- 1 Nisan 2011
- 38.023
- 70.812
- 798
- Konu Sahibi smollgirl20
-
Birde vucut cabuk alisiyor.. cok giyinmeye alisirsa cok giyinmek ister usur.. soguga alisirsa soguk viz gelir.. boyledir yani.. neyse yoruldum vallaAnlamaya çalışıyoruz ama dur bakalım
Biraz daha kalın giysinseniz nasil olur acaba. Bi arkadaşta yazdi. Çok sıcaklarda iyi değil cocuk icin
Kan degerlerinize baktirin bence.Bende o donanlardanim evdede haksiz durumuna dusuyorum usudugum icin .kendu evim cok guzek kismiyoruz yakiyoruz allah ne verdiyse
Ama canım benim kendi evlerinde çok yakıyorlarmış. Babalarının evinde kalıyorsa az da olsa yardim edebilirHaklısınız ama diyecek pek de bir şey yok. Asgari ucret ortada. Asgari ucretle gecinen insanlar maalesef var. Ulkenin ekonomik seviyesi artmadikca refah artmadikca buna bir cozum yok. Asgari ucretle gecinenler cocuk yapmasin demek de cok zalimce geliyor bana hayatta yasamak icin amaci kalmaz ki baska turlu insanin.
Canım bende babama düşkün olduğum icin sana çözüm bulmada yardimci olmaya çalışıyorum yani bana gozkirpmana gerek yok. Ben sana suclusunda demiyorum. Ama tutumun biraz tuhaf. Ne biliyim. Sizin evde sonuna kadar yanınada asgari ücret babanın evinde yarim yamalak yanıncada değişen birsey yok. Bebek icin mutlaka açık durmasını söyleyeceksin babana. Ve faturanın bir kısmına katkıda bulunacaksınızBen zaten suan polarlarlageziyorum evde yani burda da oldugu gibi donup dolasio yine benim cok usudugum icin suclu oldumua heliyor sen sus ev sicak kanin donmus falj
Ben aninda bogazlardan kurba gibi sisiyirum o kombi kapanmaya gectiginde bile benim bogazlar vakvaklamaya basliyor yavastanBirde vucut cabuk alisiyor.. cok giyinmeye alisirsa cok giyinmek ister usur.. soguga alisirsa soguk viz gelir.. boyledir yani.. neyse yoruldum valla
Yarin olmadi bi göz karartip diyecehim soguk diye ama dedigim.hibi daha ince dedigimde yo gayet sicak senin kanin donmus tariz tepkiler aldigim icin seneleerdir artik yoruldum icime atamaya basladim jendi evime de buyuzden cok baglandimAma canım benim kendi evlerinde çok yakıyorlarmış. Babalarının evinde kalıyorsa az da ol
Canım bende babama düşkün olduğum icin sana çözüm bulmada yardimci olmaya çalışıyorum yani bana gozkirpmana gerek yok. Ben sana suclusunda demiyorum. Ama tutumun biraz tuhaf. Ne biliyim. Sizin evde sonuna kadar yanınada asgari ücret babanın evinde yarim yamalak yanıncada değişen birsey yok. Bebek icin mutlaka açık durmasını söyleyeceksin babana. Ve faturanın bir kısmına katkıda bulunacaksınız
Calisan kadinlarin cocuguna bakmak icin bakici tutarsa yine bir asgari ucret oduyor. Calistigi ide yaramiyor. Ev kiraysa iki asgari ucret de insanlari cocuk yetistirecek refaha cikartamiyor. Cok da konudan uzaklaşmak istemiyorum elbette ama hayatta kadere cok inanirim ve herkesin varlikli bir hayat süremeyecegine. Ama keske en azindan bu ulkede aclik sinirindan uzaklassa. Asgari duzeyde yasayabilecek kadar kazansa insanlar.insan kendi hayatini da dusunerek 2 kisi calisabilir mesela eli ayagi tutuyorsa. Yani caresizlik diye bir durum soz konusu degil.
