• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kış sogugunda baska evde kalmak:(

Ok o zmn got sen buz gibi evde cocugu hasta et.. dogalgazdan kistigu parayida cocugun ilacina yatirir kocan :)
Ya hakkininyiyemem buz gibi tabiki degil dereceli acilip kapaniyor kapandigi surede ev serinliyor sora yine acikiuir bana da bu duzen sacma geliyor degistirneyede cekiniuorum iste buz gibi olsa zaten babam da musade etmez buna hatta biz gelince muyfahin kombisini actirdi hemen

Gunduz zaten mutlaka yukseltirim.evde yalnizim biraz zorlabiyorlar odemelerde bende uzuluyorum :KK43:
İyide canim tamam haklisin durumlari zor o zaman annen evinde otursun bir zahmet. Abinin cocugu cocuk da seninkisi salatalik mi yani hem ekmegim butun kalsin hem karnim doysun olmaz ki. İlla seni yaninda istiyorlarsa biraz fedakarlik etmeleri lazim?

Bende bole olmasini istiyorum ama diyemiyorum cunku alinacaklar hayirisz evlat olucam belkide akillarinda :k asla o konuma dusmek iayemiyorum sabrediuyorum
belli ki sana bu yasina kadar hayatinda fikrini soran olmamis bacim. Sen ne dersin, sen nasil istersin diyen olmamis. Tek diyecegim lutfen sen cocugunu bu sekilde yetistirme. Fikirlerini onemse, saygi duy. İstemedigi seyi yapmaya zorlama. En ufak bir seyde artik senin annen olmam seni sevmem gibi sozler kullanma. Cunku belli ki seni sucluluk duygusuyla buyutmusler. Kendi cocugun 3 yasina gelmis sen hala ebeveyn onayi ariyorsun...

Ya hakkininyiyemem buz gibi tabiki degil dereceli acilip kapaniyor kapandigi surede ev serinliyor sora yine acikiuir bana da bu duzen sacma geliyor degistirneyede cekiniuorum iste buz gibi olsa zaten babam da musade etmez buna hatta biz gelince muyfahin kombisini actirdi hemen
Suan farkindamsn bi savunmaya gectin sanki :) belli dereceye ayarlidir ve o derecenin altina duserse yanar yani.. isterse 30 da olsun 29 u gorurse ev yanar.. bunu sen takinti yspiyorsun o zmn ole mi? O zmn niye sabahtan beri bu narin parmaklarimizi yorduk bacim ?

Bence canım sen git babanlara. Isit evi güzelce. cocuk icin dersin. Sonra bi miktar para birakirsin. Yazık kardeşinle babanda ısınmış olur bu sayede. Esin laf ederse burda yediğine ictigine say dersin
diyemez, ayip olur. Ben onun verecegi cevabi soyleyeyim...

İyide canim tamam haklisin durumlari zor o zaman annen evinde otursun bir zahmet. Abinin cocugu cocuk da seninkisi salatalik mi yani hem ekmegim butun kalsin hem karnim doysun olmaz ki. İlla seni yaninda istiyorlarsa biraz fedakarlik etmeleri lazim?
Babamin hakkininyiyemem elinden geldince soruyor usuyomusunuz ev iyimi falan yukselt falan diyor ama fatura yuksek gelincede annemle tartisiuolar adam da benim yuzumden arada kalsin istemiyorum

tencere kapak diyecegim olmayacak. İki taraf da tasarruf (?) derdinde. Oyle olmasa zaten derecesini yukseltiyorum ben bu ayki faturaniza yardim ederim usumektense, der insan...
Bunlar hep ülkemizin milli gelirinin düşük, insanının yoksul, alım gücünün yetersiz oluşundan işte. Herkes 3 kuruşla çolukla çocukla ayakta kalmaya çalışıyor. Avrupa'nin çoğu kentinde, bir ev kiraladiginizda özellikle ogrenciyseniz doğal gazı ev sahibi karşılıyor biliyor musunuz? 24 saat cayır cayır mi yakarsınız, ateşi harlar misiniz hiç önemi yok. Ve ülkemizden daha soğuk yerler. Gerçekten acınacak hallerdeyiz. Allah yardımcımiz olsun inşallah

Suan farkindamsn bi savunmaya gectin sanki :) belli dereceye ayarlidir ve o derecenin altina duserse yanar yani.. isterse 30 da olsun 29 u gorurse ev yanar.. bunu sen takinti yspiyorsun o zmn ole mi? O zmn niye sabahtan beri bu narin parmaklarimizi yorduk bacim ?
Savunmaya gecilmesi durumdan gecerim tabiki canim ben evin buz gibi oldugunu soylemedim sizler buz gibi olarak algiladiniz birden onu duzeltmeye calustim..tam bakmadim ama saniriim 23 un altina duaunce yaniyor ve bu bana az geliyor bole duzen kurmuslar kendilerine ama bana gore soguk ev

Babamin hakkininyiyemem elinden geldince soruyor usuyomusunuz ev iyimi falan yukselt falan diyor ama fatura yuksek gelincede annemle tartisiuolar adam da benim yuzumden arada kalsin istemiyorum
Annen cok mu baskin bir kadin? Bir emekli maasiyla ev gecindirmek cok zor her seyden kismak lazım bir sey diyemem ama isin icine cocuk girince de benim için akan sular durur. Annemlerin evi soguk diye cocugum 5 aylik oldu daha goturmedim oraya annemler cocuga bakmak icin bana geldi yerleştiler. Evdeki her sey de cocugumun duzenine gore. Ben onu ne zahmetlerle dogurdum benim yüzümden basina bir sey gelse vebalini odeyemem

