyrunnnnnnnnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…