Sadece yetinmek tercih ediliyor sonra da maddiyat dogal olarak sorun oluyor.
Muhtemelen suan 20 nin altunda degil ..cocuk usur korkusu hic hitmiyor kendin usudugumdenKan degerlerinize baktirin bence.
Bizim ev su an 23-24 anca vardir hic de usumuyorum. Gecen unutmusum gece 27 lere kadar cikmis colde 3 gun kalmis gibi susamisim terlemisim basim da agrimis yorgan altinda.
Sicak = iyi diye bir sey yok. 20 nin altina dusmeyin yeter. Siz de kalin giyinin cocugu da kendiniz gibi alistirmayin :)
Atarliyiz da haaDaha once yazdim bu son yazisim gelinin anne babasi bakiyor acil memlekete gittiler annem apar topar gitti birde senede 1 kere 1 haftaluna bacilarinun yanina gider gurbetteler gelemiyolar cozdunuzmu
Buz gibi algılanmasinin sebebi ,senin "ev buz gibi oluyor "demen olabilir mi ?Surwkli buz gibi algilandi ..kombi ayarlanan derecenin altina dusene kadar yeniden yanana kadar bana gore soguk oluyor yaninca guzel isiniyor bence tamamen yanmaliydi dedim ama duzenleri hoyle dedim degistirwmem.dedim
Canım sen babanların evini beğenmiyormusun yoksa :/ yani çözüm söyleniyor ama ne bileyim hep evet evinde kal ne işin var babanın evinde dememizimi bekliyorsun anlamadim kiYarin olmadi bi göz karartip diyecehim soguk diye ama dedigim.hibi daha ince dedigimde yo gayet sicak senin kanin donmus tariz tepkiler aldigim icin seneleerdir artik yoruldum icime atamaya basladim jendi evime de buyuzden cok baglandim
Muhtemelen suan 20 nin altunda degil ..cocuk usur korkusu hic hitmiyor kendin usudugumden
annesi ile ayni mahalledeymis, icabinda daha cuzi bir paraya annesi de bakabilir.Calisan kadinlarin cocuguna bakmak icin bakici tutarsa yine bir asgari ucret oduyor. Calistigi ide yaramiyor. Ev kiraysa iki asgari ucret de insanlari cocuk yetistirecek refaha cikartamiyor. Cok da konudan uzaklaşmak istemiyorum elbette ama hayatta kadere cok inanirim ve herkesin varlikli bir hayat süremeyecegine. Ama keske en azindan bu ulkede aclik sinirindan uzaklassa. Asgari duzeyde yasayabilecek kadar kazansa insanlar.
Niye bdv ye konu acan dert sahipleri atar yapamazmiAtarliyiz da haaSu atar giderlerini ailene yapabilseydin "zorla çağırıp buz gibi evde donduruyorlar ne yapmaliyim" minvalinde konu acip, sabirsiz ve gulunc cevaplar yazmazdin.Ben olayi guzel cozdum de sen burayı tam olarak cozememissin. Haydi iyi geceler
Dogrudur ama alisik.oldudu sicakliktan apar topar daha dusuk isiya birden cocuk vuxudunu nasil alistiricaz
O yuzden en az 20 derece olsun dedim. Yoksa 16-18 de oluyor mus :)Dogrudur ama alisik.oldudu sicakliktan apar topar daha dusuk isiya birden cocuk vuxudunu nasil alistiricaz
Canim zaten ben tek basima buyuklerle mucadele etseydim bu yasadimi dert edip konuda acmazdimki ..buyukler laf anlamiyor yaslandikca ben onerilerinizi daha once yaptum olumsuz sonuclar aldim uzuuldum eve de vicdan yapio gidemuyorum icim sisti sizle paylasmak istedim bana su yorumu yapin diye bi israrim yokki tesekkurler umarim.hasta olmazBuz gibi algılanmasinin sebebi ,senin "ev buz gibi oluyor "demen olabilir mi ?