Birde kucuk cocugu olanlar beni iyi anlar...kizlar ben mecbur kalmadikca baba evinde kalmiyorum.cunku ayni mahalledeyiz 3 yada 4 sokak mesafw var...bazen annem abimin yanina gider sehir disina ozamamda babam evde yalniz kalir kucgck kardesim okuldan gelir evde yemek olmaz gibi seyler yasamasinlar diye annem gidince biz dogru babamin yanina geliriz..ama kisin ben kalmak istemiyorum yemeklerini yapip eve geri doneyim istiyorum ama babamda cok duygusal beni ve esimi cok sever anem yokken yalniz kalmak istemiyor anliyorum bizede gepmiyir..annem gidince benim duzenim bozuluyo biesuru camasirlar cocuga ait ne varsa toplanip babamlara gidiyoruz evleri de soguk gitswm aliniyilar...benim kizdigim noktada annem sehir disina cikicagi zaman beni arar yarin git babanin yaninda kal der..babamda esimi arar evi ocagi kitleyin gelin burda yeyin icin kalin der..bizde vicdan yapip gidiiyoruz ama cocuk sıkıliyor falan 1 gun olsa tamam idare edilir de bu sefer 10 gunlune gitti annem ve ben 10 gun burda cocukla nasil ugrascam bilmiyorum benim cocugum biraz fazla konuskan bagrarak konsuur gec yatar falan bunlar sorun pliyor kardesim okula gidiyor uyumasi lazim erkenden esimde ders caljsiyor evde yataginda rahat rahat calisuyor buraya geldik mutfakta calismak zorunda giren cilan oluyor konsantre olamiyor..kardesim o mutfakta diye rahat haraket edemiyor mutfa pek girmek istemiyor cocuk da hakli ses olur diye falan..ya bizim gelmemiz aslinda daha sikinti ama bunu aannemle babam anlamiyor daha bu 10 gunluk surec nasil geccek diye dusunurken babam buaksam 1 ay sora annen suraya gitcrk bi 10 gun daha kalirsiniz dedi suratim dustu ben napicam kizlar ciddi moralim bozuk hem vicdan hem kendi sartlarimiz arasinda kaldim cok uzgunum suan
Anneler öyle cnm sende kal baban sonuçta senin orda olman çocuklarının sesi onun için bu kalabalık ortam annen yokken onun yokluğunu hissettirmicektir annem yokken bnde giderim yaparım inan çok güzel bir şey bnce kafaya takılacak birsey değil eşinde olumlu bakıyorsa sorun yapma

Savunmaya gecilmesi durumdan gecerim tabiki canim ben evin buz gibi oldugunu soylemedim sizler buz gibi olarak algiladiniz birden onu duzeltmeye calustim..tam bakmadim ama saniriim 23 un altina duaunce yaniyor ve bu bana az geliyor bole duzen kurmuslar kendilerine ama bana gore soguk ev
Valla ben yazindan soguk oldugunu anladim., soguk degilse sorun nedir? Asiri sicakta iyi degildir cocuklara.. ki bizede iyi degildir buarada..

Bunlar hep ülkemizin milli gelirinin düşük, insanının yoksul, alım gücünün yetersiz oluşundan işte. Herkes 3 kuruşla çolukla çocukla ayakta kalmaya çalışıyor. Avrupa'nin çoğu kentinde, bir ev kiraladiginizda özellikle ogrenciyseniz doğal gazı ev sahibi karşılıyor biliyor musunuz? 24 saat cayır cayır mi yakarsınız, ateşi harlar misiniz hiç önemi yok. Ve ülkemizden daha soğuk yerler. Gerçekten acınacak hallerdeyiz. Allah yardımcımiz olsun inşallah
ah, amin. Ama şu da var ben 5 yil cocuk dusunmedim. İnan yakacagim gaza kadar alacagim beze kadar ve kendi hayatimin konforuna kadar dusundum cunku ev borcunu oduyorduk. Biraz da kendi elimizde yani ama bizim insanimiza anlatamazsin. Dogan buyur, asgari gecim indiriminde 20 tl fark eder ama rizkiyla gelir vs vs vs. Kimse bu annenin sutu olmazsa 1 kutu mama kac tl buna bakmaz maalesef...

Lutgen burda espiri yapicam diye herif tatzi argo sekilde konusmayin kendi esiniz icin konusabilirsiniz ..
Argo derken? Argo kelimesinin anlamini arastirmani tavsiye ederim o vakit

Espride degildi gayet ciddiyim

Dusunsene kocan evden yolluyo dogalgazi kapatmak icin..degisik

Annen cok mu baskin bir kadin? Bir emekli maasiyla ev gecindirmek cok zor her seyden kismak lazım bir sey diyemem ama isin icine cocuk girince de benim için akan sular durur. Annemlerin evi soguk diye cocugum 5 aylik oldu daha goturmedim oraya annemler cocuga bakmak icin bana geldi yerleştiler. Evdeki her sey de cocugumun duzenine gore. Ben onu ne zahmetlerle dogurdum benim yüzümden basina bir sey gelse vebalini odeyemem
Evet annemle babbam arti ben kardesler de dahil annemin israrla ben yaniyorum.bu ev asiri sicak sozleriyle mucadele ediyoruz babam artik pes etmek zorunda kaldi kisiitlinyakiyo artik ama annemle dogalgaz konusunda hic anlasamam ben ama.giderken ben gidiyorum yarin babanin yanina git deyincrde sinir oluyorum o cocuk usuyevekmi diye dusunmez

Back
X