Kış sogugunda baska evde kalmak:(

Babamin hakkininyiyemem elinden geldince soruyor usuyomusunuz ev iyimi falan yukselt falan diyor ama fatura yuksek gelincede annemle tartisiuolar adam da benim yuzumden arada kalsin istemiyorum
Başta annenizin olmak üzere eşinizin de babanızın da tavrı hiç ama hiç hoş değil.Ama buna biraz da siz izin vermişsiniz.Babanın yanına gidip kalmadan da sadece yemek götürerek ya da pişirip eve dönerek hayırlı evlat olunabilir hani demişsiniz ya hayırsız evlat olmak istemiyorum diye.Ona istinaden söylüyorum.Biraz rahat olun.Anne babanız da doğalgaz faturası yüzünden tartışıcaklarsa bu sizin sorununuz değil.Sizin ufak bir bebeğiniz var , mecburlar sürekli yakmaya.Valla bu konudaki en bastırılmış ve ezilmiş insan sizsiniz.Bari çocuğunuzu düşünün de yapmanız gerekenleri yapın.Çocuğunuz için yani.

ya maaile oraya taşınmanızdansa babanızın gelmesi daha mantıklı değil mi??? söyleyin o gelsin haklısınız tabikide.

sanırım eşi 10 gun kombıyı kapatır tasarruf ederiz diyormuş ,

bunada baba diyorlar işte çocuk orada yer yatagında yatıyormuş ,

gelde çıldırma

Yemeklerini evinizde yapın, kardeşiniz okul dönüşü gelsin alsın. Sorarlarsa da “evimin düzeni bozuluyor idare edemiyorum ikisini çocukla” dersiniz. Ev işinde yardım gerekirse de bir akşam çocuğunuzu eşinize bırakıp gidebilirsiniz.

Çocuk sahibi olamayan insanların yaşamak için amacı yok mu yani? Üstte bir üye de yazmıştı plansız programsız sırf anne baba nene dede istedi diye yapılan çocukların hayatı zorluklarla geçiyor.Çocuklara da yazık.

Aynen öyle benim babam da 65 yaşında bizi yemeğe çağırır güzel yaptığı yemekleri vardır onun klasik baba yemekleri.Hadi gelin yiyelim diye telefon eder hatta fotoğraf çekip anneme atıp nispet yaparız. :)) Bazı anne babalar çocuklarını sadece kendileri için yapıyorlar galiba.Yalnız kalmamak için , yaşlanınca baksın diye , gönlümü şenlendirsin evde tek kaldığımda diye vs vs.Çok garip geliyor bu durumlar bana.Çok da sinir bozucu.

konu sahibinin babası genç aslında

evde bir de ergen var

onlar tost yapsa yese dahi olur bence

neyse babam da kendine bakamayan gruptan

yaşı yetmiş

eskiden hiçbir şey yapmazdı

şimdi sabah kalkınca evde çayı koyuyor dolaptan çıkacak kahvaltılıkları vs hazırlıyormuş öyle annemin uyanmasını bekliyormuş

ama annem bir yere gitse aç kalmaz gerekirse yumurta kırar ekmek arası 3 tl lik tavuk döner yer ama kimseye muhtaç olmaz

bu arada annem de giderken mutlaka yemek yapar en az 2-3 günlük, anneniz hadi bu sefer acil gitti diyelim de her gidişinde bunu planlayıp yemek de yapmıyor size güveniyor bu da çirkin bir davranış

aslında sorun kombi falan değil, bence ev soğuk değildir, sonuçta kendi evimizden başka yerde baldan olsa rahat edemeyiz, sorun böyle bir durumda vicdan yapılması.

Yani bir çok kişi de hak vermiş. 2 sokak mesafede bir evde neden kalınır ki hem de maaile, hiç bir mantığı yok.

Baba neden tripleniyor bunun da mantığı yok.

Kurala falan da gerek yok, bir gün sizde yenir bir gün onlarda. Bir gün ayrı yenir bir gün konu komşu da davet edilir.

Babanız emekli, çamaşır bulaşık işine gayet bakabilir hadi yemek yapmayı bilmiyor diyelim. Ki bilmiyorsa da öğrensin. Ben olsam babamı bu konularda destekler ve yardımcı olurum. Ona balık tutmam yani balık tutmayı öğretirim:)

Yani gerçekten akıl alır gibi değil. Abinin çocuğunun düzeni bozulmasın diye sizin tüm düzeniniz bozuluyor, eşiniz memnun, siz pasif. Değişik bir konu. Ve hala hayırsız evlat olmayın aman da diyorsunuz.