Sonuç olarak ev ara ara ısınsa da genelde soğuk oluyormuş ve bundanda şikayet etmiş konu açmişsin değil mi ?
Babanla kal diyenlere "ev buz gibi " diyorsun,kombiyi aç diyenlere " o kadarda soğuk olmuyor " diyorsun :)
Hem babama kocama laf soyletmeyeyim,hem de bir çözüm yolu bulayım derken baya çelismissin farketmeden.
Neyse ,umarım kuzucuk hasta olmaz,selametle...
niyeyse konu acanlar da her fikre karsi cikar.Niye bdv ye konu acan dert sahipleri atar yapamazmibabalara atar yapmaktan yana degilim ya icime atarim hos konusmaya calisirm daha iyi ne yaoalim..yok ben buralaei cok guzek.bilirim cozdum yani ..konu belirli sabit bir konuyla baslar sayfa 24lere uzandikca konus sahibi yerin dibine sokulmaya baslanir sonra konu sahibi kendince hakli oldukca atarlanir sonra atarda yapuya bakin diye dalga gdcilir sonrada banlandirilir bazi hemcinslerinin de icine su serpilir oyi geceler
Ah canim gectimiz kis oyle yapmistim.fokmguzel.gecmisti burda 1 hafta ama bu sene isitici yok ekstradan isinalcak hic bise yok kara kara kombibun uyanip isitmasini bekliyorum :))O yuzden en az 20 derece olsun dedim. Yoksa 16-18 de oluyor mus :)
Merak etmeyin birsey olmaz. Illa ki yapamiyorum diyorsaniz odaniza kucuk elektrikli bi isitici koyun orada kaldikca kombi soner sonmez yakarsiniz
Keske karsilikli olsaydik sizle cay esiginde uzun uzun konusabilirdim bu konuyu. Siz kendiniz zor bir yoldan gecmissiniz ve basarmizsiniz ne güzel cocugunuz da cok sansli. Ama hayatta herkes meslek sahibi olamaz. Avrupa'da da olamaz amerika da da olamaz turkiyede de olamaz. Sadece %15 kalifiye eleman geri kalani vasıfsız eleman lazimdir ulkelere. Mesele asgari ucretin alim gucunu artirmak. Yani bu ulkesel bir sorun. Amerikada bir isci cok daha insani sartlarda calisip yasayabiliyor. Aza veya daha aza kanaat etmek kisinin kendi tercihidir. Bu kinanacak bir durum yok. Ve ulkemizde iki asgari ucret de evin kiraysa haftada bir kilo balik-et almaya, evini kisin sicacik isitmaya, birikim yapip ev almaya cocuguna her seyi almaya el vermez.annesi ile ayni mahalledeymis, icabinda daha cuzi bir paraya annesi de bakabilir.
Burada nice calisan kadin var, emin olun herkes ayda 5000 lira kazandigi icin calismiyordur. Ben hala ayni dusunuyorum. Dunyaya onlara hic sormadan getirdigimiz evlatlari dusunmeliyiz, bebek sevecegiz diye bencil dusunmemeliyiz. Gerekirse erteleyip birikim yapmaliyiz. Gerekirse annenin kayinvalidenin yakininda oturmaliyiz.
Ama ogrenilmis caresizlik degil bu islerin cozumu. Keske oyle olsa keske boyle olsa ama suanda gercek hayatta biz ne yapmaliyiz? Buna odaklanmak gerek. Cozum odakli olmak gerek. Her seyin bir caresi vardir. Ama ne, once meslegini eline almak lazimmis demek ki. Yoksa rizik Allah'tan, bunu inkar etmiyoruz, insanin basina umulmadik bir sey gelebilir vs. Ama normal sartlarda calisip cabalamak da ibadettir. Dengeyi kurmak lazim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?