Biri yazmış alıntılamayı unuttum, siz aileniz tarafından şöyle şöyle yapmazsan seni sevmeyiz diye büyütülmüşsünüz galiba. Yoksa en bir nazımız annemize babamıza geçmez mi!

bana da cok garip ve ters geliyor , nasil yasiyor insanlar boyle anlayamiyorum gercekten
adam hasta olur , yataktan cikamayacak durumdadir , gider bakar ilgilenirsin ama gunun sonunda yine evine donersin
bilemedim anlamam imkansiz bu hayatlari

bana da cok garip ve ters geliyor , nasil yasiyor insanlar boyle anlayamiyorum gercekten
adam hasta olur , yataktan cikamayacak durumdadir , gider bakar ilgilenirsin ama gunun sonunda yine evine donersin
bilemedim anlamam imkansiz bu hayatlari

bir de yatalak hasta kp e bir tas çorba götür denince "o kim ki, senin bakma yükümlülüğün yokkk" diye çığlıklarla yazılan KK da konu kızın, eli ayağı tutan iki sokak ötedeki babası olunca "ay ama o seni ne zorluklarla büyüttü" oluyor

bu yaştan sonra bir kız mı doğursam ne yapsam acaba

yom be damdan sen ben boyle olamayiz , kiz dogursan da senin boyle bir beklentin olmaz olamaz
en sinir oldugum seylerden biri evladina sahip cikamayan , koruyup kollayamayan anneler , once insanin kendi coxugu gelir once onu dusuneceksin , sonra ana baba
benim cocugum useyecek bende vicdan yapip baskasini dusunucem ( babam dahi olsa dusunmem koca adam ) o cocuklar bizlere emanet , ilk gorevimiz onlari korumak iyi yetistirmek
benim ailemin evi de soguktur , yakmazlar hicbirsey , ben gitmeden once arar evden xikiyoruz isitin evi derim , benim onceligim cocugum , kimse de onune gecemez

Ev soğuk olmasa bile insan kendi düzenini istiyor. Ben de çocukla anneme gitsem hiç iş beklemezler bile ama bütün düzen alt üst.. İnsan yıllarca yaşadığı evi unutuyor gerçekten.
Çocuğun uykusu, bizim yerimizi yadırgamamız vs.

Babanız çok alıngan anlaşılan. Torun soğukta kalmasın demeyip sizi istiyor. Malesef 10 gün sıkıcaksın dişini yapacak bir şey yok..

sanırım eşi 10 gun kombıyı kapatır tasarruf ederiz diyormuş ,

bunada baba diyorlar işte çocuk orada yer yatagında yatıyormuş ,

gelde çıldırma

Yer yatağı mı? Bunu okumamıştım.
Hem ev soğuk, hem yer yatağı, hem de bebek. Konu sahibi iyice ezdirmiş kendini. Yer yatağı yerden yel alır ya bebek orada yatırılır mı?

Bence ikna edin onlar size gelsin. Ev soguk cocuk hasta oluyor kardesim rahat calisamiyor gibi bahaneler uretin. Ben de hic sevmem duzenimi bozmayi.

Ma aile babanın evine taşınmanız çok saçma, arada bir gidip yoklasan yemek ne varsa halledip evine dönsen olmazmı?Annenin okadar süre evden uzak olmasida bana ayrı garip geldi üstelik okula giden bir kardeşin varken. Ben olsam kalmam. Hani hastalık falan olur neyse ama keyfi sanırım.

Sizin bir duzeniniz var
Esiniz ders calisiyormus yazik adama.

Bence sen gunduzden git yemek yap ortaligi topla evine don.

Olum kalim.meselesi degil.
10 gun babanla kardesin yalniz kalsin ne var yani.

Siz kalmayin
Hastalik yok birsey yok

Bence de on gün orda kalmak çok saçma,ben olsam gider bi evi toparlar yemeklerini yapar geri dönerdim,babanız bencillik yapıyor bence. Hele ki küçük çocuğumla hiç rahat edemezdim.

Kendimize veya büyüklere göre değil çocuklara göre hareket etmeliyiz ; kardeşiniz ve çocuğunuz için uygun olanıda Gün içinde gidip akşam evinize gelmeniz; alınmasınlar bir zahmet; açıklamanı yap üstelik senin anne baban alınacak ne Varki anlamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…